lykourgos 27 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Εδώ μπορείτε να δηλώνετε την συμμετοχή σας όσοι από εσάς επιθυμούν να στελεχώσουν την ομάδα δημιουργίας για κιχλίδες ΑμερικηςΤην αρχική ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο.http://www.aquazone....showtopic=79668 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 8 Νοεμβρίου 2012 Author #2 Share 8 Νοεμβρίου 2012 πάμε μια ανανέωση περιμένω συμμετοχές!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 12 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Βλέπω ότι δεν έχει δηλώσει μάλλον κάποιος συμμετοχή οπότε παίρνω τη πρωτοβουλία να δηλώσω εγώ. Αν και είμαι μόνο ένα χρόνο και κάτι στο χόμπυ! Οι αμερικανικές κιχλίδες είναι οι αγαπημένες μου και έχω διαβάσει αρκετά ειδικά για τα apisto cacatu (έχω ένα ζευγάρι) και τα bolivian ram (τα οποία επίσης έχω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 15 Νοεμβρίου 2012 Author #4 Share 15 Νοεμβρίου 2012 καλώς ήρθες στην ομάδα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 15 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Καλως σας βρήκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmamatsis 16 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 16 Νοεμβρίου 2012 Καλημερα και εγω ειμαι περιπου ενα χρονο εχω ενα ριο 180 Αμερικης με bolivian ram και τωρα εχουν γεννησει!!!!! προσπαθω να διαβαζω και να μαθαινω σχετικα με τα ψαρια της Αμερικης. Αν μπορω να βοηθησω και εγω ειμαι στην διαθεση σας χωρις ομως να ειμαι πεπειραμενος οπως ειπα. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 16 Νοεμβρίου 2012 Author #7 Share 16 Νοεμβρίου 2012 καλως ηρθες στην ομαδα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmamatsis 16 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 16 Νοεμβρίου 2012 Καλως σας βρήκα και εγω με την σειρα μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 18 Νοεμβρίου 2012 Author #9 Share 18 Νοεμβρίου 2012 άντε να στρωθουμε στην δουλεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noutsman 19 Νοεμβρίου 2012 #10 Share 19 Νοεμβρίου 2012 (edited) Καλημέρα! Κι εγω ήμουν κανα 7μηνο σε Αμερικη (ramirezi)! Ειχα και γεννες, απ'ολα ειχα!!Αν μπορω να βοηθησω σε κατι πειτε μου! Αυτο που εχω σιγουρα παντως ειναι... "όρεξη για δουλειά"! Έγινε επεξεργασία 19 Νοεμβρίου 2012 - Noutsman Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 19 Νοεμβρίου 2012 Author #11 Share 19 Νοεμβρίου 2012 καλώς ήρθες στην ομάδα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 19 Νοεμβρίου 2012 #12 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Καλώς ήρθατε παιδιά στην ομάδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmamatsis 19 Νοεμβρίου 2012 #13 Share 19 Νοεμβρίου 2012 thanks fantazio77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 19 Νοεμβρίου 2012 Author #14 Share 19 Νοεμβρίου 2012 (edited) Στα πλαίσια των εργασιών της ομάδας δημιουργίας για Κικχλιδες Αμερικης, που στελεχώνεται από τα μέλη fantazio77-οverlimit-Noutsman με επικεφαλής συντονιστή τον lykourgos, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η ομάδα προχωράει σε ένα ολοκληρωμένο project με σκοπό την δημιουργία προφιλ και την συγγραφεί άρθρων αλλά και εξειδικευμένων οδηγών σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της κατηγορίας. Σύντομα θα ανέβουν και τα πρώτα δείγματα της δουλείας μας! Έγινε επεξεργασία 19 Νοεμβρίου 2012 - lykourgos Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 19 Νοεμβρίου 2012 Author #15 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Καλή αρχή στα παιδιά της Αμερικής! ευχαριστουμε!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noutsman 19 Νοεμβρίου 2012 #16 Share 19 Νοεμβρίου 2012 (edited) Convict Cichlids- Zebra Cichlids Επιστημονικό Όνομα: Archocentrus nigrofasciatus Κοινές Ονομασίες: Convict Cichlid, Zebra Cichlid Ελληνικό Όνομα: Κόνβικτ Γενική Κατηγορία: Κιχλίδα K. Αμερικής Κλάση: Actinopterygii Οικογένεια: Cichlidae Μέγεθος: Γύρω στα 15 εκατοστά (το τελικό μέγεθός τους)- Το αρσενικό είναι,συνήθως, μεγαλύτερο Βιότοπος: Προέρχεται, κυρίως, απο την Κεντρική Αμερική. Συντήρηση στο ενυδρείο: PH: 6.6-7.6 pH (Ιδανικά: 6.8) KH: 9- 20 KH GH: 10-20°dGH (Ιδανικά: 15°dGH) Θερμοκρασία: 20-28°C (68-82°F) Λίτρα: Γύρω στα 100 λίτρα (minimum) Κοινωνική συμπεριφορά: Καμιά φορά, γίνετε επιθετικό και καλό θ ήταν να μην ζει σε ενυδρείο με άλλα μικρότερα ψάρια. Διαχωρισμός φύλου: Ο διαχωρισμός του φύλλου των convict είναι αρκετά εύκολος. Τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα, σε μέγεθος, απ'τα θηλυκά και με λιγότερες αποχρώσεις. Επίσης το αρσενικό έχει μεγαλύτερα πτερύγια και μια πιο "απότομη" δομή του μετώπου. Διακόσμηση ενυδρείου: Δεν υπάρχει κάτι απολύτος συγκεκρημένο. Το ενυδρείο καλό θα ήταν,ομως, να έχει μερικές πέτρες, ξύλα, ριζες ώστε να δημιουργούνται αρκετές κρυψώνες. Συνήθως, κάτω απο πέτρες ή άλλα διακοσμητικά, πολύ πιθανό, να βρείτε ένα ζευγάρι το οποίο θα σκάβει τη φωλιά του. Καλό θα ήταν, επίσης, να αποφεύγετε τα πλαστικά διακοσμητικά. Διατροφή: Είναι παμφάγα. Τρώνε ζωντανές τροφές, κατεψηγμένες τροφές (όπως bloodworms), καθώς και νυφάδες ή cichlid pellets ("σφαιρίδια" για κιχλίδες) Μέγιστη ηλικία στο ενυδρείο: Με σωστές και σταθερές συνθήκες, μπορουν να ζισουν μέχρι κι 10–18 χρόνια Ιδανικοί Συγκάτοικοι: Όχι μικρότερα ψαρια (καμια φορά,όπως είπα παραπάνω, τα convict μπορεί να γίνουν επιθετικά). Καλά θα ήταν να μπούν μαζί με ψάρια ίδιου μεγέθους και με ίδιες "παραμέτρους" νερού Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Τα Convict, αναπαράγονται σχετικά εύκολα. Ωριμάζουν σεξουαλικά απο την ηληκία των 16 εβδομάδων, αν και η σεξουαλικλη ωριμότητα, συχνα παρατηρείται απο τους πρώτους 6 μήνες. Αναπαράγονται μέσα σε "σπηλιες" (γι'αυτο και θα χρειαστείται μπόλικες κρυψωνες στο ενυδρείο σας) και γεννούν τα αυγά τους, συνήθως, σε "λείες" επιφανειες (π.χ. πέτρες) όπου και τα "επιτηρούν" συνεχώς. Τα αυγά, εκκολάπτονται συνήθως μέσα σε 72 ώρες μετά την γονιμοποίηση. Κατά το διάστημα αυτό, οι γονείς απομακρύνουν τους εισβολείς και διάφορες άλλες απειλές απο τη φωλιά. Επίσης, οι γονείς, για να "οξυγωνώσουν" τα αυγά, στέλνουν νερό κατα πάνω τους με την κίνηση των πτερυγίων. Γενικές πληροφορίες: Τα Convict είναι αρκετά εύκολα ψάρια πρός την διατήρησή τους και αναπαράγονται γρήγορα και εύκολα σε ενυδρεία με σωστές παραμέτρους. Το είδος αυτό είναι ιδανικό για αρχάριους -κι οχι μονο- χομπίστες και ιδιαίτερα κατάλληλο για όσους χομπίστες θέλουν να φιλοξενίσουν στο ενυδρείο τους τι πρώτες τους κιχλίδες. Είναι επίσης ένα αρκετά ανθεκτικό είδος κιχλίδας και γι'αυτο το καθηστά και "εύκολο" ψάρι. Έγινε επεξεργασία 19 Νοεμβρίου 2012 - lykourgos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noutsman 19 Νοεμβρίου 2012 #17 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Λοιπόν, εγραψα οσες πληροφοριες ηξερα και μπορεσα να βρω. Παρατηρησεις και σχόλια ολα δεκτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 19 Νοεμβρίου 2012 Author #18 Share 19 Νοεμβρίου 2012 καλη αρχη μπράβο σου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmamatsis 20 Νοεμβρίου 2012 #19 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Πιστευω να βοηθησα τους υποψηφιους κατοχους αυτου του ειδους!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noutsman 20 Νοεμβρίου 2012 #20 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Πολυ καλη δουλειά overlimit! Συνέχισε ετσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmamatsis 20 Νοεμβρίου 2012 #21 Share 20 Νοεμβρίου 2012 (edited) ειμαστε ομαδαρα Έγινε επεξεργασία 20 Νοεμβρίου 2012 - overlimit Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantazio77 20 Νοεμβρίου 2012 #22 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει Ένα μπράβο και απο μένα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmamatsis 20 Νοεμβρίου 2012 #23 Share 20 Νοεμβρίου 2012 και στον Noutsman για τις convict !!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noutsman 20 Νοεμβρίου 2012 #24 Share 20 Νοεμβρίου 2012 και στον Noutsman για τις convict !!!!!!!!! thanks μεγαλε!!! Ήμαστε όντως ομαδαρα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 20 Νοεμβρίου 2012 #25 Share 20 Νοεμβρίου 2012 Καλά, εσείς τα αμερικανάκια δεν συνεννοήστε καθόλου; Άδικα χάνετε τον χρόνο σας;;;; http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36767&st=0&p=323425entry323425 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts