Master Gee 7 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 7 Νοεμβρίου 2012 Το εσωτερικό φίλτρο στο ενυδρείο μου έχει αρχίσει να τα παίζει και το περιμένω από στιγμή σε στιγμή να σταματήσει. Επειδή ψάχνω κάτι οικονομικό αλλά αξιόπιστο (αν είναι) βρήκα το Fluval 3plus σε καλή τιμή και σκέφτομαι σήεμρα να πάω να το πάρω. Στα χαρακτηριστικά του λέει ότι είναι κατάλληλο για ενυδρεία ως 130 λίτρα αλλά δε βλέπω να λέει κάπου για τη ροή του. Το ενυδρείο είναι στα 120 λίτρα με χρυσόψαρα και αυτή τη στιγμή έχει ένα κινέζικο 800 λίτρα ανά ώρα γεμάτο σιποραξ και ένα σφουγγάρι και μέχρι στιγμής ήταν μια χαρά. Το fluval πιστεύετε θα μου κάνει δουλειά; Είναι καθόλου αξιόπιστο;Δηλαδή θα με βγάλει κανα 2 χρόνια χωρίς προβλήματα; Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο ή και λίγο καλύτερο δέχομαι προτάσεις. Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 7 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 7 Νοεμβρίου 2012 (edited) Για 130 λιτρα με χρυσοψαρα; το plus3; Εχω ενα plus2 σε 50 λιτρο μονο γαριδες κι ειναι ισα ισα. Λες να φτανει το 3 στα χρυσοψαρα; ποσο υλικο να χωρεσει; Για να δωσω προταση πρεπει να ξερω ιχθυοφορτωση, ειδος ψαριων και τωρινο μεγεθος. Και φυσικα, τα καθαρα λιτρα νερο, διαστασεις δλδ της στηλης νερου μονο. Έγινε επεξεργασία 7 Νοεμβρίου 2012 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Gee 7 Νοεμβρίου 2012 Author #3 Share 7 Νοεμβρίου 2012 Ξέρω γω; Δεν το χω δει ακόμα από κοντα. Τα καθαρά λίτρα είναι 120 περίπου (70χ55χ32) Τα ψάρια είναι ένα black moor 8cm, ένα fan tail 6cm και ένα comet 8cm. Οι μετρήσεις στο περίπου, μαζί με την ουρά. Είδα ότι παίζει και το fluval 4 plus και είναι λίγο μεγαλύτερο, αυτό να λέει τίποτα άραγε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 7 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 7 Νοεμβρίου 2012 Το κομετ δεν κανει σε αυτο το ενυδρειο, θελει πανω απο 120 εκ μηκος. Θα προτεινω να βαλεις ενα εξωτερικο φιλτρο. Το εσωτερικο το φλουβαλ ειναι μεν σκυλι (το δικο μου δουλευει 7 χρονια ασταματητα) αλλα βουλωνει ευκολα και θελει συχνα καθαρισμα. Το σημαντικο ομως μειονεκτημα ειναι οτι τα εσωτερικα φιλτρα δεν χωρανε πολυ βιολογικ υλικο, και τα χρυσοψαρα ρυπαινουν πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Gee 7 Νοεμβρίου 2012 Author #5 Share 7 Νοεμβρίου 2012 Καλώς θα δω τι μπορώ να κάνω. Πάντως με το εσωτερικό που έχω μέχρι στιγμής δεν είχα θέματα.Καθάρισμα έκανα μία φορά το μήνα και ίσως και αραιότερα και το συγκεκριμένο setup τρέχει από τέλη Μαϊου με προσθήκη των ψαριών σταδιακά. Ευχαριστώ πολύ πάντως για την απάντηση.Αν υπάρχει κάποια πρόταση για κάποιο εσωτερικό με το οποίο να είμαι οριακά ή κάποιο αρκετά οικονομικό εξωτερικό θα ήθελα να την ακούσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 7 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 7 Νοεμβρίου 2012 κοιτα το φλουβαλ 206 κι αν μπορεις ακομα καλυτερα το 306 Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 7 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 7 Νοεμβρίου 2012 (edited) Eχω το fluval 4 plus και ειναι πραγματικά πολύ καλό φίλτρο. Σε αυτο όμως που λέει ο φίλος delta έχει απόλυτο δίκιο. Βουλώνει εύκολα και χρειάζεται συχνό βγάλσιμο και καθάρισμα.Ειδικά αν εχεις φυτά και μαδάνε(όπως τα δικά μου) θα βουλώνουν συνεχεια οι γρίλιες του και δεν θα τραβάει. Πάντως σαν φιλτρο είναι πολύ καλό και αθόρυβο και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Έγινε επεξεργασία 7 Νοεμβρίου 2012 - malamadre Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Gee 8 Νοεμβρίου 2012 Author #8 Share 8 Νοεμβρίου 2012 ΟΚ θα το ψάξω, ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 12 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 12 Νοεμβρίου 2012 γιατι δεν κοιτας για το 205; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος