Jump to content

Giovanni's 600L Rimless Reef

Giovanni

Recommended Posts

Μωρή κουφαλα... Έχεις σκληρυνει πολύ τελευταία!

Εύχομαι όταν μεγαλώσω να σ μοιασω ...

Θα του μοιάσεις θα του μοιάσεις........

μπραβο φιλαρακι υπεροχα ζωντανα απιστευτες φωτο δυναμη :bigemo_harabe_net-64:

Να ειστε καλα ολοι παιδια ευχαριστώ πολύ!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Χμμμ πιασανε κ οι ζεστες... εχθες το βραδυ ειδα 27 βαθμους στο ενυδρειο....

Ποσο εφτασε εσας η θερμοκρασία στο ενυδρειο σας?

Έγινε επεξεργασία - Giovanni

Γιάννη αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι οι διακυμάνσεις πιο πολύ,δλδ να μην πάρει 2-3 βαθμούς απότομα.Σταδιακά πέρασε την φωτοπερίοδο 1-2 ώρες μετά ώστε σε κανένα μήνα να αρχίζει το απόγευμα και να τελειώνει την νύχτα.Έτσι θα γλιτώνεις τα ζόρια και τον πολύ ήλιο και θα είναι πιο εύκολο να το διατηρήσεις μέσα στα λογικά πλαίσια δλδ 24-28 για τους συγκεκριμένους οργανισμούς.

Καλά λένε τα παιδιά είναι σαν να μην έχεις τζάμια...τα έκανες αόρατα...

Μόνο σε μένα δεν άρεσε το ενυδρείο του ρε παιδιά?

(είπε ΚΑΝΕΙΣ στο θέμα του Gio) :bigemo_harabe_net-134: :bigemo_harabe_net-134: :bigemo_harabe_net-134: :bigemo_harabe_net-134:

Γιάνναρε εκτός οτι το ενυδρείο σου είναι τούμπανο, το φωτογραφικό σου "μάτι", νομίζω οτι έχει αλλάξει πολύ. Συνέχισε να μας τρελαίνεις....

Εγώ μέχρι και 28 έχω δει προς το απόγευμα.

και τώρα ένας νέος τρόπος φραγκαρίσματος......

superman.jpg

Γιάννη αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι οι διακυμάνσεις πιο πολύ,δλδ να μην πάρει 2-3 βαθμούς απότομα.Σταδιακά πέρασε την φωτοπερίοδο 1-2 ώρες μετά ώστε σε κανένα μήνα να αρχίζει το απόγευμα και να τελειώνει την νύχτα.Έτσι θα γλιτώνεις τα ζόρια και τον πολύ ήλιο και θα είναι πιο εύκολο να το διατηρήσεις μέσα στα λογικά πλαίσια δλδ 24-28 για τους συγκεκριμένους οργανισμούς.

Καλά λένε τα παιδιά είναι σαν να μην έχεις τζάμια...τα έκανες αόρατα...

Να σαι καλα Αλεξ!!! :)

Οσο για την θερμοκρασία, σε ενα μηνα περίπου απο τωρα το σπίτι θα ειναι κλειστό για ολο το καλοκαίρι μιας και φεύγουμε στο χωριο (θα πηγαινω 2 φορες την εβδομάδα ομως να ριχνω μια ματια κ για αλλαγες νερού).Θα αφησω το κλιματιστικο που ειναι πανω απο το ενυδρειο σε economy mode στους 26.5 βαθμούς και αν συγκρίνω με τα περασμενα χρονια που χωρις καμια μέθοδο ψυξης το ενυδρειο δεν ανεβασε ποτε πανω απο 28.5 βαθμούς τοτε νομιζω θα ειμαι μια χαρα. Θα βαλω επισης και 5-6 ανεμιστηρακια στον eliwell στους 27.5 βαθμούς για διπλή ασφάλεια και νομίζω θα ειμαι οκ.. τι λες? Επίσης... τα ανεμιστηρακια που να τα βαλω? Στο main ή στο sump?

Μόνο σε μένα δεν άρεσε το ενυδρείο του ρε παιδιά?

(είπε ΚΑΝΕΙΣ στο θέμα του Gio) :bigemo_harabe_net-134::bigemo_harabe_net-134::bigemo_harabe_net-134::bigemo_harabe_net-134:

Γιάνναρε εκτός οτι το ενυδρείο σου είναι τούμπανο, το φωτογραφικό σου "μάτι", νομίζω οτι έχει αλλάξει πολύ. Συνέχισε να μας τρελαίνεις....

Εγώ μέχρι και 28 έχω δει προς το απόγευμα.

και τώρα ένας νέος τρόπος φραγκαρίσματος......

Χεχεχεχε ευχαριστώ αγόρι! Προσεχε μονο μην φωναξω τα παιδια απο το κουρείο και σου γεμίσουμε το θεμα τρίχες.... :)

Σίγουρα στο main...εκεί μας ενδιαφέρει .Άν σε παίρνει βάζεις και στο σάμπ. Συμπληρωματικά.

Φέτος δουλεύω 12άρια και είναι καλύτερα απο τα 60mm..Και τα 80άρια είναι καλά...με έναν πολυ-μετασχηματιστή ρυθμίζεις και την ταχύτητα...απλά φτιάξε κάτι σταθερό σε βάση για να μην έχεις πρόβλημα και φυσικά το νερό της αναπλήρωσης βάλτο Χ2 για να είσαι σίγουρος...εκεί που έχεις το ενυδρείο με το τέρας από πάνω είσαι καλυμμένος και θα περάσεις το καλοκαίρι χωρίς προβλήματα κατά την γνώμη μου.

Η απουσία όμως είναι λίγο λότο το ξέρεις και εσύ άλλωστε. Καμερούλα και μακάρι να πάνε όλα καλά.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Ναι το ξερω φυσικά... αν και νομιζω πως οταν γυρισω αρχες Σεπτεμβρίου θα δω άλλο ενυδρείο... οταν το αφηνεις στην ησυχία του παει ρολοι..οσο το σκαλιζεις τοσα προβλήματα σου βγαζει..

Απο που προμηθευτικες τα 12αρια και σε τι τιμη?

28,5 ειναι υψηλη θερμοκρασια ομως Γιαννη.Πως και δεν πηρες ψυκτικο μηχανημα?

28.5 ηταν ολο το καλοκαίρι πέρυσι και δεν ειχα καποιο θέμα Σταθη. Οχι οτι θα το αφησω να φτασει εκει φυσικα...

Ψυκτικο ειχα και το πουλησα γιατι ηταν πλεον μικρο για τα λιτρα μου.

Με το κλιματιστικο και ανεμιστηρακια για ασφάλεια νομιζω θα κανω καλη δουλειά.

Ψυκτικο για τα λιτρα μου και να αποδωσει καλα και να ΜΗΝ μου καψει περισσότερο ρεύμα απο το inverter a/c σε economy mode νομιζω πως θελω πανω απο 800 ευρώ...

Ναι το ξερω φυσικά... αν και νομιζω πως οταν γυρισω αρχες Σεπτεμβρίου θα δω άλλο ενυδρείο... οταν το αφηνεις στην ησυχία του παει ρολοι..οσο το σκαλιζεις τοσα προβλήματα σου βγαζει..

Απο που προμηθευτικες τα 12αρια και σε τι τιμη?

http://www.skroutz.gr/c/674/case-fans.html?from=catspan&keyphrase=120mm

το καλό με τα 12άρια είναι οτι είναι και αθόρυβα σε σχέση με τα άλλα.

Αλλά συμφωνώ και με τον Στάθη πάνω απο 150-200λίτρα το ψυκτικό είναι μονόδρομος γιατί η εξάτμιση είναι δραματική...θα αγόραζα ένα Iceprobe αλλά τα χρήματα πήγαν σε 2η ΜΡ10. :bigemo_harabe_net-134: οπότε θα την βγάλω με ανεμιστήρες/κλιματισμό και μπουκαλάκια όσμωσης στο ψυγείο και φέτος. :bigemo_harabe_net-69:

28.5 ηταν ολο το καλοκαίρι πέρυσι και δεν ειχα καποιο θέμα Σταθη. Οχι οτι θα το αφησω να φτασει εκει φυσικα...

Ψυκτικο για τα λιτρα μου και να αποδωσει καλα και να ΜΗΝ μου καψει περισσότερο ρεύμα απο το inverter a/c σε economy mode νομιζω πως θελω πανω απο 800 ευρώ...

Μακαρι να σου πανε ολα κατ ευχην.Και ποιο φθηνα το βρισκεις και νομιζω πως σε τετοια συστηματα ειναι απαραιτητο.Μην ξεχνας πως φετος τα κοραλια που εχεις ειναι και ποιο απαιτητικα%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B1%CE%

Έγινε επεξεργασία - clooyn

Μακαρι να σου πανε ολα κατ ευχην.Και ποιο φθηνα το βρισκεις και νομιζω πως σε τετοια συστηματα ειναι απαραιτητο.Μην ξεχνας πως φετος τα κοραλια που εχεις ειναι και ποιο απαιτητικα

Μην μου αγχώνεσαι!!! Το πολυ πολυ να σου δωσω τα κλειδια να πας να το φυσας για να κρυωσει!!! :)

Μην μου αγχώνεσαι!!! Το πολυ πολυ να σου δωσω τα κλειδια να πας να το φυσας για να κρυωσει!!! :)

Εσυ μην μου αγχωνεσαι.Ολα καλα θα πανε1.jpg

:bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:αντε επειδη σε αγαπαω

Έγινε επεξεργασία - clooyn

Σβησε την φωτο ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!! Ουυυυ 666 φτου στον κορφο μου λεεερρραααααααααα!!!!!!! Σβηστην αμεσως!!!!!!!!!

Εσυ μην μου αγχωνεσαι.Ολα καλα θα πανε :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Καλααααααααααα ετοιμάσου για κουρεμα.....

Χεχεχεχεε κ ο αγιος φοβερα θελει... χαχαχαχαχαααα να σε πηγε μολις ακουσες για τα παιδια απο το κουρείο...

Πολύ ωραίο ενυδρείο, πολύ ωραίες φωτογραφίες, καλή συνέχεια.

Να στε καλα παιδες ευχαριστώ!

βρε παιδια μην σας ψαρωνει η φωτογραφικη που πηρε ειναι πολυ καλη αυτα τα χρωματα δεν υπαρχουν....!!!!gio να το χαιρεσαι φιλε και να το γεμισεις ακομα ποιο πολυ σου ευχομαι!

• 3 weeks later...
Ολα πανε καλα, το κοραλακια χαιρουν ακρας υγειας (εκτος απο δυο).
Kh 7.8
Ca 460
Mg 1280
SG 1025.5
Temp 26.6 - 27.4
Aλλαγες καθε εβδομαδα 40 λιτρα με αλατι Tropic Marine Pro Reef
Τελικα ειχε δικιο ο φιλος ο glazar και το κοραλι μετα απο μαχη με το παρασιτο τελικα μας αφηνει σιγα σιγα δυστηχως αν και μετα απο διαδοχικα dip..
IMG_5028_zps1bf4c39e.jpg
Τα Χριστούγεννα ο καλός φίλος μου ο klaz (και τον ευχαριστω ξανα) μου είχε δώσει μια ολόκληρη αποικια seriatopora green την οποια ειχε μεγαλωσει κατω απο ΜΗ.
Ταυτόχρονα ειχα βαλει αλλα 3 μικρα φραγκ απο αλλους φιλους που εχουν Τ5.
6 μηνες τωρα η αποικια του klaz με τις ΜΗ δεν εδειξε κανενα σημαδι οτι μεγαλωνει και ηταν μονιμα στασιμη.Εχει μερικες μερες βλεπω αρχισε να πιανει αλγη απο την μια μερια... :waaa: ειδωμεν..
Σπλιταρε και η ανεμωνη και αρχισε να κανει βολτες αλλα την μαστιγωσα και εκατσε στα αυγα της... hitme :P
Κατα τα αλλα ολα πανε καλα...
IMG_4982_zpsb274e15e.jpg
IMG_4987_zpsfb60b090.jpg
IMG_5012_zps900a5a96.jpg
IMG_5010_zpsaabc1b44.jpg
IMG_4988_zps68a8f580.jpg
IMG_4989_zps0c0ba660.jpg
Ετσι ηταν οταν μου το εδωσε ο φιλος μου ο Βαλεντινος..
_DSC1014_DxO_zps0bd65e60.jpg
Και ετσι ειναι σημερα...
IMG_4992_zpsf95a1029.jpg
Ετσι ηταν το φραγκ απο seriatopora green που ειχα παρει (απο φιλο με Τ5 που λεγαμε)
_DSC0036_zps68ed71ec.jpg
Και ετσι ειναι σημερα..
IMG_5007_zpsa45f567a.jpg
IMG_5023_zpsbd202301.jpg
IMG_5021_zps7a553e7e.jpg
IMG_5015_zps487e21c3.jpg
IMG_5005_zps4b85fa79.jpg
IMG_4996_zpsb4c34858.jpg
IMG_4994_zps960f65ab.jpg
IMG_4995_zpsa17a0106.jpg
IMG_5009_zpsc7d7a871.jpg
IMG_5025_zpsf5bbe6af.jpg
IMG_5031_zps994329d7.jpg
IMG_5032_zps033e1174.jpg
IMG_5034_zpsb00b0a33.jpg
IMG_5048_zpsadc5746c.jpg
IMG_5049_zps07607c41.jpg
IMG_5052_zpsfe62c32f.jpg
IMG_5053_zps9d46502f.jpg
IMG_5060_zps2bd51af3.jpg
IMG_5064_zpsc86c24e5.jpg
IMG_5069_zps1fb51d39.jpg
IMG_5068_zps3aa601ae.jpg
IMG_5039_zpsf9240bb9.jpg

Καλο καλοκαιρι σε ολα τα ενυδρεια και το Σεπτεμβριο να ειναι ολα διπλασια!!!! :matrix:

Ολα ομοραφα ρε φιλε.Να σαι καλα να τα χαιρεσαι. :) Οσο για το κοραλακι που εχασες,αυτα συμβαινουν σε ολους.

:bigemo_harabe_net-146:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...