Jump to content

Recommended Posts

μεθαυριο θα κατασκευασω το πρωτο μου ενυδρειο το οποιο θα εχει εσωτερικα sump 3ων σταδιων 10χ45χ50

μιας και το ενυδρειο ειναι καινουργιο τι υλικα μου προτεινετε να χρησιμοποιησω?

επισης τι μηκος να δωσω σε καθε σταδιο απο τα 45εκ συνολικα?

γειά σου φίλε.

πρώτα απο όλα καλό ξεκίνημα με την κατασκευή σου.

πόσα λίτρα θα είναι το ενυδρείο σου . διαστάσεις ?

για να υπολογίσεις τα διαστήματα πρέπει να βρεις πρώτα την αντλία που θα χρησιμοποιήσεις οπότε το ένα κενό θα το υπολογίσεις με βάση αυτό .

μετά θα κοιτάξεις να έχεις κάποιο χώρο για τον μηχανικό και το μεγαλύτερο μέρος θα το αφιερώσεις στο βιολογικό υλικό .

γειά σου φίλε.

πρώτα απο όλα καλό ξεκίνημα με την κατασκευή σου.

πόσα λίτρα θα είναι το ενυδρείο σου . διαστάσεις ?

για να υπολογίσεις τα διαστήματα πρέπει να βρεις πρώτα την αντλία που θα χρησιμοποιήσεις οπότε το ένα κενό θα το υπολογίσεις με βάση αυτό .

μετά θα κοιτάξεις να έχεις κάποιο χώρο για τον μηχανικό και το μεγαλύτερο μέρος θα το αφιερώσεις στο βιολογικό υλικό .

κ αυτο το διαμερισμα σε περιπτωση διακοπης ρευματος θα φιλοξενει τοσο νερο οσο θα καρεβασει η υπερχειληση σου!

προσοχη

κ αυτο το διαμερισμα σε περιπτωση διακοπης ρευματος θα φιλοξενει τοσο νερο οσο θα καρεβασει η υπερχειληση σου!

προσοχη

μα αφού το σαμπ είναι εσωτερικό ?η στάθμη του νερού θα είναι πάντα ίδια .

η μάλλον δεν κατάλαβα κάτι σωστά?

το ενυδρειο ειναι 10χ45χ50 με καθαρα λιτρα 126λιτρα

το sump εχει διαστασεις 10χ45χ50.στο πρωτο σταδιο θα ειναι 40εκ υψος για να γινεται η υπερχειλιση.

στο πρωτο σταδιο σκεφτομαι να μπει μπλε σφουγαρι στο δευτερο βιολογικο υλικο(siporax) και στο τριτο ο θερμοστατης και ο κυκλοφορητης.

αυτα εδω http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2620 http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2270

επισης το τζαμι μεταξυ 2ου και 3ου σταδιου δε θα ακουμπαει στην βαση για να μπορει το νερο να περναει..ποσα εκατοστα να αφησω ελευθερα?

μα αφού το σαμπ είναι εσωτερικό ?η στάθμη του νερού θα είναι πάντα ίδια .

η μάλλον δεν κατάλαβα κάτι σωστά?

ωχ γραψτε λαθος!!!.......μου διεφυγε!!!

το ενυδρειο ειναι 10χ45χ50 με καθαρα λιτρα 126λιτρα μάλλον κάτι δεν γράφεις σωστά ? 100*45*50

το sump εχει διαστασεις 10χ45χ50.στο πρωτο σταδιο θα ειναι 40εκ υψος για να γινεται η υπερχειλιση.

στο πρωτο σταδιο σκεφτομαι να μπει μπλε σφουγαρι στο δευτερο βιολογικο υλικο(siporax) και στο τριτο ο θερμοστατης και ο κυκλοφορητης.

αυτα εδω http://www.petcumulu...roduct&pid=2620 http://www.petcumulu...roduct&pid=2270

επισης το τζαμι μεταξυ 2ου και 3ου σταδιου δε θα ακουμπαει στην βαση για να μπορει το νερο να περναει..ποσα εκατοστα να αφησω ελευθερα?

δεν ξερω πολλα απο σαμπα,αλλα θα προσπαθησω να βοηθεισω αλλα θα ακουσεις καποιον ποιο εμπειρο,το σαμπ σου εφοσον θα ειναι εσωτερικο λογικα το ενα τζαμι θα πρεπει να παταει στο πατο και να ειναι κοντητερο επανω(αλλιως το νερο δεν θα υπερχειλουσε αλλα θα πηγαινε υπογειος) και στο δευτερο τζαμι θα πρεπει να κανει το αντιθετο,δηλαδει να ειναι πιο ψηλα απ το πρωτο και να εχει κενο απο κατω(κατα προτιμισει νομιζω οτι το κενο που θα εχει απο κατω το δευτερο τζαμι θα πρεπει να ειναι αναλογο του πρωτου προς το υψος του,δηλαδη οσο ληπει απ το ενα θα ληπει και απ το αλλο,με την διαφορα οτι το ενα θα παταει στο πατο,ενω το αλλο θα εχει κενο κατω).....βεβαια ειναι μια κεψη αυτη,εχε λιγη υπομονη να απαντησει και καποιος παλαιοτερος που ξερει απο σαμπ......

το ενυδρειο ειναι 10χ45χ50 με καθαρα λιτρα 126λιτρα

αυτα εδω http://www.petcumulu...roduct&pid=2620 http://www.petcumulu...roduct&pid=2270

μια χαρα ειναι τα υλικα που σκεφτεσαι!

αν εχεις σκοπο να βαλεις το βιολογικο υλικο σε καλτσα τοτε το κενο δεν παιζει πολυ ρολο! συνήθως προσεχουμε να μην χωραει απο εκει η βιολογια και φρακαρει! εγω αυτο που εκανα σε αρκετα σαμπ ειναι να μεγαλωσω το κενο για να περναει ανετα το νερο και εβαλα πλαστικη σητα για προστασια στο χωρισμα!

23042012069.jpg

Έγινε επεξεργασία - adlib

εκανες κουοτ αλλα δεν απαντησες καπου!

μια χαρα ειναι τα υλικα που σκεφτεσαι!

αν εχεις σκοπο να βαλεις το βιολογικο υλικο σε καλτσα τοτε το κενο δεν παιζει πολυ ρολο! συνήθως προσεχουμε να μην χωραει απο εκει η βιολογια και φρακαρει! εγω αυτο που εκανα σε αρκετα σαμπ ειναι να μεγαλωσω το κενο για να περναει ανετα το νερο και εβαλα πλαστικη σητα για προστασια στο χωρισμα!

μου το ειχες ξαναδειξει και το εχω στα υποψιν μου γιατι ειναι καλη ιδεα.να παει πρωτα καλα το κολλημα γιατι με εχει αγχωσει και θα παω να παρω σητα

Έγινε επεξεργασία - krouser

εκανες κουοτ αλλα δεν απαντησες καπου!

εγραψα διπλα απο την πρωτη γραμμη για τις διαστασεις του ενυδρειου

εγραψα διπλα απο την πρωτη γραμμη για τις διαστασεις του ενυδρειου

πολυτιμη η βοηθεια σου κιχλιδοπατερα!!! :P

Marie μην τον παρεξηγεις!! γεννησαν οι ψαρακες του και εχει τρελαθει!!! :P

προχωρα το και μην μασας, ολα καλα θα πανε!!

πολυτιμη η βοηθεια σου κιχλιδοπατερα!!! :P

Marie μην τον παρεξηγεις!! γεννησαν οι ψαρακες του και εχει τρελαθει!!! :P

προχωρα το και μην μασας, ολα καλα θα πανε!!

βαμος λεμε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...