Jump to content

Κλειστά Μάτια Χελώνας

Recommended Posts

γειας σας =)

Ξεκιναω λοιπον με το προβλημα που εχω με την νεροχελωνα μου.

Την αγορασα τον μαιο και ηταν σε αριστη κατασταση και λιγο μεγαλυτερη απο τα υπολοιπα.

Την ταιζα γαριδες και sticks αρκετα συχνα και συμπληρωνα την διατροφη της με φρουτα και λαχανικα (αλλα σπανια).

Νερο παιρνω απο πηγη δηλαδη απο τρεχουμενη βρυση που δεν περιεχει χλωριο (απο παλια βρυση ενος χωριου)

Το νερο το αλλαζα ανα 2 μερες.Εχω θερμοστατη στους 27-28 βαθμους.Τωρα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω απο τι μου αρρωστησε και κλεινει τα ματια της.Αρχικα της εβαζα χαμομηλι.Μετα αφου δεν ειδα αποτελεσμα την πηγα σε κτηνιατρο και μου ειπε να παρω μια οφλαλμικη αλοιφη (απο φαρμακειο).Μια εβδομαδα πρεπει να της τη βαζω και σημερα ειναι η 5η μερα και δεν βλεπω μεγαλη βελτιωση(μονο τα ματια σαν να ξεπριστηκαν αλλα ισως ειναι η ιδεα μου)Το νερο το αλλαζω τωρα καθε μερα.

και τωρα αφου δεν βλεπει δεν τρωει !

Γνωριζει κανεις τι αλλο θα μπορουσα να κανω ?

Και απο τι προκληθηκε ?

Και εγω μια απο τα ιδια Γεωργια...μου συστησαν κολλυριο απο φαρμακειο...γιατι και στη δικια δεν εκανε τιποτα το χαμομηλι..

οκ αν δω πως δεν εχει καποιο αποτελεσμα θα το παρω αυτο.

αρχικα νομιζα πως ειχε πεσει σε χειμερια ναρκη ....αν εχω θερμοστατη μπορει να συμβει κατι τετοιο ?

Εγω σε λιγο καιρο θα εχω τον θερμοστατη...δεν πρεπει να εχει σχεση η θερμοκρασια με τα ματια της...Ειναι απο την αμωνια...ουτε η δικια μου τρωει...για αυτο ανυσηχω...εχει καιρο που δεν τρωει...μου ειπαν πιο εμπειροι οτι πρεπει να της το δινω στο στομα...το προβλημα ειναι οτι πρεπει να δρασουμε γρηγορα,γιατι αυτη η μολυνση περναει και στα υπολοιπα μερη του σωματος του και υπαρχει κινδυνος να πεθανει δυστυχως...και εγω οτι μπορω κανω...

:bigemo_harabe_net-64:

ναι η θερμοκρασια δεν εχει να κανει με τα ματια της αλλα αναρωτιεμαι αν με θερμοστατη θα επεφτε σε χειμερια ναρκη.

Λοιπον τα νεα της χελωνιτσας ειναι θετικα, γιατι σημερα το πρωι που ειμουν στο σχολειο η μαμα μου δοκιμασε να την ταισει κι εφαγε !!!

με μια οδοντογλιφιδα τριπας την γαριδα και την πλησιαζει στο στομα της(μεσα στο νερο ενοειται) και ακουμπα το απαλα για να μην τρομαξει.

κουνα το λιγο χαμηλα εκει στο στομα και οχι στη μυτη.εμενα με αυτον τον τροπο εφαγε 6-7 !τωρα λιγο ανυσηχω για αυτο που ειπες οτι η μολυνση περνα και στα υπολοιπα μερη του σωματος.. =( αλλα εγω της βαζω οφαλμικη αλοιφη που πηρα απο φαρμακειο και περιμενω αποτελεσματα. αρα δεν πιστευω οτι θα θα μολυνθουν και τα υπολοιπα μερη του σωματος της.

Λοιπον παιδια ας τα παρουμε απο την αρχη γιατι το πραγμα εχει μπλεξει λιγο!

Με ποιον τροπο βαζεις την αλοιφη?

Ποια ειναι αυτη η αλοιφη?

Πως κανεις αλλαγη νερου?

Ειναι στρωμενο το νερο σου?(αυτο το ξερω :) )

Πολυ λαθος η συμβουλη του κτηνιατρου κατ΄εμε καθως ειμαι σιγουρος οτι πιανεις την χελωνα και βαζεις αλοιφη επανω στο μετι και μετα η χελωνα μπαινει στο νερο!

Πολλα τα κακα αυτου που κανεις!

1ο στρεσαρεις την χελωνα,

2ο η αλοιφη διασπατε μεσα στο νερο (πολυ πιθανο να εχει ουσιες δηλητηριωδες για την χελωνα!

Κανε μας μια πληρης παρουσιαση για να ξερουμε που ζι η χελωνα και τα σχετικα να σε βοηθησουμε στην προσπαθεια σου!

οκ...λοιπον η αλοιφη λεγεται tobrex.

της την βαζω με μια οδοντογλιφιδα απαλα για να μην τραυματιστει.μετα την κραταω λιγη ωρα εξω ωστε να δρασει καλυτερα το φαρμακο.οταν την ξαναβαζω στο νερο δεν διαλυεται πολυ αλλα ειναι καπως σαν αδιαβροχο..

αλλαγες νερου κανω καθημερινα με το νερο που εχω αναφερει παραπανω.πλενω λιγο τις πετρες και τον θερμποστατη και μετα προσθετο το νερο(η σταθμη του νερο ειναι χαμηλη) τα λιτρα του ενυδρειου δεν ειναι πολλα...γυρω στα 10.στεφτηκα να γινει πρωτα καλα και μετα θα αγορασω ενυδρειο και τα απαραιτητα.Τι να αλλαξω απο αυτα που κανω ?

1oν οι αλλαγες νερου πρεπει να γινονται με νερο ιδιας θερμοκρασιας με το νερο τις χελωνιερας!

20ν οπως ειπε και ο συντονιστης μας υπαρχει ειδικό σκεύασμα ενοφθάλμιων σταγόνων στα πετ σοπ θα ηταν καλητερα να βαλεις αυτο καθως δεν ξερω τη μπορει να προκαλεσει στο νερο αλλα και την χελωνα αυτο που βαζεις!

ευχαριστω για τις απαντησεις =)

απο την αρχη εκεινο θα επερνα αλλα μια φιλη μου της το εβαζε και δεν εγινε καλα =(

εξαλου αυτο μου το προτειναν αρκετα ατομα και ειπα να το δοκιμασω.θα περιμενω ακομα λιγες μερες κι αν δεν δω καλυτερευση θα αγορασω τις σταγονες.οταν αλλαζω το νερο βαζω την αλοιφη στην χελωνα και την αφηνω εξω.βαζω τον θερμοστατη στην πριζα για να ζεσταθει το νερο μεχρι να την ξαναβαλω.τωρα που ειναι αρρωστη τον εχω στους 27-28 βαθμους θα πρεπει να ανεβασω την θερμοκρασια?

Το ανέβασμα τις θερμοκρασία δεν έχει καμία θεραπευτική ιδιότητα απέναντι στο πρόβλημα τον ματιών....Ίσα ίσα το μόνο που καταφέρνεις είναι να την έχει σε υψηλούς μεταβολικούς ρυθμούς, και αν δεν μπορεί να τραφεί καλά λόγο του προβλήματος των ματιών, να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες μεταβολικές διεργασίες....

σκεφτηκα μηπως η μολυνση προεχρεται απο ελλειψη βιταμινης Α ...

λετε αν της δωσω καποιο τραφιμο που να περιχει αυτη τη βιταμινη να διορθωθει η κατασταση ?

(αν και στα sticks βλεπω να αναφερεται οτι περιχει βιταμινες Α,Β12,D3,E)

Πρισμένα/κλειστά μάτια: αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης και ανικανότητα πρόσληψης τροφής. Μπορεί να προκληθεί από μόλυνση, έλλειψη βιταμίνης Α, λανθασμένη διατροφή ή λανθασμένες συνθήκες διαβίωσης.

Δεν μας εχεις δειξει το ενυδρειο σου....βαλε μια φοτο....

Εχει επαρκη φωτισμο, εχει φιλτρο?

Δεν χρειαζεται τοσο υψηλη θερμοκρασια και 24 ειναι καλα!

το προβλημα δημιουργηθηκε ή οτι δεν την ταιζεις κανονικα ή μικροβια στο νερο-μολυνση...

εχω και εγω νεροχελωνες εδω και 5 χρονια αλλα ευτυχως δεν μου εχουν παρουσιασει κατι τετοιο....

φωτογραφια δεν μπορω να βαλλω αλλα θα το ξαναπροσπαθησω.φιλτρο δεν εχω αλλα αλλαζα το νερο ανα 2 μερες.λαμπα δεν εχω προς το παρον αλλα την ειχα στον ηλιο και λιαζοταν αρκετα συχνα.ξερω πως οι συνθηκες και ειναι και τελιες αλλα δεν νομιζω πως κανω και καποιο μεγαλο λαθος...

το θεμα ειναι να γινει καλα γιατι ολα τα υπολοιπα θα τα παρω.εχω βρει και ενυδρειο.ανησυχο και αγωνιω να γινει καλα για να της παρω ολα τα απαραιτητα αλλα δυστηχως δεν βλεπω καποια καλυτερευση =( το μονο θετικο ειναι οτι τρωει αρκετα...

Αυτο ειναι το Μεγα λαθος των αρχαριων!!!!

ξεκιναμε χωρις να εχουμε τον απαραιτητο εξοπλισμο για τα ζωντανα μας και μετα αναρωτιομαστε τι φταιει!!!!!!

ε τι να φταιει!!!!!

Ολα μαζι συντελουν σε αυτο το αποτελεσμα!!!!

Συγνωμη για αυτο το υφος..δεν ειναι προσωπικο αλλα δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα!!!

επρεπε να παρεις τον εξοπλισμο και στην συνεχεια να επαιρνες το ζωντανο...

αυτο τι φταιει???

οσο για το νερο θα σε συνιστουσα να μην εβαζες απο την πηγη....αν θελεις εστω να βαζεις απο εκει να προσθετεις καποια ποσοτητα αντιχλωριο για πιθανον μικροβια...

οσο το δυνατον πιο γρηγορα παρε ΦΙΛΤΡΟ ΦΩΤΙΣΜΟ και ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ.....ειναι κριμα να ταλαιπωρειται το χελωνακι!!!!

Έγινε επεξεργασία - johnb

ξερω πως οι συνθηκες και ειναι και τελιες αλλα δεν νομιζω πως κανω και καποιο μεγαλο λαθος...

Αυτο το λες ΕΣΥ!!!!

αν ηταν τελειες δεν θα ειχε κλειστα ματια...το σκεφτηκες αυτο???

ναι σιγουρα καποιο προβλημα υπαρχει και εχει κλειστα τα ματια δεν διαφονω αλλα δεν αμελησα εντελως τις συνθηκες διαβιωσης της.τωρα νομιζω πως δεν θα εχει ουσια να παρω φιλτρο αλλα το θεμα ειναι να γινει πρωτα καλα...(θερμοστατη εχω)

εκει που λεω''ξερω πως οι συνθηκες και ειναι και τελιες'' ενοω ''πως οι συνθηκες ΔΕΝ ειναι και τελιες'' απλα μαλλον δεν πατηθηκε.

θα με βοηθουσατε πολυ αν μου λεγατε τι να κανω τωρα με το προβλημα δηλαδη τι φαρμακο προτεινετε ?

Γεωργία όπως σου ξανά είπα το φάρμακο θα το βρείς στα πετ σοπ...

Σε αυτό που λες

τωρα νομιζω πως δεν θα εχει ουσια να παρω φιλτρο αλλα το θεμα ειναι να γινει πρωτα καλα...(θερμοστατη εχω)

έχεις μεγάλο λάθος,γιατί πρέπει να τα κάνεις ταυτόχρονα...δλδ δεν έχει σημασία αν πρώτα γίνει καλά και μετά πάρεις το φίλτρο γιατί κατά την διάρκεια της "αποθεραπείας" έσυ πρέπει να τις παρέχεις τις καλύτερες συνθήκες..Επίσης όσο κάνεις την αποθεραπεία δεν πρέπει να έχει καθόλου αμμωνία μέσα, πράγμα που δεν θα συμβεί αν δεν βάλεις φίλτρο με ενεργό άνθρακα

οκ θα μου δωσει μια φιλη μου το φιλτρο της προσωρινα(δεν το χρησιμοποιει).

τις σταγονες που υπαρχουν στα πετ σοπ τις βαζουμε πανω στο ματι της χελωνας ή προπαθουμε να το ανοιξουμε λιγο ωστε να μπει και λιγο μεσα ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...