bbetta 6 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Είμαι ανάμεσα στις δυο αυτές οσμωσεις( http://www.petcumulus.com/index.asp?page=product&pid=3066 και http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29858 ) και θα ήθελα να ρωτήσω ποια θεωρείται καλύτερη μιας και έχουν ίδια τιμή .Επισης θέλω να ρωτήσω ποια είναι η χρήση και η αναγκαιότητα μανομετρου και flush kit. Την Α/Ο την χρειάζομαι για την μείωση του Ph και των Σκληροτήτων στο ενυδρειο μου (72λ) Ευχαριστω Βασίλης Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 6 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 6 Νοεμβρίου 2012 (edited) το ιδιο πραγμα ειναι.οτι θελεις παιρνεις. το μανομετρο θα το παρεις εαν δεν εχεις καλη πιεση στο δικτυο σου απλως για να γνωριζεις ποτε μπορεις να τραβηξεις σωστα και γρηγορα νερο η οχι. προσωπικα δεν το θεωρω απαραιτητο. το φλας απο την αλλη ειναι εντελως απαραιτητο για να φλασαρεις(καθαριζεις)ανα τακτα χρονικα διαστηματα τη μεμβρανη της α/ο που ειναι και το ακριβοτερο ανταλλακτικο σε μια οσμωση. Έγινε επεξεργασία 6 Νοεμβρίου 2012 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 6 Νοεμβρίου 2012 Author #3 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Klaz ευχαριστω για την Γρήγορη απάντηση .Δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι το μανόμετρο . Εγώ που είμαι στον τρίτο φαντάζομαι έχω χαμηλή πίεση αλλά πως θα με βοηθά στο πως και ποτέ να τραβηξω νερό ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 6 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 6 Νοεμβρίου 2012 δεν θα σε βοηθαει πουθενα.απλα ειναι για να βλεπεις αν εχεις εκεινη τη στιγμη πιεση στο δικτυο και αναλογως να ξεκινας να μαζευεις νερο απο την α/ο η αν δεν εχει πιεση να τι αφησεις για αργοτερα που θα εχει. στον τριτο οροφο,εχει πιεση η βρυση σου..?αν ναι,τοτε δεν χρειαζεται να εχεις μανομετρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 6 Νοεμβρίου 2012 Author #5 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Η οικοδομή είναι 3οροφη .Γυρισμενη στο κρύο έχει κάποια πίεση( φαντάζομαι μπορω να πάρω κάτι σαν πιεστικό για να έχω καλύτερο αποτέλεσμα. Φαντάζομαι ότι η αναλογία καθαρού βρώμικου είναι 1 προς 3 ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 6 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 6 Νοεμβρίου 2012 δεν εχεις και πολλα λιτρα,αρα μην τρελλαινεσαι.λογικα θα κανεις δουλεια. booster pump ειναι υπερβολη για σενα.και 1/4 καποιες φορες....εξαρταται απο την μεμβρανη και την πιεση του δικτυου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 6 Νοεμβρίου 2012 #7 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Αν δεν εχεις πιεση μπορειςπαρεις αυτο http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29899 Το flush kit απαραιτητο, το μανομετρο οχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 6 Νοεμβρίου 2012 Author #8 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Η μεμβράνη θα ειναι 50GPD αν και μέχρι τωρα νόμιζα ότι η μεμβράνη παίζει ρόλο για το ποσο γρήγορα θα γίνει διαδικασία και όχι για την αναλογία καθαρό/βρωμικο.παιζει κάτι άλλο; Οπως καταλαβενετε είμαι άσχετος απο οσμωσεις αλλά έχω αγανακτήσει με τις τυρφες Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 6 Νοεμβρίου 2012 Author #9 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Booster pump δεν παίζει να πάρω ειναι υπερβολή όπως είπε ο klaz( είδα και την τιμή) ευχαριστώ όμως για το λινκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 6 Νοεμβρίου 2012 #10 Share 6 Νοεμβρίου 2012 για να μην το παιδευουμε,φανταζομαι πως δεν εχεις διαβασει το παρακατω. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1554 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 6 Νοεμβρίου 2012 Author #11 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Οντως δεν ήξερα οτι υπάρχει τέτοιο άρθρο.Μου λύθηκαν οι περισσότερες απορίες Ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Νοεμβρίου 2012 #12 Share 6 Νοεμβρίου 2012 να ρωτησω κατι αλλο για το flash kit.. αντι να το αγορασουμε δεν μπορουμε απλα για τον καθαρισμο της μεμβρανης να ξεσυνδεουμε το λαστιχακι πριν τον στραγκαλιστη και να το αφηνουμε να τρεχει για λιγη ωρα? ουσιαστηκα το ιδο πραγμα δεν ειναι ή κανω λαθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 6 Νοεμβρίου 2012 #13 Share 6 Νοεμβρίου 2012 να ρωτησω κατι αλλο για το flash kit.. αντι να το αγορασουμε δεν μπορουμε απλα για τον καθαρισμο της μεμβρανης να ξεσυνδεουμε το λαστιχακι πριν τον στραγκαλιστη και να το αφηνουμε να τρεχει για λιγη ωρα? ουσιαστηκα το ιδο πραγμα δεν ειναι ή κανω λαθος? Δεν βαριεσαι το βγαλε βαλε , απο το να γυρνας μονο ενα διακοπτακι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 6 Νοεμβρίου 2012 σιγουρα ναι, απλα εγω ας πουμε που δεν εχω flush kit και δεν θελω να δωσω 10ευρω + μεταφορικά, τοσο καιρο το κανω με αυτο τον τροπο(διαδικασια βαλε βγαλε 5 δευτερα)! ειναι λαθος? και κατι αλλο.. diy flush kit με λαστιχακι αεραντλιας εχει κανει κανενας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 6 Νοεμβρίου 2012 #15 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Λαθος δεν ειναι αν δε βαριεσαι τη διαδικασια συνεχισε ετσι, το διακοπτακι ειναι πρακτικο ωστοσο Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 6 Νοεμβρίου 2012 Author #16 Share 6 Νοεμβρίου 2012 Παρήγγειλα αυτήν http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29858 με μεμβράνη 75GPD , Flush Kit και χωρίς μανόμετρο.Θα σας γράψω εντυπώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος