Jump to content

Ανεβασμενα Νιτρώδη...sos!!!

KostasAnaz

Recommended Posts

Παιδια παρατηρησα σημερα στο μονομαχοενυδρειο μου μετα απο μετρηση ανεβασμενα νιτρωδη.Εκανα μια αλλαγη νερου περιπου 50% αλλα επεσαν ελαχιστα.Στο ενυδρειο εκτος απ'τον μονομαχο εχω και ενα μικρο πλεκο.Το μονομαχοενυδρειο μου τρεχει εδω και κανα μηνα και μαλιστα ειχα παρει μπολι απο ενα μεγαλυτερο που εχω στο οποιο οι μετρησεις ειναι αψογες.Οι τροφες που χρησιμοποιω ειναι bloodworms και φυλλαρακια εναλαξ για τον μονομαχο και ταμπλετες για το πλεκο.Τι να κανω για να πεσουν τα νιτρωδη;
Οι μετρησεις ειναι οι εξης:
NH4NH3 - 0
PH - 7,4
KH - 5
GH - 7
NO3 - 20
NO2 - 1

Καλησπέρα ,

το πρώτο πράγμα που μπορώ να σου πω είναι ότι οι πλέκο είναι εξαιρετικά ρυπογόνα ψάρια και μεγαλώνουν πάρα πολύ. Για να πέσουν τα νιτρώδη η λογική απάντηση είναι να βρεις να δώσεις τον πλέκο σε κάποιον με μεγαλύτερο ενυδρείο. :)

Το δικό σου τι διαστάσεις έχει ;

Έγινε επεξεργασία - dpap

Καλως ηρθες στο φορουμ μας!

Καταρχην θα ηθελα να μας πεις ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου,τι φιλτρο εχεις και τι υλικα εχει μεσα,με τι τροπο μπολιασες το ενυδρειο σου και τις ρουτηνες του.

Το ενυδρειο ειναι ενα 15L απο τα jumbo.Εχω βαλει μεσα λευκη αμμο ενα κομματι mopani και μια anubia προς το παρον.Δεν ξερω τη μαρκα του φιλτρου αλλα ο καδος εχει μεσα 3 επιπεδα "φιλτραρισματος".Ενα μαυρο πλαστικο πλεγμα-σφουγγαρι, υαλοβαμβακα και ανθρακα.Το εστρωσα με νερο απ'το μεγαλο μου ενυδρειο και αφου πρωτα ετρεξε 10 μερες ριχνοντας μεσα ελαχιστη τροφη για να τρεφονται τα βακτηρια και οι μετρησεις ηταν σωστες εβαλα μεσα τα ψαρια.Το ταισμα των ψαριων γινεται σε καθημερινη βαση,ενα μικρο κομματι ταμπλετα για το πλεκο μιας και ειναι μικρο ακομα και για τον μονομαχο φυλαρακια και bloodworms εναλαξ.Επισης βαζω και μερικες σταγονες υγρο λιπασμα της Kent καθε 3 μερες για την anubia και βακτηρια της Microbe-Lift μια φορα την εβδομαδα.Κανω αλλαγες καθε δυο εβδομαδες περιπου 50% και χρησιμοποιω αντιχλωριο της Kent.Νομιζω δεν ξεχασα κατι...

Εχεις μικρο ενυδρειο για αυτα τα ψαρια.Ο πλεκο πρεπει να φγει αμεσα γιατι γινετε τεραστιος και λερωνει πολυ.

Το φιλτρο σου θελει ναβαθμιση πιστευω,βγαλε τον ανθρακα και στη θεση του βαλε καποιο βιολογικο υλικο οπως sera siporax mini.

To ενος ενυδρειου δεν γινεται με τον τροπο που το εκανες εσυ..για να γινει σωστα περνουμε βιολογικο υλικο απο το φιλτρο του στρωμενου ενυδρειου και το βαζουμε στο δικο μας.Μαλλον το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο..

Επισης μπορουσες ισως να εβαζες και νερο αλλαγης απ το παλιο ενυδρεο σου..στο θεμα σου,εχω 2 τετοια ενυδρεια και θα σου πω τι εκανα εγω,πεταξε τον ανθρακα με την ψευτο-πλαστηκη θηκη του,αν εχει μακαρονι στο αλλο ενυδρειο σου παρε 6 μακαρονια,τυλιξετα με μια πετσετα και με ενα σφυρακι θρυματισετα,μεγαλη προσοχη μην γινουν σκονη!!!!και μετα βαλε τα υλικα με την σειρα που θα σου πω,κατω το σφβουγκαρη,μετα οσο χωραει απ το σπασμενο μακαρονι,στο τελος βγαλε μια φληδα απ τον υαλοβαμβακα που εχει και βαλτο απο πανω....το φιλτρο με την μικροτερη ροη που παει με την περιστροφηκη βαλβιδα επανω και λιγο κατω απ την επιφανεια ισα ισα να εχει ενα μικρο κυματισμο....για τον πλεκο δεν το συζηταω καν,πρεπει να φυγη γτ μολις μεγαλωση και λιγο θα παιζει μπουνιες με τον μονομαχω λογο χωρου....απο φως τι εκανες;;

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας παιδια,θα εφαρμοσω αμεσα τις συμβουλες σας.Απο φως πηρα απο ενα ηλεκτρολογειο ενα λαμπατερ και εβαλα μια λαμπα 25w με φυσικο φως.Χαμηλος φωτισμος αλλα δεν ηθελα να βαλω κατι εντονο για να μην ενοχλει τον μονομαχο.Νομιζω οτι ειναι αρκετος για το φυτο.Προς το παρον δειχνει να κανει τη δουλεια του.Οσο για το πλεκο, θα υπαρχει προβλημα αν το μεταφερω σε ενα 60λιτρο που εχω με guppies;Ρωταω γιατι βρισκεται ηδη ενα πλεκο μεσα το οποιο ειναι εμφανως μεγαλυτερο.Το μικρο ειναι γυρω στους 3 ποντους και το μεγαλο γυρω στους 10.Νομιζω οτι δεν γινεται μεγαλυτερο γιατι βρισκεται σε αυτο το μεγεθος εδω και 5 περιπου μηνες που το εχω.Καμια προταση για το τι μπορω να βαλω στο ενυδρειο μαζι με τον μονομαχο;

Σε 15λτ νερό καλό είναι να μην βάλεις κανένα άλλο ψάρι.

Να μην σου πω οτι και για το μονομάχο σου κάποιες στιγμές θα είναι ζόρικα (φαντάσου το καλοκαίρι με τις μεγάλες ζέστες).

Ισως μόνο κάποιο σαλιγκάρι. :)

Οπως αυτό .

http://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A0oG7piGT51QKF8AlicPxQt.?p=ramshrom&fr=&fr2=piv-web

Έγινε επεξεργασία - SOTIRIS

Και εγω δεν θα εβαζα τπτ αλλο λογο μικρου ογκου,γιατι 15 λιτρα ειναι μεικτο,εμενα με 2,5 ποντους αμμο το ωφελιμο ειναι 12 λιτρα και με 1,5 ποντο η επιφανεια του νερου απ το οριο του τζαμιου...για το καλη λυση αλλα για να εισαι πιο κομπλε για τις θερμοκρασιες θα προτηνα μοα λαμπα λεντ στην ιδια περιπου αποφοση σε βατ, η ανουμπια ετσι και αλιως δεν θελεο πολυ φως, στο δικο μου μονομαχο ενυδρειο η λαμπα που εχει ειμαι 9 βατ και παει με τις παντες και λιιιιγο καλιο και που κ που ενα γενικο λιπασματακι....οποτε εισαι κομπλε νομιζω...

Επειδη κατι αναφερθηκε πριν για τη μεταφορα βιολογικου υλικου απ'το μεγαλο ενυδρειο που εχω σε αυτο με τον μονομαχο.Το φιλτρο του μεγαλου ενυδρειου εχει σφουγγαρια και οχι καποιο αλλο βιολογικο υλικο.Λεω λοιπον αυριο να παω να παρω το sera siporax mini που προτεινε ο rastafarian.Να το βαλω πρωτα στο μεγαλο ενυδρειο και μετα να το μεταφερω στο μικρο (και αν ναι ποσο καιρο πρεπει να μεινει στο μεγαλο ενυδρειο μεχρι να μου μεταφερει την βιολογια που θελω στο μικρο) ή να το βαλω κατευθειαν στο μικρο ενυδρειο;

Επισης να αναφερω οτι το πλεκο μεταφερθηκε ηδη στο 60λιτρο ενυδρειο μου.Ελπιζω να μην εχει καποιο θεμα με το μεγαλυτερο πλεκο...

Θα σε στεναχωρισω γιατι θα σου πω πως και το 60αρι ειναι μικρο για τα πλεκο γιατι γινονται θυρια,αν θελεις να εχεις πλεκο,θα μπορουσες να βαλεις ancistrus στο 60αρι σου που γινονται πολυ μικροτεροι.

Για το 15αρι δεν το συζητω για αλλο ψαρακι μαζι με τον μονομαχο.

Τωρα για το βιολογικο υλικο,μπορεις να κοψεις ενα κομματι απο το σφουγγαρι του αλλου ενυδρειου σου και να το βαλεις στο φιλτρο του μικρου,ετσι θα μεταφερεις βιολογια,βγαλε και τον ανθρακα απο το μικρο και στη θεση του βαλε sera siporax mini οσο χωραει μεσα.

Δυστυχως δεν βρηκα sera siporax mini και πηρα sera biopur.Λεω να κανω αυτο που προτεινε ο akridas 66.Δηλαδη να σπασω προσεκτικα μερικα και να τα βαλω στο φιλτρο.Φανταζομαι οτι θα κανουν την ιδια δουλεια με το sera siporax mini, ετσι δεν ειναι;

εμενα μου εκανε την ιδια δουλεια και με πολυ καλα αποτελεσματα!το σιποραξ ειναι ενα ποροδες υλικο που χτιζοντε μεσα σε αυτο οι αποικιες απ τα "καλα βακτυριδια",οποτε το σπασμενο μακαραρονι ειναι σαν το σιποραξ μινι ας πουμε,εγω στο προτηνω και απο οικονομικησ πλευρας...απο εκει και περα δοκιμασετο και αν δεις καλα αποτελεσματα μας το λες,αν οχι περνεις σιποραξ μινι και παλι μας το λες....αυτα :)

Τιποτα,για αυτο ειναι το ΑΖ, για συζηταμε τα τυχον προβληματα και μη...περιμενουμε ενημερωσει :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...