Jump to content

Συνδιασμος Diy Co2 Και Seachem Excell???

Akridas66

Recommended Posts

Καλημερα!!εχω 2 μπουκαλια με μειγμα(μαγια-ζαχαρη) και σκευτομουνα για να βοηθεισω λιγο τα φυτα να προσθετω μια φορα την βδομαδα και excel...τι δοσεις προτηνετε;;;

Τα φυτα που εχω ειναι:caboba caroliana,anubias nana,cryptocorina(την καφε,δεν θυμαμε το ομομα του ειδους),desna,valisneria spiralis,valisneria nana και θελω να βαλω και λιγη java moss...

Απο φωτισμο ειμαι λιγα βατ για την ωρα,μες την βδομαδα θα προσθεσω led για να πειρατιστω σε κατι...αλλα αν μπορειτε πειτε μου ποσο περιπου πρεπει να ειναι τα βατ μου στα 100 λιτρα....

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Καλημέρα , το προϊόν που αναφέρεις νομίζω ότι κάνει τη δουλειά που κάνει το co2. Κατά τη γνώμη μου δεν σου είναι απαραίτητο γιατί τα φυτά που έχεις είναι εύκολα.

επίσης -ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος- η egeria densa δεν θα αντέξει αν ρίξεις Excel. :)

Και όπως πολύ ωραία λέμε σε κάθε ποστ, περίμενε να σου απαντήσει και κάποιος πιο έμπειρος! :P

Καλημερα dpap!το ξερω οτι κανει την δουλεια αυτη.απλα να βοηθεισω το ολο θεμα θελω αλλιω ολα οκ...βεβαια καποιος ποιο εμπειρος επισης μπορει να μου πει(μας γιατι ολο και καποιος μπορει να μην ξερει κατι)ποια ειναι η καληετρη λυση μεταξυ των δυο,γιατι απο οικονομικης πλευρας αν δεν τα δωσεις στο ζουμι θα τα δωσεις σε μαγια και ζαχαρη συν οτι θελει προετοιμασια και φυσικα τωραπου ειναι χειμωνας,αμα πεσει η θερμοκρασια(που θα πεσει!) το diy δεν δουλευει,ενω τα ζουμια δεν εχουν αυτον τον περιορισμο...ελα

γνωμες οι κηπουροι!!!!

Για τα φυτα που εχεις με 50 βατ θα ησουν αρχοντας, βαζοντας την ανουμπια σε σκιερο μερος απο αλλο φυτο και την μος οχι πολυ ψιλα και πολυ κοντα στον φωτισμο γιατι πειανει κλαδοφορα αλλιως. Οσο για το excell, ναι μπορει να γινει συνδιασμος σπαζοντας την δοση σε ποιο πολλες μικρες δοσεις ανα 2,3 ημερες αν και οντως με το συγκεκριμενο προιον υπαρχει θεμα με καποια φυτα................

Για το Diy μπουκαλι εαν μπορεις να το εχεις μεσα στο ενυδρειο σε μια γωνια για να εχει σταθερη θερμοκρασια ειναι μια καλη λυση, αν και καταλαβαινω πως υπαρχει θεμα με το αισθητικο κομματι και οτι καταλαμβανει χωρο.

Εε ναι ωντος θα ειναι ασχημο,μεσα σε ενα σαμπ παντως θα ηταν καλη λυση,αλλα σαμπ δεν παιζει οποτε....εμενα δεν με πειραζη να εχω και τα δυο,απλα ρωταω πια ειναι η σωστη μεθοδος,επισης πειτε και στα ποσα βατνα παιξω τωρα που το πηρα αποφαση να αναβαθμηστω αλλιως παει καλια του αν περασουν 2-3 μερες...

O Συνδυασμός τους ενδεικνύεται κατα την Seachem, οσο για τα βατ σου απαντησα. :)

Ααα πολυ ωραια,τοτε παω για μια ακομα Τ5 60cm και ειμαι σουπερ!

Καλημερα!

Καταρχην η γνωμη μου ειναι οτι αν εχεις diy co2 τοτε δεν υπαρχει λογος να ριχνεις και excel.

Στην περιπτωση σου αν ριξεις η egeria densa θα σου λιωσει!

Οσο για τον χειμωνα...ολα εχουν την λυση τους Αγγελε ;)

Δουλευω 2 χρονια diy co2 και δεν εχει σταματησει χειμωνα-καλοκαιρι..

Τοτε δεν το αγοραζω και τα χρηματα του θα τα ριξω να βαλω μια πιο μεγαλη λαμπα 90cm με περνει μαξ οποτε κομπλε και απο βατ...ερωτησει εχω flourish και λεω να παρω και καλιο(seachem)...προτηνεται τπτ αλλο απο λιπασμα,υποστρωμα δεν εχω αλλα το ενυδρειο τρεχει 5 μηνες πλεον και για αυτο ξεκινησα τωρα τις προσθηκες αππ φυτα,πριν ειχα μονο κρυπτοκορινες και ανουμπιες....επισης βαζω μηνα παρα μηνα ταμπλετες στις ριζες και η κρυπτοκορινες πανε πολυ καλα...

Θα ελεγα οτι εισαι οκ για αρχη,αν δεις τιποτα ελειψεις στα φυτα σου τοτε μπορει να χρειαστει να παρεις και αλλα λιπασματα οπως σιδηρο,αλλα αυτο θα στο δειξουν τα φυτα σου.

Δεν μου ειπες,την διαχυση στο co2 πως την κανεις?

Αν θες να σου πω και κολπακι για να κρατας το co2 ζεστο το χειμωνα.

Νομιζω οτι βαζεις συχνα ταμπλετες,καλητερα να τις αριαωσεις λιγο,επεισης να προσεχεις να μην τις βαζεις κατω απο τις ριζες του φυτου αλλα μερικα εκατοστα πιο διπλα γιατι θα σου καψει τις ριζες.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Να βαζω καθε τρεις μηνες;;τις βαζω αναμεσα σκεψου στα φυτα για να τις μοιραζω σωστα...τα εχω χυμα τα σωλινακια στην εξοδο του φιλτρου,πριν ειχα ενα μπουκαλι και ειχα καλα αποτελεσματα(μετρωντας ph και kh) και εχτες εβαλα και δευτερο για δοκιμη αλλα γιατι παω για φουλ φυτεμενο να γινει ζουγκλα!το κολπο εχει να κανει με την πατεντα σου;;γιατι ειμαι κουλος με κατι,βαριες μετατροπες κανω αλλα αυτο μου φανηκε μπελαλιδικο και κοκωσα να το κανω.....Σιδηρο στα κοκκινα φυτα δεν βαζουμε;;;Για ριξε το κολπο...

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Δεν χρειαζεται να εχεις 2 μπουκαλια co2,το θεωρω υπερβολη και με ενα κανεις δουλεια σου.

Βλεπεις pearling στα φυτα σου απο την διαχυση που κανεις τωρα?

Ο diy διαχυτηρας που εχω φτιαξει ειναι πολυ ευκολος ρε συ στη κατασκευη του και τα αποτελεσματα ειναι παρα πολυ καλα!

Βλεπω pearling σε ολα τα φυτα,ακομα και στο γρασιδι μου,βεβαια τωρα τελευταια εκανα μερικες αλλαγες στο ενυδρειο μου και χρειαστικε να κουρεψω πολυ τα φυτα μου αλλα γενικα ειμαι πολυ ευχαριστιμενος απο τον διαχυτηρα.

Ταμπλετες μπορεις να βαζεις τη μιση σε καθε φυτο και οχι ολοκληρη.

Ο κολπο ειναι απλο φιλε Αγγελε,περνεις ενα μικρο κουβαδακι,το γεμιζεις νερο,βαζεις μεσα το μπουκαλι του co2 και εναν μικρο θερμοστατη και εισαι ετοιμος!Δεν σταματαει ποτε!:)

Ημουν συγουρος οτι αυτο θα ηταν...να σου πω την αληθεια δεν βλεπω τρελα πραγματα...μια φορα ειδα να δουλευουν τα φυτα πραγματικα και κοιταζα σαν χαζος,σαν το παιδακι που βλεπει το πρωτο χιονι,αλλα εγινε καταλαθος και ντρεπομε να πω τι πατατα εκανα....

Χαχαχαχχαχ ελα ρε συ σιγα,ολοι εχουμε κανει λαθη,δεν υπαρχει λογος να ντρεπεσε!

Αν δεν βλεπεις pearling μπορει να μην κανεις καλη διαχυση,οπωτε σου προτεινω να δοκιμασεις το diy διαχυτηρα.:)

Καποιος αλλος δεν υπερχει;γιατι πρεπει να παρω αντλια...εεε αμα ολοι καναμε λαθοι..πρωτη φορα που εφτιαξα το diy co2 το παρακανα με την μαγια,το μειγμα φουσκωσε,περασε απ το σωλινακη,μπεικε στο ενυδρειο,εκανα αλλαγη αμεσως,αλλα τοτε ξεκηνισαν ολα μαζι να κανουν λες και ηταν τζακουζι...πολυ φυσαλιδα,χυνοντουσαν απ τα φυλλα και κανανε γραμμες μεχρι την επιφανεια...αλλα μονο τοτε..απο εκει και περα σχεδον τπτ,οτι πανε καλα το βλεπω απο την αναπτυξη τους ειδηκα απ τις ανουμπιες που απ τον Ωκτομβρη εχουνε γινει διπλες..αλλα και οι κρυπτοκορινες ηταν πιτσιρικακια 2-3 φυλλαρακια και τωρα εχουνε γινει τεραστιες και φουντωτες....

Για diy co2 νομιζω οτι ειναι η καλητερη λυση,δεν χρειαζεσαι μεγαλη αντλια,παρε ενα κινεζικο φιλτρακι και κρατα τον κυκλοφορητη του μονο.

Αυτο με την μαγια που λες το εχουν παθει και αλλοι,θελει προσοχη και να μη γεμιζεις το μπουκαλι με μειγμα μεχρι πανω.

Σημερα που θα παω(αν ειναι ανοιχτα τα μαγαζια λογο απεργιων)θα κοιταξω μηπως βρω τπτ..βαλ μου το λινκ αν το εχεις ευκερο...δηλαδη Κωστα αν γινετε σωστα η διαχυση πρεπει να βλεπω φυσαλιδες αρκετες εε;;;αλλως τι αλλο μπορει να φταιει....;;

Οριστε το λινκ για τον διαχυτηρα.

Οταν βλεπεις φυσαλιδες στα φυτα σου σημαινει καλη φωτοσυνθεση.

Και αν δεν βλεπω κακη φωτοσυνθεση...και απο εκει και περα κοιτα ενα-ενα τι φταιει....οκ το χω...

Πιστευω οτι μ αυτη τη κατασκευη θα δεις φωτοσυνθεση.Τωρα, αν βλεπεις pearling αλλα δεν βλεπεις να παιρνουν πανω τους τα φυτα σου κατι αλλο θα φταιει,ισως ο φωτισμος σου να θελει αναβαθμηση.

Το αντιθετο βλεπω...Βλεπω αναπτυξη αλλα οχι φυσαλιδες...

Έχω δοκιμάσει το προϊών, κάνει δουλειά αλλά σαν το co2 δεν υπάρχει. Θα προτιμούσα το diy co2 παρά τον οργανικό άνθρακα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...