Jump to content

350 Λιτρα Με Τροφεους

kokalo

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!

Μετα απο το κακο που με βρηκε με τα tropheus chaitica blue rainbow αφου διαβασα αρκετα πραγματα για τα ενυδρεια και για τα ψαρια (τροφεους) αποφασισα να ξαναστησω το ενυδρειο μου που τρεχει 2 μηνες τωρα!

ευχαριστω το φορουμ και τα μελη για την πολυτιμη βοηθεια που μου προσφεραν!

Λοιπον ξεκιναω

Γενική κατηγορία ενυδρείου: Αφρική tanganyika, tropheus

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου: 140/45/55

Συνολικά Λίτρα:345 καθαρα 300λιτρα

Διακοσμητικά υλικά

φωτισμος :ταινια led 5 μετρα 100% αδιαβροχη με τηλεχειρισμο .(ειχα rbg αλλα ειδα τα ψαρια αρκετα τρομαγμενα ).

Φόντο: αφίσα μπλε σκουρο

Πέτρες:βοτσαλα απο τον Αλιακμονα (καθαρισμα με καυτο νερο 3 φορες) και μερικες ακομα πετρες ,

Βυθός: 30 κιλα χαλαζιακή άμμος

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση: EHEIM 2073 και εναν ΑΤΜΑΝ (εσωτερικο με βιολογικο υλικο)1000λ/ωρα

Θέρμανση: Atman 300 w

Παράμετροι

pH: 8.7

Γενική σκληρότητα (GH):13

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):11

Αμμωνία (ΝΗ3):

Νιτρώδη (ΝΟ2):0

Νιτρικά (ΝΟ3):0.10

NH4: 0

Μέση Θερμοκρασία (°C):27

Ψάρια

tropheus ikolakaiser 10 συνολο ειναι ενηλικα τα οποια τα πηρα απο χομπιστα και τον ευχαριστω πολυ!

Φυτά

6 anoubias

Συντηρηση

αλλαγη νερου καθε 15 μερες το 25%

Τροφες

3 φορες την ημερα ταισμα ιδια ποσοτητα παντα και ιδια ωρα οσο μπορω!

Σπιρουλινα 2 φορες την εβδομαδα

αλγη

garlic (σκορδο)

οποιοδηποτε σχολιο και παρατηρηση ειναι δεκτη!

Φωτογραφιες

post-50788-0-84533700-1352997248_thumb.jpg

post-50788-0-28690500-1352997264_thumb.jpg

post-50788-0-05499600-1352997274_thumb.jpg

post-50788-0-14530600-1352997440_thumb.jpg

• Απαντήσεις 76
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Α και κατι που ξεχασα!τα ψαρακια μεσα ειναι 9 τωρα γιατι το ενα το εβγαλα γιατι φουσκοσε το στοματακι της ..................................

Ωραίο το ενυδρείο σου, Ikola kaiser είναι ;Οταν λές οτι φούσκωσε το στόμα της εννοείς οτι είναι έγκυος και την απομόνωσες σε άλλο ενυδρείο για να γεννήσει ;

ναι ικολακαισερ ειναι.ακριβως οπως τα λες ειναι περιμενω γεννα!εχω παθει πλακα απο τις συμπεριφορες που βλεπω μεσα στο ενυδρειο δεν σταματανε να παιζουν και να τρεμουν τα αρσενικα με τα θυληκα...οταν ριχνω τροφη μεσα γινετε πανικος!!

να τα χαίρεσαι τα πανέμορφα ψαράκια σου, πάρα πολύ όμορφα. θα σου συνιστούσα τα εξής, να αυξήσεις τις πέτρες και να τις σηκώσεις λίγο σε ύψος, κατ'εμέ δεν χρειάζονται 3 βουνά, αλλά δύο στις άκρες. επίσης σπυρουλίνα θα σου πρότεινα μία φορά την εβδομάδα. εγώ μια φορά την εβδομάδα τους δίνω και κατεψυγμένο (mysis και krill.) και το τιμούν ιδιαίτερα όσο για αυτή που μπουκώθηκε γιατί την έβγαλες ?? άσε καλύτερα την φύση να κάνει την δουλειά της !!!!

Εχουν πολύ ενδιαφέρον ,με υπομονή θα αυξηθεί ο πληθυσμός ,ποιές τροφές δίνεις ;

να τα χαίρεσαι τα πανέμορφα ψαράκια σου, πάρα πολύ όμορφα. θα σου συνιστούσα τα εξής, να αυξήσεις τις πέτρες και να τις σηκώσεις λίγο σε ύψος, κατ'εμέ δεν χρειάζονται 3 βουνά, αλλά δύο στις άκρες. επίσης σπυρουλίνα θα σου πρότεινα μία φορά την εβδομάδα. εγώ μια φορά την εβδομάδα τους δίνω και κατεψυγμένο (mysis και krill.) και το τιμούν ιδιαίτερα όσο για αυτή που μπουκώθηκε γιατί την έβγαλες ?? άσε καλύτερα την φύση να κάνει την δουλειά της !!!!

δεν θελω να τα χασω τα μικρα!ετσι και αλλιως εχω ενυδρεια για αυτην την δουλεια οσο για τις πετρες το εχω στα σχεδια μου.

Έγινε επεξεργασία - kokalo

Εχουν πολύ ενδιαφέρον ,με υπομονή θα αυξηθεί ο πληθυσμός ,ποιές τροφές δίνεις ;

tropical spirulina super forte 36%

tropical kelp alge flake

και μια αλλη που εχει σκορδο μεσα ειναι σε μορφη μικρης μπιλιας και ειναι πολυ καλη!

δινω και λιγο αγγουρακι καμια φορα

Μπορείς να προσθέσεις την Vegeatable (flakes) της Tropical, την cichlid vegi flakes της ocean nutrition , την vegetabinA χάπια που κολλάνε στο τζάμι, spirutabin χάπια σπιρουλίνας που κολλάνε στο τζάμι και τα δύο της Tropical.

Απο την HIKARI την sinking cichlid excel ( βυθιζόμενα pellets) , sera flora της sera ( flakes).

Και όπως ανάφερε ο Νίκος πιο πάνω mysis ,krill κατεψυγμένα μια φορά την εβδομάδα.

Η ποικιλία στις τροφές είναι υγεία

:) :)

όμορφο το ενυδρείο σου και τα ψάρια σου!

Κατα την άποψη μου κακώς την απομόνωσες! Μετά θα είναι δύσκολο να την ξαναδεχτούν!

ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ Μ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ Γ.....................Ο γουστοζικο χαχαχαχαχα η πρασινουλες ειναι πολυ μουρατες

Σημερα την εβγαλα να την βαλω πισω στην θεση της?εχει 3 ωρες περιπου!με τα μικρα τι θα γινει αν να γεννησει?

όμορφο το ενυδρείο σου και τα ψάρια σου!

Κατα την άποψη μου κακώς την απομόνωσες! Μετά θα είναι δύσκολο να την ξαναδεχτούν!

να την βαλω παλι μεσα στο μεγαλο ενυδρειο?εχει 3 ωρες που την εβγαλα

Τα αγαπημένα μου tropheus...μπράβο!!

Συνέχισε ετσι,και ισως κάποια στιγμή σου ζητήσω και μωρά...:-p

το βιντεο δε παιζει φιλε κατι λεει για πνευματικα δικαιωματα

ναι το ειδα εκανα ηχογραφηση ενα τραγουδι απο pink floyd και με μπλοκαρε το αλλαζω.παναγιωτηcr7 δεν μου ειπες να την γυρισω πισω την γκαστρωμενη?

ναι το ειδα εκανα ηχογραφηση ενα τραγουδι απο pink floyd και με μπλοκαρε το αλλαζω.παναγιωτηcr7 δεν μου ειπες να την γυρισω πισω την γκαστρωμενη?

Καλύτερα ναι γύρισε την πίσω όσο το νωρίτερο τόσο το καλύτερο!

Και άσε την φύση να κάνει την δουλειά της!

πολυ ομορφο ενυδρειο φιλε μου!!!

συμφωνω με το οτι πρεπει να αυξησεις τις πετρες σου! προσπαθησε να φτιαξεις σαν σπηλιές με πολλα περασματα!

την μουκομενη καλο θα ηταν να την βαλεις πισω! δεν χρειαζεται να ανησυχείς για το αν θα μεγαλωσουν τα μικρα! ειναι σιγουρο οτι θα αυξηθει ο πληθυσμός σου!! :D

Επειδή δεν θέλω να είμαι προφήτης κακών μαντάτων θα έλεγα οτι το βάλε βγάλε και ειδικά σε tropheus και εγκυο ψάρι δεν είναι οτι καλύτερο γιαυτό αποφάσισε φίλε μου τι θα κάνεις με το ψάρι ,αφού το έβγαλες αφησε το εκεί που είναι να γεννήσει με την ησυχία του αλλιώς άλλη φορά μην το κάνεις ξανά.Τα tropheus έχουν τις ιδιαιτερότητες τους.Είναι καλά να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε και ειδικά όταν μιλάμε για tropheus.

:)

τελικα ποικιλια στις τροφες τους η 2-3 σταθερες + σπιρουλινα super forte 36%?

εγώ πάντος επειδή είχα πιο παλιά θέματα με bloat και επειδή τα tropheus θέλουν λίγη προσοχή με την διατροφή τους τους δίνω τις εξής τροφές : spectrum cichlid formula, vegetable της tropical, την Tropical Kelp flakes, μία φορά την εβδομάδα σπιρουλίνα και κάθε κυριακή κατεψυγμένα mysis και krill. τους ταίζω 3 με τεσσερις φορές την ημέρα κάθε φορά με διαφορετική τροφή, και εδώ και πολλούς μήνες δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...