zelio 17 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 17 Νοεμβρίου 2012 Καλησπερα παιδια μπορειτε να με βοηθησετε με το προβλημα μου? ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε.Το δεξι βραγχιο του ενος gourami ειναι κοκκινο οπως το βλεπετε στις φωτο. Το προβλημα το εντοπισα αρχες του Νοεμβρη. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: Καθαρα 40 λτ - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):Εσωτερικο Μπλε σφουγγαρι , Μαυρο σφουγγαρι, substrat Eheim. - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): Αρχες Σεπτεμβρη ξεκινησε με νεο νερο και χαλικι και αρχισε στρωσιμο. - Ψάρια (είδη και αριθμός):2 pearl Gourami 3,5 cm , 1 pearl Gourami 5 cm και, 1 pearl Gourami 7 cm. - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Ταισμα 2 φορες την ημερα, αλλαγη νερου καθε 11 με 14 μερες 15 λιτ, νερο βρυσης προετοιμασια με αντιχλωριο. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,4 - KH:5 - GH:9 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):10 - Θερμοκρασία:26,5 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: API kai Nutrafin -Strips:- -Ηλεκτρονικά:- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Pearl Gourami - Ιστορικό Ψαριού:Αγορασθηκε 23-10-12 και ηταν το πρωτο ψαρι μετα το στρωσιμο του ενυδρειου που μπηκε(μαζι με μια γαριδα red cherry).στις 4-11-12 εντοπισα το προβλημα. - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):ορεξη εχει ,δεν εχω δει αλλαγη στη συμπεριφορα , κανονικη αναπνοη , κανονικη κινητικοτητα. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:οταν αγοραστηκε ειχε στο πτερυγιο (απο την ιδια μερια) λευκο στιγμα, το οποιο μεγαλωσε, εγινε τρυπα η οποια τωρα πια εχει φυγει εχει επουλωθει. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα): Το αντιχλωριο που χρησιμοποιησα στην τελευταια αλλαγη νερου ειχε aloe vera. -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:κανενα -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:Xρησιμοποιω DIY CO2. _____________________________________________________________ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 18 Νοεμβρίου 2012 Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια! Φιλε μου,τα λιτρα του ενυδρειου σου ειναι ακαταλληλα γι αυτα τα ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zelio 18 Νοεμβρίου 2012 Author #3 Share 18 Νοεμβρίου 2012 Το καταλαβαινω αυτο που λες, αλλα τωρα τι κανω? εχεις να προτεινεις κατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowntail8 19 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 19 Νοεμβρίου 2012 κοιτα αν και ειμαι νεος στο hobby τελευταια εχω διαβασει πολλα γυρω απο τα λαβυρινθοψαρα !! το κοκκινο βραγχιο πιστευω θα σου πουν οι πιο εμπειροι μπορει να οφειλεται στο μη σωστο στρωσιμο του ενυδρειου ειτε οπως διαβασα καπου αλλου στα λιγα λιτρα που τα εχεις καθως σταδιακα οδηγουνται σε νανισμο τα ψαρακια !! 40 λιτρα καθαρα γι αυτα τα ψαρια ειναι λιγα ... εφου και εδω στα φορουμ αν διαβασεις τα παιδια προτεινουν απο 54 λιτρα για ζευγαρι το ελαχιστο και εως 60 για 3 !! δν ξερω τι θα σου πουν οι πιο εμπειροι αλλα καλυτερα για μενα να κρατησεις τα 2 σε αυτο το ενυδρειο και να ρωτησεις αν καποιος ενδιαφερεται για τα αλλα ή και να τα γυρισεις στο pet shop και ελπιζω να επανελθει το ψαρακι .... αυτη ειναι η γνωμη μ !! ας με διορθωσουν οι εμπειροτεροι !! καλο βραδυ !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 19 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Λιγα λιτρα για τοσα ψαρακια...Πρεπει κατι να κανεις ωστε να μηνουν ειτε αν θελεις τα πιο μικρα ειτε να πας σε μεγαλητερο ενυδρειο(80+++)...για νανισμο δεν νομιζω να κοκκινηζαν τα βρανχυα....τα υπολοιπα πως τα πανε;βλεπεις τσακωμους η κυνηγιτα;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
zelio 19 Νοεμβρίου 2012 Author #6 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Σας ευχαριστω ολους παιδια για τις συμβουλες σας ειναι διαφωτιστικες. Να σου πω Akridas66 τα ψαρακια καποιες φορες κυνηγιουνται και καποιες ειναι ηρεμα ,καποιες φορες θαρρεις οτι παιζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 19 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 19 Νοεμβρίου 2012 Μετέφερε το ψάρι σε ενυδρείο καραντίνας και ξεκίνα θεραπεία με baktopur. Πιο συχνές αλλαγές νερού στο κεντρικό ενυδρείο και φρόντιζε για αγορά μεγαλύτερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 19 Νοεμβρίου 2012 (edited) Σε τοσα λιτρα δεν κραταγα αυτα τα ψαρια. Καλητερα να τα επιστρεψεις στο πετσοπ η να τα δωσεις σε καποιον αλλον που εχει μεγαλητερο ενυδρειο. Έγινε επεξεργασία 19 Νοεμβρίου 2012 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
zelio 13 Δεκεμβρίου 2012 Author #9 Share 13 Δεκεμβρίου 2012 Μετα απο διαβασμα στο forum ειπα να δοκιμασω τη συνταγη με το σκορδοζουμο η οποια αποδεικτηκε θαυματουργη!!! Ηδη απο τις πρωτες μερες η βελτιωση ηταν θεαματικη και μετα απο 15 μερες το προβλημα ειχε εξαφανιστει τελειως!!! Οποτε τωρα που ειναι υγειες το ψαρακι (και τα αλλα 3) μπορω να τα μεταφερω σε πιο μεγαλο ενυδρειο. Ευχαριστω ολα τα παιδια για το ενδιαφερον και τη βοηθεια τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
macedonia_greece 25 Ιανουαρίου 2013 #10 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Δεν ξέρω αν έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο.Αρχάριος στο χόμπι , δεν έχω κάνει ποτέ μου μετρήσει σε ενυδρείο .Τα λίτρα του ενυδρείου μου είναι 40 . Πριν από 2 εβδομάδες αγόρασα ένα black moor μαζί με ένα χρυσόψαρο . Όλα μέλι γάλα για 2 ημέρες περίπου όταν το μαυράκι μου ξαφνικά άρχιζε να πηγαίνει όλο και πιο χάλια... Συνέχεια στον πάτο του νερό , με βαριές ανάσες . Ξεκίνησα θεραπεία με beaphar διότι είδα άσπρα στίγματα στο σώμα του . Δυστυχώς το ψάρι δεν επανήλθε και το έχασα.Ακριβώς μια ημέρα μετά , αφού άλλαξα το 50% του νερού ,τοποθέτησα και 1 μολι καθώς και 1 γκαπι . Τα οποία μέχρι και σήμερα δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα.Τελευταίες 2 ημέρες βλέπω το χρυσόψαρο που απέμεινε να κάθεται και αυτό στον πάτο του νερού ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου καθόταν και το black moor και παρατηρώ δίπλα από το κεφάλι του κόκκινα στίγματα . Τι έχει γίνει ; Τι θεραπεία χρειάζεται ; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιανουαρίου 2013 #11 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Δεν ξέρω αν έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο. Αρχάριος στο χόμπι , δεν έχω κάνει ποτέ μου μετρήσει σε ενυδρείο . Τα λίτρα του ενυδρείου μου είναι 40 . Πριν από 2 εβδομάδες αγόρασα ένα black moor μαζί με ένα χρυσόψαρο . Όλα μέλι γάλα για 2 ημέρες περίπου όταν το μαυράκι μου ξαφνικά άρχιζε να πηγαίνει όλο και πιο χάλια... Συνέχεια στον πάτο του νερό , με βαριές ανάσες . Ξεκίνησα θεραπεία με beaphar διότι είδα άσπρα στίγματα στο σώμα του . Δυστυχώς το ψάρι δεν επανήλθε και το έχασα. Ακριβώς μια ημέρα μετά , αφού άλλαξα το 50% του νερού ,τοποθέτησα και 1 μολι καθώς και 1 γκαπι . Τα οποία μέχρι και σήμερα δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα. Τελευταίες 2 ημέρες βλέπω το χρυσόψαρο που απέμεινε να κάθεται και αυτό στον πάτο του νερού ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου καθόταν και το black moor και παρατηρώ δίπλα από το κεφάλι του κόκκινα στίγματα . Τι έχει γίνει ; Τι θεραπεία χρειάζεται ; Ευχαριστώ Καλημερα φιλε μου. Ανοιξε ενα νεο θεμα και συμπληρωσε την φορμα με τις πληροφοριες και βαλε και φωτογραφια του ψαριου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macedonia_greece 25 Ιανουαρίου 2013 #12 Share 25 Ιανουαρίου 2013 Ευχαριστώ για την ενημέρωση κύριε διαχειριστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος