Παναγιώτης Κ 23 Δεκεμβρίου 2012 #51 Share 23 Δεκεμβρίου 2012 Παιδιά, άσχετο αλλά σχετικό. Έχετε παρατηρήσει όταν μπαίνει ο άνθρακας στο νερό ότι τσιτσιρίζει? Πως το αντιμετωπίζετε αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 23 Δεκεμβρίου 2012 Author #52 Share 23 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Όπως λέει κι ο Άλεξ, καλό πλύσιμο κι αν μπορείς να τον αφήσεις ένα 24ωρο στην όσμωση ακόμα καλύτερα... [Εdit] Το ίδιο πρέπει να κάνεις και στον συγκεκριμένο αντιφώσφορο (το γράφουν οι οδηγίες του)... Έγινε επεξεργασία 23 Δεκεμβρίου 2012 - steliost Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 23 Δεκεμβρίου 2012 #53 Share 23 Δεκεμβρίου 2012 Και τα δυο θελουν πολυ καλο πλυσιμο,αυτο που κανω εγω , εχω ενα κοσκινο απο αυτα που κοσκινιζουν το αλευρι (απο το ΙΚΕΑ) βαζω μεσα την ποσοτητα του υλικου που θελω και εχω γεμισει ενα μπουκαλι 1.5λ νερο οσμωσης και εχω κανει μια τρυπα μικρη στο καπακι...και ετσι ξεπλενω καλα το υλικο μεχρι το νερο που θα τρεχει απο κατω να ειναι διαυγες.. πρωσοπικα νομιζω δεν υπαρχει καλυτερο τροπος.. ξεπλενετε και ο τελευταιος κοκκος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 23 Δεκεμβρίου 2012 Author #54 Share 23 Δεκεμβρίου 2012 Εγώ τα βάζω σε πλαστικό κεσεδάκι (η ποσότητα για τα λίτρα μου είναι σχετικά μικρή) τα αφήνω ένα 24ωρο, ξεπλένω και αναδεύω με ένα κουταλάκι, δύο-τρεις φορές και είμαι οκ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 24 Δεκεμβρίου 2012 #55 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 οκ για την απορροφητικοτητα.μπορει να κανω λαθος εγω. . τα υλικα απο το media box πως τα βγαζεις.για πες μηπως το κανω και εγω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 24 Δεκεμβρίου 2012 Author #56 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 Βγάζω το πάνω σφουγγαράκι (το οποίο έχω κόψει στις διαστάσεις του mediabox) πετάω το παλιο υλικό, καλό ξέπλυμα στα σφουγγάρια και προσθέτω το νέο αναμιγμένο υλικό στις ποσότητες για τα λίτρα μου... Αυτό που λες για τη μισή ποσότητα παλιά με μισή καινούρια πρέπει να αφορά τον άνθρακα αλλά εγώ δεν το κάνω (δεν θα μπορούσα άλλωστε λόγω ανάμιξης των υλικών), είναι εν γνώση μου όμως μιας και δεν παρατήρησα στρες στα κορράλια... Το media box του σκίμμερ βοηθάει πολύ όσον αφορά την ευκολία σε σχέση με κάποιο άλλο φίλτρο, αφού με μια κίνηση το βγάζεις κάνεις τη δουλειά σου και το ξαναβάζεις σε δευτερόλεπτα... Επίσης μ' αυτόν τον τρόπο το λειτουργείς σαν ένα είδος ριάκτορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 24 Δεκεμβρίου 2012 #57 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 (edited) οκ Στελιο.να σαι καλα. το δικο μου σκιμμερ δεν εχει αυτου του τυπου media box που ειναι κλειστο περιμμετρικα αλλα ανοιχτο(ουσιαστικα εχει ενα ποδαρακι στο κατω μερος που συγκρατει το δυχτακι να μην πεσει στο πατο) για αυτο μου εκανε εντυπωση πως τα βαζεις-βγαζεις και επεμενα να ρωταω πως γινεται. Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2012 - Κωστας Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 24 Δεκεμβρίου 2012 #58 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 Θεαματικό και θαλασσινό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 24 Δεκεμβρίου 2012 Author #59 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 οκ Στελιο.να σαι καλα. το δικο μου σκιμμερ δεν εχει αυτου του τυπου media box που ειναι κλειστο περιμμετρικα αλλα ανοιχτο(ουσιαστικα εχει ενα ποδαρακι στο κατω μερος που συγκρατει το δυχτακι να μην πεσει στο πατο) για αυτο μου εκανε εντυπωση πως τα βαζεις-βγαζεις και επεμενα να ρωταω πως γινεται. Κώστα, αυτό το mediabox δεν έχεις? Θεαματικό και θαλασσινό.. Ευχαριστώ φίλε μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 24 Δεκεμβρίου 2012 #60 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 οχι Στελιο.θα βγαλω μια φωτο για να καταλαβεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Δεκεμβρίου 2012 #61 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 Στελιο, πόση ποσότητα μαξιμουμ υλικού χωράει το σκίμερ σου, και σε πόση ποσότητα δουλεύει καλά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 24 Δεκεμβρίου 2012 Author #62 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 Παναγιώτη, αν διαβάσεις τα spec του mce600 θα δεις ακριβεις χωρητικότητες του mediabox, για τα λίτρα τα δικά μου έχω χρησιμοποιήσει λίγο κάτω (αν όχι στη μέση) της χωρητικότητας του mediabox... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Δεκεμβρίου 2012 #63 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 Σου τα γυρνάει Σαν ριάκτορας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 24 Δεκεμβρίου 2012 #64 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 οχι Στελιο.θα βγαλω μια φωτο για να καταλαβεις. αυτο εχει το δικο μου. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 24 Δεκεμβρίου 2012 Author #65 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 Σου τα γυρνάει Σαν ριάκτορας? Καλά μη ζητάμε και πολλά κάνω μια ανάδευση εγώ κάθε 3-4 μέρες... αυτο εχει το δικο μου. Κατάλαβα Κώστα, πρώτη φορά το βλέπω, είναι το παλιο μοντέλο? Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει τρύπες η βάση για να περνάει το νερό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 24 Δεκεμβρίου 2012 #66 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 δεν ξερω ρε φιλε.το μοντελο ειναι με την μαυρη αντλια.για αυτο δεν μπορουσα να καταλαβω πως εβαζες χυμα τα υλικα.νομιζα πως το media box ειναι σαν αυτο που εχω εγω.παντως εστω και με αυτο τα υλικα φαινεται οτι δουλευουν καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 24 Δεκεμβρίου 2012 Author #67 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 Άμα σου δουλεύει Κώστα, τότε είσαι μια χαρά, απλά έτσι σε δευσμεύει να το χρησιμοποιείς μόνο με κάλτσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 24 Δεκεμβρίου 2012 #68 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 αμα παρατηρησεις καλα θα δεις στη φωτο πως το media box ειναι σαν αυτο που εχω. http://www.ebay.co.u...130583418195%26 σταματαω εδω για να μην σου χαλαω το θεμα περαιτερω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 24 Δεκεμβρίου 2012 Author #69 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 Βρήκα λίγο χρόνο σήμερα και εβγαλα κάποιες φωτό... Update λοιπόν με την προσθήκη λίγων κοραλλιών αλλά και κάποιων αλλαγών στη ρουτίνα, 30 λίτρα αλλαγή κάθε βδομάδα με tropic marin bio aktife σε συνδυασμο σιφωνάρισμα βυθού (ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σταύρο (vrilo) για τις συμβουλές του), αντικατάσταση του ενός κυκλοφορητή με μεγαλύτερο και προσθήκη υλικών πλέον στο σκίμμερ με τον τρόπο που έχω αναφέρει πιο πάνω... Δυστυχώς πάει πάνω από μήνα που έχασα το avatar μου (bicolor) από ick προσπάθησα με σκορδόζουμο αλλά δεν έτρωγε με τίποτα (πήγε από ασιτία)... Τη θέση του πήρε ένα Firefish magnifica... Ο αραγωνίτης έχει επανέλθει μετά τη διατομική που πέρασα και γενικά το ενυδρείο πάει πολύ καλά, εκτός από την πλάτη η οποία προσφέρει αρκετή τροφή για τα σαλιγκάρια και το desjardini... Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 24 Δεκεμβρίου 2012 Author #70 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 αμα παρατηρησεις καλα θα δεις στη φωτο πως το media box ειναι σαν αυτο που εχω. http://www.ebay.co.u...130583418195%26 σταματαω εδω για να μην σου χαλαω το θεμα περαιτερω. Κώστα η φωτό που πόσταρα στο #59 είναι από το site της deltec, τα καινούρια μοντέλα έχουν αυτό το media... http://www.theaquariumsolution.com/mce600-media-box Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 24 Δεκεμβρίου 2012 #71 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 (edited) μπραβο ρε Στελιο.αψογες φωτο που αποτυπωνουν την ομορφια του ενυδρειου. το νερο κρυσταλλο.αερατο και το στησιμο παρα το 40αρι βαθος. αντε και τα sps να γινουν δεντρα. συμπληρωματα πως ριχνεις?στο εσωτερικο φιλτρο τι εχεις? Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2012 - Κωστας Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 24 Δεκεμβρίου 2012 #72 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 Κώστα η φωτό που πόσταρα στο #59 είναι από το site της deltec, τα καινούρια μοντέλα έχουν αυτό το media... http://www.theaquari...ce600-media-box οκ.το καταλαβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Δεκεμβρίου 2012 #73 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 Στέλιο πανέμορφο! Και τα κοράλια πολύ όμορφα! Οι κυκλοφοριτές σε βολεύουν έτσι(δηλαδή να χτυπάνει και οι 2 επιφάνεια)? Γιατί σκέφτομαι να τους βαλω και εγώ έτσι. Επίσης, πόσο καιρό περίπου έκανε η διατομική να εξαφανιστεί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 24 Δεκεμβρίου 2012 #74 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 Πανεμορφες και φωτο και ζωντανα. Να τα χαιρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 24 Δεκεμβρίου 2012 #75 Share 24 Δεκεμβρίου 2012 :bigemo_harabe_net-122: τελειες φωτο !!! Πολυ ομορφα ολα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος