\/ag 6 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα Αφρικάνοι.. Τυχαία έπεσα σήμερα σε ένα site ενός breeder απτο εξωτερικό,και μιας και ψάχνω και ψάρια μου κίνησε το ενδιαφέρον..το site είναι αυτό http://www.northantsmalawis.co.uk/index.shtml Υπάρχει κανένα άλλο site να ρίξω καμια ματιά;;Γενικώς καμια συμβουλή απο τους 'αρχαιότερους' για μια τέτοια παραγγελία;; Ευχαριστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Βαγγω πια ψαρια ψαχνεις συγκεκριμενα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 6 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Πολύ καλή κίνηση Βαγγέλη! Ειδικά στην Ελλάδα που φέρνουν ότι πιο ταλαιπωρημένο και ιβριδυσμένο. Αν καταφέρεις και φέρεις απο το εξωτερικό mbuna θα είναι πολύ ευχάριστο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 6 Νοεμβρίου 2012 Author #4 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Rikardo δεν ψάχνω αποκλειστικά κάτι συγκεκριμένο,έχω 3-4 είδη στο μυαλό μου βέβαια,αλλά είμαι ανοιχτός σε ότι μπορώ να βρω..μιλάμε πάντα για όσο γίνεται πιο καθαρό ψάρι και για κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα.. Παναγιώτη αναγκαστικά..είναι δύσκολες οι εποχές εδώ και τα καταστήματα δεν κάνουν τόσο συχνά εισαγωγές!Και ότι φέρουν θα είναι ότι πιο εμπορικό ωστε να ''φύγει''..όπου έχω ρωτήσει εδώ μέχρι στιγμής μιλάνε για αναμονή 2-3 μήνες για την επόμενη εισαγωγή και αν... Επίσης αυτός σε αυτό το site μου φάνηκε πολύ οργανωμένος και 'σωστός'..οι φωτογραφίες που δείχνει είναι όλες απτα δικά του ψάρια(έτσι λέει τουλαχ) οπότε έχεις και μια εικόνα..δεν τα παίρνεις από μία λίστα απλά που γράφει 'cynotilapia afra 4cm' και δεν ξέρει ούτε ο ίδιος ο μαγαζάτορας να σου πει πιο απόλα τα είδη θα είναι... Θα ήθελα φυσικά να δω και άλλους breeder αν υπάρχουν site και αν φυσικά στέλνουν στην Ελλάδα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 6 Νοεμβρίου 2012 #5 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Bαγγέλη απ'ότι είδα, μερακλίδικο το site, με πολύ καλές τιμές και ψάρια, αλλά απ'ότι είδα, δεν λέει πουθενά αποστολή προς ελλάδα. Ίσως αν επικοινωνούσες μαζί τους να σου έλυναν την απορία αυτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
egeorgiou 6 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Από τα mbuna που έχει στη λίστα 4-5 δεν έχω δει σε μαγαζιά στην Αθήνα. Μακάρι να στέλνει και F1 κιόλας να ανανεώσουμε τα αίματα. Όσα site είχα δει όταν έψαχνα κάτι ιδιαίτερο ή έστω καθαρό (F1) δεν έφερναν εδώ. Είχα ψάξει από aquabid.com και στους breeder του cichlid-forum.com αλλά δεν ... Πέρασα και την ταλαιπωρία με τα μαγαζιά ... τίγκα στο assorted με ή χωρίς ταμπέλα και στην καλύτερη περίπτωση fry ή είδος που δεν ήθελα στα μαγαζιά που εμπιστεύομε. Δύσκολοι καιροί για εισαγωγές. Σκέψου να πέσεις σε απεργία όπως καλή ώρα τώρα. Η μόνη λύση παιδιά είναι να κρατάμε εμείς καθαρά είδη στα ενυδρεία μας και να μην τα χαλάμε περισσότερο από ότι τα πήραμε. Στην Αμερική, στην Αγγλία, στη Γερμανία από όσο βλέπω στα forum τα περισσότερα είδη τα αγοράζει κάποιος από δημοπρασίες σε club κιχλίδας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 6 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Βαγγέλη δεν θελω να σε στεναχωρήσω, αλλά να ξέρεις πως και αυτο που προσπαθείς να κάνεις περιέχει ενα ρίσκο.... Σκέψου οτι τα καταστήματα εδω παραγγέλνουν μεγάλες ποσοτητες και πολύ συχνά, ετσι ο breeder εχει συμφέρον να στείλει καλά και καθαρά ψάρια γιατι απο αυτούς θα κερδίσει περισσότερο παρα απο μια μεμονωμένη παραγγελία...5, 10 ή και 20 ψαριών....οποτε τι σε κανει να πιστευεις οτι θα σου στείλει καθαρα ψαρια και αυτα που βλέπεις στις φωτογραφίες??? Οταν η Ελλάδα δινει παραγγελία για 300 ψαρια αφρικάνικα πχ και μια αλλη χωρα δινει παραγγελία για 1000 λογικο είναι η αφρόκρεμα να πάει αλλού.... Ασε και το θέμα της αποστολής....αν είναι απο Ευρωπη ο breeder και στέλνει Ελλάδα εχει καλώς αν είναι εκτος Ευρωπης θες αδεια εισαγωγής... Με υπομονή και ψάξιμο πιστευω πως σιγουρα θα βρεθεί καταστημα να σου φέρει αυτα που θές.... Και για λέγε τωρα απο περιέργεια τι σκέφτεσαι να βάλεις???...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 7 Νοεμβρίου 2012 Author #8 Share 7 Νοεμβρίου 2012 Κώστα θα τα πούμε στην συνάντηση λεπτομερώς αν καταφέρω να έρθω... Μιλάμε πάντα για mbuna ίσως και κάποιο/α hap... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος