dustyscreen 15 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους, Πριν από ένα μήνα περίπου απέκτησα μία ανεμώνη -αν δεν κάνω λάθος Magnificent- μετά και τη διαβεβαίωση από τον πωλητή του waterin ότι δεν είναι απαιτητική σε φως -το ενυδρείο τρέχει με τις λάμπες της μάνας του- και ότι το μόνο που θα χρειαστεί είναι να την ταΐζω κομματάκια γαρίδας (εμπορίου και όχι αυτές που είναι αποκλειστικά για ενυδρειακή χρήση). Το πρόβλημα είναι ότι με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς η ανεμώνη κλείνεται στον εαυτό της. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι τελικά επαρκές το φως; Η γαρίδα εμπορίου να μην είναι τελικά η κατάλληλη τροφή; Η υπάρχει κάποια άλλη αιτία γι' αυτό που μου διαφεύγει; Σημειώστε ότι οι τιμές του νερού είναι μέσα στα επιθυμητά όρια και σταθερές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 15 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 15 Νοεμβρίου 2012 ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο ?τι λαμπες εχεις? τι μηκος ειναι?τι κυκλοφορια εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 15 Νοεμβρίου 2012 αν το ενυδρειο δεν ειναι νεο,και τρεχει αρκετους μηνες,εαν οι ρουτινες(αλλαγες,μετρησεις κλπ,ειναι σωστες),και εχεις και δυνατο φως.ΤΟΤΕ,και τοτε μονο μπορεις να διατηρεις ανεμωνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 15 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Η συγκεκριμενη ανεμωνη,heteractis magnifica θελει ΚΑΙ πολυ φως,αλλα ΚΑΙ αρκετη κυκλοφορια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 15 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 15 Νοεμβρίου 2012 αν το ενυδρειο δεν ειναι νεο,και τρεχει αρκετους μηνες,εαν οι ρουτινες(αλλαγες,μετρησεις κλπ,ειναι σωστες),και εχεις και δυνατο φως.ΤΟΤΕ,και τοτε μονο μπορεις να διατηρεις ανεμωνες. Κώστα, μπορείς δώσεις τις "τυπικές" απαιτήσεις ονομαστικά για κάθε παράμετρο? Οκ οι μετρήσεις να είναι αυτές που πρέπει. Τι φως χρειάζονται? Ποσο καιρό πρέπει να ωριμάσει ένα σύστημα και γιατί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dustyscreen 15 Νοεμβρίου 2012 Author #6 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Το ενυδρείο τρέχει κάτι παραπάνω από ένα χρόνο. Οι τιμές είναι σταθερές, ωστόσο οι λάμπες της juwel είναι 2x24 watt. Αποφάσισα να πειραματιστώ με την ανεμώνη μετά τη διαβεβαίωση του πωλητή στο waterinn ότι δεν έχει υψηλές απαιτήσεις σε φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 15 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Το ενυδρείο τρέχει κάτι παραπάνω από ένα χρόνο. Οι τιμές είναι σταθερές, ωστόσο οι λάμπες της juwel είναι 2x24 watt. Αποφάσισα να πειραματιστώ με την ανεμώνη μετά τη διαβεβαίωση του πωλητή στο waterinn ότι δεν έχει υψηλές απαιτήσεις σε φως. Πολυ λιγο φως για τη συγκεκριμενη ανεμωνη φιλε μου.Και μιας και αναφερεσαι παλι στον συγκεκριμενο πωλητη,να σου πω λοιπον πως η δεν ξερει να παει σπιτι του,η απλα θελει μονο να πουλησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dustyscreen 15 Νοεμβρίου 2012 Author #8 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Δικό μου ήταν το λάθος που τον πίστεψα. Υπάρχει τρόπος να αναστραφεί η κατάσταση; π.χ. με ανακλαστήρες που είναι και η πιο γρήγορη-λιγότερο δαπανηρή λύση. Τελικά μόνο εγώ φάει το παραμύθι από το συγκεκριμένο κατάστημα -δεν είναι η πρώτη φορά- ή απλώς συνηθίζουν να δουλεύουν ψιλό γαζί τους πελάτες τους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 15 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 15 Νοεμβρίου 2012 ακριβως οτι λεει ο στρατος-διας. εαν δεχθουμε οτι ολα τα υπολοιπα ειναι σωστα οπως και η ηλικια του ενυδρειου,το φως κρινεται πολυ λιγο για το συγκεκριμενο ζωο.αν κατι τετοιο οπως μας λες ισχυριστηκε ο πωλητης, τοτε ειναι βαθεια νυχτωμενος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 15 Νοεμβρίου 2012 #10 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Αυτό που πρέπει να κάνεις άμεσα είναι... ή να βάλεις και άλλες λάμπες, έστω led ταινίες, ή να την δώσεις σε γνωστό/φίλο/κατάστημα... δεν θα αντέξει το ζωντανό και είναι κρίμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 15 Νοεμβρίου 2012 #11 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Aυτο που πρεπει να κανει,ειναι να δωσει το ζωντανο,γιατι και το ενυδρειο αν θυμαμαι καλα απο αλλο θεμα ειναι μικρο και συνεπως ακαταλληλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dustyscreen 15 Νοεμβρίου 2012 Author #12 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Οι led ταινίες δεν θα αχρηστευτούν από τη ζέστη που εκπέμπουν οι συμβατικές λάμπες; Προσανατολίζομαι σε μία μόνιμη λύση (βλ. led φωτιστικό σώμα) ωστόσο δεν έχω σκοπό να δαπανήσω ένα τέτοιο πόσο αυτή τη στιγμή. Οι ανακλαστήρες πιστεύεις ότι δεν θα κάνουν διαφορά;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dustyscreen 15 Νοεμβρίου 2012 Author #13 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Aυτο που πρεπει να κανει,ειναι να δωσει το ζωντανο,γιατι και το ενυδρειο αν θυμαμαι καλα απο αλλο θεμα ειναι μικρο και συνεπως ακαταλληλο Αν υπάρχει θέμα και με τα λίτρα -αυτό ομολογουμένως δεν το ήξερα και ούτε φυσικά με ενημέρωσαν- τότε θα πρέπει να δοθεί πριν είναι αργά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 16 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 16 Νοεμβρίου 2012 φιλε μου οπως σου ειπαν τα παιδια δυστυχως θα πρεπει να την αποχωριστεις! αν πεθανει μεσα στο ενυδρειο σου μπορει να σου το καταστρεψει η στη καλυτερη να στο παει πολυ πισω! και για να σε παρηγορησω δεν εισαι ο μονος που την εχει πατησει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 16 Νοεμβρίου 2012 #15 Share 16 Νοεμβρίου 2012 Η συγκεκριμενη ανεμωνη,heteractis magnifica θελει ΚΑΙ πολυ φως,αλλα ΚΑΙ αρκετη κυκλοφορια. Πολυ λιγο φως για τη συγκεκριμενη ανεμωνη φιλε μου.Και μιας και αναφερεσαι παλι στον συγκεκριμενο πωλητη,να σου πω λοιπον πως η δεν ξερει να παει σπιτι του,η απλα θελει μονο να πουλησει. ακριβως οτι λεει ο στρατος-διας. εαν δεχθουμε οτι ολα τα υπολοιπα ειναι σωστα οπως και η ηλικια του ενυδρειου,το φως κρινεται πολυ λιγο για το συγκεκριμενο ζωο.αν κατι τετοιο οπως μας λες ισχυριστηκε ο πωλητης, τοτε ειναι βαθεια νυχτωμενος. Aυτο που πρεπει να κανει,ειναι να δωσει το ζωντανο,γιατι και το ενυδρειο αν θυμαμαι καλα απο αλλο θεμα ειναι μικρο και συνεπως ακαταλληλο +1 Υ.Γ : παλι γλωσσα δεν εβαλα μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 16 Νοεμβρίου 2012 #16 Share 16 Νοεμβρίου 2012 Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου,και τί ύψος έχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Νοεμβρίου 2012 #17 Share 16 Νοεμβρίου 2012 Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου,και τί ύψος έχει? Ο φιλος μας εχει το Lido 120 νομιζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dustyscreen 16 Νοεμβρίου 2012 Author #18 Share 16 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα και πάλι, Αρχικώς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Επειδή δεν έχω κάποιο γνωστό που να φιλοξενήσει την ανεμώνη και να πάρει και το ρίσκο, σκέφτηκα να προχωρήσω σε άμεση αναβάθμιση του φωτισμού. Σύμφωνα με τον Ωκεανό 2 ταινίες led των 40 εκ.(με την προϋπόθεση ότι αφαιρώ τις υπάρχουσες λάμπες) είναι αρκετές. Εμένα μου ακούστηκαν λίγες και είπα πριν την πατήσω για πολλοστή φορά να ακούσω τη γνώμη σας. Επίσης, πότε θα πρέπει να αφαιρέσω την ανεμώνη από το ενυδρείο σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά;;; Ελπίζω να τη σώσω αλλά δεν έχω προηγούμενη εμπειρία με το συγκεκριμένο είδος, συνεπώς ίσως είναι καλύτερα να είμαι προετοιμασμένος για το χειρότερο. Σας ευχαριστώ και πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Νοεμβρίου 2012 #19 Share 16 Νοεμβρίου 2012 Δεν επαρκουν αυτες οι λεντοταινιες δυστυχως. Κι απ'την αλλη οπως σου ξαναειπα,τα 120 λιτρα ειναι κι αυτα πολυ λιγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Νοεμβρίου 2012 #20 Share 16 Νοεμβρίου 2012 Δες στο βιντεο για τι ζωντανο μιλαμε.Και τι φωτισμο εχει.Σημειωτεον οτι το ενυδρειο ειναι και αρκετα μεγαλυτερο απο 120 λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dustyscreen 16 Νοεμβρίου 2012 Author #21 Share 16 Νοεμβρίου 2012 Δεν επαρκουν αυτες οι λεντοταινιες δυστυχως. Κι απ'την αλλη οπως σου ξαναειπα,τα 120 λιτρα ειναι κι αυτα πολυ λιγα. Ρώτησα και για τα λίτρα, θεώρησαν -σε διαφορετικό κατάστημα αυτή τη φορά όπως προανέφερα- ότι δεν είναι λίγα για τη συγκεκριμένη ανεμώνη. Τι στο καλό γίνεται και στα καταστήματα τα πράγματα εμφανίζονται πολύ διαφορετικά απ' ότι είναι στην πραγματικότητα. Ακόμη και τις τρεις ταινίες led τις θεώρησαν υπερβολή. Κατά τη δική σου γνώμη μία λύση τύπου celio είναι μονόδρομος για αυτά τα λίτρα αν δεν θες να μπλεχτείς με ιδιοκατασκευές; Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 16 Νοεμβρίου 2012 #22 Share 16 Νοεμβρίου 2012 Το ζωντανο σου απανταει με τον τροπο σε ολα αυτα που εσυ αναρωτιεσαι!!!Πρεπει να το δωσεις καπου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 16 Νοεμβρίου 2012 #23 Share 16 Νοεμβρίου 2012 Να πω κατι κακο....? Για την συγκεκριμενη ανεμωνη εχω διαβασει σε ενυδρειακο βιβλιο για ασπονδυλα οτι συνηθως μετα απο 6 μηνες στους περισσοτερους χομπυστες πεθαινει. Δεν ξερω κατα ποσο ησχυει η οχι απλα σιγουρα θα θεωρειται μια δυσκολη ανεμωνη. Η ανεμωνη ειναι προσκολημενη καπου αυτη την στιγμη? η ψαχνει να βρει μερος να κολησει? Σε τι μεγεθος την πηρες? ελπιζω να ξεπεραστουν τα προβληματα και να την δεις ανοιγμενη χωρις θεματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dustyscreen 17 Νοεμβρίου 2012 Author #24 Share 17 Νοεμβρίου 2012 H ανεμώνη είναι κολλημένη στο βράχο, στη θέση που επέλεξε μετά από τις πρώτες ώρες παραμονής της στο ενυδρείο. Το μέγεθoς είναι μικρό, καμία σχέση δηλαδή με το παραπάνω video Link to comment Share on other sites More sharing options...
dustyscreen 17 Νοεμβρίου 2012 Author #25 Share 17 Νοεμβρίου 2012 Το ζωντανο σου απανταει με τον τροπο σε ολα αυτα που εσυ αναρωτιεσαι!!!Πρεπει να το δωσεις καπου! Καλώς ή κακώς δεν έχω κάποιο γνωστό που να μπορεί να την φιλοξενήσει. Γι' αυτό και αναζητώ άλλες λύσεις. Διαφορετικά τώρα δεν θα το συζητούσαμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος