ARIS F 19 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Πως το αντιμετωπιζουμε; Τα φαρμακα που εχω στο σπιτι ειναι omnipur ectopur και costapur. Οι μετρησεις μου ειναι καλες. Κατι προβλημα μου βγαζει με την φορμα NH3: 0 NO2: 0 NO3: 10 PH:7,5 Πριν λιγο καιρο εκανα την μετακομισει του ενυδρειου απο ευβοια αθηνα και το προβλημα που ειχα ηταν οτι ανεβηκε το PH ηταν στο 6,7 Αλλαγες αλλες δεν ειχα γιατι χρησιμοποιησα το ιδιο νερο και εβαζα και βακτηρια για να καλυψω τις απωλειες που μπορει να ειχα στην βιολογια. Τι κανω λοιπον τωρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 19 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Κανε μια μικρη αλλαγει περιπου 20% για να το φρεσκαρης λιγο...αμα μπορεις να βρεις μελαφιξ,μην πεσεις στα βαρια φαρμακα απο τωρα....απ το στρες πρεπει να ειναι...ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 19 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Συμπλήρωσε σε παρακαλώ την φόρμα διάγνωσης ασθένειας και πρόσθεσε και τις απαραίτητες φωτογραφίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 20 Νοεμβρίου 2012 Author #4 Share 20 Νοεμβρίου 2012 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Σημερα το απογευμα η ουρα του αρχισε να σκιζεται στην ακρη σαν να σαπιζει ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:25 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):Βαμβακι,μπλε σφουγγαρι και βιολογικο υλικο της JBL - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):Απο το πασχα του 2011 περιπου - Ψάρια (είδη και αριθμός):1 μονομαχος - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):Διαφορα φλεικς,αποξηραμενα σκουλικια,κατεψυγμενα bloodwormw και cyclops ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 7,5 - KH: 4 - GH: 9 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0 - ΝΟ2 (νιτρώδη): 0 - ΝΟ3 (νιτρικά): 10 - Θερμοκρασία: 25 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: sera -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:μονομαχος - Ιστορικό Ψαριού: υγιεσατος απο τον ιουλιο που τον εχω - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): σκισμενη ουρα - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: κανενα ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. (img) ...photo1... (/img) 2. (img) ...photo2... (/img) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 20 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Η θερμοκρασια αου ειναι λιγο χαμηλη,κανονικα θελει 27 αλλα δεν νομιζω να ειναι απο αυτο...μηπως ομως θυμασε ποσο επεσε οταν εκανες την μετακομιση;;γιατι αμα επεσε αρκετα και εφτασε του "δωματιου" σιγα σιγα,σε συνδιασμο με το στρες,μπορει να αποδυναμοθηκε το ψαρακι....βαλε καμια φωτο οσο πιο καθαρες μπορεις για να εχουμε μια αποψη πιο ολοκληρενη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 20 Νοεμβρίου 2012 Author #6 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Παιδιά στις φωτο δεν θα δείτε τίποτα παραπάνω από αυτό που περιέγραψα,ειναι .fin rot. Η θερμοκρασία δεν έπεσε κατά την μεταφορά γιατί είχε ζέστη ακόμα τότε,η μετακόμιση ήταν πριν από ένα μήνα. Σίγουρα ταλαιπώρησε το ψαράκι βέβαια. Με τα φάρμακα που έχω μπορώ να κάνω κάτι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 20 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Καλημέρα , όπως σου πρότεινε και ο Άγγελος , δοκίμασε με melafix που είναι και φυτικό. Μην μπαίνεις στη διαδικασία "ισχυρών" σκευασμάτων. Και βιταμίνες στην τροφή του επίσης μπορείς να προσθέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 20 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 20 Νοεμβρίου 2012 (edited) Το πώς αξιολογεί καθένας την σοβαρότητα της ασθένειας διαφέρει ακόμα και αν μιλάμε για finrot γι’αυτο και σου ζήτησα να ανεβάσεις φωτογραφίες. Αν θεωρείς ότι βρίσκετε σε αρχικό στάδιο κάνε μια αλλαγή νερού 40%, ανέβασε την θερμοκρασία στους 27 βαθμούς και ξεκινά μια επταήμερη θεραπεία με melafix. Αν κρίνεις την κατάσταση του ψαριού προχωρημένη ίσως χρειαστεί να ακολουθήσουμε θεραπεία με αλάτι η με κάποιο πιο ισχυρό φάρμακο. Από την στιγμή που δεν έχω εικόνα ώστε να αξιολογήσω την κατάσταση δεν μπορώ να προτείνω κάτι παραπάνω! Έγινε επεξεργασία 20 Νοεμβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 20 Νοεμβρίου 2012 Author #9 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Δεν το ειχα σκεφτει ετσι! Εριξα omnipur γιατι διαβασα οτι ειναι ευρειας δρασης ανεβασα στους 27 τη θερμοκρασια εβαλα αεραντλια και περιμενω,θα κανω αλλαγη σε 24 ωρες. Melafix δεν εχω και τα αλλα φαρμακα νομιζω ειναι για εξωπαρασιτα. Η ουρα του ηταν αψογη μεχρι χθε το απογευμα και το βραδυ ειδα να εχει αρχισει να σκιζεται. Θα ανεβασω φωτο αυριο μετα την αλλαγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 22 Νοεμβρίου 2012 Author #10 Share 22 Νοεμβρίου 2012 Δυστυχώς η ασθένεια προχωράει και το φάρμακο που λέτε δεν μπορώ να το αγοράσω...υπάρχει άλλη λύση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 22 Νοεμβρίου 2012 #11 Share 22 Νοεμβρίου 2012 Μήπως πηγαίνει και χώνεται πουθενά στην έξοδο του φίλτρου που είναι πιο υψηλή η ροή ; Και ο δικός μου κάποια στιγμή το έπαθε , σπλίταρε λίγο η ουρά και σταμάτησε εκεί. Δε μου φαίνεται για κάτι σοβαρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 22 Νοεμβρίου 2012 Author #12 Share 22 Νοεμβρίου 2012 Από την αρχή του αρέσει να πηγαίνει κόντρα στον καταρράκτη του ενυδρείου,αλλά δεν έβγαλε ξανά τέτοιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 22 Νοεμβρίου 2012 #13 Share 22 Νοεμβρίου 2012 Απο ορεξη και κινητικοτιτα πως ειναι???ταισε τον λιγο αρακα(ζεματισμενο και αποφλυομενο) να παρει λιγες βιταμινες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 22 Νοεμβρίου 2012 Συνέχισε άλλες 3 μέρες με το Omniour και ενημέρωσε μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 22 Νοεμβρίου 2012 Author #15 Share 22 Νοεμβρίου 2012 Εγω το άφησα το φάρμακο 1 μέρα μετά έκανα αλλαγή νερού και έβαλα άνθρακα,λάθος; Το φάρμακο έτσι έλεγε και μετά επανάληψη σε 7 ημέρες; Εσύ πως ακριβώς λες να το κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 22 Νοεμβρίου 2012 #16 Share 22 Νοεμβρίου 2012 (edited) Δεν το ειχα σκεφτει ετσι! Εριξα omnipur γιατι διαβασα οτι ειναι ευρειας δρασης ανεβασα στους 27 τη θερμοκρασια εβαλα αεραντλια και περιμενω,θα κανω αλλαγη σε 24 ωρες. Melafix δεν εχω και τα αλλα φαρμακα νομιζω ειναι για εξωπαρασιτα. Η ουρα του ηταν αψογη μεχρι χθε το απογευμα και το βραδυ ειδα να εχει αρχισει να σκιζεται. Θα ανεβασω φωτο αυριο μετα την αλλαγη. Είπες ότι έριξες το φάρμακο και ότι θα έκανες αλλαγή νερού σε 24 ώρες. Η δοσολογία του φαρμάκου είναι μια και διαρκεί για επτά ημέρες, εσύ δεν το άφησες να δρασει. Με τον άνθρακα το μάζεψες τελείως. Κάνε μια αλλαγή νερού, βγάλε τον άνθρακα, ρίξε μια δόση και άφησε την να δρασει για τρεις μέρες. Μετά από δυο 24ωρα θα πρέπει να δεις τα πρώτα σημάδια βελτίωσης, αν όχι μας ενημερώνεις βάζεις άνθρακα και πράττουμε αναλογως. Έγινε επεξεργασία 22 Νοεμβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARIS F 22 Νοεμβρίου 2012 Author #17 Share 22 Νοεμβρίου 2012 Ε ανι αυτο εκανα οπως το ειπα και την πρωτη φορα γιατι ετσι νομιζα οτι λειτουργει... Θα κανω αλλαγη αυριο και θα κανω αυτο που λες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος