alatismenos 9 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Εχω μια απορια. Πως θα ξερω ποσο αλατι να ριξω ανα χ λιτρα? Για παραδειγμα, οι περισσοτερες εταιρειες λενε τα 4 κιλα κανουν για 120 λιτρα. Ναι, αλλα αν καποιος εχει 120 λιτρα θα ριξει ολο το σακι των 4ων κιλων η πρεπει να δοσολογησει? Επισης, με τι ριχνουμε συνηθως το αλατι στο ενυδρειο? Πρεπει να προμηθευθω καποια μεζουρα για να υπολογιζω ακριβως ποσο αλατι θα ριξω(οπως πχ υπαρχουν μεζουρες με ml) η πρεπει να προμηθευτω καποια ζυγαρια που να υπολογιζει δεκατα του κιλου? Ακουω γνωμες. ΥΓ:Τωρα λεω να το στησω και δεν ξερω τι θα χρειαστω, και δεν θελω να τρεχω τελευταια στιγμη για πραγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 9 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Θα πάρεις μια ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας και θα κάνεις την δουλειά σου. Οι περισσότερες εταιρείες, γράφουν πόσο αλάτι χρειάζεσαι για να φτιάξεις το 1026, ανά λίτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 9 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Εχω μια απορια. Πως θα ξερω ποσο αλατι να ριξω ανα χ λιτρα? Για παραδειγμα, οι περισσοτερες εταιρειες λενε τα 4 κιλα κανουν για 120 λιτρα. Ναι, αλλα αν καποιος εχει 120 λιτρα θα ριξει ολο το σακι των 4ων κιλων η πρεπει να δοσολογησει? Επισης, με τι ριχνουμε συνηθως το αλατι στο ενυδρειο? Πρεπει να προμηθευθω καποια μεζουρα για να υπολογιζω ακριβως ποσο αλατι θα ριξω(οπως πχ υπαρχουν μεζουρες με ml) η πρεπει να προμηθευτω καποια ζυγαρια που να υπολογιζει δεκατα του κιλου? Ακουω γνωμες. ΥΓ:Τωρα λεω να το στησω και δεν ξερω τι θα χρειαστω, και δεν θελω να τρεχω τελευταια στιγμη για πραγματα. Υπαρχει οργανο που μετραει την αλατοτητα στο ενυδρειο.Πρεπει να προμηθευτεις οπωσδηποτε, τουλαχιστον ενα φτηνο τωρα για να ξεκινησεις θαλασσινο ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 9 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Κ γω με ζυγαριά ηλεκτρονική. Να σου συστήσω επειδη γενικά είναι λίγο τσιμπημενες του πλαισιου μια για χρυσοχοους νομίζω σε καλη τιμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alatismenos 9 Νοεμβρίου 2012 Author #5 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Υπαρχει οργανο που μετραει την αλατοτητα στο ενυδρειο.Πρεπει να προμηθευτεις οπωσδηποτε, τουλαχιστον ενα φτηνο τωρα για να ξεκινησεις θαλασσινο ενυδρειο εχω και αλατομετρο και ρεφρακτομετρο. Δεν εννοω πως να μετρησω την αλατοτητα. Εννοω να μετρησω το ποσο θα χρειαστω περιπου. Παιδια, δηλαδη πρεπει να παρω οπωσδηποτε ζυγαρια? Δεν υπαρχει αλλος τροπος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Αμε.Τα χαρτια Link to comment Share on other sites More sharing options...
alatismenos 9 Νοεμβρίου 2012 Author #7 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Αμε.Τα χαρτια Ποια χαρτια? Δεν σε καταλαβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 9 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Εγω στη θεση σου αν δεν ειχα ζυγαρια, θα εριχνα 3,5 κιλα, κι απο κει και περα μετρας και συμπληρωνεις Μπορεις να υπολογισεις με το ματι, ευκολο ειναι στη συσκευασια των 4 κιλων Link to comment Share on other sites More sharing options...
alatismenos 9 Νοεμβρίου 2012 Author #9 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Aπο μια γρηγορη αναζητηση που έκανα στο νετ, βρήκα κάποιες ζυγαριές: Ποιά απο τις 2 θα λέγατε ότι κάνει? 1) http://www.antoniou24.gr/p.Michaniki-zygaria-kouzinas-Camry-KCQ-18.353943.html 2) http://e-kotsis.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30678 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alatismenos 9 Νοεμβρίου 2012 Author #10 Share 9 Νοεμβρίου 2012 και αυτήν: 3)http://www.melodiaeshop.gr/p.Zygaria-kouzinas-KITCHEN-SCALE-FG-13.665326.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 9 Νοεμβρίου 2012 #11 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Εγω στη θεση σου αν δεν ειχα ζυγαρια, θα εριχνα 3,5 κιλα, κι απο κει και περα μετρας και συμπληρωνεις Μπορεις να υπολογισεις με το ματι, ευκολο ειναι στη συσκευασια των 4 κιλων Και αν για κάποιο λόγο θέλεις να κάνεις μια μικρή ποσότητα νερού για τους ΧΧΧ λόγους, με την χούφτα θα το υπολογίσεις? :bigemo_harabe_net-74: Η ζυγαριά είναι απαραίτητο εξάρτημα στο θαλασσινό ενυδρείο, όπως και το ρεφρακτόμετρο...(πάνε πακέτο) πάρε αυτή http://e-kotsis.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30678 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 9 Νοεμβρίου 2012 #12 Share 9 Νοεμβρίου 2012 τοσο μικρη αλλαγη με αλατι ποτε δεν μου χρειαστηκε τοσα χρονια. εγω μηχανικη ζυγαρια,αλλα και μια μια μικρη τσεπης ηλεκτρονικη ακριβειας για διαφορες σκονες σε μικρες δοσολογιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 9 Νοεμβρίου 2012 #13 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Κώστα εσύ έχεις και 500 λίτρα ενυδρείο... οι μικρές αλλαγές σου είναι άγνωστες και άχρηστες !!! Για κάποιους όμως με μικρά ενυδρεία είναι χρήσιμο να γνωρίζουν τις δοσολογίες για τέτοιες αλλαγές, και καλό είναι να το γνωρίζει από την αρχή γιατί αν ποτέ χρειαστεί να κάνει μια τέτοια ενέργεια για τους ΧΧΧ λόγους θα ψάχνεται τελευταία στιγμή. Η ηλεκτρονική ζυγαριά είναι πιο πρακτική και αποθηκεύεται πολύ ευκολία στο ντουλάπι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 9 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 9 Νοεμβρίου 2012 ναι σωστη η παρατηρηση.ειναι πιο ευχρηστες απο τις μηχανικες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 9 Νοεμβρίου 2012 #15 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Επισης το κόστος μπροστά σε όλο το reef concept, είναι μηδαμινό. Κοστίζει οσο μια τροφή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 9 Νοεμβρίου 2012 #16 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Επισης το κόστος μπροστά σε όλο το reef concept, είναι μηδαμινό. Κοστίζει οσο μια τροφή Θα ήταν αστείο αν κάποιος που αποφάσισε να κάνει reef, να "κολλήσει" στα 8 ευρώ μιας ζυγαριάς !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 9 Νοεμβρίου 2012 #17 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Εγω δεν εχω ζυγαρια ουτε ειχα ποτε εχω συγκεκριμενο βαρελι που κανω αλλαγες και συγκριμενη κουπα που βαζω το αλατι , το μετραω και αν χρειαστει διορθωση την κανω.ετσι απλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 9 Νοεμβρίου 2012 #18 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Εγω δεν εχω ζυγαρια ουτε ειχα ποτε εχω συγκεκριμενο βαρελι που κανω αλλαγες και συγκριμενη κουπα που βαζω το αλατι , το μετραω και αν χρειαστει διορθωση την κανω.ετσι απλα. Και εγω αυτο κανω 6 ποτηρια αλατι στα 75λιτ με φερνουν στα 1025.Καλο ομως ειναι να εχεις και μια ζυγαρια χρειαζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 9 Νοεμβρίου 2012 #19 Share 9 Νοεμβρίου 2012 αλλο αυτο φιλε clooyn ok καπου θα χρειαστει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 9 Νοεμβρίου 2012 #20 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Εγω σαν νεος(ωραιος και γρηγορος :-Ρ) εκλεψε την μηχανικη ζυγαρια της μανας μου που την ειχε για την μαγηρικη...χεχεχε...στο πιατακι που εχει εβαλα ενα πλαστικο ποτηρη μια χρησης και ειδα αν το πιανει ποσο ζυγηζει,και το εγραψα διπλα σε ενα χαρτακι προχειρο να υπαρχει,εκανα τους υπολογισμους του αλατιου(4 κιλα για 120 λιτρα-1 κιλο για 30 λιτρα-500 γραμμαρια για 15 λιτρα)εβαλα λοιπον 500 γραμμαρια στο ποτηρη που ηταν πανω στην ζυγαρια,αφαιρεσα το τυχον βαρος του ποτηριου και το εριξα στην λεκανη με τον κυκλοφοριτη να διαλυθη,μετα απο 24 ωρες μετρησα και ειχα 1024 αλατοτητα....συμπερασμα: κλεψε την ζυγαρια της μανας σου και αν σε ρωτησει, δεν ειδες τπτ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 9 Νοεμβρίου 2012 #21 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Εγω σαν νεος(ωραιος και γρηγορος :-Ρ) εκλεψε την μηχανικη ζυγαρια της μανας μου που την ειχε για την μαγηρικη...χεχεχε...στο πιατακι που εχει εβαλα ενα πλαστικο ποτηρη μια χρησης και ειδα αν το πιανει ποσο ζυγηζει,και το εγραψα διπλα σε ενα χαρτακι προχειρο να υπαρχει,εκανα τους υπολογισμους του αλατιου(4 κιλα για 120 λιτρα-1 κιλο για 30 λιτρα-500 γραμμαρια για 15 λιτρα)εβαλα λοιπον 500 γραμμαρια στο ποτηρη που ηταν πανω στην ζυγαρια,αφαιρεσα το τυχον βαρος του ποτηριου και το εριξα στην λεκανη με τον κυκλοφοριτη να διαλυθη,μετα απο 24 ωρες μετρησα και ειχα 1024 αλατοτητα....συμπερασμα: κλεψε την ζυγαρια της μανας σου και αν σε ρωτησει, δεν ειδες τπτ!!!! Κάπως έτσι κάνω και εγώ...άσε που όταν μετακόμισα την πείρα και μαζί μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 9 Νοεμβρίου 2012 #22 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Ωραίος χαχα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 9 Νοεμβρίου 2012 #23 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Και αν για κάποιο λόγο θέλεις να κάνεις μια μικρή ποσότητα νερού για τους ΧΧΧ λόγους, με την χούφτα θα το υπολογίσεις? :bigemo_harabe_net-74: Φιλε Αιολε για μελλοντικη χρηση σιγουρα θα χρειαστει, το κοστος ειναι μηδεν Εγω ειπα τι θα εκανα αμμεσα για να γεμισω το ενυδρειο μου 120 λιτρα νερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 10 Νοεμβρίου 2012 #24 Share 10 Νοεμβρίου 2012 Εγω εχω ενα κυπελακι απο φετα δωδωνη(!). γεμιζω το βαρελι γυρο στα 50 λιτρα και ριχνω 3-4 κυπελακια αλατι. περιμενω 5-6 ωρες ισως και παραπανω και αν χρειαστει συμπληρωμα ριχνω λιγο ακομα και ειμαι οκ. Ομως η ζυγαρια ειναι ποιο πρακτικη και γρηγορη. Εγω καθε φορα ξεχναω ποσα κυπελακια πρεπει να βαλω και το παω σιγα σιγα μεχρι να φερω το νερο μου στα 1025. Ενω με την ζυγαρια τοσα γρ για τοσα λιτρα 24 ωρες ανακατεμα και τελος! Μου αρεσει να πεδευομαι τελικα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuriakos-margarita 27 Φεβρουαρίου 2014 #25 Share 27 Φεβρουαρίου 2014 εγω παλι το τελευταιο καιρο εχω ενα δεκαλιτρο κουβαδακι και βαζω στα 10 λιτρα νερο 5 κουταλιες με σεσουλα μεγαλουτσικη...γινεται τιγκα αλατοτητα και την επομενη μερα που κανω την αλλαγη συμπληρωνω οσο θα χρειαστει στο νερακι μου...αυριο βεβαια εχω σκοπο να μην αφησω σχεδον τπτ μεσα απο παλιο νερο ..θα κανω ενα 35-40αρι λιτρα αλλαγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος