mike1247 20 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 20 Νοεμβρίου 2012 καλησπερα σε ολους, μετα απο διαφορες οικολογικοοικονομικεσ ανησυχειες που μου δημιουργηθηκαν και γενικοτερα κατελιξα και στο ενυδρειο μου.. αντικατεστησα αρκετουσ λαμπτηρεσ στο σπιτι με LED και επειδη θελω να φτιαξω ενα καινουριο ενυδρειο φυτεμετο με μετριας δυσκολιας φυτα θα ηθελα να ξερω περιπου τι ισχυ θα χρειαστω αν καταληξω σε φωτισμο λεδ και αν αυτο ειναι εφιτο και αν συμφερει.. παρακαλω βοηθηστε με τις δικεσ σας αποψεις και προβληματισμους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 20 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Πες μας διαστασεις και λιγο τι γνωσεις εχεις απο ηλεκτρονικα για να μπορεσουμε να βοηθησουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike1247 20 Νοεμβρίου 2012 Author #3 Share 20 Νοεμβρίου 2012 λοιπον δεν θα απαιτηθουν μαλλον γνωσεισ απο ηλεκρια αλλα αν ειναι πολυ πιο οικονομικο ισωσ το ψαξω.. το ιο πιθανο σεναριο ειναι να αω σε τρια σποτακια λεδ τα οποια θα μου εξυπηρετουν το θεμα ανοιχτο ενυδρειο.. το ενυδρειο θα το ηθελα 80 πλατος 50 βαθος και 55 υψος.. θα ηθελα να εχω java fern, anubias και καμια moss Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike1247 20 Νοεμβρίου 2012 Author #4 Share 20 Νοεμβρίου 2012 σε μεγαλυτερο βαθμο με αποσχολουν παραπανω αν για παραδειγμα τι 1βατ με 90λουμεν ισουται πραγματι με τα 40βατ και τα 1200 λουμεν που διαφημιζουν οι εταιριες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike1247 20 Νοεμβρίου 2012 Author #5 Share 20 Νοεμβρίου 2012 για το ανθρωπινο ματι μιαζει το ιδιο αλλα ειναι το ιδιο και για τα φυτα μας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 20 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Τα led μας απασχολούν εδώ και αρκετό καιρό, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι λίγοι χομπιστες τα δοκίμασα και έχουν δημοσιεύσει της εμπειρίες τους. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε πολλές φορές τα κελβιν που είναι πολύ απαραίτητα για εμάς, και αν τύχη να τα μάθουμε δεν ξέρουμε αν το φάσμα τους είναι κατάλληλο για την φωτοσύνθεση. Προς το παρόν υπάρχουν κάποια έτυμα φωτιστικά led που είναι πανάκριβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 20 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 20 Νοεμβρίου 2012 (edited) Πιστευω οτι με 36 λεντ συνολο 3 βαττ το ενα με 6500κ,4500κ μιξη λευκων,και mangeta η pink θα εισαι πολυ σουπερ Μπορω να σου δωσω και αυτο σε καλη τιμη αν θες κατι ετοιμο αλλα πρεπει να αλλαξω τα λεντ ειναι για θαλασσινο. Αλλιως αν κολαει το χερι σου ξεκινα με ανα σετακι απο aquastyleonline και σε βοηθαμε απο εδω Έγινε επεξεργασία 20 Νοεμβρίου 2012 - merlon1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 20 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Αυτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 20 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Να ρωτήσω κάτι καθαρά από ενδιαφέρων και όχι ειρωνικά Τα led που λες ότι θα αλλάξεις είσαι σίγουρος ότι κάνουν για φυτά γιατί ψάχνω ανάλογα led με αναλυτικές πληροφορίες και δεν βρίσκω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 20 Νοεμβρίου 2012 #10 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Οπως ειπες και πριν τα led δεν ειναι αρκετα διαδεδομενα στο γλυκο ενυδρειο δε βρισκω το λογο ομως οταν εισαι κοντα στο φασμα του ηλιου να μη φωτοσυνθεσουν. Ο ηλιος ειναι κοντα στα 6500κ προς τα κατω απο 4500-6500 και με πορτοκαλι δε νομιζω να υπαρχει κανενα θεμα. Αλοστε και με τις τ5 προσομειωση κανει κανει κανεις οχι αντικατασταση του ηλιου. Ασε που το μελλον ειναι στα πλασμα φωτιστικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 20 Νοεμβρίου 2012 #11 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Δες εδω μια απο τις καλυτερες εταιριες για μενα στο κοσμο. http://orphek.com/led/orphek-products/pr72-planted-2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 20 Νοεμβρίου 2012 #12 Share 20 Νοεμβρίου 2012 http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=100060&page=3 Αξιολογο για φυτεμενα αρθρο! Φιλε συγνωμη εχεις ψαξει σιγουρα οπως ειπες? Το plantedtank .net ειναι αποκλειστικα για φυτεμενα φορουμ ξερεις τι εχει εκει μεσα απο πληροφοριες? Και μαλιστα προτυνουν 2/1 αναλογια 4500 με 6500 και royal blye 455-435 Τα πορτοκαλι για ομορφια πιστευω και μονο θα χρειαζοταν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 20 Νοεμβρίου 2012 #13 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Η πληροφορίες για την χρήση σε φυτεμένο ενυδρείο είναι πολύ λίγες για αυτό ψάχνω πληροφορίες, εύχομαι να κάνουν δουλειά. Εκτός αυτού με προβληματίζει λίγο το ύψος του ενυδρείου που θα έχει ο φίλος μας, έχουν τα led την δυνατότητα να εισχωρήσουν έως τον πυθμένα με ένα ικανοποιητικό φως; Πάντως αν είχα την οικονομική ευχέρεια θα έκαμνα ένα πείραμα σε κανένα 10λιτρο ενυδρείο με ένα φυτό μέτριας δυσκολίας. Όσο για το πλάσμα ακόμη δεν ήρθαν καλά καλά τα led είδη μιλούν για το πλάσμα με πολλά συν αλλά και πλην, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 20 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Συμφωνω γιαυτο και παω σε 3βαττα και οχι μονοβατα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 20 Νοεμβρίου 2012 #15 Share 20 Νοεμβρίου 2012 http://www.plantedta...t=100060&page=3 Αξιολογο για φυτεμενα αρθρο! Φιλε συγνωμη εχεις ψαξει σιγουρα οπως ειπες? Το plantedtank .net ειναι αποκλειστικα για φυτεμενα φορουμ ξερεις τι εχει εκει μεσα απο πληροφοριες? Και μαλιστα προτυνουν 2/1 αναλογια 4500 με 6500 και royal blye 455-435 Τα πορτοκαλι για ομορφια πιστευω και μονο θα χρειαζοταν... Ίσος δεν έγινα σωστά σαφής ανέφερα ποιο πάνω πως υπάρχουν έτυμα led συστήματα και αυτά δεν τα αμφισβητώ. Όταν λέω ότι πληροφορίες είναι λίγες για τα led εννοούσα για τα DIY, ίσος εσφαλμένα υπέθεσα ότι μιλάμε για DIY led παρασυρόμενος από την πρόταση σου ότι θα αλλάξεις τα led θαλασσινό σε γλυκό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 20 Νοεμβρίου 2012 #16 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Φιλε μου η διαφορα diy με ετοιμο ειναι ποιος το εφτιαξε μονο,οταν χρεισιμοποιεις λεντ cree η τα παρει η orphek ειτε εσυ cree θα ειναι, τη δουλεια τους την κανουν. Δε μιλαω για συστηματα ανατολης δυσης κεραυνους και τετοια και εγω τα κανω αυτα με δικια μου κατασκευη arduino μιλαω για τα λεντ και τα χαρακτηριστικα τους. Μια συστοιχια xp-e 4500-6500 ειτε τα κολησει το ρομποτ ειτε εγω με το χερι μου τα ιδια θα βγαλει αυτο λεω εγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Νοεμβρίου 2012 #17 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Επειδη τυχαινει να ειμαι μελος στο πιο πανω Αμερικανικο φορουμ για φυτεμενα,να πω οτι οι περισσοτεροι εκει χρισημοποιουν λεντ φωτισμους και πραγματικ εχω δει υπεροχα φυτεμενα ενυδρεια εκει τα οποια πανε σε διαγωνισμους και εχουν και δυσκολα φυτα. Παντως εδω στην Ελλαδα,οπως λεει και ο φιλος μου ο Χρηστος δεν ειναι διαδεδομενο το φωτιστικο με λεντ και εχουμε ελαχιστες πληροφοριες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 21 Νοεμβρίου 2012 #18 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Να ξεκαθαρίσουμε το θέμα με τα Led. 1. Λόγο γλώσσας δεν παρακολουθώ τα αγγλόφωνα φόρουμ. 2. Παρακολουθώ τα γερμανόφωνα φόρουμ που και αυτοί έχουν εμπειρία με τα led. 3. Τα υλικά που χρησιμοποιούν οι γερμανοί δεν τα βρίσκω στην Ελλάδα. Μπορεί να υπάρχουν κάτω από διαφορετικές ονομασίες, δεν ξέρω. 4. Δεν με ενδιαφέρουν όμως τη κάνουν οι ξένοι αλλά τη κάνουμε εμείς, και εμείς σε γενικές γραμμές είμαστε ολίγων νυχτωμένοι στα led. 5. Το να είναι κάποιος ειδικός ηλεκτρολόγος και να έχει πρόσβαση σε ειδικά led ή να ξέρει πώς να τα βρει αυτό είναι καλώ. Αλλά εμείς θέλουμε γνώσεις και πηγές για χομπιστες που πιάνουν λίγο τα χέρια τους ώστε να φτιάχνουν μόνη τους τα led. 6. Δεν κάνουν όλα τα led για φυτεμένα. Μπορεί να λέει 600Κ αλλά τα 6000Κ είναι το χρώμα που βγάζουν η λάμπες δεν μας λέει τίποτα αυτό αν δεν γνωρίζουμε το φάσμα της λάμπας. 7. Στο εξωτερικό εδώ και χρόνια τα άτομα ασχολούνται με τα led και γνωρίζουν πια Led κάνουν για το φυτεμένο μας. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην επαρχία δεν υπάρχει μαγαζί ειδικευμένο στα led. Εγω που ρώτησα σε κάποιο μαγαζί πόσα κελβιν είναι τα led που πουλά ώστε να πειραματιστώ ο ανθρώπων δεν ήξερε τη είναι τα κελβιν. Οι περισσότεροι τα χωρίζουν σε ψυχρά led ή ζεστά led. 8. Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας διαφωτίσει όλους του χομπιστες, εξαίρεη φυσικά αποτελεί αν κάποιος βγάζει το ψωμί του με αυτό, τότε καταλαβαίνω απόλυτα το να μην θέλει να ενημερώσει τους χομπιστες. Εν ολίγοις οι άγγλοι ξέρουν, οι γερμανοί ξέρουν , η ασιάτες ξέρουν, οι αμερικάνοι ξέρουν, και οι έλληνες δεν ξέρουν, ακόμη μασάμε ταραμά, γιατί δυστυχώς κάποιοι θέλουν να μασάμε τάραμα. Πολύ θα ήθελα να αναπτύξουμε δικές μας γνώσεις και όχι να φέρνουμε μόνο μασημένες γνώσεις από έξω. Ο φίλος μας μίλησε για της λάμπες πλάσμα, είμαι σίγουρος ότι αρκετή της ακούν για πρώτη φορά ενώ στο εξωτερικό της συζητούσαν πριν από χρόνια και είδη της χρησιμοποιούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 12 Δεκεμβρίου 2012 #19 Share 12 Δεκεμβρίου 2012 Καποια πραγματα ειναι μεγαλη ιστορια και γιατι καποιοι θελουν να μην ενημερωνονται οι Ελληνες ειναι μεγαλη ιστορια. Ολοι ξερουν το μεσο επιπεδο των μαγαζιων στην Ελλαδα και οι γνωσεις που εχουν αυτοι με το αντικειμενο του ενυδρειου τουλαχιστον δε ξερω για τα αλλα ζωντανα. Εγω προσωπικα οταν πηγα να μεταφερω καποιες γνωσεις και να τις μοιραστω εδω ,πεταχτηκαν εξυπνοι που αμφησβητησαν τα αξιωματα της Φυσικης και των Μαθηματικων ,λογικο ειναι λοιπον να μην ασχοληθω αλλα να κανω τη τρελλα μου για παρτη μου και να μην εξηγω τι φτιαχνω . Κανω επαγγελματα χρονια που εχουν επαφη με πολυ κοσμο εδω και 20 χρονια ειναι 38 χρονων ξερεις τι εχω καταλαβει ....δε μας φταιει κανεις αλλος φιλε μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας και ο σκατοχαρακτηρας που εχουμε λογω ελλειψης παιδειας. Εχουμε οτι μας αξιζει Αυτη ειναι η γνωμη μου γενικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimbit22 12 Δεκεμβρίου 2012 #20 Share 12 Δεκεμβρίου 2012 βαγγελη οποιος προχοραει μαθαινει, εμεις και ολοι οι αλλοι που προχωρισαμε και ξερουμε τι κανουμε.. ακομα μπορει να μην εχει το ιδιο κοστος με τις τ5 αλλα ειναι κατι μονιμο που για να κρατησει την αποδοση του δεν θελει αλλαγη καθε τοσο.. και το φασμα οπως ειπες ειναι μια προσομιωση του φασματος απορροφισης του καθε οργανισμου που θελουμε να συντιρησουμε οποτε το φτιαχνουμε εμεις με τα χρωματα/αναλογιες των led που επιλεγουμε με βαση την φυσικη και τα μαθηματικα.. στις εταιριες τι νομιζετε οτι κανουν? αγοραζουν φασματομετρα αξιας εκατονταδων χιλιαδων ευρω για να ελενξουν ενα προιον? οχι, βγαζουν το φασμα με μαθηματικες προσομειωσεις βαση του datasheet των led που χρησιμοποιουν και μετα το δοκιμαζουν σε πραγματικες συνθικες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimbit22 12 Δεκεμβρίου 2012 #21 Share 12 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Η πληροφορίες για την χρήση σε φυτεμένο ενυδρείο είναι πολύ λίγες για αυτό ψάχνω πληροφορίες, εύχομαι να κάνουν δουλειά. Εκτός αυτού με προβληματίζει λίγο το ύψος του ενυδρείου που θα έχει ο φίλος μας, έχουν τα led την δυνατότητα να εισχωρήσουν έως τον πυθμένα με ένα ικανοποιητικό φως; Πάντως αν είχα την οικονομική ευχέρεια θα έκαμνα ένα πείραμα σε κανένα 10λιτρο ενυδρείο με ένα φυτό μέτριας δυσκολίας. Όσο για το πλάσμα ακόμη δεν ήρθαν καλά καλά τα led είδη μιλούν για το πλάσμα με πολλά συν αλλά και πλην, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. δεν χρειαζεται να το κανεις, εχει ηδη γινει.. http://www.aquazone....showtopic=80918 και ενα φωτιστικο για φυτεμενο που αναβει αυριο.. σχεδιασμενο ολο στο auto cad για τα μεταλα και την τοποθετιση των led και με προσομειωση στο mathlab για το φασμα.. Έγινε επεξεργασία 12 Δεκεμβρίου 2012 - jimbit22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 13 Δεκεμβρίου 2012 #22 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 Καποια πραγματα ειναι μεγαλη ιστορια και γιατι καποιοι θελουν να μην ενημερωνονται οι Ελληνες ειναι μεγαλη ιστορια. Ολοι ξερουν το μεσο επιπεδο των μαγαζιων στην Ελλαδα και οι γνωσεις που εχουν αυτοι με το αντικειμενο του ενυδρειου τουλαχιστον δε ξερω για τα αλλα ζωντανα. Εγω προσωπικα οταν πηγα να μεταφερω καποιες γνωσεις και να τις μοιραστω εδω ,πεταχτηκαν εξυπνοι που αμφησβητησαν τα αξιωματα της Φυσικης και των Μαθηματικων ,λογικο ειναι λοιπον να μην ασχοληθω αλλα να κανω τη τρελλα μου για παρτη μου και να μην εξηγω τι φτιαχνω . Κανω επαγγελματα χρονια που εχουν επαφη με πολυ κοσμο εδω και 20 χρονια ειναι 38 χρονων ξερεις τι εχω καταλαβει ....δε μας φταιει κανεις αλλος φιλε μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας και ο σκατοχαρακτηρας που εχουμε λογω ελλειψης παιδειας. Εχουμε οτι μας αξιζει Αυτη ειναι η γνωμη μου γενικα Συγγνώμη δεν νομίζω πως αυτή είναι σωστή τακτική εγώ ότι γνωρίζω το λέω και μοιράζομε της γνώσεις μου, αυτό νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει εδώ, οτιδήποτε άλλο μπορούν να μου πουν. Πολλές φορές αμφισβητήθηκαν κάποια πράγματα που είπα αλλά συνέχυσα, αλλά και εγώ με την σειρά μου αμφισβήτησα αρκετά πράγματα εδώ μέσα. Νομίζω η αμφισβήτηση είναι το καλύτερο μέσο για να λάμψει το σωστό ή να φανεί το λάθος. Δεν πρέπει ότι μας λένε να το δεχόμαστε χωρίς δεύτερη κουβέντα, δεν είμαστε πρόβατα και έχουμε το δικαίωμα να αναρωτιόμαστε, να σκεφτόμαστε και να αμφισβητούμε, πολλές φορές βγήκαν λαβράκια από θέματα που αμφισβητήθηκαν. Και τέλος αν κάποιοι δεν έχουν παιδεία δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν θέλω να ανήκω σε αυτό το κλαπ Οπότε το μόνο που μπορώ να σε συμβουλέψω/παρακαλέσω είναι να μοιραστής της γνώσεις σου μαζί μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 13 Δεκεμβρίου 2012 #23 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 δεν χρειαζεται να το κανεις, εχει ηδη γινει.. http://www.aquazone....showtopic=80918 Δεν το ήξερα δεν το είδα το θέμα μπράβο!!! Δυστυχώς λόγο χρόνου το πρώτο που κοιτάζω στο φόρουμ είναι το φυτεμένο και λίγο το γενικά περί γλυκού, τα υπόλοιπα λίγο πολύ δυστυχώς τα αγνοώ, από ότι βλέπω είναι λάθος μου αυτό και κάπως θα πρέπει να το διορθώσω γιατί σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα ενδιαφέρων θέματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Δεκεμβρίου 2012 #24 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 Οπως σας ειπα και πιο πανω στα ξενα φορα που διαβαζω ολο και περισσοτεροι βαζουν λεντ φωτιστικα στα φυτεμενα τους για να μη πω οτι οι περισσοτεροι εχουν λεντ και οχι λαμπες τ5 και τ8.Ακομη και εταιριες απο ενυδρεια που βλεπω και χρησιμοποιουν,που μπορει να μην υπαρχουν και πολυ εδω οπως η fluval,το φωτιστικο τους ειναι με λεντ και τα κανουν φουλ φυτεμενα χωρις ν αλλαξουν φωτισμο.Πιστευω οτι παμε προς τα λεντ σιγα σιγα και ισως να ειναι και καλητερα. Οσον αφορα αυτα που γραφει ο Χρηστος πιο πανω συμφωνω απολυτα,η γνωση πρεπει να μοιραζετε και γι αυτο υπαρχει και το φορουμ για να μπορουν να το κανουν ολοι αυτο,να παιρνουν και να μοιραζουν γνωση!Κανεις δεν τα ξερει ολα στο χομπι μας,καθε μερα μαθαινουμε νεα πραγματα και αυτο για μενα ειναι απο τα πιο ωραια πραγματα σ αυτο το χομπι,η μαθηση δεν σταματα ποτε! Καλημερα σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 13 Δεκεμβρίου 2012 #25 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Παιδια μη μπερδευεται τη διαφωνια,την αλλη γνωμη,την συζητηση με την αμφισβητηση των αξιωματων της Φυσικης και των Μαθηματικων (αξιωμα στη θετικες επιστημες ειναι κατι που το αποδεχομαστε οπως ειναι χωρις αμφισβητηση) (http://el.wikipedia....%89%CE%BC%CE%B1) Γιαυτο μιλησα εγω. Προσωπικα και αυτο ειναι διαφωνια μας ,αλλοστε γιαυτο ειμαστε και διαφορετικοι ανθρωποι ,δε μου αρεσει να μιλαω μονο για να μιλαω ,θελω να λεω κατι οταν υπαρχει λογος οταν ομως δε με ικανοποιει η συζητηση σε επιπεδο ειτε γνωσεων ,ειτε χαρακτηρα δεν εχω λογο συμετοχης. Να σας δωσω ενα παραδειγμα για πιο αναλυτικα ,γραφω σε 3 φορουμ ενυδρειακα γνωστα ,σε κανενα ποστ που μιλαγε για την ποιοτητα του νερου,τη συμπεριφορα των ψαριων,την αναπτυξη των κοραλιων δεν εκανα ποστ για αποψη παρα μονο για ερωτηση επειδη δεν ηξερα και επειδη δεν ηθελα να κανω τη συζητηση ***** ωστε να χαθει η ουσια και τα διδαγματα. Αντιθετα σε θεματα ηλεκτρονικα,ρομποτικα,led,κατασκευων που μου αρεσουν και κατα τη δικια μου γνωμη εχω ενα επιπεδο παντα καποιοι πεταχτηκαν και το θεμα εγινε με διαγραφες απο admin ,οποτε και η σταση μου. Και το θεμα χαλασε και γνωμες σταματησαν και συζητηση δεν εγινε . Έγινε επεξεργασία 14 Δεκεμβρίου 2012 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος