Jump to content

Είμαι 100% Αρχάριος Και Δεν Ξέρω Αν Έχει Κάποιος Όρεξη Να Με Βοηθήσει.

Recommended Posts

Μόλις έγινα μέλος στην σελίδα!

Και είμαι ένας νέος κάτοχος ενός 100 λίτρων ενυδρείου.

Είμαι 100% αρχάριος και δεν ξέρω αν έχει κάποιος όρεξη να με βοηθήσει.

Έχω ρίξει το χημικό για το νάτριο.

Μου το χάρισε ο κολλητός μου και έτσι χρησιμοποιώ τα υλικά του σαν μπόλι και παράλληλα ρίχνω τροφή.

Έβαλα λευκό μέτριο σε μέγεθος χαλίκι και επειδή άρχισα το 'στρώσιμο' ήθελα να ακούσω απόψεις για να αποφύγω όσο το δυνατόν λάθη (όσο γίνεται) για να μην βασανίζω άθελα μου τα ψαράκια.

Κάνω κάτι λάθος?

Έχω 3 μέρες που το ξεκίνησα.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων και επαναλαμβάνω πως δεν είμαι γνώστης και επειδή διάβασα τόσα άρθρα τις τελευταίες μέρες κατέληξα να είμαι μπερδεμένος και φοβισμένος για την υγεία τον μελλοντικών ψαριών μου.

Καλώς ήρθες στην παρέα μας!!

Καλή συνέχεια στο διάβασμα και καλή υπομονή!

Καλως ορισες φιλε μου.Κανε την περιηγηση σου στα θεματικα του φορουμ και να εισαι σιγουρος πως θα βρεις ολες τις απαντησεις στα ερωτηματα σου.

Παρ'ολα αυτα,αν χρειαστεις κατι εδω ειμαστε:)

Καλως ορισες φιλε μου!!!μην φοβασαι.απλα βρες τα ψαρακια που σου αρεσουν να ασχοληθεις,διαβασε τα προφιλ τους και οτι χρειαστεις ρωτας.το καλο ειναι οτι εσυ μπηκες στο φορουμ στην αρχη και πριν παρεις ψαρακια και γλιτωσες και εσυ και αυτα την ταλαιπωρια που προκαλει η αγνοια.Το χημικο για το νατριο τι ειναι?μηπως εννοεις αντιχλωριο?

Έγινε επεξεργασία - sailor247

Ναι συγνώμη παιδιά! Αντιχλώριο εννοούσα! Πόσες μέρες πρέπει να περιμένω? Είναι απαραίτητο να κάνω τεστ στο νερό?

Ο ποιο εύκολος τρόπος να στρώσεις το ενυδρείο σου είναι να αγοράσεις έτυμα βακτήρια ειδικά γα στρώσιμο ενυδρείου, να τηρήσεις ευλαβικά της οδηγίες χρίσεως και δεν θα έχεις πρόβλημα.

το ποσες μερες θα παρει εξαρταται απο τις μετρησεις που θα εχεις.οποτε τα τεστ ειναι απαραιτητα.για αρχη παρε nh3/4,no2 και no3.Μολις τα τεστ nh3/4 και no2 δειξουν 0 και το no3 δειξει καποια τιμη κανεις μια αλλαγη νερου περιπου 30% και μπλουμ τα ψαρακια μεσα

Ωραία! Να πω ότι δεν θα βάλω αληθινά φυτά αλλά θέλω να βάλω γαρίδες ή σαλιγκάρια, είναι εφικτό? αν ναι ποιο είδος και σε τι ποσότητα? θα προσθέσω και ψάρια αγαπημένα μου είναι του βυθού (αυτά που γλύφουν και τρώνε άλγη) Πόσα ψάρια να βάλω σε 100 λίτρα?

τα αληθινα φυτα ειναι πολυ σημαντικα σε ενα ενυδρειο σε αντιθεση με τα ψευτικα.ειναι σημαντικη πηγη οξυγονου και βοηθουν και στην ολη βιολογια.μπορεις να βαλεις ευκολα φυτα που δεν χρειαζονται ιδιαιτερη φροντιδα.ψαχνοντας στα ασπονδυλα στο μενου του φορουμ θα βρεις πληροφοριες σχετικα με τα ειδη σαλιγκαριων και γαριδων και τις απαιτησεις τους.

Αφού είσαι 100% καθαρόαιμος αρχάριος άσε τα φυτά τώρα, όλα μαζί θα σου έρθουν βουνό και ας είναι εύκολα.

Στήνοντας απλά το ενυδρείο σου κάθε μέρα θα μαθαίνεις και αυτά τώρα που σου φαίνονται βουνό θα σου είναι εύκολα.

Σε επαναλαμβάνω πως η πρώτη σου μέριμνα είναι να στρώσεις το ενυδρείο σου επιλέγοντας έναν από αυτούς τους τρόπους.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79787

Ότι δεν καταλάβεις ρώτα.

Καλως ορισες και απο μενα!!να εχεις μια καλη παραμονη στο φορουμ και στην παρεα μας...με αρκετο διαβασμα(καποια αρθα μπορει να χρειαστη να τα διαβασης δυο φορες λογο των περιπλοκων πληρπφοριων)αλλα εμεις ειμαστε εδω να σε βοηθεισουμε και να απαντησουμε στην καθε ερωτησει σου παντα ορεξοι....διαλεξε τροπο στρωσιματος,διαλεξε ψαρακια και διαβασε τα προφιλ τους,κανε μια βολτα στα ενυδρειακα μαγαζια να δεις τι παιζει και που θα βρεις ισως τι(κρατησου ομως στο να παρεις ψαρακια γιατι πολυ την παταμε ετσι)...και καλοριζικο το ενυδρειακη!!

η υπομονη ειναι χρυσος σε αυτο το χομπι.ενα διαβασμα για το στρωσιμο του ενυδρειου θα σε βοηθησει παρα πολυ να καταλαβεις περι τινος προκειται οταν λεμε την λεξη "στρωσιμο".

καλη επιτυχια. και εδω ειμαστε.

Βρήκα πολλά! Αλλά μου αρέσουν πολλά του Βυθού όπως Bushy Mouth Ancistrus, Coolie Loach και παράλληλα θα ήθελα να βάλω και σαλιγκάρια και γαρίδες

Καλώς ήρθες και από μένα στην παρέα μας.

Βλέπω πως δεν έχεις κατασταλάξει ακόμη ως προς το ποιά ψάρια σου αρέσουν.

Αυτό δεν είναι κακό και φυσικά δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την διαδικασία στρωσίματος του ενυδρείου σου.

Έχε μόνον στο μυαλό σου πως, μιας και ανέφερες τις γαρίδες 2-3 φορές, πως αυτέ ςαποτελούν την ιδανική τροφή για τα περισσότερα είδη ψαριών, άρα θέλει λίγο ψάξιμο η ψαροσύνθεση που θα επιλέξεις αν θέλεις να έχεις και γαρίδες.

Πέρα απο αυτό, διάβασε πολύ και ρώτα χωρίς δισταγμό.

Κ

μια χαρα!δες τα προφιλ τους και με τι μπορουν να συνυπαρξουν και προχωρα.τεστ εκανες?εχει στρωσει το ενυδρειο?

Δεν έκανα Τέστ και σκέφτομαι να προσθέσω αληθινά φυτά, αν για αρχή έβαζα απλά χρυσόψαρα, τι θα μπορούσα να βάλω στον βυθό από ψάρια και σαλιγκάρια/γαρίδες?

τα χρυσοψαρα θα σου καταστρεψουν τα φυτα οποτε η φυτα η χρυσοψαρα και το πιθανοτερο ειναι να σου ετρωγαν και τις γαριδες

Έγινε επεξεργασία - sailor247

Με χρυσοψαρα ξεχνας τις γαριδες γιατι θα γινουν μεζες οπως και καποια φυτα.

Εχεις ενα ενυδρειο που τα λιτρα σου σου επιτρεπουν καποιους ωραιους συνδιασμους,οπωτε με προσεκτικο ψαξιμο μπορεις να φτιαξεις ενα ομορφο ενυδρειο.Για τις γαριδες θε πρεπει να σου πω,εκτος απο αυτα που σου ειπε ο φιλος Κωνσταντινος πιο πανω,οτι για να τις βαλεις θα πρεπει το ενυδρειο σου να λειτουργει τουλαχιστον 2 μηνες γιατι θελουν καλα στρωμενο βυθο για ζησουν,σε αντιθετη περιπτωση θα τις χασεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...