Jump to content

Συνδιασμος Diy Co2 Και Seachem Excell???

Akridas66

Recommended Posts

Τελικα μπηκαν 2 μπουκαλια Co2 1,5l. διαχυτη DIY απο Rastafian και αναμενω αποτελεσματα...επισης μπηκε μια λαμπα Τ5 45 watt Juwel(DIY απο εμενα)...και πλεον λιπασμα μονο seachem flourish και potasium σε προγραμμα μην ξεφυγουμε κι ολας...χεχεχε!

Καμια φωτογραφια δεν εβαλες ομως απο τις κατασκευες να δουμε και εμεις τι εκανες! :)

Φωτογραφικο υλικο συντομα γιατι ξμουν κομματια οταν τελειωσα και εκατσα επισης να παρατηρισω τυχον αστοχιες...επισης επειδη ειμαι και λιφο τυπος "dream big" εβαλα ο χαζος την υεραστια ποτιστρα και ειναι ουι να ΄ναι,θα παρω μια μικρουλα σημερα και οταν την βαλω θα ερθουν και οι φωτο ;-)

Καλησπερα στους κηπουρους του ΑΖ! Και παλι κοντα σας με καινουργια ερωτησει...

Στο ενυδρειο που εκανα το καινουργιο aquascape δεν εχω υποστρωμα,το ενυδρειο δουλευει απο τον Ιουλιο και βαζω ταμπλετες για να λιπασμα(εκτος του flourish και του potasium)...

Η ερωτησει μου ειναι,τα καινουργια φυτουλια μου τα φυτεψα την Δευτερα...την Κυριακη θα κανω την εβδομαδιεα αλλαγη νερου...να βαλω τοτε ταμπλετες στα καινουργια φυτα ή να τα αφησω λιγες μερες ακομα να προσαρμοστουν;;

Και μια δευτερη: λιπασματα ριχνω καθε Δευτερα 2,5ml flourish καθε Τριτη 4ml potasium και Πεμπτη/Παρασκευη το ιδιο....καλα κανω ή προτηνετε κατι διαφορετικο;;

Στο ενυδρειο εχω 4 anumbias nana,2 anumbias barteli,3 cryptocorine brown,1 Microsorium narrow,1 pogostemon helferi,2 ludwigia repens "rubin" 5 camboba caroliana,5 egeria desna,3 marimo moss balls....

Για το πρωτο ερωτημα καλητερα να περιμενεις λιγο ακομα και να μη βαλεις ταμπλετες.

Για το δευτερο ερωτημα,τι δοσολογιες αναγραφονται στα μπουκαλακια?

Οσο γραφουν εσυ θα ριχνεις λιγο πιο κατω απο το μισο γιατι οι δοσολογιες που γραφουν ειναι για φουλ φυτεμενο ενυδρειο και καλο ειναι να την σπας σε ημερισια λιπανση,δηλαδη οσο ποσοτητα βγαινει την εβδομαδα,εσυ θα την σπας δια 6 και την 7η μερα θα κανεις αλλαγη νερου.Την ημερα της αλλαγης νερου δεν θα ριχνεις λιπασματα,θα ξεκινας απο την επομενη μερα.

Αν την σπασεις ετσι οπως σου λεω,τα φυτα σου θα τη αφομειωνουν καλητερα απο το να ριχνεις 2-3 φορες την εβδομαδα.

Για το flourish λεει 5ml στα 250 λιτρα 2 φορες την εβδομαδα,εγω ριχνω 2 ml την εβδομαδα.για το καλιο λεει 5ml για 125 λιτρα 2-3 φορες την εβδομαδα ή οπως παρατηριτε απο κιτρινισμα,νεκρωση ή αδυνατες ριδες και κορμους...εγω ριχνω 4 ml 2 φορες την εβδομαδα..και να πω εδω οτι οι ανουμπιες μμ γιναν πρασινες και ανοιξανε τα φυλλα τους και τα μικρα φυλλαρακια πηραν τα πανω τους και εριξα μονο μια δορα!γιατι

Την τριτη το πηρα :-Ρ...το

Ενυδρειο ειναι 115 λιτρα αλλα εγω υπολογιζω για σκευασματα

Σαν να ειναι 100λιτρα για να ειμαι συγουρος....

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Και λιγοτερο να εριχνες ακομη καλητερα και σπασε τις δοσολογιες δια 6 και ριχνε καθε μερα εκτος απο την μερα της αλλαγης νερου.

Μαλιστα...οποτε καλα παω...ελα ο νεος!!!οποτε καθε 3 μηνες ταμπλετες,και καθε μερα επι 6 μερες λιπασματακι με σπασμενες δοσεις...ρε κωστα μιας που σε βρηκα ονλαιν,τα κοκκινα φυτα θελουν συμπληρωμα σιδηρου;;αν ναι πως το βλεπουμε οτι εχουν εληψει;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...