KokkinosK 13 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους. Δυστυχώς το δικό μου θέμα δεν θα είναι ευχάριστο όπως όλων των τελευταίων σχετικά με νέες αφίξεις μικρών στα ενυδρεία τους. Κάποιοι ξέρετε πως γυρνώντας από τον Διαγωνισμό στην Αθήνα είχα κανονίσει να μου στείλει φίλος χομπύστας μερικά από τα μικρά του για να ενισχύσω το κοπάδι μου. Περιττό να πω πως μέχρι να έρθουν καθόμουνα σε αναμμένα κάρβουνα για μια βδομάδα και περίμενα ανυπόμονα το πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο σαν πιτσιρικάς τα Χριστούγεννα. Το τηλέφωνο χτύπησε, τα μικρά έφτασαν και ήταν όλα μια χαρά. Από το ίδιο κιόλας βράδυ φάνηκε πως ήταν υγιέστατα και σε πολύ καλή κατάσταση και από το πρωί ξεκίνησαν να τρώνε σαν γουρούνια. Χρώματα, κινητικότητα και όρεξη στο full. Δεν είναι τυχαίο που το παιδί που μου τα έστειλε χαίρει απεριόριστης εκτίμησης από όλους στον χώρο μας. Ενημερωτικά σας λέω πως ταΐζω με αυτόματη ταϊστρα 4 φορές την ημέρα ένα κοκτέιλ τροφών και μετά την επιστροφή από την δουλειά 1-2 φορές diy μοσχοκαρδιά ή ποικιλία κατεψυγμένων τροφών C.E Essencials. Και παρ΄ όλη την επιβάρυνση των πολλών ταϊσμάτων με συχνές αλλαγές διατηρώ συνθήκες σε πολύ καλό επίπεδο, αν και λόγω δουλειάς αναγκάζομαι να λείπω συχνά για μερικές ημέρες από το σπίτι, και έτσι κάνω αλλαγή πριν φύγω και μόλις επιστρέψω. Έτσι έλειψα και αυτή την φορά για μόλις 3 μέρες. Επιστρέφοντας, ούτε τα παπούτσια δεν έβγαλα και έτρεξα να δω τι κάνουν «τα παιδιά», μικρά και μεγάλα. Το θέαμα που αντίκρισα με συγκλόνισε. Τέσσερα από τα πέντε μικρά ήταν νεκρά. Το πέμπτο και όλοι οι υπόλοιποι χαλαροί και σε πολύ καλή κατάσταση. Πανικός. Από την μια να ετοιμάζω αλλαγή και από την άλλη να κάνω μετρήσεις. Μετρήσεις νερού κανονικές: Αμμωνία μηδέν, No2 0, No3 20-30 Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη και γιατί επηρέασε μόνον τα μικρά, και μάλιστα όχι όλα. Δεν έκανα τίποτα περίεργο πριν φύγω, μόνον αλλαγή του νερού και σιφόνιασμα του βυθού. Το μόνο που είχα παρατηρήσει ήταν πως είχαν αναπτύξει peppering στο κεφάλι αλλά αυτό δεν αποτελεί πάθηση ή πρόβλημα ενώ συγχρόνως δεν είχε αλλάξει καθόλου η συμπεριφορά τους. Πάντα πρώτα στο φαϊ και όλη την υπόλοιπη ώρα στην βόλτα μαζί αλλά και με τους μεγάλους. Είμαι πολύ στεναχωρημένος από όλη αυτή την ιστορία γιατί προσπαθώ να φροντίσω όσο καλύτερα μπορώ τα ψάρια μου και ιδιαίτερα αυτά τα μικρά ήρθαν στα χέρια μου υγιέστατα μετά από πολλή και σοβαρή φροντίδα του παιδιού που τα μεγάλωσε και τα είχα αγαπήσει και ‘γω πάρα πολύ. Ο μικρός που δεν επηρεάστηκε από το πρόβλημα έχει peppering στο κεφάλι αλλά η κινητικότητα και η όρεξη του είναι ανεπηρέαστες. Ανεβάζω και μια δυο φωτογραφίες του για να τον δείτε. Δεν ξέρω αν είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία ώστε να έχω μια ιδέα του τι μπορεί να πήγε στραβά αλλά είμαι πραγματικά απαρηγόρητος, και δεν ξέρω πώς να εξασφαλίσω πως κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί. Ευχαριστώ, Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 13 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Δεν γνωριζω να απαντησω στo ανεξηγητo ερωτημα σoυ, λυπαμαι μoνo και ευχoμαι να τo αντιμετωπισεις ψυχραιμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 13 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Κωνσταντίνε ειλικρινα λυπαμαι δεν εχω κατι αλλο να πω. Τι αλλα ψαρια εκτος δισκων εχεις στο ενυδρειο σου ? Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να ψοφησαν μαζικα τοσοι δισκοι μεσα σε 3 ημερες χωρις να εδειξαν το παραμικρο πιο πριν και ολα να ειναι οκ και στις συνθηκες σου. Ιδιως οταν μιλαμε για δισκους που προσωπικα γνωριζω απο την πρωτη μερα γεννησης τους. Το peppering σε δισκακια κοκκινα μωρα ειναι συνηθες φαινομενο και στις περισοτερες περιπτωσεις αρχιζει και ειτε εξαφανιζεται οσο μεγαλωνει το ψαρι και αναπτυσεται ειτε γινεται πιο αχνο. Δεν ειναι μονιμο και ουτε κατι που θα μας δειξει απο τι ψοφησαν τα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 13 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 13 Νοεμβρίου 2012 (edited) Επισης σταματα για λιγο καιρο την custom μοσχαροκαρδια που ταιζεις και ταιζε μονο του εμποριου. Κατι δεν πηγε καλα και για μενα απο τις περιγραφες σου αρχιζω τις υποθεσεις απο εκει. Επισης υπαρχει περιπτωση να επεσε το ρευμα για παραδειγμα η να σταματησαν οι θερμοστατες και να επεσε η θερμοκρασια και να ανεβηκε μετα αποτομα ? Οταν λες σιφωναρισμα εκανες σε ολο τον βυθο ? τον ανακατεψες ? Έγινε επεξεργασία 13 Νοεμβρίου 2012 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 13 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Κατι εγινε και επηρεασε τα μικρα σε ηλικια δισκακια γιατι απλα ειναι πιο ευαλωτα . Απλα πρεπει να βρεις τον λογο οσο δυσκολο να ακουγεται. Γιατι το ξαναλεω οτι μαζικος θανατος σε δισκους δεν ειναι τυχαιος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 13 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Κωνσταντίνε, κρίμα, λυπάμαι για το χαμό των μικρών, θα συμφωνήσω με τον Νίκο, το μικρό που έμεινε ήταν το δυνατότερο προφανώς και γι΄ αυτό τα κατάφερε. Πρέπει να βρεθεί η αιτία. Υπάρχει τρόπος να βρεις αν έχει κοπεί το ρεύμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 13 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 13 Νοεμβρίου 2012 κωσταντινε κουραγιο κ το κεφαλι ψιλα!!! ξανακανε μετρησεις παντως αν κ τωρα θα εχεις κανει αλλαγη, ισως παιχτηκε κατι με το ρευμα οπως ειπε κ ο νικος κ ηταν μοιραιο! λυπαμαι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 13 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Πραγματικα κριμα....Απο τα ασχημα του χομπυ μας.....Κωνσταντινε μη σε ριχνει παντως μια αναποδια.....Ευχομαι να ειναι η τελευταια...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 13 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 13 Νοεμβρίου 2012 κριμα κωστα,,,,τα νεκρα δισκακια ειχαν καποιο αλλο σημαδι?μην στεναχωριεσαι,,,σε ολους συμβαινουν κακιες στιγμες,,παλιοτερα ειχα χασει και εγω ενα δισκακι για ανεξηγητο λογο με τον ιδιο ακριβως τροπο,,,μονο που ελειπα πιο πολλες μερες,,,, μην στεναχωριεσΑΙ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 13 Νοεμβρίου 2012 #10 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Κε Κωνσταντίνε λυπάμαι πολύ... μην το αφήσετε να σας πάρει από κάτω , σε όλους συμβαίνουν αναποδιές και πολλές φορές για ανεξήγητο λόγο.Αν και δεν ξέρω από δίσκους μήπως το 30 στα νιτρικά είναι λίγο ύποπτο?Μήπως λόγω του νεαρού της ηλικίας και της ευαισθησίας τους να επηρεάστηκαν?Το αναφέρω επειδή είχα χάσει μερικά μωρά γκάπυ πριν κάποια χρόνια επειδή τάισα υπερβολικά και ανέβηκαν τα νιτρικά, σίγουρα έχουν διαφορετικούς οργανισμούς όμως.Εύχομαι να βρεθεί λύση . Βασίλης Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 15 Νοεμβρίου 2012 Author #11 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Όπως και να είναι, όποιος είναι στο χόμπυ χρόνια έχει εμπειρία απο απώλειες, αλλά αυτό ήταν και αναπάντεχο, και χωρίς εξήγηση αλλά και βαρύ. Τέσσερα μικρά μονομιάς !!! Τι να πω. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση, ήταν πως γυρνόντας τα βρήκα σε διαφορετικά στάδια αποσύνθεσης, σαν να χτυπούσε το πρόβλημα ένα κάθε μέρα, και την τελευταία 1+1 δώρο :-(. Φοβάμαι μήπως, όπως μου έγραψε σε άλλο θέμα ο Σάκης (buelligan75), τα χτύπησε κάποιο απο τα μεγάλα αλλά δεν το βλέπω πιθανό γιατι απο την πρώτη στιγμή τα δέχθηκαν χωρίς προβλήματα ακόμη και κατα την διάρκεια του φαγητού όπου τα μικρά ορμούσαν μπροστά. Δεν μπορώ να φανταστώ για ποιό λόγο όμως να αλλάξει αυτή η συμπεριφορά των μεγάλων έτσι απότομα, γιατι και σήμερα που μιλάμε που είναι ένα το μικρό (και πρέπει να του κανονίσω παρέα άμεσα) δεν το πειράζει κανένας. Απλά, πέραν της στεναχώριας, θέλω να βρω τι έγινε και για να μην ξανασυμβεί αλλά και για να προστατευτούν και οι υπόλοιποι που μπορεί να διαβάσουν το θέμα κάποια στιγμή. Όσο για την διακοπή του ρεύματος, είναι πιθανό αλλά δεν εξηγεί τις διαφορετικές ημέρες θανάτου. Ούτε το 30άρι στα No3 δεν είναι πολύ, αν σκεφτεί κανείς το πόσο ταϊζουμε στους δίσκους. Όποιος έχει καμιά ιδέα, ας την ρίξει στο τραπέζι να δούμε. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 15 Νοεμβρίου 2012 #12 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Το 30 νιτρικα το ξεχνας....δεν παιζει να χαθηκαν απο αυτο...... Τωρα αν οντως εγινε διακοπη,κατεβηκε η θερμοκρασια,ηρθε το ρευμα και ανεβηκε αποτομα τοτε ναι....αυτη ειναι αιτια θανατου και μην σε παραξενευει το ενα καθε μερα..... Εφοσον ολοι ξερουμε οτι ενας ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟς ΚΑΝΟΝΑΣ για τους δισκους ειναι οι σταθερες συνθηκες τοτε μπορει να την πατησες απο αυτο,απλα επηρεαστηκαν οι μικροτεροι λογω του οτι ειναι και πιο αδυναμοι..... Βεβαια αυτο ΑΝ οντως επεσε το ρευμα..... Αυτη ειναι η δικη μου αποψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος