samilias21 6 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Καλησπερα και απο μενα Ηρθε η ωρα να στησω το καινουργιο μου ενυδρειο και θα ηθελα να ρωτησω για φιλτρο. Εχω αποφασισει να παρω το fluval 306 απλα ηθελα αν καποιος το εχει να μου πει την εμπειρια του, και μια ερωτηση αν εχει ρυθμιστη (δεν ξερω πως αλλιως να το πω) για την κυκλοφορια νερου Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 6 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Εχω το 205 δεν έχει ρυθμιστή Σε τι ενυδρειο θα το βάλεις και με τι ιχθυοφορτιση ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 6 Νοεμβρίου 2012 Author #3 Share 6 Νοεμβρίου 2012 120x40x55 ψαρακια 2 με 3 χαρεμακια απλα επειδη θα το βαλω πρωτα να δουλεψει στο παλιο μου το οποιο ειναι μικρο καμια 80αρια λιτρα μηπως το κανει πλυντηριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 6 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Φοβάμαι πως θα είναι λίγο μικρό για το ενυδρειο που θέλεις να το βάλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 6 Νοεμβρίου 2012 Author #5 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Γιατι το λες αυτο αν δεν κανω λαθος εχει κυκλοφορια 1300λιτρα ειναι πανω απο 5 φορες τα λιτρα μου τα καθαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 6 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 6 Νοεμβρίου 2012 1150 δίνει ο κατασκευαστης και σκέψου ότι αυτή η μέτρηση είναι με άδεια αντλία σε μηδενικο ύψος χωρίς καμία επιβάρυνση Τώρα σκέψου αν το γεμισεις υλικά και το βάλεις στο ένα μετρό από την επιφάνεια του νερού πόσο θα έχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 6 Νοεμβρίου 2012 Author #7 Share 6 Νοεμβρίου 2012 χμμμμ δεν το ειχα σκεφτει ετσι λες για το 406 δλδ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 6 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Κοιτά συνήθως και ίσως είναι η επικρατέστερη άποψη απο πολλές πλευρές το καλύτερο είναι να έχεις δυο φίλτρα στο ενυδρειο Τώρα βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο και η οικονομική επιβάρυνση Εγώ πάντως στο δικό μου ενυδρειο που είναι σχετικά ίδιο με το δικό σου λόγω ιχθυοφορτισης έχω 2 εξωτερικά και 1 εσωτερικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 6 Νοεμβρίου 2012 Author #9 Share 6 Νοεμβρίου 2012 κοιτα στην παρουσα φαση δεν με βλεπω για 2 στο μελλον μπορει να παρω δευτερο αλλα για αρχη σιγουρα ενα και εξωτερικο, απλα το 306 με 406 εχουν 150 λ διαφορα θεωρεις πως ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα αυτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 6 Νοεμβρίου 2012 #10 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Σαν ροή μπορείς να πεις ότι δεν είναι σημαντική διάφορα πρέπει να δεις όμως τον όγκο σε βιολογικό υλικό που χώρανε τα φίλτρα που κατα την άποψη μου αυτός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή φιλτρου Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Νοεμβρίου 2012 #11 Share 6 Νοεμβρίου 2012 (edited) το ενυδρειο σου φιλε μου βγαινει κατι παραπανω απο 250 λιτρα! το καλυτερο θα ηταν να πας σε 2 φιλτρα οπως ειπε και ο dimos! kai με 2 205 θα ησουν καλυμμενος πιστευω για να ριξεις και λιγο την τιμη αντι να παρεις 2 μεγαλυτερα αλλα και παλι η τιμη ειναι ανεβασμένη... αν εισαι παντως σε ενα απο τα 306 και 406 να προτιμήσεις το μεγαλυτερο! Έγινε επεξεργασία 6 Νοεμβρίου 2012 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 6 Νοεμβρίου 2012 Author #12 Share 6 Νοεμβρίου 2012 το ενυδρειο σου φιλε μου βγαινει κατι παραπανω απο 250 λιτρα! το καλυτερο θα ηταν να πας σε 2 φιλτρα οπως ειπε και ο dimos! kai με 2 205 θα ησουν καλυμμενος πιστευω για να ριξεις και λιγο την τιμη αντι να παρεις 2 μεγαλυτερα αλλα και παλι η τιμη ειναι ανεβασμένη... αν εισαι παντως σε ενα απο τα 306 και 406 να προτιμήσεις το μεγαλυτερο! Βασικα εχω ειχα αποφασισει το 306 θεωρεις και εσυ οτι μονο του δεν θα μου κανει δουλεια? Θελω να αποφυγω να εχω 2 διοτι δεν μαρεσει να εχω μεσα 4 σωληνες και απο θεμα ομορφιας αλλα και απο θεμα χωρου μεσα και εξω απο το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 6 Νοεμβρίου 2012 Author #13 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Εχω και αυτο φιλτρο εσσωτερικο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2569 να το βαλω μεσα? θα κανει τπτ? η απλα θα εχω μια ματσολα μεσα που θα μου χαλαει το οπτικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 6 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Για να μην γίνει κάποια παρανόηση σε αυτά που λέω Εξηγώ ότι η χρήση δυο φιλτρων είναι η προτιμότερη λύση Και με ένα φιλτρο θα κανεις την δουλειά σου ΑΛΛΑ λόγω εμπειρίας σου λέω ότι αργά η γρήγορα θα βάλεις απο μόνος σου δευτερο φιλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 6 Νοεμβρίου 2012 Author #15 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Για να μην γίνει κάποια παρανόηση σε αυτά που λέω Εξηγώ ότι η χρήση δυο φιλτρων είναι η προτιμότερη λύση Και με ένα φιλτρο θα κανεις την δουλειά σου ΑΛΛΑ λόγω εμπειρίας σου λέω ότι αργά η γρήγορα θα βάλεις απο μόνος σου δευτερο φιλτρο Οποτε να ξεκινησω με ενα και στην πορεια βλεπουμε σωστα? αυτο ας πουμε μπορει να ειναι το 306?προφανως ο λογος που δεν θελω να παρω το 406 ειναι οικονομικος και οχι για να διαφωνω μαζι σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Νοεμβρίου 2012 #16 Share 6 Νοεμβρίου 2012 (edited) αφου εχεις και εσωτερικο φιλε μου τοτε εισαι πολυ καλυτερα! οι λογοι αν ειναι οικονομικοι να παρεις το 305 και το εσωτερικο να το εχεις με σφουγγαρια!! πολλοι "παιζουν" με εξωτερικο κυριως για βιολογια και εσωτερικο με σφουγγαιρα και εχουν νερο κρύσταλλο! Έγινε επεξεργασία 6 Νοεμβρίου 2012 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 6 Νοεμβρίου 2012 #17 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Για τον οικονομικό λόγο το καταλαβαίνω και γιαυτο το τόνισα και πιο πάνω στο μήνυμα μου Βάλε αυτο που έχεις αποφασίσει Βάλε όμως και το εσωτερικό που έχεις για να αυξήσεις τον όγκο των βιολογικών υλικών Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 6 Νοεμβρίου 2012 Author #18 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Εχω το fluval U2 το οποιο εχει σφουγγαρια απλα κυκλοφορια νερου εχει μονο 400λ την ωρα λες να το βαλω και αυτο μεσα και στο εξωτερικο να βαλω μονο μακαρονια και τετοια χωρις σφουγγαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 6 Νοεμβρίου 2012 #19 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Φίλε Ηλία αν κρίνω σωστά από το nick σου ; Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με εσένα αλλά με λίγο μικρότερο ενυδρείο. (100Χ40Χ50). Έχω το eheim 2213 και από ότι μου είπαν τα παιδιά και παρατηρώ και μόνος μου, δεν μπορεί να με καλύψει στο θέμα κυκλοφορία. Έχω τοποθετήσει το spraybar στη μια πλευρά και η ανατάραξη που κάνει και γενικά η κυκλοφορία δεν φτάνει ... Γι αυτό προτίμησα και εγώ τη λύση των 2 φίλτρων. Συμφωνώ ότι ίσως να δυσκολευτείς να κρύψεις τις σωληνώσεις αλλά το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου θα σε ανταμείψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Νοεμβρίου 2012 #20 Share 6 Νοεμβρίου 2012 να βαλεις το εσωτερικο με σφουγγαρια και το εξωτερικο ολο με βιολογια και στην αρχη σφουγγαρι! τα λιτρα του εσωτερικου συνυπολογιζονται με του εξωτερικου οποτε 1100+400=1500! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 6 Νοεμβρίου 2012 #21 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Στο εξωτερικό που έχεις διαλέξει η διάταξη των κάδων είναι τέτοια που δε σου επιτρέπει να μην βάλεις τα σφουγγαρια που έχει μέσα γιατί απλά τα έχει κάθετα και τα κουβαδακια των βιολογικών οριζόντια Δηλαδή είναι το φιλτρο χωρισμένο μέσα με τέτοιο τροπο που δεν σου επιτρέπει να γεμισεις τον κάδο με βιολογικό παρά μόνο στα καλαθακια που έχει για αυτή την δουλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 6 Νοεμβρίου 2012 Author #22 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Φίλε Ηλία αν κρίνω σωστά από το nick σου ; Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με εσένα αλλά με λίγο μικρότερο ενυδρείο. (100Χ40Χ50). Έχω το eheim 2213 και από ότι μου είπαν τα παιδιά και παρατηρώ και μόνος μου, δεν μπορεί να με καλύψει στο θέμα κυκλοφορία. Έχω τοποθετήσει το spraybar στη μια πλευρά και η ανατάραξη που κάνει και γενικά η κυκλοφορία δεν φτάνει ... Γι αυτό προτίμησα και εγώ τη λύση των 2 φίλτρων. Συμφωνώ ότι ίσως να δυσκολευτείς να κρύψεις τις σωληνώσεις αλλά το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου θα σε ανταμείψει. Σωστα μαντεψες Χωρις να ξερω πολλες λεπτομεριες φανταζομαι το EHEIM που εχεις πρεπει να να εχει κυκλοφορια περιπου στα 500λ/ωρα το fluval 306 εχει 1150λ/ωρα ισως ειναι ενας λογος που καταφερω να γλιτωσω το 2ο φιλτρο τουλαχιστον στην αρχη(για το μελλον κανεις δεν ξερει ) και μην ξεχναμε ο λογος ειναι και οικονομικος και οχι να διαφωνω μαζι σας αναγνωριζω την αγαπη για το χομπι και πως ολοι θελουμε το καλυτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 6 Νοεμβρίου 2012 Author #23 Share 6 Νοεμβρίου 2012 να βαλεις το εσωτερικο με σφουγγαρια και το εξωτερικο ολο με βιολογια και στην αρχη σφουγγαρι! τα λιτρα του εσωτερικου συνυπολογιζονται με του εξωτερικου οποτε 1100+400=1500! Αυτο που ακουσα μου αρεσε πολυ (χεχε) οποτε καταληξαμε πως και το μικρουλι μου το εσωτερικο θα μπει μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 6 Νοεμβρίου 2012 #24 Share 6 Νοεμβρίου 2012 (edited) Σωστα μαντεψες Χωρις να ξερω πολλες λεπτομεριες φανταζομαι το EHEIM που εχεις πρεπει να να εχει κυκλοφορια περιπου στα 500λ/ωρα το fluval 306 εχει 1150λ/ωρα ισως ειναι ενας λογος που καταφερω να γλιτωσω το 2ο φιλτρο τουλαχιστον στην αρχη(για το μελλον κανεις δεν ξερει ) και μην ξεχναμε ο λογος ειναι και οικονομικος και οχι να διαφωνω μαζι σας αναγνωριζω την αγαπη για το χομπι και πως ολοι θελουμε το καλυτερο Έχει μικρότερη κυκλοφορία από 500λ/ώρα. Το 305 το είχα σε ένα ενυδρείο 120λίτρων και ήταν σούπερ. Δεν το έκανε πλυντήριο αλλά είχα αρκετά μεγάλη κυκλοφορία. Αφού έχεις και το εσωτερικό είσαι μια χαρά όπως σου είπαν και τα παιδιά. Δεν τίθεται θέμα διαφωνίας φίλε μου. Αλίμονο αν αρχίσουμε να παρεξηγούμε τα όσα λέγονται εδώ σε ένα φόρουμ που συμμετέχουμε γιατί μας ενώνει το χόμπι. Υ.Γ. Για το καινούριο παρήγγειλα και εγώ το 306 και θα το τρέξω παράλληλα με το 2213. //edit Όταν έρθει το 306 και αν έχεις απορίες ρώτα, έχω στήσει 3 fluval και αυτό θα είναι το 4ο. Έγινε επεξεργασία 6 Νοεμβρίου 2012 - dpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 7 Νοεμβρίου 2012 Author #25 Share 7 Νοεμβρίου 2012 Έχει μικρότερη κυκλοφορία από 500λ/ώρα. Το 305 το είχα σε ένα ενυδρείο 120λίτρων και ήταν σούπερ. Δεν το έκανε πλυντήριο αλλά είχα αρκετά μεγάλη κυκλοφορία. Αφού έχεις και το εσωτερικό είσαι μια χαρά όπως σου είπαν και τα παιδιά. Δεν τίθεται θέμα διαφωνίας φίλε μου. Αλίμονο αν αρχίσουμε να παρεξηγούμε τα όσα λέγονται εδώ σε ένα φόρουμ που συμμετέχουμε γιατί μας ενώνει το χόμπι. Υ.Γ. Για το καινούριο παρήγγειλα και εγώ το 306 και θα το τρέξω παράλληλα με το 2213. //edit Όταν έρθει το 306 και αν έχεις απορίες ρώτα, έχω στήσει 3 fluval και αυτό θα είναι το 4ο. Αντε με το καλο να το παρεις να μου πεις και μενα! βασικα μια ερωτηση εχω αν ρυθμιζει την ροη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος