stelis82 21 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους!Στις τελευταίες μετρήσεις μου εδω και κανα 2 βδομάδες εχω kh 1-2.το ph μου οποτε το μετραω είναι 6.και gh 6-7.Απ'οσο έχω διαβάσει και στο forum το kh είναι καλό να κυμαίνεται στο 3-4.Πως θα ανέβει το kh?Κανω αλλαγές νερου και βάζω πλέον νερό βρύσης στο οποιο βαζω μόνο αντιχλώριο και σε 1-2 μέρες εχω πάλι αυτες τις τιμές.Με ανησυχεί το kh.Να σας ενημερώσω οτι οι αλλαγές μου μεχρι τώρα ήταν απο βαρελι με τύρφη.Μετα όμως απο αυτό βάζω βρύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 21 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα, Σίγουρα δεν είμαι ο πιο έμπειρος εδώ μέσα για να σου απαντήσω αλλά θεωρώ οτι μπορώ να σε βοηθήσω μιας και είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα πριν λίγο καιρό. Λογικά το KH σου συνεχίζει να πέφτει επειδή μέσα στο ενυδρείο έχουν μείνει τα χουμικά στοιχεία (αν το λέω σωστά) ή αλλιώς τα στοιχεία της τύρφης που κατεβάζουν το KH. Εγώ το αντιμετώπισα κάνοντας αλλαγές από βρύση* μέχρι να ισορροπήσει εκεί που θέλεις.Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην προσθέτεις το νερό βρύσης το οποίο έχει 6 KH (στην δική μου περιοχή) σε ένα ενυδρείο που έχει KH 2 πχ. για μη αρνητικές επιπτώσεις στο σύστημά σου λόγω ξαφνικ΄ν αλλαγών στις συνθήκες νερού (ψάρια,βιολογία κτλ) Εγώ συνέχισα να επεξεργάζομαι το νερό με τύρφη στο βαρέλι αλλα μέχρι να πέσει το ΚΗ σε κοντινά επίπεδα και σιγά το πας όπου επιθυμείς. (πχ ΚΗ ενυδρείο=2 , ΚΗ βαρέλι= 4...5...) Να σημειώσω οτι το ΚΗ διαιρείται στην μέση δλδ: ΚΗ ενυδρείου=3 , ΚΗ αλλαγής=6 , αποτέλεσμα ΚΗ=4,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelis82 21 Νοεμβρίου 2012 Author #3 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Να σαι καλα Κώστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 21 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Τίποτα φίλε μου, να΄σαι καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος