Jump to content

Θέλω Να Σας Δείξω Και Εγώ Κάποιες Απο Τις Φάσεις Του Ενυδρείου Μου

Αργύρης Π

Recommended Posts

Να πω ότι η σημερινή του εικόνα είναι οι 2 τελευταίες φώτο.

Και ότι μετά από αρκετά τεστ στον φωτισμό κατέληξα σε 2χ 50cm led σε μπλε χρώμα που ανάβουν μόνιμα και μία (ροζ) λάμπα για τα φυτά τ5 που είχε το ενυδρείο από την μάνα του

Το ενυδρείο είναι το anubias to 120cm.

Εντυπωσιακό....

Γινε λιγο αναλυτικος.Ποσα λιτρα ειναι;Ποσο καιρο τρεχει;Παραμετροι;Ποσα ψαρια εχει;Απο φιλτρανση τι εχεις;

:)

Φίλε Δία έχω κάνει αναλητική παρουσίαση σε άλο post και δεν ήθελα να κουράσω αλά μάλον έχεισ δίκιο γιατί έχει αλλάξει πολύ απο τότε.

Λοιπόν

Το ενυδρείο είναι 350 λίτρα περίπου

Tο ph 6-6,5

Φίτρα

2 eheim 2213 γεμάτα μόνο με siporax

1 eheim 2217 τα σφουγγάρια της μάνας του

Φωτισμός

2χ 50cm led μπλε που ανάβει 24 ώρες το 24ωρο

1 ροζ τ5 για τα φύτα που λειτουργεί 10 ώρες την ημέρα

Διάκοσμος

Ρίζες στις 2 πίσω γωνίες

διάσπαρτες καρύδες

Φυτά

Πίσω απο κάθε ρίζα 1 μεγάλη τούφα valisneria διαφόρων ειδών

anubia, και 1 ehinodorus.

Ψάρια

9 Δίσκοι σε διάφορα μεγέθη

10 καρδινάλιοι

10 ροδόστομοι

1 ancistrus

6 corys

και κάποια apple snails

To ενυδρείο τρέχει εδώ και 3 χρόνια περίπου και όπως βλέπετε έχει αλλάξει πολλά πρόσωπα !

Μερικες παρατηρησεις:

Γεμισε και το 2217 με βιολογικο και αφησε το 1 σφουγγαρι μεσα, γιατι εχεις ιχθυοφωρτιση

Ο μπλε φωτισμος δεν χρειαζεται 24 ωρες

Βγαλε τις καρυδες και βαλε καμμια ριζα ακομα

Καλη συνεχεια !!!

Θα συμφωνήσω και εγώ για τις καρυδες . Δεν μου ταιριάζουν. Αν όμως σου αρέσουν άστες και αν δε κάνω λάθος δεν έχεις και φόντο. Εγώ θα έβαζα ένα μαυρο χαρτονάκι.

Κατα τα άλλα έχεις ένα όμορφο ενυδρείο!.

Μπράβο!!!!

τα φυτα που εχεις μεσα δεν εχουν τρελλες απαιτησεις σε φωτισμο και μου φαινεται καπως εντονος ( για δισκαδικο ) , επισης εαν μπορουσες θα ηθελα να δω και καποιες κοντινες φωτογραφιες απο τα ψαρια .

Το ενυδρειο τρεχει 3 χρονια , ποια ειναι τα πρωτα ψαρια που μπηκαν μεσα ( απο δισκους λεω )

Φόντο εχω μπλε σκούρο προς μαύρο. Από τα πρώτα ψάρια είναι ο pigeon blood o μεγάλος και δυστυχος μόνο αυτός.

Τα led τα αφήνω 24ωρο λόγο αυγών.

Και θέλω να αλλάξω τις ρίζες αρκεί να βρω ΜΕΓΑΛΕΣ .

Όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα.

Και δεν πάει καμία άποψη χαμένη .

αργυρακο να το χαιρεσαι το καμαρι,,,πολυ ομορφο και πολυ ομορφα και τα ψαρακια σου!!!!! :bigemo_harabe_net-134:

βαλε και αλλες φωτο απο τα ψαρακια να θαυμασουμε και κανα βιντεο,,,,

Έγινε επεξεργασία - mod

Επίσης να πως επειδή μαρεσουν τα μακριά φίλα της βαλισνεριας δεν τις κλαδεύω συχνά και κόβουν κάπως το φως

Mod μερικά από τα ψαρακια τα έχεις κάνει εσυ κουκλιά

αργυρη...δεν ανησυχω,,,ειναι πλεον σε ανθρωπο που τα αγαπαει πολυ,,,,, :bigemo_harabe_net-134:

Να σου προτεινω και εγω να βγαλεις τις καρυδες,να προσθεσεις βιολογικο και στο 3ο σου φιλτρο και να μην αφηνεις τα φωτα 24 ωρο και ας εχεις αυγα....

Πολυ δυσκολο να δεις μωρα εκει μεσα μιας γινεται χαμος απο ψαρια,οποτε τσαμπα ταλαιπωρια ειναι τα φωτα αναμενα μερα-νυχτα

Ωραια η διακοσμηση σου με τις ριζες και τα φυτα...Εγω θα εβαζα καμια ριζουλα παραπανω.....

Και μια ερωτηση....Αλλαγες καθε ποτε και ποσα λιτρα κανεις?

Καλη συνεχεια.... :bigemo_harabe_net-64:

Αλλαγή κάνω μια φορά την εβδομάδα αλά καλή πάνω από 50% και ας ξέρω ότι πολλοί θα με κραξουν θα πω ότι την κάνω κατευθείαν από την βρύση με αντιχλωριο prime σε δόση για όλο το ενυδρείο .

Πολυ ομορφο!!!!!

αργυρη,,γνωριζω κ αλλα ατομα που χρησιμοποιουν κατευθειαν νερο δικτυου...και εγω νερο δικτυου χρησιμοποιω αλλα τωρα τελευταια αγορασα προφιλτρα για να μαι πιο σιγουρος,,,,,

απλα προσεχε τωρα το χειμωνα τις θερμοκρασιες λιγακι,,,,,,,

Φίλε γνωρίζω για τα προφιλτρα και θα πάρω όταν μπορεσω. Τον χειμώνα βάζω το νερό σε πολύ χαμηλή ροή ακριβώς πάνω στον θερμοστατη και δεν πεφτει η θερμοκρασία κάτω από 26 βαθμούς δηλαδή 1-2 βαθμοί το πολύ.

Φίλε γνωρίζω για τα προφιλτρα και θα πάρω όταν μπορεσω. Τον χειμώνα βάζω το νερό σε πολύ χαμηλή ροή ακριβώς πάνω στον θερμοστατη και δεν πεφτει η θερμοκρασία κάτω από 26 βαθμούς δηλαδή 1-2 βαθμοί το πολύ.

Μια χαρα εισαι αν ελεγχεις την θερμοκρασια σου.....Οταν παρεις και τα προφιλτρα θα εισαι ακομα πιο σουπερ........

Ωραίο το ενυδρείο. :) Θα πρότεινα να κρύψεις λίγο την πλάτη με περισσότερες vallisneries ή καμιά λεπτή ρίζα.

.και εγω νερο δικτυου χρησιμοποιω αλλα τωρα τελευταια αγορασα προφιλτρα για να μαι πιο σιγουρος,,

θανο καποιες πληροφοριες κ φωτο γι αυτα?

Τα φίλτρα που λέμε αν δεν κάνω λάθος είναι της water wave μπες στο site της εταιρίας βασικα είναι φίλτρα για το νερό που πίνουμε αλά αν συνδυάσουμε ένα φίλτρο στερεών σωματιδίων και ένα άνθρακα το νερό είναι πεντακάθαρο αλά στο ph που δίνει η βρύση πάντα . Και από τιμές πολύ καλές .

Τα προτιμώ από αό και από οικονομικής πλευράς και του ότι ριερα η αό σου προσφέρει στείρο νερό.

Γνώμη μου !

σακη,,,ναι,,,ειναι αυτο που λεει ο αργυρης,,,,αλλα απο οικονμικης αποψης βρισκεις α.ο και με τα μισα χρηματα απο τα προφιλτρα,,,,,,τουάχιστο στην ιδια εταιρεια

• 2 weeks later...

Αργύρη, πολύ ενδιαφέουσα "πορεία" με όμορφο αποτέλεσμα. Νομίζω πως αν βάλεις μια - δυο ρίζες ακόμη σε μια σύνθεση και όχι την μια δίπλα στην άλλη, θα έχει ςένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Απο ότι κατάλαβα έχεις 6,5 pH απο την βρύση ????

Να σκεφτείς πως εμείς εδώ πάνω στις Βόρειες επαρχίες το παλεύουμε με 8,5 !!! Η χαρά του Κιχλιδά....

Το ph της βρύσης όταν το είχα μετρήσει ήταν περίπου 7,κάτι μετά από αλλαγή το ενυδρείο έχει 7 παρά κάτι ψιλά και πριν την αλλαγή 6,5 δηλαδή εχω μια διακύμανση της τάξης του 0,5 στο ph τον λόγο δεν τον ξέρω ίσως οι ρίζες ίσως κάτι άλλο .

Πάντως από την στιγμή που δεν εχω προβλήματα δεν με απασχολεί όλα τα ψάρια τρώνε σαν βόδια και εχω και 2 ζευγάρια που γεννανε συνέχεια εδώ και 5-6 εβδομάδες .

Περιμένω να πάρω γεννιστρα για να χαρώ τα μικρα γιατί μόλις σκάνε τα αυγά μετά από 3-4 μέρες δεν υπάρχει τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...