sharkie 19 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Καλησπερα παιδια, εχω ενα 400 αρι με πολυ καλη φιλτρανση και 17 αφρικανες, λιγο πριν βαλω μονο αφρικανες ειχα και ενα Πλακοστομο να κοβει βολτες αλλα το εβγαλα. Εχω την εντυπωση ομως οτι σε πολυ μικρο διαστημα εχωπροβλημαμε αλγη... Συνηθως την αλγη την ξερω πρασινη, τωρα ομως εχει αρχισει και πιανει στα τζαμια και στις πετρες καφε χρωμα.... ειναι αλγη η κατι αλλο, τι λετε να κανω???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Προκειται για διατομικη αλγη. Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 19 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Απο μετρήσεις εισαι κομπλε;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
olumpiakos759 19 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Ακριβώς τι ίδιο προβλημα εχω και εγω φίλε μου.μου είπανε συχνές αλαγες νερου και να κοιτάξω τον φωτισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 19 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Τελικά πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο με τις Αφρικάνες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkie 20 Νοεμβρίου 2012 Author #6 Share 20 Νοεμβρίου 2012 (edited) Προκειται για διατομικη αλγη. Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο; Το ενυδρειο "τρεχει" 5 χρονια τωρα. Μονο ομως με αφρικανες 3 εβδομαδες, συνηθως ειχα και αλλα ψαρια μαζι τους. Οι μετρησεις ειναι μια χαρα, το προβλημα αρχισε απο την μερα που εβγαλα τον πλακοστομο... Τι ειναι η διατομικη αλγη και πως αντιμετωπιζετε? Έγινε επεξεργασία 20 Νοεμβρίου 2012 - sharkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkie 20 Νοεμβρίου 2012 Author #7 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Ακριβώς τι ίδιο προβλημα εχω και εγω φίλε μου.μου είπανε συχνές αλαγες νερου και να κοιτάξω τον φωτισμό. καθε 15 μερες κανω αλλαγη τουλαχιστον του 1/3 του νερου και σκουπα βυθου παραλληλα, οσον αφορα το φως δεν το βλεπει καθολου ηλιος και οι λαμπες αναβουν 5 ωρες την μερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 20 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Tι λάμπες είναι? Πόσο καιρό τις φοράει? Μπορεί να θέλουν άλλαγμα! Απο μετρήσεις εισαι κομπλε;; Επίσης δεν απάντησες σε αυτό! Εκτός απο το ότι έβγαλες τον πλέκο, έκανες κάτι άλλο τώρα τελευταία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 20 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Πάνο δεν νομίζω να φταίνε οι λάμπες του σε θέμα αρχαιότητας και αλλαγής!! Μήπως η αλλαγή ψαροσύνθεσης;;;Γιατί κάτι δεν κατάλαβα στο ''Το ενυδρειο "τρεχει" 5 χρονια τωρα. Μονο ομως με αφρικανες 3 εβδομαδες, συνηθως ειχα και αλλα ψαρια μαζι τους..'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 20 Νοεμβρίου 2012 #10 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Πάνο δεν νομίζω να φταίνε οι λάμπες του σε θέμα αρχαιότητας και αλλαγής!! Κι όμως, είχα παρατηρήσει σε κάποια φάση που είχα καιρό να αλλάξω τις λάμπες, είχε δημιουργηθει μαυρη-καφέ άλγη. Μόλις τις άλλαξα, επανηλθε η κατάσταση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesilvia 20 Νοεμβρίου 2012 #11 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Κι όμως, είχα παρατηρήσει σε κάποια φάση που είχα καιρό να αλλάξω τις λάμπες, είχε δημιουργηθει μαυρη-καφέ άλγη. Μόλις τις άλλαξα, επανηλθε η κατάσταση! Συμφωνω απολυτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkie 20 Νοεμβρίου 2012 Author #12 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Tι λάμπες είναι? Πόσο καιρό τις φοράει? Μπορεί να θέλουν άλλαγμα! Επίσης δεν απάντησες σε αυτό! Εκτός απο το ότι έβγαλες τον πλέκο, έκανες κάτι άλλο τώρα τελευταία? Απαντησα λιγο πιο πανω, αλλα μαλλον δεν το ειδες... (οι μετρησεις ειναι μια χαρα). και οχι δεν εκανα κατι αλλο, εκτος απο γαριδες αποξηραμενες της (OMEGA ONE - KRILL) που προσθεσα στην διατροφη τους μερα παρα μερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkie 20 Νοεμβρίου 2012 Author #13 Share 20 Νοεμβρίου 2012 (edited) Πάνο δεν νομίζω να φταίνε οι λάμπες του σε θέμα αρχαιότητας και αλλαγής!! Μήπως η αλλαγή ψαροσύνθεσης;;;Γιατί κάτι δεν κατάλαβα στο ''Το ενυδρειο "τρεχει" 5 χρονια τωρα. Μονο ομως με αφρικανες 3 εβδομαδες, συνηθως ειχα και αλλα ψαρια μαζι τους..'' Εχεις δικιο... ετσι οπως το εγραψα ουτε εγω δεν το καταλαβα τωρα που το ξαναδιαβασα.... Τα 3 τελευταια χρονια ειχα μαζι με αφρικανες και αλλα ειδη ψαριων... (κλοουν και πλεκο κυριως επισης οι αφρικανες που ειχα ηταν και μαλαουι και ταγκανικα) τις 3 τελευταιες εβδομαδες εβαλα μονο αφρικανες μεσα (labido-demasoni-catango-ahli blue)... (Παρεπειπτοντως τα δυο demasoni που μου εδωσες εχουν αρχισει και παιρνουν τα πανω τους!!! αφου φαντασου οτι το πιο μικρο απο τα 2 εφτιαξε και τα πτερυγια του που ελειπαν!!!!!) Έγινε επεξεργασία 20 Νοεμβρίου 2012 - sharkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 20 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Αφού τα δέχτηκαν τα demasoni στο ενυδρείο κ δεν τα πετσόκοψαν πάλι καλά... Κάνε καμια αλλαγή νερού κ παρατήρησε πως θα πάει τις επόμενες μέρες,μήπως κάνει τον κύκλο της και αρχίσει μα υποχωρεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος