dikaios 14 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 14 Νοεμβρίου 2012 θα ηθελα να ρωτησω ,τι ενδειξη πρεπει να εχουν τα κοπρανα για να συντρεχει λογος ανησυχιας !εκτος βεβαια απο τα λευκα ινωειδη.αν εχουμε καποιο αλλο προβλημα -σε αλλη περιπτωση ,οπως να ειναι σαν σακουλα που κρεμεται αλλα χρωματισμενη με φαγητο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 14 Νοεμβρίου 2012 Author #2 Share 14 Νοεμβρίου 2012 για να καταλαβετε τι εννοω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 14 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 14 Νοεμβρίου 2012 Τα κοπρανα οπως τα βλεπω δειχνουν οτι κατι δεν παει καλα με το εντερικο....... Καλου κακου κανε ενα κυκλο θεραπειας ειτε με Flagyl (Στο φαγητο αν τρωνε, στο νερο αν δεν τρωνε!) ειτε με Hexamita της Esha σε 3πλη δοση....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 15 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Αποτι μπορω να παρατηρησω στις φωτογραφιες το στομαχι του ψαριου ειναι γεματο απο το πολυ φαι. Ταισε το ψαρι 2-3 φορες την εβδομαδα απο ενα γευμα με σπιρουλινα και τροφες flakes η bits (οτι προτιμαει περισοτερο) μουλιασμενες με σκορδοζουμο. Δεν βλεπω να υπαρχει ιδιαιτερο θεμα αν και δεν βοηθουν πολυ οι φωτος. Επισης εχε υποψιν σου οτι το χρωμα απο τα περιτωματα του ψαριου εχουν να κανουν και με τι το ταιζεις. Για παραδειγμα αν δινεις Tetra bits Red συνεχεια θα δεις οτι τα κοπρανα θα ειναι κοκκινα. Αν ταιζεις εντονα κατεψυγμενη τροφη μετριασε την. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 16 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 16 Νοεμβρίου 2012 Και εμένα παραφαγωμένα μου φαίνονται τα ψάρια, περιόρισε λίγο το πολύ φαγητό και προτίμησε φυτικές τροφές, σπιρουλινα, λίγο αρακά…. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 16 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 16 Νοεμβρίου 2012 (edited) Να ενημερωσω τους φιλους οτι ηδη στο ενυδρειο εχει χαθει ενας δισκος και τα υπολοιπα ψαρια ειναι σε θεραπεια με Flagyl......... Αρα λογω θεραπειας μπορεις να πεις οτι αυτου του ειδους οι "αφοδευσεις" ειναι φυσιολογικες..... Τελος τα παραφαγωμενα ψαρια δεν "αφοδευουν" ετσι....... Έγινε επεξεργασία 16 Νοεμβρίου 2012 - nidal Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 16 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 16 Νοεμβρίου 2012 (edited) Οποτε τι ακριβως ζηταει να μαθει εφοσον ειναι ηδη σε θεραπεια και προφανως για να ειναι σε θεραπεια γνωριζει τι εχουν και τα ψαρια του ? Εγω παντως για το συγκεκριμενο ψαρι απο τις φωτογραφιες πιστευω τα παραπανω που ανεφερα. Ειναι καθαρα η προσωπικη μου γνωμη. Έγινε επεξεργασία 16 Νοεμβρίου 2012 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 16 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 16 Νοεμβρίου 2012 (edited) Επισης ειχα και εχω δισκο που απο κακη διατροφη του προκατοχου του οταν το πηρα στα χερια μου και μπηκε σε νορμαλ ρουτινες απο την λαιμαργια του εγινε το στομαχι του οπως το ψαρι της φωτογραφιας και αλλη μια φορα τοσο και "αφοδευε" με τον ιδιο τροπο... Μετα απο καταληλη διαιτα το ψαρι επανηλθε σε κανονικους ρυθμους απλα πηρε χρονο. Έγινε επεξεργασία 16 Νοεμβρίου 2012 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 16 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 16 Νοεμβρίου 2012 Τελος παντων ο καθενας εχει τις αποψεις του και απο μενα ειναι σεβαστες. Καλη τυχη στον φιλο dikaios που ανοιξε το θεμα και στο ψαρι του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 17 Νοεμβρίου 2012 #10 Share 17 Νοεμβρίου 2012 Αν ο Νινταλ έχει εικόνα του συγκεκριμένου ενυδρείου αλλά και του ψαριού πιθανόν να γνωρίζει κάτι παραπάνω. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι ο φίλος dikaios αντιμετώπιζε και παλιότερα προβλήματα με τα ψάρια του και μια αποπαρασιτοση θα την χρειάζεται σίγουρα οπότε η θεραπεία με το flagyl σίγουρα θα τον βοηθήσει. Όσον αφορά τώρα την εικόνα που εγώ βλέπω από μακριά με τις πρησμένες κοιλιές και τα παχιά περιττώματα που επίσης δεν γνωρίζω και σε πιο σημείο φτάνουν να αποκολληθούν με παραπέμπει σε υπερβολικό η λάθος τάϊσμα των ψαριών για αρχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 17 Νοεμβρίου 2012 Author #11 Share 17 Νοεμβρίου 2012 (edited) να απαντησω πρωτα στο φιλο Rebelos και να πω οτι ανοιξα το θεμα για να το συζητησουμε και να ακουστουν γνωμες απο καποιους που εχουν μεγαλητερη πειρα απο την δικια μου.Ειχα ενδειξεις για τα ψαρια και μιλωντας με τον Νidal -μου προτεινε να κανω θεραπεια.Τωρα για το χρωμα που ειπα και παραπανω,εκτος απο τα διαφανα κοπρανα ,ρωτησα αν και οποιοδηποτε αλλο χρωμα,ειναι ενδειξη προβληματος!οπως στην φωτο.γιαυτιο και την εβαλα.αν εχει καποιος καμια φωτο να την ανεβασει ωστε να γινει και η αναλυση.επεισης αν παιζει ρολο που δεν αποκολουνται η ετσι ειναι και το φυσιολογικο η ειναι προιον θεραπειας?Συζητηση κανω... Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2012 - dikaios Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 17 Νοεμβρίου 2012 #12 Share 17 Νοεμβρίου 2012 Κατά την άποψη μου και πιστεύω και κατά την άποψη των περισσοτέρων η μόνη ένδειξη υγιούς πεπτικής λειτουργίας είναι τα μικρά, στο χρώμα της τροφής περιττώματα που αποκολλούνται αμέσως-εύκολα από τον πρωκτό του ψαριών. Όλα τα υπόλοιπα προδιαθέτουν πιθανές δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος από όπου και αν μπορεί να προέρχονται αυτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 17 Νοεμβρίου 2012 #13 Share 17 Νοεμβρίου 2012 Κατά την άποψη μου και πιστεύω και κατά την άποψη των περισσοτέρων η μόνη ένδειξη υγιούς πεπτικής λειτουργίας είναι τα μικρά, στο χρώμα της τροφής περιττώματα που αποκολλούνται αμέσως-εύκολα από τον πρωκτό του ψαριών. Όλα τα υπόλοιπα προδιαθέτουν πιθανές δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος από όπου και αν μπορεί να προέρχονται αυτές. Ετσι......! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 4 Δεκεμβρίου 2012 Author #14 Share 4 Δεκεμβρίου 2012 Οποτε ταιζω σπυρουλινα ο συγκεκριμενος βγαζει αυτα τα κοπρανα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 5 Δεκεμβρίου 2012 Author #15 Share 5 Δεκεμβρίου 2012 KANEIΣ??καμια γνωμη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelis82 5 Δεκεμβρίου 2012 #16 Share 5 Δεκεμβρίου 2012 Αντιμετωπίζω το ίδιο προβλημα με ένα δίσκο μου.Παρατήρησα χθες τα κόπρανα του και ήταν έτσι.Το φαγητο ενώ θέλει να το φάει το βάζει στο στόμα και το φτήνει.Εσένα dikaios τρώει??Αν βάλω flagyl στο νερό του ενυδρείου υπάρχει κίνδυνος για τα υπόλοιπα ψάρια ή πρέπει υποχρεωτικά να μπεί καραντίνα μόνος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 5 Δεκεμβρίου 2012 Author #17 Share 5 Δεκεμβρίου 2012 οχι φιλε μου -ο δικος μου τρωει κανονικα.δεν ξερω τι γινεται..εχω κανει και θεραπεια πριν λιγο καιρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος