angelos7577 12 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα , έχει ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου ξύλινου ενυδρείου στην Ελλάδα , διαστάσεων 2,50χ1,25χ1,25 , 4.000 λίτρων.Το δέσιμο των πλευρών έχει ολοκληρωθεί και έχουν μπει και τα πρώτα δοκάρια εσωτερικά που θα ενισχύσουν την κατασκευή ώστε να αντέξει τις πιέσεις του νερού.Ήδη με τα δοκάρια που έχουν μπει κάτω αλλά και στο πλάι η κατασκευή έχει δυναμώσει πάρα πολύ και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η τελική ενίσχυσή του ώστε να μπει στο επόμενο στάδιο της εσωτερικής μόνωσής του.Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες από το ξεκίνημά του , ευχαριστώ ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 13 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Πολυ ωραια κατασκευη!!Αλλα μου φαινεται ποιο μικρο απο οτι ειναι.Ισως να με μπερδευει το περιμετρικο της οθωνης.Βαλε και μια φωτογραφια με την μεζουρα γιατι εκτος των αλλων ειμαι και ξαδερφος του απιστου Θωμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike78 13 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 13 Νοεμβρίου 2012 εντελως καλοπροαιρετα θελω να σου κανω μια ερωτηση: που το ξερεις παλικαρι μου οτι το ενυδρειο σου ειναι το μεγαλυτερο (ξυλινο) στην Ελλαδα? και κατι πιο ουσιαστικο, γιατι εχεις καλυψει με τοσο ξυλο την μπροστινη οψη? υποθετω για λογους αντοχης αλλα δεν μπορει να γινει καποια ενισχυση εσωτερικα και να μην "χασεις" τοσο μεγαλο κομματι απο το οπτικο πεδιο σου? μια οψη εμεινε για μπανιστηρι, αμα κρυψεις και τη μιση (υπερβαλλω αλλα λεμε τωρα...) τι θα μεινει? παντα φιλικα και καλοπροαιρετα ρωταω. καλη συνεχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos7577 13 Νοεμβρίου 2012 Author #4 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Δε νομίζω να χρειάζεται μεζούρα το συγκεκριμένο για να καταλάβετε το μέγεθός του , για αυτό και σας παραθέτω άλλες 2 φωτογραφίες για να καταλάβετε για τι μιλάμε.Από τη στιγμή που δεν έχει δημοσιευτεί κάποια ανάλογη κατασκευή , μπορούμε να θεωρούμε αυτό ως το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και ο υπερήφανος ιδιοκτήτης αλλά και πολλοί άλλοι χομπίστες και γνώστες του χώρου.Αν δούμε κάτι άλλο να παίρνει την πρωτιά και πάλι χαρούμενοι θα είμαστε.Όσον αφορά την οθόνη του ενυδρείου δεν είναι καθόλου μα καθόλου μικρή , έχει 80 πόντους ύψος και 2,20 μήκος.Θα μπορούσε να έχει λίγο μεγαλύτερο ύψος αλλά είναι σημαντικότερο να πατάει καλά το 20άρι τζάμι στο κόντρα πλακέ για καλύτερη ενίσχυση και ακόμα τα δοκάρια που θα μπουν εσωτερικά χρειάζονται και αυτά την επιφάνειά τους. Επιπλέον τα ψάρια που θα φιλοξενήσει αυτό το ενυδρείο είναι πολύ μεγάλα και θα φαίνονται από πολύ μακριά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 13 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 13 Νοεμβρίου 2012 καλοριζικο.μπορεις μα μου πεις που θα το βαλεις αυτο το τερας; εχεις κανει καμια ειδικη κατασκευη στο πατωμα για να το αντεξει;γιατι μιλαμε για 4 τονους συν τα τζαμια.εχεις υπολογισει την δεη που θα πλειρωνεις;και το νερο πως θα το αλαζεις; εχεις κανει κανενα συστημα; αν αλαζεις το 30% μιλαμε για 1200 λιτρα νερου.κανε μας μια αναλυτικη παρουσιαση του.τι φιλτρα θα βαλεις πως θα αλαζεις το νερο κλπ. καλη επιτυχια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 13 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Τωρα μαλιστα!!!Ξερεις επειδη το δικο μου ειναι 2 μετρα και το εχω οπτικα το θεμα, μου φανηκε ποιο μικρο.Με το που μπηκες ομως μεσα φανηκε το τερας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos7577 13 Νοεμβρίου 2012 Author #7 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Ευχαριστώ!!! Το ενυδρείο θα τοποθετηθεί σε υπόγειο fishroom πελάτη , οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το βάρος του.Τη φίλτρανση θα τη δείτε στην πορεία πως θα γίνει , ενυδρείο τόσο μεγάλου όγκου δεν θα χρειάζεται συχνές αλλαγές νερού και με τη σωστή φίλτρανση που θα έχει.Όσο για τη ΔΕΗ ..... για αυτό ακριβώς γίνεται ξύλινο , για να μην μας απασχολεί!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 13 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Ευχαριστώ!!! Το ενυδρείο θα τοποθετηθεί σε υπόγειο fishroom πελάτη , οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το βάρος του.Τη φίλτρανση θα τη δείτε στην πορεία πως θα γίνει , ενυδρείο τόσο μεγάλου όγκου δεν θα χρειάζεται συχνές αλλαγές νερού και με τη σωστή φίλτρανση που θα έχει.Όσο για τη ΔΕΗ ..... για αυτό ακριβώς γίνεται ξύλινο , για να μην μας απασχολεί!!! γιατι δεν ανοιγεις ενα θεμα στην κατηγορια των καταστηματων ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 13 Νοεμβρίου 2012 (edited) Ευχαριστώ!!! Το ενυδρείο θα τοποθετηθεί σε υπόγειο fishroom πελάτη , οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το βάρος του.Τη φίλτρανση θα τη δείτε στην πορεία πως θα γίνει , ενυδρείο τόσο μεγάλου όγκου δεν θα χρειάζεται συχνές αλλαγές νερού και με τη σωστή φίλτρανση που θα έχει.Όσο για τη ΔΕΗ ..... για αυτό ακριβώς γίνεται ξύλινο , για να μην μας απασχολεί!!! Εμμεσες διαφημισεις απαγορευονται,αν εχεις μαγαζι και θελεις ν αποκτησεις βημα στο φορουμ για να διαφημιζεις την δουλεια που κανεις επικοινωνισε με τον διαχειριστη.Θα σε παρακαλεσω να μην επαναληφθει! Ευχαριστω Έγινε επεξεργασία 13 Νοεμβρίου 2012 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 13 Νοεμβρίου 2012 #10 Share 13 Νοεμβρίου 2012 angelos7577 Σου ζητήθηκε με πολύ ευγενικό τρόπο σε προσωπικό μήνυμα να συμμετέχεις και εσύ όπως όλα τα άλλα καταστήματα, πράγμα που το αρνήθηκες και είναι δικαίωμα σου. Αλλά μη προσπαθείς να την "μπεις" πλάγια με υπογραφές και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, αλλά να μας την λες και από πάνω !!! Δηλαδή τα άλλα καταστήματα που είναι ενταξει στις υποχρεώσεις τους είναι κορόιδα? Την επόμενη φορά που θα αναφερθεί "ίχνος" διαφήμισεις από τη μεριά σου δεν θα έχεις θέση στο ΑΖ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 13 Νοεμβρίου 2012 #11 Share 13 Νοεμβρίου 2012 .... και συνεχίζω. Αν σε ενδιαφέρει να μοιράσεις την γνώση, κάνε το ως απλό μέλος και να μάθεις να δέχεσαι όλα τα σχόλια θετικά ή αρνητικά.... είναι κάτι που γίνεται σε δημόσια συζήτηση. Αν σε ενδιαφέρει να πουλήσεις την γνώση σου υπάρχουν κάποιοι όροι που θα πρέπει να σεβαστείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 13 Νοεμβρίου 2012 #12 Share 13 Νοεμβρίου 2012 καλοριζικο.μπορεις μα μου πεις που θα το βαλεις αυτο το τερας; εχεις κανει καμια ειδικη κατασκευη στο πατωμα για να το αντεξει;γιατι μιλαμε για 4 τονους συν τα τζαμια.εχεις υπολογισει την δεη που θα πλειρωνεις;και το νερο πως θα το αλαζεις; εχεις κανει κανενα συστημα; αν αλαζεις το 30% μιλαμε για 1200 λιτρα νερου.κανε μας μια αναλυτικη παρουσιαση του.τι φιλτρα θα βαλεις πως θα αλαζεις το νερο κλπ. καλη επιτυχια. Ρε αδερφέ με όλη την καλή διάθεση, πιστεύεις ότι κάποιος που ξεκινάει να κάνει τέτοιο ενυδρείο δεν τα έχει σκεφτεί αυτά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 14 Νοεμβρίου 2012 #13 Share 14 Νοεμβρίου 2012 (edited) ξερεις πολλους να εχουν 4000 λιτρα ενυδρειο σπιτι τους; εγω προσωπικα κανενα. και το προβλημα σου ποιο ειναι; απο περιεργεια ρωταω για την καταναλωση του ρευματος.οταν κερδισω το τζοκερ θα αγορασω και εγω ενα τετοιο.προς το παρων βολευομαι με το 120αρι μου.που και αυτο το συντηρω με δυσκολοια.ας ειναι καλα τα μνημονια.αλλα δεν ηξερα οτι προκειται για μαγαζι. Έγινε επεξεργασία 14 Νοεμβρίου 2012 - JIMHS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 14 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 14 Νοεμβρίου 2012 ξερεις πολλους να εχουν 4000 λιτρα ενυδρειο σπιτι τους; εγω προσωπικα κανενα. και το προβλημα σου ποιο ειναι; απο περιεργεια ρωταω για την καταναλωση του ρευματος.οταν κερδισω το τζοκερ θα αγορασω και εγω ενα τετοιο.προς το παρων βολευομαι με το 120αρι μου.που και αυτο το συντηρω με δυσκολοια.ας ειναι καλα τα μνημονια.αλλα δεν ηξερα οτι προκειται για μαγαζι. Η καλή διάθεση δεν μέτρησε μάλλον αφού βγήκα και με πρόβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Νοεμβρίου 2012 #15 Share 14 Νοεμβρίου 2012 (edited) Δεν καταλαβαινω ρε παιδια γιατι πρεπει να μπαινουμε σε αντιπαραθεσεις? Σας παρακαλω να πεσουν οι τονοι,δεν υπαρχει λογος να τσακωνομαστε! Έγινε επεξεργασία 14 Νοεμβρίου 2012 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 14 Νοεμβρίου 2012 #16 Share 14 Νοεμβρίου 2012 Με το καλό να ολοκληρωθεί η κατασκευή σου αλλά θα πρέπει να προσέξεις πολύ καθώς από ότι βλέπω θέλεις αρκετή βελτίωση στις ενώσεις των ξύλων (από τα βασικά όπως οι βίδες - μέχρι τις κολλήσεις στις κόντρες) για να πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα που να έχει την απαραίτητη αντοχή στον χρόνο.Και για ένα τέτοιο ενυδρείο αντοχή στον χρόνο σημαίνει τουλάχιστον 10+ χρόνια. Επίσης θα πρέπει να βελτιωθείς και στο κομμάτι του 'παραθύρου' καθώς το κόψιμο σου δέν έχει καλό φινίρισμα μιάς και έχει γίνει με σέγα. Περιμένουμε και άλλες φωτό μιάς και είναι μιά πολύ καλή (και όχι συνηθισμένη) προσπάθεια κατασκευής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Νοεμβρίου 2012 #17 Share 14 Νοεμβρίου 2012 Τελικα ο γραπτος λογος παρεξηγειτε ε;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 14 Νοεμβρίου 2012 #18 Share 14 Νοεμβρίου 2012 εγώ πάντως έχω μια περιέργεια να δω το τελικό αποτέλεσμα. καλή συνέχεια . Στράτο απο ότι φαίνεται δυστυχώς παρεξηγείτε και πολύ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 14 Νοεμβρίου 2012 #19 Share 14 Νοεμβρίου 2012 παιδια δεν εχω κανενα προβλημα με τον crazy_baver. μια ερωτηση στον φιλο εκανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 14 Νοεμβρίου 2012 #20 Share 14 Νοεμβρίου 2012 Επειδή έτυχε να δώ στο νέτ και άλλες φωτό από την κατασκευή, από ότι είδα για τις βίδες χρησιμοποίησες τρυπάνι με μύτη κατσαβιδιού (διόρθωσε με άν κάνω λάθος) πράγμα όχι σωστό για τέτοια δουλειά. Ένα τρυπάνι έχει 'ανεξέλεγκτη' δύναμη με αποτέλεσμα οι βίδες σου να μήν τρυπάνε/βιδώνονται στο ξύλο ομοιόμορφα.Για αυτήν την δουλειά απαιτείται βιδολόγος/δραπανοκατσάβιδο με ρύθμιση ροπής απαραίτητα. Καλή δουλειά μέχρι τώρα πάντως σε γενικές γραμμές. Για την στεγανοποίηση τί βαφή θα χρησιμοποιήσεις?Ακολουθείς κάποιες οδηγίες από άλλη κατασκευή στο εξωτερικό? Κράτα μας ενήμερους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 14 Νοεμβρίου 2012 #21 Share 14 Νοεμβρίου 2012 Θα συμφωνήσω με τον husky jim γενικά το τρυπάνι σπάει τις ίνες του ξύλου και μπορεί να μην είναι εμφανές αλλά δημιουργεί ρωγμές εντός ξύλου...τώρα αυτό ξαρτάται και από το πάχος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 14 Νοεμβρίου 2012 #22 Share 14 Νοεμβρίου 2012 (edited) Δεν νομιζω να ειναι και τοσο ασχετος ο φιλος μας.Αλλωστε το εχει κανει πολλες φορες για να το κανει λαθος.Παντως πιστευω πως εχει πολυ ενδιαφερον το θεμα, μιας και ειναι πρωτοεμφανιζομενη σχετικα ιδεα και καλο ειναι τετοιες ιδεες να παρουσιαζονται ποιο οργανωμενα.Φιλε Αγγελε νομιζω πως πρεπει να κανεις το βημα απο εκει που πρεπει και ειμαι σιγουρος πως αν παρουσιαστει ολοκληρωνενα το θεμα θα παει καλα Έγινε επεξεργασία 14 Νοεμβρίου 2012 - clooyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos7577 14 Νοεμβρίου 2012 Author #23 Share 14 Νοεμβρίου 2012 Όπως έχω αναφέρει ξανά σε απάντησή μου , η οποία σβήστηκε , δεν θέλω να αναφέρω ξανά τίποτα σχετικό με τις κατασκευές μου. Δεν γνώριζα κάποια πράγματα για το φόρουμ και τους κανονισμούς του και από τη στιγμή που αντιμετωπίστηκα σε αυτό αλλά και σε άλλο ανάλογο θέμα ειρωνικά και καχύποπτα θα παρακαλούσα να κλείσει το θέμα και αν γίνεται ακόμα καλύτερα να διαγραφεί αυτό καθώς και όλα όσα έχω αναρτήσει. Παραδέχομαι το λάθος μου για την έμμεση διαφήμιση αλλά ξεκίνησε από άγνοιά μου.Ο διαχειριστής και οι συντονιστές του φόρουμ γνωρίζουν τι έχει προηγηθεί.Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του ξεκινώντας από εμένα πρώτα. Ο γραπτός λόγος δεν είναι κάτι εύκολο και δυστυχώς πολλοί δεν το έχουν καταλάβει και νιώθουν ότι μπορούν να γράφουν ότι θέλουν , αγνοώντας ότι άθελά τους ή μη μπορεί να προκαλέσουν δυσφήμιση , να εμποδίσουν και να μειώσουν κάποιον ο οποίος προσπαθεί να κάνει μια δουλειά , με τις ατέλειες αλλά και τα θετικά της και να καταφέρει να επιβιώσει μέσω αυτής αλλά και να βοηθήσει πολλούς χομπίστες , ειδικά στις δύσκολες εποχές που όλοι μας , άλλος περισσότερο , άλλος λιγότερο , που ζούμε. Λυπάμαι για την όλη αναστάτωση , να είστε όλοι καλά και να προσπαθείτε να αγαπάτε και να κάνετε ότι καλύτερο για τα ενυδρεία και τα ψάρια σας. Δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά , καλό βράδυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 14 Νοεμβρίου 2012 #24 Share 14 Νοεμβρίου 2012 Οτι και να επιλεξεις να κανεις,εμενα προσωπικα μου αρεσε η δουλεια σου.Βρες τον τροπο να την παρουσιασεις οπως πρεπει, καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 15 Νοεμβρίου 2012 #25 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Συνεχίζεις για ακόμα μια φορά να προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις και επειδή το ύφος που χρησιμοποιείς εναντίων μας δεν μου αρέσει καθόλου και λόγο που η θέση μου δεν μου επιτρέπει να σου απαντήσω στο ίδιο επίπεδο που χρησιμοποιείς παρά τις επανειλημμένες συστάσεις σχεδόν ολόκληρης της συντονιστικής ομάδας για την έμμεση διαφήμιση των προϊόντων που κατασκευάζεις θα περιοριστώ μόνο στο πόσο με εντυπωσιάζει η μετριοφροσύνη των γραπτών σου αγαπητέ μου φίλε. Μας την λες καθημερινός εδώ και τόσο καιρό ενώ αναφέρεις ότι δεν γνώριζες τους κανονισμούς του φόρουμ και παρά τα θετικά σχόλια που έλαβες από όλους μας στο προηγούμενο θέμα σου http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=78752&hl=&fromsearch=1 και τις πολύ ευγενικές συστάσεις που σου έγιναν για τον τρόπο παρουσίασης/προώθησης των κατασκευών σου εσύ συνεχίζεις να αφήνεις λάσπη περί δυσφήμισης στο πρόσωπο μας. Έτσι λοιπόν χαίρομαι, που και εσύ με την σειρά σου και με τα υπέροχα ενυδρεία σου προσθέτεις ένα μικρό λιθαράκι ώστε αυτό το χόμπι να φτάσει ακόμα πιο ψηλά στην μικρή μας Ελλαδιτσα που πλήττετε αυτόν τον καιρό αλλά θα πρέπει να σου θυμίσω πως εδώ μέσα υπάρχουν εκτος απο εσενα και πολλά ακομα αξιόλογα άτομα που χωρίς να παίρνουν χρήματα προσφέρουν καθημερινά της γνώσεις και της εμπειρίες τους στους υπόλοιπους. Οπότε χαλάρωσε λίγο γιατί τέτοιου είδους απαντήσεις και υπονοούμενα δεν συνάδουν ούτε με το ενυδρειακο πνεύμα αλλά ούτε και με το aquazone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts