clooyn 9 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Παιδια εχει κανενας απο εσας τον συγκεκριμενο?Παρατηρω πως καθε εβδομαδα το πολυ μπουκωνουν τα σφουγγαρακια του, με αποτελεσμα να σηνωνονται αυτα απο την πιεση του νερου και να μην δουλευει σωστα το υλικο(ανθρακα και αντιφωσφορο σε ξεχωριστο ιδιο ριακτορα).Αντιμετωπιζετε τετοιο θεμα στους δικους σας ριακτορες και αν ναι τι κανατε γι'αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 9 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 9 Νοεμβρίου 2012 προσφατως ξηλωσα εντελως τους ριακτορες μου σταθη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 9 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Μετά απο καιρό τα σφουγγαράκια σε κάθε ριάκτορα θέλουν αλλαγή.Αγόρασε χύμα σφουγγάρι και με ένα ψαλίδι παρασκεύασε καινούργιο στο ίδιο μέγεθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 9 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Εγώ τον phosBan τον δουλεύω χωρις το σφουγγαράκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 9 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Εγώ τον phosBan τον δουλεύω χωρις το σφουγγαράκι. Κακώς γιατί σε διακοπή ρεύματος σου πετάει το υλικό στο νερό σου. Ψάξτην λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 9 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Προσφάτως είχα την τύχη να έχω μια διακοπή ρεύματος,δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 9 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Εγώ την πάτησα όμως...και ευτυχώς το είχα βάλει στο σάμπ και δεν είχα απώλειες. Για να υπάρχει το σφουγγαράκι κάποιο λόγο θα έχει δεν νομίζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 9 Νοεμβρίου 2012 Author #8 Share 9 Νοεμβρίου 2012 (edited) Κακώς γιατί σε διακοπή ρεύματος σου πετάει το υλικό στο νερό σου. Ψάξτην λίγο. +1 εχεις θεμα διχως σφουγγαρακι.Τουλαχιστον στο δικο μου τα πεταει με την μια και απο την εξωδο αν δεν υπαρχει και το πανω σφουγγαρι ΥΓ Τα σφουγγαρακια που εχει ειναι με μικρους πορους,αν φτιαξω με μεγαλυτερους πορους(αυτα τα μπλε) καλυτερα δεν θα ειναι απο αποψη αποδοσης αλλα και μπουκωματος? Έγινε επεξεργασία 9 Νοεμβρίου 2012 - clooyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 9 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Αναλογα ποσο ψιλα και μικρα ειναι αυτα που κραταει,γιατι εχω παρατηρισει οτι σε πολυ χοντρο σφουγκαρη με μενει τπτ γιατι τα περισοτερα μπορουν και περνανε...βεβαια με ειακτορες το χω,απλα λεω μια σκεψη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 9 Νοεμβρίου 2012 #10 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Ίσως επειδή ο PhosBan έχει ρυθμιστικό για την ροή,για αυτό να μην έχω πρόβλημα. Δεν ξέρω αν έχουν όλοι ρυθμιστικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 9 Νοεμβρίου 2012 #11 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Maik ο phosban ειδικά αν δεν έχει σφουγγάρι απο κάτω σε διακοπή ρεύματος πετάει απο την σωλήνα της αντλίας υλικό...εκτός αν είναι τόσο χοντρό το υλικό που βάζεις που δεν χωράει να περάσει.Εμένα με τον GFO της waterwaves που είναι σαν σκόνη μου δημιούργησε πρόβλημα και ευτυχώς που το συζήτησα με τον Klaz γιατί δεν ήξερα και εγώ τι φταίει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 9 Νοεμβρίου 2012 Author #12 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Maik ο phosban ειδικά αν δεν έχει σφουγγάρι απο κάτω σε διακοπή ρεύματος πετάει απο την σωλήνα της αντλίας υλικό...εκτός αν είναι τόσο χοντρό το υλικό που βάζεις που δεν χωράει να περάσει.Εμένα με τον GFO της waterwaves που είναι σαν σκόνη μου δημιούργησε πρόβλημα και ευτυχώς που το συζήτησα με τον Klaz γιατί δεν ήξερα και εγώ τι φταίει. Για αυτο που ειπα τι λετε?Χοντροτριπο η ψιλοτριπο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 9 Νοεμβρίου 2012 #13 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Ανάλογα το υλικό που θα χρησιμοποιήσεις Στάθη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 9 Νοεμβρίου 2012 Author #14 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Ανάλογα το υλικό που θα χρησιμοποιήσεις Στάθη. Μεσαιας κοκομετριας υλικα δουλευα παντα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 9 Νοεμβρίου 2012 #15 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Εμένα μου φαίνεται παράξενο να μπορεί να πετάξει το υλικό και μάλιστα και στην διακοπή. Όταν μάλιστα και η έξοδος και η είσοδος είναι στο πάνω μέρος! Εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά και εννοείται μετά την διακοπή όταν αρχίζει και δουλεύει και πάλι η αντλία. Πάντως εγώ τον δουλεύω με χρονοδιακόπτη και η λειτουργία του δεν είναι συνεχής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 9 Νοεμβρίου 2012 Author #16 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Στο Geo η εισοδος ειναι απο κατω.Στο δικο σου οταν ειναι σε λειτουργια η κυκλοφορια δεν σου τα στελνει στην εξωδο.Με τι κυκλοφορια τον δουλευεις τον ριακτορα σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 9 Νοεμβρίου 2012 #17 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Κι εγω ειχα το ιδιο θεμα με τον PhosBan. Μπουκωνε γιατι δεν ειχα σαμπ και ανεβεαινε το κατω σφουγγαρακι μεχρι να συναντησει το πανω. Η λυση που σκεφτηκα ηταν να δεσω με 3 πολυ μικρα tire ups το σφουγγαρακι με το στρογγυλο πλαστικο που παταει πανω το σφουγγαρακι... Φαντασου ενα ρολοι... Επιασα σφουγγαρι και πλαστικο στις 12 στις 5 και στις 8... Ποτε ξανα δεν ανεβηκε ψηλα. Ακομα κι αν μαζεψει μουργα, υπολειμματα τροφων κτλ, βρισκει το νερο διοδο να φυγει. Ελεγχεις φυσικα που και που.... Δοκιμασε το και θα με θυμηθεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 9 Νοεμβρίου 2012 Author #18 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Κι εγω ειχα το ιδιο θεμα με τον PhosBan. Μπουκωνε γιατι δεν ειχα σαμπ και ανεβεαινε το κατω σφουγγαρακι μεχρι να συναντησει το πανω. Η λυση που σκεφτηκα ηταν να δεσω με 3 πολυ μικρα tire ups το σφουγγαρακι με το στρογγυλο πλαστικο που παταει πανω το σφουγγαρακι... Φαντασου ενα ρολοι... Επιασα σφουγγαρι και πλαστικο στις 12 στις 5 και στις 8... Ποτε ξανα δεν ανεβηκε ψηλα. Ακομα κι αν μαζεψει μουργα, υπολειμματα τροφων κτλ, βρισκει το νερο διοδο να φυγει. Ελεγχεις φυσικα που και που.... Δοκιμασε το και θα με θυμηθεις! Στο Geo δεν γινετε αυτο που λες γιατι ειναι ψηλος ριακτορας και δεν εχεις προσβαση για κατι τετοιο.Αλλα και να γινοταν κατι τετοιο δεν ειναι σωστη λυση.Το θεμα ειναι να εχει ομοιομορφη ροη το νερο πανω στο υλικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 9 Νοεμβρίου 2012 #19 Share 9 Νοεμβρίου 2012 Ο TLF σε διακοπή γυρίζει η ροή και αν δεν έχει σφουγγάρι κάτω απο το υλικό,o σίδηρος περνάει ανενόχλητος απο τον σωλήνα που τροφοδοτεί με νερό τον ριάκτρορα στην αντλία...μάλιστα ένα φιλαράκι εδώ έκαψε τα κοράλλια του με gfo και ξενέρωσε τόσο πολύ που η τύχη του αγνοείται απο τότε.Γιαυτό σου δίνει 2 σφουγγαράκια η εταιρία ένα για πάνω και ένα για κάτω απο το υλικό... Εγώ τον έχω ξηλώσει τον ριάκτορα.Τον δούλευα μόνο 5 μέρες τον μήνα μετά απο αλλαγή νερού και βαρύ τάισμα...έχω έναν μικρό ριάκτορα τώρα μόνο που παίζει με bio-pellets...άσε που γέμιζε και αμφίποδα και δεν ήξερα πως να τα βγάλω.. Στάθη ένα απλό μπλε σφουγγάρι νομίζω σου κάνει την δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 10 Νοεμβρίου 2012 #20 Share 10 Νοεμβρίου 2012 Στο Geo η εισοδος ειναι απο κατω.Στο δικο σου οταν ειναι σε λειτουργια η κυκλοφορια δεν σου τα στελνει στην εξωδο.Με τι κυκλοφορια τον δουλευεις τον ριακτορα σου? Τον δουλεύω περίπου στα 300λιτρα την ώρα. Το μόνο που προσέχω είναι να έχω ομοιόμορφη ροή σε όλο το υλικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 10 Νοεμβρίου 2012 Author #21 Share 10 Νοεμβρίου 2012 Τον δουλεύω περίπου στα 300λιτρα την ώρα. Το μόνο που προσέχω είναι να έχω ομοιόμορφη ροή σε όλο το υλικό! Πολυ λιγα λιτρα το δινεις!Θελει γυρο στα 600 λιτρα την ωρα για να κανεις σωστη δουλεια.Εγω τα εχω με 1000 αρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 10 Νοεμβρίου 2012 #22 Share 10 Νοεμβρίου 2012 Ανάλογα το υλικό...ο δικός μου TLF150 δούλευε με 3watt 150λ/ώρα.Αν είναι το υλικό για ριάκτορα όπως ο GFO της waterwaves δεν θέλει πολύ ροή...ίσα ισα να περνάει το νερό απο το υλικό και να το χορεύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 10 Νοεμβρίου 2012 #23 Share 10 Νοεμβρίου 2012 Της korallen έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 10 Νοεμβρίου 2012 Author #24 Share 10 Νοεμβρίου 2012 Ανάλογα το υλικό...ο δικός μου TLF150 δούλευε με 3watt 150λ/ώρα.Αν είναι το υλικό για ριάκτορα όπως ο GFO της waterwaves δεν θέλει πολύ ροή...ίσα ισα να περνάει το νερό απο το υλικό και να το χορεύει. Ναι...αλλα παιζει και η ποσοτητα υλικου που μπαινει στο ριακτορα.Αυτη την στιγμη βαζω 300gr αντιφωσφορο 350gr ανθρακα. Σημερα παντως εφτιαξα καινουρια σφουγγαρακια και πανε σφαιρα οι ριακτορες Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 10 Νοεμβρίου 2012 #25 Share 10 Νοεμβρίου 2012 Σίγουρα παίζει ρόλο το υλικό. Όταν τον τοποθέτησα μετά από 1 μέρα είδα εμφανή διαφορά στο νερό.Έτσι είμαι σίγουρος ότι κάνει δουλειά με αυτά τα λίτρα. Άλλωστε δεν βάζω και πολύ άνθρακα,100gr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος