ataktoulis 12 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Αφού ολοκληρώθηκε η μετακόμιση και στήθηκε το ενυδρείο από την αρχή, αύριο θα πάρω 1, μπορεί και 2 χαρέμια Guppies. Από μεθαύριο θα αρχίσει το τάισμά τους και θέλω να ρωτήσω: 1. Τι είδους τροφές πρέπει να αγοράσω; 2α. Κάθε πότε ταΐζω; 2β. Πόσο; 3. Η τροφή εάν πρόκειται για Flakes πρέπει να μουλιάζει όπως στα χρυσόψαρα ή δεν κινδυνεύουν αν τρέφονται από την επιφάνεια; 4. Νηστεία χρειάζονται μια φορά την εβδομάδα ή όχι; Άσχετο: Να βάλω και ένα ζευγάρι ξιφοφόρους αύριο ή να περιμένω 4-5 μέρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 12 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Θα απαντησω οσο αναφορα μονο τι κανω εγω...φλαικς γενικη,για χρωμα,bloodworms...οσο μπορουν να καταναλωσουνε 1 ενα λεπτο,οχι μην την μουλιαζεις γιατι το στομα τους ειναι φτιαχμενο να τρωνε απ την επιφανεια(αν θυμαμε καλα),2 φορες την ημερα(μια πρωι μια βραδυ),σε ολα μου τα ψαρια κανω μια ημερα νυστεια για να ειμαι συγουρος....εχω προσπαθησει κατεψυγμενη αρτεμια και ξετρελαθηκαν αλλ θελει μετρο! Αυτα για το ταιζμα....οταν το συστημα μας ειναι νεοστημενο(εγω προσωπικα και μια μετακομισει την χειριζομαι σαν να το στηνο απ την αρχη σε καποια πραγματα) και σε καθε συστημα πρεπει να αφηνουμε 5-7 ημερες για να προσθεσουμε ψαρακια και αυτα να ειναι σε μικρες ομαδες,για αυτο σου προτηνω να να βαλεις ενα χαραμεμακι σημερα(1αρς.-3θυλ.) και παει λεγοντας...για να μπορεις να τεσταρης το νερο σου και την βιολογια σου πιο σωστα χωρις να ταλαιπωρεις τα ψαρακια...ελπιζω να βοηθεισα! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 12 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Ναι θα συμφωνήσω με τον Αγγελο ... Για του ξιφοφόρους ναι βάλτους γενικά βάλε λίγο αργότερα molly αν θες ναβάλεις και οποιοδήποτε είδος γατόψαρου.... απλά μην πάρεις μεγάλο ξιφοφόρο να είναι περίπου στα μετρα των γκαπυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch_kyriakos 12 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Για τους ξιφοφόρους ναι βάλτους γενικά βάλε λίγο αργότερα molly Οι Xiphophorus με τα Mollie, έχω την εντύπωση πως υβριδίζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowVValker 12 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Οι Xiphophorus με τα Mollie, έχω την εντύπωση πως υβριδίζουν. Οι ξιφοφόροι υβριδίζουν με πλάτυ. Το πρόβλημα των μόλυ είναι ότι γίνονται αρκετά μεγάλα σε μέγεθος σε σχέση με τα γκάπυ οπότε χρειάζεσαι και αρκετό χώρο στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 12 Νοεμβρίου 2012 Author #6 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Μόνο Γκάπυ και ξιφοφόρους σκέφτομαι να βάλω οπότε προς το παρόν δεν ανησυχώ!! Πετάγομαι να πάρω 2 χαρεμάκια Γκάπυ και ξιφοφόρους την Παρασκευή με το καλό. Προσαρμογή όπως και με τα χρυσόψαρα, ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 12 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 12 Νοεμβρίου 2012 ολα τα ψαρια χρειαζονται προσαρμογη οταν θελουμε να τα βαλουμε στο ενυδρειο μας.τωρα για την διατροφη τα δικα μου τρωνε σχεδον ολες τις τροφες που ειναι σε μορφη νιφαδας και φυσικα bloodworms,αρτεμια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 12 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Οι Xiphophorus με τα Mollie, έχω την εντύπωση πως υβριδίζουν. Υβριδίζουν τα ίδια ζωότοκα μεταξύ τους δηλαδή ξιφοφόροι helleri με πλάτυ ας πούμε... ή molly sailfin με silver molly.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 12 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Μόνο Γκάπυ και ξιφοφόρους σκέφτομαι να βάλω οπότε προς το παρόν δεν ανησυχώ!! Πετάγομαι να πάρω 2 χαρεμάκια Γκάπυ και ξιφοφόρους την Παρασκευή με το καλό. Προσαρμογή όπως και με τα χρυσόψαρα, ε; Ναι όπως και στα χρυσόψαρα είναι... Για την διατροφή γενικά όσο μπορείς ποικιλία.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 12 Νοεμβρίου 2012 Author #10 Share 12 Νοεμβρίου 2012 (edited) Από τροφές πήρα: 1. Tropical Supervit 2. Sera Flora και την 3. Acti που είχε στη συσκευασία με το ενυδρείο. Το πρόγραμμα που έβγαλα είναι το εξής: Κυριακή - Νηστεία Δευτέρα - Sera Flora + αλλαγή νερού + λίπασμα Τρίτη - Tropical Supervit Τετάρτη - Acti Πέμπτη - Tropical Supervit + λίπασμα Παρασκευή - Acti Σάββατο - Tropical Supervit Sera έβαλα μία φορά γιατί διάβασα πως έχει σπιρουλίνα και φοβάμαι να μην τα ξεκάνω και αυτά όπως τα χρυσόψαρα. :-( Αρακά δίνουμε στα Guppies? Αν ναι, πώς; Λιωμένο; Αν δίνουμε αρακά θα το βάλω Σάββατο πριν τη νηστεία. Τελικά πήρα 2 αρσενικά και 7 θυληκά!! Τα 6 είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης!!! Πήρα από 2 pets στα οποία τα ψαράκια βρισκόταν περίπου 25 μέρες.. Πότε να περιμένω γέννα; Το χαρακτηριστικό μαύρο τριγωνάκι φαίνεται έντονα στα 3 από τα 6! Αν όλα πάνε καλά θα βάλω και ξιφοφόρους την Παρασκευή. Στη γυάλα με τους ξιφοφόρους είχε κάποια κατάλευκα ψαράκια που δε θυμάμαι πως τα είπε το παιδί στο πετ να πάρει. Ήταν τέλεια. Γνωρίζει κανείς; Μου είπε πως η ονομασία προκύπτει από το ραχιέο πτερύγιο, αλλά μου διαφεύγει. Ήταν πολύ ενδιαφέροντα. Ίσως βάλω απο αυτά αντί για ξιφοφόρους. Και οι ξιφοφόροι 1:3 είπαμε, έτσι;; Σε όλα τα ζωοτόκα ισχύει; Απορία: το Applesnail να το αφήσω ή να το αφήσω στη φύση πριν μου γεννήσει και αυτό και γεμίσω;; Έγινε επεξεργασία 12 Νοεμβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 12 Νοεμβρίου 2012 #11 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Να σου απαντήσω μόνο για τα ψαράκια. Αν τα 6 από τα 7 είναι ήδη σε ενδιαφέρουσα δεν χρειάζεται να βάλεις άλλα ψαράκια... Πίστεψέ με δεν θα ξέρεις που θα τα δίνεις τα μικρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 12 Νοεμβρίου 2012 Author #12 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Τέλεια!!! Με έπιασε και ένας πανικός για το που θα κρύβονται τα μικρά για να επιβιώσουν.. Μου φαίνονται δύσκολα τα παιχνίδια της φύσης. Ελπίζω σύντομα να σας ανακοινώσω τα ευχάριστα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 12 Νοεμβρίου 2012 Author #13 Share 12 Νοεμβρίου 2012 Sailfin Molly μου το είπε!! Το θυμήθηκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 13 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Είπαμε ατακτουλι 5-7 μερες μεχρι να ξαναβαλουμε ψαρακια!μην ξεφυγης σε αυτο γιατι ειναι συμαντικος παραγοντας...αμα εχεις γκαπι σε ενδιαφερουρα,ο ειπε ο dpap κατσε στα αυγα σου γιατι με τοσα "παιδια" θα δικαιουσε επιδομα απ τον οαεδ :-Ρ...για αρακα δεν ξερω αλλα σπιρουλινα σε τροφη τους δινω και ειναι μια χαρα...βαλε και κανα bloodworm και εισαι κομπλε απο τροφες(μην ανοιξης και πετ σοπ)...υπομονη τωρα να δεις πως θα πανε τα γκαπακια...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 13 Νοεμβρίου 2012 Author #15 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Ok, θα μείνω με αυτά λοιπόν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εβδομάδα οπότε και ελπίζω να έχουμε γεννητούρια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 13 Νοεμβρίου 2012 #16 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Είναι αυτά που σου ανέφερα πιο πάνω και γω.... είναι μεγάλα ζωότοκα τα θυληκά φτάνουν εως 15 εκ. θέλουν να είναι οι κυρίαρχοι του ενυδρείου ... γενικά είναι όμορφα ψάρια αλλά από τα επιθετικά ζωόττοκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 13 Νοεμβρίου 2012 Author #17 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Δίκαιο έχεις.. Ακριβώς σε αυτά αναφερόμουν.. Δε θα βιαστώ.. Θα μείνω να δω πως θα πάνε και οι γέννες και βλέπουμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 13 Νοεμβρίου 2012 #18 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Κωνσταντίνε , όπως είπαμε , χαλαρά ! Να χαρείς τα ψαράκια σου και να τα προσέχεις ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 13 Νοεμβρίου 2012 Author #19 Share 13 Νοεμβρίου 2012 (edited) Ευχαριστώ dpap!! Με το τάισμα τελικά να το κάνω όπως έγραψα πιο πάνω, τι λέτε; Έγινε επεξεργασία 13 Νοεμβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 13 Νοεμβρίου 2012 #20 Share 13 Νοεμβρίου 2012 Ξεκινά έτσι και βλέπεις στην πορεία πως θα πανε τα ψαράκια και κανείς τις ανάλογες διορθώσεις άμα χρειαστεί :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος