submarine1981 18 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 18 Νοεμβρίου 2012 Hρθε η στιγμη να παρουσιασω το δικο μου ενυδρειο μετα απο 5 μηνες λειτουργιας του... Ειναι ενα απλο και ταπεινο boyu στα 150 λιτ με ζωντανο βραχο 15 κιλα. Για φιλτρανση εχω ανθρακα + αντιφωσφωρο σκιμερ αυτο που εδινε το ενυδρειο μαζι και ενα τμημα με 2 λαμπες με φυκια χαετο. Οι μετρησεις μπορω να πω πως εχουν πλεων σταθεροποιηθει και κυμαινονται ως εξεις: PO4: 0.03 , NH3:0 NO2 :0 NO3: 5 - 15 , PH: 8.2 , KH:6.7 , salinity: 1024 , Ca: 380 και Mg: 1240 Αλαγες νερου κανω μια φορα το μηνα απο 50 λιτρα εκτος αν δω καποιο θεμα με τα νιτρικα οπωτε κανω ανα 15 μερες και φτιαχνω νερο απο αντιστροφη οσμοση 4 σταδιων και με αλατι tropic marine pro. ο φωτισμος του ειναι με χρονοδιακοπτη στις 10 ωρες καθημερινα και πριν σβησει αναβουν παλι με χρονοδιακοπτη μπλε λεντ. Αφου σβησει ο κυριος φωτισμος( 2 λαμπες 12.000 κελβιν) μενουν τα λεντ για 30 λεπτα και μετα σβηνουν και αυτα. Οι οργανισμοι που φιλοξενω ειναι οι ακολουθοι.... ψαρια : 1 Nemateleotris Decora 1 Εcsenius Bicolor 1 Paracanthurus Hepatus 1 Cryptocentrus cinctus 1 Γλωσα(solea ? ) Ασπονδυλα : 2 calcinus herimits 5 trochus Histrio 2 turbo snails 3 Babylonia snail 1 Archaster Typicus 1 Lysmata Wurdemanni 1 Lysmata amboinensis 1 Stenopus Hispidus 2 Lysmata debelius Κοραλια Discosoma sp. Ταιζω ζωντανη αρτεμια-ζωντανα ροτιφερ-ζωντανο φυτοπλαγκτον (isocrysis - Nanochloropsis - Tetraselmis) ζωντανα κοπιποδα και μερικες φορες απο καστασημα παιρνω μυσιδες, κοκκινα κοπιποδα και gammarus. Φυσικα ταιζω και με φυλαρακι και πελλετς. Καθε φορα και κατι διαφορετικο για ποικιλια. Παραθετω και μερικες φωτος Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 18 Νοεμβρίου 2012 Author #2 Share 18 Νοεμβρίου 2012 συνεχεια φωτος Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 18 Νοεμβρίου 2012 Author #3 Share 18 Νοεμβρίου 2012 .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 18 Νοεμβρίου 2012 Author #4 Share 18 Νοεμβρίου 2012 Για καποιο λογο δε με αφηνει το site να ανεβασω αλλες φωτος. Κατι για 30 ΜΒ λεει. Οπωτε συνεχιζω με αλλο τροπο τις φωτος. (ξερει κανεις γιατι δεν με αφηνει? και τι πρεπει να κανω? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 18 Νοεμβρίου 2012 Author #5 Share 18 Νοεμβρίου 2012 θα ανεβασω και αλλες φωτος με οργανισμους που δεν ηταν παρων την στιγμη της φωτογραφισης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 18 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 18 Νοεμβρίου 2012 Μπράβο! Συγχαρητήρια! Πολύ ωραίο αποτέλεσμα! Καλύτερα το blue tang να το βγάλεις και να παίξεις με πιο υποφερτ'α για τα λίτρα ψάρια! Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyomania8617 18 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 18 Νοεμβρίου 2012 ωραιο φιλε μου να το χαιρεσαι....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 18 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 18 Νοεμβρίου 2012 τα 30 mb ειναι καποιο οριο που εχουμε για να σηκωνουμε αρχεια εδω μεσα.τοκαλυτερο θα ηταν οταν θελουμε να βαλουμε φωτος να τις βαζουμε σε καποιον χοστ οπως εκανες τελευταια.ετσι δεν επιβαρυνουμε τον σερβερ του ΑΖ. οσο για το ενυδρειο σου,σαφως και ειναι ομορφο και ειναι ακομη η αρχη... ισως εγω επαιζα με πολυ λιγοτερο βραχο,λιγοτερο μπουκωμενο ακουασκειπινγκ.αλλα γουστα ειναι αυτα.... να το χαιρεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 18 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 18 Νοεμβρίου 2012 ωραιο το ενυδρειο σου φιλε,το υποστρωμα μηπως δεν ειναι ιδανικο για τα γοβιακια που εχεις μεσα? Συμφωνω για τον μπλου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 18 Νοεμβρίου 2012 #10 Share 18 Νοεμβρίου 2012 Ωραίο φίλε μου να το χαρείς το ριφάκι σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Νοεμβρίου 2012 #11 Share 18 Νοεμβρίου 2012 Θα δοκιμαζα να το ξεμπουκωσω λιγο,αλλαζοντας το στησιμο,οχι βγαζοντας βραχο,που ειναι απαραιτητος για τη βιολογια.Αν ειχες σαμπθα μπορουσες να το κανεις βαζοντας τον εκει. Οι ζωανθοι βλεπω φουντωσαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 18 Νοεμβρίου 2012 Author #12 Share 18 Νοεμβρίου 2012 Να στε καλα για τα καλα σας λογια. Οι ζωανθοι πανε σφαιρα και σε καποια αλλα σημεια που δεν ειχα φυτρωνουν μονα τους ζωανθακια και μεγαλωνουν!! Δυστιχως δεν εχω σαμπ. Εχει φιλτρο απο πισω το ενυδρειο. Ισως αν βαλω κανενα μαλακο κοραλακι ακομα να βγαλω λιγο βραχο. Ομως τον απολαμβανουν οι γαριδες, και η blenny καθως εχει πολλες τρυπες και τουνελ στα οποια τους αρεσει να κρυβονται. Το υποστρωμα οντως δεν ειναι οτι καλητερο για gobby ομως αυτος ο κιτρινος μου αρεσε και μου ειπαν στο μαγαζι οτι ειναι απλα διακοσμιτικος. Δηλαδη δεν κανει καποια δουλεια στο υποστρωμα. Μαλιστα αυτος ειναι το μοναδικο ψαρι που δυσκολευτικε στην προσαρμογη. Μου εκανε κατι παλαβα του στυλ δεν ετρωγε και κολυμπουσε περιεργα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 18 Νοεμβρίου 2012 #13 Share 18 Νοεμβρίου 2012 Η γλώσσα για πάχυνση και μετά τηγάνι. Ωραίο αγορίνα, αλλά περίμενα να είναι πιο χοντρούλικα με όλα αυτά τα καλούδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 18 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 18 Νοεμβρίου 2012 Μπράβο!απο διατροφή βλέπω τα έχεις στην πουδρα. Τα Babylonia μπορούν και βουτουν μέσα στον αραγωνιτη που έχεις ή κάνουν βόλτες στα βράχια; Καλή συνέχεια και το νου σου στις άλλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 18 Νοεμβρίου 2012 #15 Share 18 Νοεμβρίου 2012 Τα 130 λίτρα και σε ενυδρείο όλα σε ένα δεν έχουν σε καμία περίπτωση πάνω απο 100 λίτρα νερό με τόσο βράχο και εξοπλισμό. Θα σε πάω καρφί για την νάνο-κατηγορία γιατί ένα 130άρι δεν έχει θέση μέσα στα 500άρια και στους τόνους που έχουν μαζέψει εδώ οι μεγάλοι. Και θα σε συμβούλευα να βγάλεις λίγο βράχο και να τον τοποθετήσεις προσεκτικά στο πίσω μέρος του ενυδρείου.Είναι προτιμότερο απο οποιοδήποτε χημικό υλικό και παίρνεις όλες τις ιδιότητες του ζωντανού βράχου. Από ζωντανά νομίζω είσαι κομπλέ.Θα έλεγα οτι έχεις ξεφύγει απο τα όρια σε φορτίο και θα δυσκολευτείς να το ισορροπήσεις σε ΝΟ3/ΡΟ4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος