athibor 19 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Γενική κατηγορία ενυδρείου Κοινωνικό Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80Χ36Χ50 Συνολικά Λίτρα: 120 λίτρα Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: 3 X anubias barteri 1 Χ Echinodorus grisebachii "Bleherae" Ψάρια: 6 guppies (2 αρσενικά - 4 θυληκα) και 6 black molly (2 αρσενικά - 4 θυληκά) Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Πέτρες: Μη ασβεστολιθικές (μαζεμένες από τη φύση) Ξύλα: Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: Λευκή άμμος Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 Τ5 Χ 28W της Juwel (marine-day) Διάρκεια φωτισμού: 4-6 ώρες ημερισίως Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Εσωτερικό φίλτρο Bio flow 3.0 της Juwel (500lt / h) Θερμανση/ Ψύξη: Εσωτερικό Θερμόμετρο 100W Λίπανση: Oxi Παροχή CO2: Oxi Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Tetra Vegetable της Sera και Spirulina της JBL Παράμετροι pH: 8.0 - 8.2 Γενική σκληρότητα (GH): 10 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):δεν μετρήθηκε Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3):10 Φωσφορικά (PΟ4): δεν μετρήθηκε Μέση Θερμοκρασία (°C): 26C Συντήρηση Αλλαγές νερού: 10-15 λιτρα κάθε 15 μέρες Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Καθώς είναι η πρώτη μου προσπάθεια στο hobby θα ήθελα τις παρατηρήσεις σας και επίσης αν θα μπορούσα να προσθέσω κάτι σε ψάρι ακόμα εχοντας υπόψιν τη ιχθοφόρτωση (γνωρίζω ότι αν όλα πανε καλά θα έχω γέννες) αλλά σκοπεύω να χαρίσω τυχόν έξτρα ψαράκια. Επιπλέον σκοπεύω να προσθέσω λίγο κερατόφυλλο στην επιφάνεια για να σπάσω λίγο το φωτισμό και να δημιουργήσω περισσότερες κρυψώνες. Σα πρώτη εντύπωση τα molly και τα guppies τα πάνε εξαιρετικά μεταξύ τους....... Σας ευχαριστώ Φωτογραφίες: Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 19 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 19 Νοεμβρίου 2012 πολύ όμορφο αλλά πιο πολύ για αφρική μου κάνει το στήσιμο. δες μόνο αν πάνε μαζί τα μολύ με τα γκαπι μήπως έχεις υβριδισμούς .δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο θα σου πουν οι πιο έμπειροι. καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 19 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Όμορφα πράγματα ! Μπράβο ! Εγώ θα σου πρότεινα να τοποθετήσεις τις ανούμπιες σε σκιερό σημείο για να μην μπλέξεις με άλγες. Κερατόφυλλο να βάλεις εννοείται, μόνο καλό θα κάνει. Μια παρατήρηση που έχω επίσης να κάνω είναι οι αλλαγές νερού : Αν μπορείς να κάνεις μια αλλαγή γύρω στα 30% νομίζω ότι θα είναι καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 19 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 19 Νοεμβρίου 2012 πολυ πετρα!! ουτε αφρικανικο να ηταν!!! νομιζω οτι το αποτελεσμα ειναι πολυ ομορφο!!! φυσικα σε παιρνει να προσθεσεις και αλλα φυτα οπως το κερατοφυλλο που σκεφτεσαι το οποιο θα βοηθησει και τα μικρα να κρυβονται!! οσο αφορα την ψαροσυνθεση γνωμη μου ειναι να μην προσθεσεις κατι αλλο.. οπως ειπες και ο ιδιος, θα ερθουν οι γεννες και θα γεμισει το ενυδρειο!!! επισης νομιζω οτι καθε 15 μερες ειναι λιγα τα 10 λιτρα.. καλη συνεχεια φιλε μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
katerina 19 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Mπραβο μπραβο ,μπιουτιφουλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 19 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Ωραία μη φοβάσαι για υβριδισμούς μολυ με γκαπυ δεν παίζουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 20 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 20 Νοεμβρίου 2012 μου αρεσει. οι ανουμπιες θελουν λιγοτερο φως. βαλε και καποιο φυτο με πυκνο φυλλωμα για να μπορουν να κρυβονται τα μικρα μετα απο τις γεννες, αλλιως θα γινουν μεζες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noutsman 20 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου! Αντε συντομα θα εχεις και γεννες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 20 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Καλή η προσπάθεια σου και αυτό είναι που έχει σημασία. Πρέπει να προσθέσεις αρκετά φυτά επιφανείας μιας που τα χρειάζονται τα νεογέννητα που σύντομα θα έχεις. Διάβασε και εδώ κάποια πράγματα για τα ζωοτοκα που θα σε βοηθήσουν πολύ. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80403 Link to comment Share on other sites More sharing options...
athibor 21 Νοεμβρίου 2012 Author #10 Share 21 Νοεμβρίου 2012 Σας ευχαριστω ολους για τα σχόλιά σας....εχθρός του καλού ειναι το καλύτερο.....!!!! ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
irini1982 22 Νοεμβρίου 2012 #11 Share 22 Νοεμβρίου 2012 πραγματι πολυ ομορφο!με το καλο να γεμισει απο γεννες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 8 Δεκεμβρίου 2012 #12 Share 8 Δεκεμβρίου 2012 Πολύ ωραίο!! αναμένουμε να δούμε και να ενημερωθούμε για τη συνέχεια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinigareos85 8 Δεκεμβρίου 2012 #13 Share 8 Δεκεμβρίου 2012 Πολύ όμορφο και είμαι σίγουρος πως θα ομορφυνει κι άλλο,αν δεν εχει γίνει ήδη, απλώς μια παρατήρηση έχω να κάνω εκτός των άλλων που είπαν οι υπόλοιποι! Αν διάβασα καλά και δεν είναι Απο λάθος η μια σου λαμπιτσα μάλλον πρέπει να αλλαχτει! Γράφεις πως είναι marine συνεπώς μάλλον δεν κάνει για φυτεμενο αλλά για θαλασσινό! Άρα μιας και έχεις ήδη μια daylight θα ήταν καλή επιλογή μια grolux(μιας και φτηνή)ή κάποια αλλη ενυδρειακη που να εχει διαφορετικό φάσμα Απο την day. Αυτά Απο μένα και ελπίζω κάποιος πιο έμπειρος να το δει και να συμπληρωσει η και να διορθώσει και μένα αν κάνω λάθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος