Κωστας Τ 24 Μαρτίου 2013 #426 Share 24 Μαρτίου 2013 καλοριζικα τα νεα αποκτηματα.πολυ ομορφα ζωντανα. για να στοκαρουμε σιγα-σιγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 24 Μαρτίου 2013 #427 Share 24 Μαρτίου 2013 Όμορφα ζωντανά και τα δυο! Το κορίτσι ρε και τα μάτια σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 24 Μαρτίου 2013 Author #428 Share 24 Μαρτίου 2013 μπραβο ΓΙΑΝΝΗ να τα χαιρεσε η acro τα σπαει Ευχαριστω Νικολα μου!! καλοριζικα τα νεα αποκτηματα.πολυ ομορφα ζωντανα. για να στοκαρουμε σιγα-σιγα. Κωστα μου σε ευχαριστω και καλη αρχη σου ευχομαι οποια κ αν ειναι αυτη φιλε!! Όμορφα ζωντανά και τα δυο! Το κορίτσι ρε και τα μάτια σου! Το προσεχω το προσεχω... με το χερακι μου το ταιζω να κανει ομορφα πιασιματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 24 Μαρτίου 2013 #429 Share 24 Μαρτίου 2013 Ωραίο μανάρι πέτυχες!τι ώρα βγαίνει πίστα;;;;;;;;να σου ζήσει φίλε είναι καταπληκτικό ζωντανό!και η ακρο όμως δεν πάει πίσω!Σου εύχομαι να την δεις δέντρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 24 Μαρτίου 2013 Author #430 Share 24 Μαρτίου 2013 Ωραίο μανάρι πέτυχες!τι ώρα βγαίνει πίστα;;;;;;;;να σου ζήσει φίλε είναι καταπληκτικό ζωντανό!και η ακρο όμως δεν πάει πίσω!Σου εύχομαι να την δεις δέντρο! Να σαι καλα Κωστα !! Ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 25 Μαρτίου 2013 Author #431 Share 25 Μαρτίου 2013 (edited) Βασικα το ενυδρειο αυτην την στιγμη ειναι ενα mixed reef με τα ολα του... μεσα υπαρχουν απο discosoma και LPS μεχρι Acro και Seriatopores και απο zoanthus μεχρι monti.... Μετα και την προσθηκη του ATI PowerCone η χαετο ψωφισε... φταει αυτο? φταιει ο φωτισμος της? Δεν ξερω.. εγω παντως την εβγαλα... νιτρικα 0-0.2 , φωσφορικα μη ανιχνευσιμα ,αλγες πουθενα ισως λιγη διατομικη ερχετε και φευγει,τα τζαμια τα καθαριζω μια φορα στις 3 μερες και ταιζω καθημερινα στην κυριολεξια 4-5 φορες διαφορες ποικιλιες τροφων και κατεψυγμενη στα LPS μια στις 3 μερες,και φυτοπλαγκτον μια φορα την εβδομαδα... Η ρουτινα αλλαγης νερου ειναι 1/12 (35-40 λιτρα) καθε εβδομαδα με αλατι tropic marine pro reef και μολις φτιαξει ο καιρος θα αρχισω παλι θαλασσα. Το θεμα ειναι οτι προς το παρων το συγκεκριμενο μοτιβο μου παει,και μου το δειχνει κιολας οτι παει.. Επιφυλλασομαι για το μελλον... και το κακο ειναι οτι δεν προφυλλασομαι... ή τουλαχιστον δε θελω να το κανω,και αυτο γιατι δεν ξερω και δεν μπορω να αποφασισω τι μου αρεσει πιο πολυ.. LPS ή SPS... με οτι αυτο συνεπαγεται... Πιο ευκολο με τον υπαρχον εξοπλισμο μου κανει το ULNS συστημα και sps dominated σαν του φιλου μου του Μιχαλη (mad23) με λιγα ψαρια πολλα sps και δυνατο σκιμαρισμα... LPS tank ισως να μην καταφερω ποτε να εχω τα θρεπτικα που απαιτει το συστημα ... ηδη μια wellsophyllia που εχω εχει ψιλοξεβαψει απο την απουσια θρεπτικων... Δεν ειμαι κανενας γκουρου να ξερω τα παντα,και να μην ξεχναμε οτι ακομα δηλωνω αρχαριος, αλλα το οτι παει το συστημα μου ετσι πραγματικα ουτε εγω το περιμενα,και την κυρια ευθυνη εχουν οι καλοι μου φιλοι , το απειρο διαβασμα που εχω ριξει και τα πολλα λεφτα σε εξοπλισμο .. Δεν θα αργησει να ερθει η μερα που θα πρεπει να ξεκαθαρισω το τι ακριβως θελω απο το ενυδρειο μου ,και που θα πρεπει βαση των αναγκων,να καταληξω στο τι να κρατησω. Έγινε επεξεργασία 25 Μαρτίου 2013 - Giovanni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 25 Μαρτίου 2013 #432 Share 25 Μαρτίου 2013 Γιάννη όλα κούκλα είναι .. ζηλεύω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 25 Μαρτίου 2013 #433 Share 25 Μαρτίου 2013 (edited) Βασικα το ενυδρειο αυτην την στιγμη ειναι ενα mixed reef με τα ολα του... μεσα υπαρχουν απο discosoma και LPS μεχρι Acro και Seriatopores και απο zoanthus μεχρι monti.... το mixed εχει μεγαλο βαθμο δυσκολιας και εισαι γιγαντας που το καταφερνεις! Μετα και την προσθηκη του ATI PowerCone η χαετο ψωφισε... φταει αυτο? φταιει ο φωτισμος της? Δεν ξερω.. εγω παντως την εβγαλα... νιτρικα 0-0.2 , φωσφορικα μη ανιχνευσιμα ,αλγες πουθενα ισως λιγη διατομικη ερχετε και φευγει,τα τζαμια τα καθαριζω μια φορα στις 3 μερες και ταιζω καθημερινα στην κυριολεξια 4-5 φορες διαφορες ποικιλιες τροφων και κατεψυγμενη στα LPS μια στις 3 μερες,και φυτοπλαγκτον μια φορα την εβδομαδα... Η ρουτινα αλλαγης νερου ειναι 1/12 (35-40 λιτρα) καθε εβδομαδα με αλατι tropic marine pro reef και μολις φτιαξει ο καιρος θα αρχισω παλι θαλασσα.γιατι ρε γιαννη μου?? αφου σου παει μια χαρα γιατι θες να ρισκαρεις?αν ειναι για θεμα οικονομιας παω πασο φιλε μου! Το θεμα ειναι οτι προς το παρων το συγκεκριμενο μοτιβο μου παει,και μου το δειχνει κιολας οτι παει.. Επιφυλλασομαι για το μελλον... και το κακο ειναι οτι δεν προφυλλασομαι... ή τουλαχιστον δε θελω να το κανω,και αυτο γιατι δεν ξερω και δεν μπορω να αποφασισω τι μου αρεσει πιο πολυ.. LPS ή SPS... με οτι αυτο συνεπαγεται... Πιο ευκολο με τον υπαρχον εξοπλισμο μου κανει το ULNS συστημα και sps dominated σαν του φιλου μου του Μιχαλη (mad23) με λιγα ψαρια πολλα sps και δυνατο σκιμαρισμα... LPS tank ισως να μην καταφερω ποτε να εχω τα θρεπτικα που απαιτει το συστημα ... ηδη μια wellsophyllia που εχω εχει ψιλοξεβαψει απο την απουσια θρεπτικων... Δεν ειμαι κανενας γκουρου να ξερω τα παντα,και να μην ξεχναμε οτι ακομα δηλωνω αρχαριος, αλλα το οτι παει το συστημα μου ετσι πραγματικα ουτε εγω το περιμενα,και την κυρια ευθυνη εχουν οι καλοι μου φιλοι , το απειρο διαβασμα που εχω ριξει και τα πολλα λεφτα σε εξοπλισμο .. Δεν θα αργησει να ερθει η μερα που θα πρεπει να ξεκαθαρισω το τι ακριβως θελω απο το ενυδρειο μου ,και που θα πρεπει βαση των αναγκων,να καταληξω στο τι να κρατησω.γιανναρε αυτο ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα αυτη!!!+1000 να χαιρεσαι και τον ψαρακα! κουκλος,πανεμορφος και γοητευτικος ! τωρα για την ακρο οσο εχει αυτο το χρωμα(προς το παρων ) θα πρεπει να εισαι μεγαλος για να το βρεις η ! εγω τα λατρευω τα αχρωμα κοραλια...τις περισσοτερες φορες με εκπλησουν ευχαριστα οταν συνερθουν! κατι σαν αυγο kinder! μπορει να ειναι απο tenuis μεχρι και yongei!! θα εχει πολυ ενδιαφερον να τη δουμε οταν θα παρει τα χρωματα της γιανναρε...φωτο εεε,μη ξεχαστεις! Έγινε επεξεργασία 25 Μαρτίου 2013 - mad23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 25 Μαρτίου 2013 Author #434 Share 25 Μαρτίου 2013 Καλημερα στην παρεα, Μιχαλη ευχαριστω για τις παρατηρησεις σου φιλε. Μην ξεχναμε οτι ολο το ενυδρειο γεμισε με θαλασσα. Σιγουρα μολις φτιαξει ο καιρος παλι θα γινουν καποιες αλλαγες απο θαλασσα,και φυσικα οχι για οικονομικους λογους,αλλα η θαλασσα ειναι πως να το κανουμε ..αλλο πραμα.. Οσο για το κοραλι.. θα δειξει πως θα παει η πορεια του... διακρινω κατι περιεργο πανω του και σημερα θα του κανω εναν εξονυχιστικο ελεγχο και ενα ακομα dip.. (ηδη εχει περασει 3..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 25 Μαρτίου 2013 #435 Share 25 Μαρτίου 2013 (edited) Εμένα προς στιγμήν σε πολύ πιο λίγα λίτρα και με πιο λίγα σκληρά,τα LPS μου πάνε σφαίρα και τα SPS εξίσου καλά!Θα σου έλεγα να χαλαρώσεις λίγο το σκιμάρισμα και να αφήσεις λίγο τα θρεπτικά σου να ανέβουν.....στην τελική,κλείσε το σκίμερ για κανά τρίωρο την μέρα να δεις διαφορά! Το mixed reef είναι δύσκολο,αλλά είναι ότι πιο όμορφο μπορείς να φτιάξεις!Τα σκληρά δεν παθαίνουν τίποτε με λίγα νιτρικά παραπάνω!!!Κλείσε το σκίμερ για μερικές ώρες την ημέρα και θα με θυμηθείς!!! Η χαέτο με 0 μετρήσεις σε όλα πως να πάει καλά οεο;;;;;; ΥΓ. Άσε την θάλασσα ήσυχη ρε συ....αλατάκι και R/O είναι το καλύτερο....και εγώ με θάλασσα έπαιζα,αλλά το αλάτι εντέλει είναι άλλο πράμα στο κλειστό κύκλωμα.... Έγινε επεξεργασία 25 Μαρτίου 2013 - kostaskappa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 25 Μαρτίου 2013 Author #436 Share 25 Μαρτίου 2013 Εμένα προς στιγμήν σε πολύ πιο λίγα λίτρα και με πιο λίγα σκληρά,τα LPS μου πάνε σφαίρα και τα SPS εξίσου καλά!Θα σου έλεγα να χαλαρώσεις λίγο το σκιμάρισμα και να αφήσεις λίγο τα θρεπτικά σου να ανέβουν.....στην τελική,κλείσε το σκίμερ για κανά τρίωρο την μέρα να δεις διαφορά! Το mixed reef είναι δύσκολο,αλλά είναι ότι πιο όμορφο μπορείς να φτιάξεις!Τα σκληρά δεν παθαίνουν τίποτε με λίγα νιτρικά παραπάνω!!!Κλείσε το σκίμερ για μερικές ώρες την ημέρα και θα με θυμηθείς!!! Η χαέτο με 0 μετρήσεις σε όλα πως να πάει καλά οεο;;;;;; ΥΓ. Άσε την θάλασσα ήσυχη ρε συ....αλατάκι και R/O είναι το καλύτερο....και εγώ με θάλασσα έπαιζα,αλλά το αλάτι εντέλει είναι άλλο πράμα στο κλειστό κύκλωμα.... Κωστα μου δεν ειπα οτι δεν μου παει καλα.. ισα ισα .. παει μια χαρα, απλα δεν ξερω το ποσο ακομα θα παει.. Το σκιμερ κλεινει μονο αμα γινει διακοπη ρευταματος.. Και εξηγουμαι.. το συγκεκριμενο σκιμερ και να το κλεισεις για 3 ωρες 5 ωρες μια μερα, οταν ανοιξει θα σου βγαλει με την μια οτιδεν εβγαλε τις ωρες που ηταν κλειστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 25 Μαρτίου 2013 #437 Share 25 Μαρτίου 2013 Ναι θα σου βγάλει ότι δεν έβγαλε όταν ήταν κλειστό,αλλά όσο είναι κλειστό τα LPS και τα μαλακά θα βρουν τροφούλα στην στήλη σου! Χωρίς να είμαι σίγουρος όμως για αυτό που λέω,γιατί δεν έχω δει το συγκεκριμένο σκίμερ εν δράση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 25 Μαρτίου 2013 #438 Share 25 Μαρτίου 2013 Γιαννη εγω αυτο που καταλαβα απο τη συντομη διαδρομη στο reef ειναι οτι ειναι καλυτερα να διαλεξεις ενα ειδος και να προσαρμοσεις το ενυδρειο σου στις αναγκες αυτου του ειδους γιατι μου φαινεται δυσκολο να ειναι ευχαριστημενα ολα τα ειδη κοραλλιιων σε ενα κλειστο κυκλωμα οπως ειναι το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 25 Μαρτίου 2013 Author #439 Share 25 Μαρτίου 2013 Ναι θα σου βγάλει ότι δεν έβγαλε όταν ήταν κλειστό,αλλά όσο είναι κλειστό τα LPS και τα μαλακά θα βρουν τροφούλα στην στήλη σου! Χωρίς να είμαι σίγουρος όμως για αυτό που λέω,γιατί δεν έχω δει το συγκεκριμένο σκίμερ εν δράση! Το ΑΤΙ ειναι περιπτωση σκιμερ Κωστα μου... αστο.. σου λεω πεφτει πολυ φαι οποτε και το διατηρω ετσι.. ειπαμε ο καιρος θα δειξει. Γιαννη εγω αυτο που καταλαβα απο τη συντομη διαδρομη στο reef ειναι οτι ειναι καλυτερα να διαλεξεις ενα ειδος και να προσαρμοσεις το ενυδρειο σου στις αναγκες αυτου του ειδους γιατι μου φαινεται δυσκολο να ειναι ευχαριστημενα ολα τα ειδη κοραλλιιων σε ενα κλειστο κυκλωμα οπως ειναι το ενυδρειο. Αυτο ειναι και το σωστο... Σκοπευω ομως να το παλεψω σαν mixed οσο παει.. αφου και εφοσον συνεχισει να με παει.. γνωσεις υπαρχουν, θεληση υπαρχει, οποτε το μονο που μενει ειναι ο καιρος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 25 Μαρτίου 2013 #440 Share 25 Μαρτίου 2013 (edited) Γιαννη εγω αυτο που καταλαβα απο τη συντομη διαδρομη στο reef ειναι οτι ειναι καλυτερα να διαλεξεις ενα ειδος και να προσαρμοσεις το ενυδρειο σου στις αναγκες αυτου του ειδους γιατι μου φαινεται δυσκολο να ειναι ευχαριστημενα ολα τα ειδη κοραλλιιων σε ενα κλειστο κυκλωμα οπως ειναι το ενυδρειο. Κωστή αυτό που λες είναι πολύ σωστό,αλλά όχι ο κανόνας! Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα εκεί έξω που μας αποδεικνύουν περίτρανα ότι το mixed reef γίνετε,και μάλιστα είναι από τα ομορφότερα είδη reef,για να μην πω το ομορφότερο...! Εγώ στην -μικρή ομολογουμένως- διαδρομή μου στον κόσμο των reef,έχω καταλάβει πως είναι λάθος το ULNS.Καμία θάλασσα δεν έχει 0 νιτρικά και φωσφορικά,και γι΄αυτό ότι άλλο βάλεις πέραν των SPS δεν πάει....γιατί στην φύση του οι παράμετροι του νερού δεν είναι έτσι...! Μου ακούγεται εντελώς λάθος η ιδέα του αποστειρωμένου νερού..... Λέω πάντα την προσωπική μου άποψη και τίποτε παραπάνω,και εννοείτε ότι σέβομαι απόλυτα και μαθαίνω από τις δικές σας! Έγινε επεξεργασία 25 Μαρτίου 2013 - kostaskappa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 25 Μαρτίου 2013 Author #441 Share 25 Μαρτίου 2013 ULNS δεν σημαινει και ουτε ειναι απολυτο οτι θα ειναι ολα 0... αν ηταν ετσι τοτε θα τα παιρναμε ολα στο χερι. Ultra Low Nutrient System σημαινει πως κρατας τα θρεπτικα χαμηλα και οχι απολυτα στο 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 25 Μαρτίου 2013 #442 Share 25 Μαρτίου 2013 ULNS δεν σημαινει και ουτε ειναι απολυτο οτι θα ειναι ολα 0... αν ηταν ετσι τοτε θα τα παιρναμε ολα στο χερι. Ultra Low Nutrient System σημαινει πως κρατας τα θρεπτικα χαμηλα και οχι απολυτα στο 0. Ναι δεν αντιλέγω,τρόπος του λέγειν είναι το 0 που έγραψα!! Εγώ αν δω κάτω από 5 νιτρικά,αρχίζω και ταΐζω σαν παλαβός! Φάει κι εσύ,φάε κι εσύ,φάε κι εσύ κ.ο.κ.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 25 Μαρτίου 2013 #443 Share 25 Μαρτίου 2013 Η άκρο επειδή την είδα απο κοντά είναι νεκρωμένη χαμηλά και έχει σταματήσει η νέκρωση εκεί...ήταν έτσι όταν την έβαλε.Αν έμενε και άλλο στο κατάστημα θα είχε πεθάνει αφού δεν έχω δεί ποτέ sps να πάει καλά στο κατάστημα αυτό... Στην αρχή φαινόταν για starfire echinata...μετά έμοιαζε με staghorn και ο πωλητής του είπε Valida...όπως λέει και ο Μιχάλης πιο πάνω σε 3-4 μήνες θα δούμε τι είναι... Συμφωνώ οτι τα καφέ κοράλλια είναι kinder έκπληξη...ποτέ δεν ξέρεις πώς θα γίνουν...αλλά αυτό δεν ήταν εντελώς καφέ είχε λίγο χρώμα οπότε έχει καλή πρόγνωση και θα πάει καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 25 Μαρτίου 2013 #444 Share 25 Μαρτίου 2013 Πρωι, πρωι σας βλεπω παντως με ενυδρειακες ανησυχιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 25 Μαρτίου 2013 #445 Share 25 Μαρτίου 2013 Μακάρι!!!Αν και δεν περιμένω τίποτε λιγότερο από το να γίνει δέντρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 25 Μαρτίου 2013 #446 Share 25 Μαρτίου 2013 Πρωι, πρωι σας βλεπω παντως με ενυδρειακες ανησυχιες. Είμαστε ανήσυχοι νέοι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 25 Μαρτίου 2013 Author #447 Share 25 Μαρτίου 2013 Γιατρε μου θα ακολουθησω την συμβουλη σου και σημερα θα ξαναπερασει το κοραλι απο ενα dip. Δεν το κολλησα τελικα για αυτον τον λογο. Φυλαγε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 25 Μαρτίου 2013 #448 Share 25 Μαρτίου 2013 Καλημερα στην παρεα, Μιχαλη ευχαριστω για τις παρατηρησεις σου φιλε. Μην ξεχναμε οτι ολο το ενυδρειο γεμισε με θαλασσα. Σιγουρα μολις φτιαξει ο καιρος παλι θα γινουν καποιες αλλαγες απο θαλασσα,και φυσικα οχι για οικονομικους λογους,αλλα η θαλασσα ειναι πως να το κανουμε ..αλλο πραμα.. ακριβως γιαννη μου..αλλο η θαλασσα της αυστραλιας και της ταυλανδης και αλλο της μεσογειου!! Οσο για το κοραλι.. θα δειξει πως θα παει η πορεια του... διακρινω κατι περιεργο πανω του και σημερα θα του κανω εναν εξονυχιστικο ελεγχο και ενα ακομα dip.. (ηδη εχει περασει 3..) στα λεω αυτα τελειως φιλικα και σε ζαλιζω με πολυ καλη προθεση γιαννη μου! παει πολυ καλα η ενυδρειαρα και θα ειναι κριμα να γινει καμια ανοησια και να αλλαξει κατι απο αυτο. :bigemo_harabe_net-111: κριμα δεν ειναι να αρχισουν οι ανεξηγητες αλγες και γενικα ανεξηγητα προβληματα? στα λεω αυτα οχι απο τον καναπε...εφαγα τη μεση μου να παιρνω νερο απο τη θαλασσα για 3 μηνες σχεδον καθε εβδομαδα....και αυτα που ειδα δεν ηταν καλα δειγματα. ασε που τωρα που καλοκαιριαζει ειναι χειροτερα... πιο πολλοι ανθρωποι(αντιλικακα,βρωμιες,κτλ,κτλ,κτλ) και γενικα κινηση στις θαλασσες(σκαφη κτλ)... τεσπα ενυδρειο σου ειναι,οτι θες το κανεις γιανναρε φτου φτου και παλι!!! ο ψαρακας τρωει κανονικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 25 Μαρτίου 2013 Author #449 Share 25 Μαρτίου 2013 Μιχαλη μου ξερεις οτι ουτε κ εγω θελω να παιξω με το ενυδρειο μου... Με βαζεις σε σκεψεις... Η καμπαρετζου τρωει τα παντα απο το χερι μου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 25 Μαρτίου 2013 #450 Share 25 Μαρτίου 2013 Μιχαλη μου ξερεις οτι ουτε κ εγω θελω να παιξω με το ενυδρειο μου... Με βαζεις σε σκεψεις... Η καμπαρετζου τρωει τα παντα απο το χερι μου.. Συμφωνω με τον Μιχαλη...+1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος