Jump to content

Καλησπερα Παιδια. Δημιουργεια Τροπικου Ενυδρειου

antonino1

Recommended Posts

παιδια τι κανετε .. αυτο που θελω να σας ρωτησω ειναι το εξης. εχω ενα ενυδρειο με 5 χρυσοψαρα . το τελευταιο καιρο σκεφτικα να το μετατρεψω σε τροπικο . αγιρασα εναν θερμοστατη .. θελω λοιπον να σας ρωτησω .. η αλλαγη θερμοκρασιας θα επιρεασει τα χρυσοψαρα ?? πως θα μπορεσω μετα να βαλω μεσα τροπικα ψαρακια ?

Ποσα λιτρα εχεις φιλε μου και εβαλες μεσα 5 χρυσοψαρα;

και τι ψαρια ( τροπικα ) σκεφτεσαι να βαλεις στα 100 λιτρα ( αφου πρωτα βγαλεις τα χρυσοψαρα ) ?

Να μαντεψω;3-4 καρχαριες...;

δεν ξερω ακομα .. γιατι να βγαλω τα χρυσοψαρα ομως??

γιατι με βαση το προφιλ των ψαριων , στα 100 λιτρα που εχεις θα επρεπε να ειχες μεσα 2 χρυσοψαρα ( οχι 5 )

δεν ξερω ακομα .. γιατι να βγαλω τα χρυσοψαρα ομως??

Τα χρυσόψαρα ζουν σε τελείως διαφορετικό περιβάλλον από τα τροπικά.

Και το πιο σημαντικό από όλα είναι η διαφορετική θερμοκρασία που ζουν τα δυο είδη.

επειδη δεν καταλαβα

θες να βαλεις και τα χρυσοψαρα και τροπικα ψαρια μαζι ?

Η ενα απο τα δυο ?

εαν θες να βαλεις και τα δυο ισχυει αυτο που σου εγραψε ο maik απο πανω

maik δηλαδη τα χρυσοψαρα δεν μπορουν να ζησουν σε θερμοκρασιες τροπικου ε???

Για να πω την αλήθεια δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ να δω.

Όμως,από την στιγμή που μιλάμε για δυο τελείως διαφορετικά περιβάλλον,καλό είναι να μην είναι μαζί.

δεν μας ειπες τι ψαρια θελεις να βαλεις μεσα ....

γιατι οπως η επιλογη των 5 χρυσοψαρων ειναι λαθος για τα λιτρα σου , ετσι μπορει και η επιλογη σου στα τροπικα να ειναι παλι ακατάλληλη για το ενυδρειο σου

δεν εχω αποφασίσει ακομα ρε φιλε γιαυτο μπηκα εδω για να μαθω .. τα χρυσοψαρα παντως τα εχω 3 χρονια και ειναι απολυτος υγιη

δεν εχω αποφασίσει ακομα ρε φιλε γιαυτο μπηκα εδω για να μαθω .. τα χρυσοψαρα παντως τα εχω 3 χρονια και ειναι απολυτος υγιη

συντοπίτη καλησπερα! ;)

το οτι ειναι ζωντανα ή δειχνουν να μην εχουν κατι αυτο δεν σημαινει τιποτα!

τα χρυσοψαρα ναι μεν ειναι πιο ανθεκτικά απο τα υπολοιπα ψαρια αλλa αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να τα παρέχουμε το καλυτερο! θελουν αρκετα λιτρα και πολυ ισχυρη φιλτρανση! αν δεν τους τα παρεχουμε αυτα η διαρκεια της ζωης του μειωνεται(αν γλυτωσουμε απο ασθενειες)! σκεψου εμας να μας βαλουν να ζησουμε στην αλασκα! ναι μεν θα επιβιωναμε αλλα δεν ζουσαμε!! ;)

εχεις 100 λιτρα οπως λες και αν εχεις σκοπο να πας σε τροπικο κλιμα μπορεις με καποιες σωστες κινησεις να φτιαξεις πολυ σουπερ ενυδρειο!! ;)

απο εξοπλησμο τι διαθετεις? ανεβασε και καμια φωτο να παρουμε ματι και θα τα βρουμε στην πορεια!!!! :D

ελα ρε και συντοπιτης και σειρα ..ομολογω πως αυτο με τα λιτρα για τα χρυσοψαρα δεν το ηξερα .. παντα εβλεπα στα πετ σοπ που τα εχουν ολα μαζι και ελεγα τι καλα τα δικα μου εχουν τοσο χωρο.. απ την αλλη ομως τωρα που το εμαθα τι μπορω να κανω ρε παιδια ?? να αγορασω αλλο ενυδρειο και μαλιστα 300 λιτρων και παραπανω που θελουν αυτα .. δεν παιζει , λογο χωρου και οικονομιας ... απ την αλλη τι να τα πεταξω??

απο που εισαι ρε φιλε? μπορει να γνωριζομαστε! ;)

τι χρυσοψαρα εχεις? μπορεις να ανεβασεις καμια φωτο?

τα πουλας/χαριζεις σε καποιον με μεγαλυτερο ενυδρειο ή τα πας σε πετσοπ!

Καλησπέρα . Οταν σου ειπαν τα παιδιά απο πάνω να βγάλεις τα χρυσόψαρα δεν εννοούσαν να τα πεταξεις.

Μπορείς απλά να τα πας σε ένα πετ να τα αφήσεις.και μετά να φτιάξεις το ενυδρειο σου όπως ακριβώς το θέλεις και με τις σωστές συνθήκες.

απο αριδαια.. μα τα εχω τοσο καιρο .. δεν ειναι κριμα να τα δωσω .. καλα στο πετ σοπ η διαβιωση τους ειναι τρις χειροτερη

απο Σκυδρα εγω!

οντως ειναι κριμα Αντωνη! σε νοιωθω γιατι σχεδον ολοι μας εχουμε βρεθει σε αυτη την θεση! ανεβασε καμια φωτο απο ψαρια να δω ποια ειναι!

στο πετ ναι μεν δεν θα εχουν καλες συνθηκες διαβίωσης αλλα ανοιγει και ο δρομος να πανε σε καποιο μεγαλυτερο ενυδρειο!

εμεις θα σου πουμε τι θα ειναι καλυτερο να γινει και στο τελος η αποφαση ειναι δικη σου! μπορει οι προτασεις για τροπικο ενυδρeiο να σε δελεάσουν.. μην απορρίπτεις τις επιλογες που εχεις! ;)

Καλημερα και απο μενα.

Δυστοιχος οτι σου ειπαν οι φιλοι πιο πανω ειναι ολα σωστα.

Αν θελεις να βαλεις στο ενυδρειο σου τροπικα ψαρακια θα πρεπει να αποχωριστεις τα χρυσοψαρα γιατι ζουν σε διαφορετικες συνθικες.

Αν παλι θελεις να παραμεινεις με τα χρυσοψαρα,θα πρεπει να διωξεις 2 ψαρακια για εισαι οκ με λιτρα του ενυδρειου σου :)

γιατι δεν διαβαζεις στα προφιλ των ψαριων για τα ψαρακια που σκεφτεσαι να βαλεις ωστε να ξερεις για τις απαιτησεις τους;

Φίλε μου καλώς όρισες και από μένα στο aquazone και καλή διαμονή!

Μιας που η συγκεκριμένη ενότητα είναι μόνο για το καλωσόρισμα ας αρκεστούμε σε αυτό και θα σε παρακαλουσα για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θέλεις να ανοίξεις ένα καινούργιο θέμα στις αντίστοιχες κατηγορίες του φόρουμ και να συζητήσουμε εκεί ότι χρειάζεσαι.

Καλή συνέχεια.

γεια και χαρά και απο εμένα .και μη μασάς σίγουρα θα βρούμε την λύση.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...