ramsis68 5 Νοεμβρίου 2012 #1 Share 5 Νοεμβρίου 2012 Γειά σας παιδιά.Κάποιοι μπορεί να με θυμούνται.Για να φιλοξενίσω τα αγαπημένα μου ψάρια (δίσκους) κατασκεύασα μαζί με κάτι φιλαράκια ένα πολύ όμορφο ενυδρείο (370 λίτρα...καθαρά) και είχα 6 πανέμορφα δισκάκια. Καθώς όμως είμαι άνθρωπος που δύσκολα λέει όχι ανέλαβα να θεραπεύσω κατα διαστήματα δίσκους απο φίλου τα οποία τα πήγαν μετά περήφημα (σε ενυδρείο καραντίνα και όχι στα βασικό). Ένα απο αυτούς που θεράπευσα τον λυπήθηκα που τον έβλεπα μόνο του και τον έβαλα μετά την θεραπεία στο Βασικό. Αυτό ήταν και το "κύκνειο άσμα μου" ....δέν είχε θεραπευθεί εντελώς και άρχισαν να "φεύγουν" ο ένας μετά τον άλλον. Κι έτσι γνώρισα την απόλυτη απογοήτευση. Το μετέτρεψα σε ένα πολύ όμορφο "φυτεμένο" με γκάμπυ , γαρίδες και cory αλλά η αγάπη για τον βασιλιά των ενυδρείων δέν λέει να περάσει με τίποτα. Είπα λοιπόν να φιλοξενήσω και πάλι "λεβέντες" στο ενυδρείο μου αλλά αυτή την φορά θα τους αγοράσω 6 μαζί για να μοιραστούν τις περιοχές απο την αρχή (και όχι όπως λανθασμένα έκανα παλιότερα που τους αγόραζα , έναν απο εδώ και έναν απο εκεί , όμως ανα τακτα χρονικά διαστήματα. Διαθέτω RO και στις μετρήσεις είμαι πάντα πολύ τακτικός. Οι τιμές όμως στα μαγαζιά και η κρίση που μας μαστίζει δέν μου επιτρέπουν ένα σεβαστό κεφάλαιο γαι να τους αγοράσω 6 μαζί. Δέν χρειάζεται να αλλάξω τίποτε στο ενυδρείο μου για να είναι ευτυχισμένα κι έτσι δεν έχω περαιτερω έξοδα. Εάν γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να με εφοδιάσει με Ψαράκια 5,6 ή και 7 cm και να έχει την δυνατότητα να μου τα στείλει στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας (με κάποιον τρόπο) χωρίς να τους θρηνήσω πρίν ακόμα τους αγοράσω σε , κάποια λογική τιμή , ευχαρίστως να μου τον συστήσετε. Δέν ψάχνω κάποια ιδιαίτερα είδη δίσκων. Απλά να ξεκινήσω ομαλά και χωρίς πολλές "φαμφάρες" όπως θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος. Απο κάτω δημοσιεύω μία φωτό όπως είναι το ενυδρείο μου τώρα. -Δύο φίλτρα συνολικής ροής 1500 λίτρα την ώρα -PH 6,0 -Νιτρικά και αμωνία μηδενικά -CO2 -5 ρίζες και τα φυτά που βλέπετε. Φυσικά ... εάν αποκτήσω δίσκους τελικά , οι συγκάτικοι θα πρέπει να περάσουν απο αυστηρή επιλογή γιατι οι δίσκοι είναι πολύ όμορφα αλλά και πολύ ήρεμα ψάρια και το γνωρίζω πολύ καλά αυτό. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την προσοχή σας... Δημήτρης Θ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 5 Νοεμβρίου 2012 #2 Share 5 Νοεμβρίου 2012 (edited) δημητρη εχεις pm σακης http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79343 Έγινε επεξεργασία 5 Νοεμβρίου 2012 - buelligan75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 5 Νοεμβρίου 2012 #3 Share 5 Νοεμβρίου 2012 Καλώς ήρθες Δημήτρη και πάλι στους δίσκους εδώ υπάρχουν παιδιά που αναπαραγάγουν και διαθέτουν απίθανα δισκάκια, σίγουρα θα βρείς καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 11 Νοεμβρίου 2012 #4 Share 11 Νοεμβρίου 2012 καλως ηρθες Δημητρη,,,,σιγουρα θα βρεις καποια μικρα που να μπορουν να στα στειλουν,,,,,καλη συνεχεια,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 11 Νοεμβρίου 2012 Author #5 Share 11 Νοεμβρίου 2012 Να είστε καλά παιδιά . Ήδη μου έστειλε 8 κομμάτια ο Θοδωρής και δείχνουν πολύ όμορφα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 12 Νοεμβρίου 2012 #6 Share 12 Νοεμβρίου 2012 μην βιαζεσαι με τα αλενκερ...............μετα το 6μηνο θα δεις χρωματα!!.........κ με το φυτεμενο ισως να θελεις να πας σε ξεραιλα με το συγκεκριμενο strain!!...............τι θερμοκρασια εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 14 Νοεμβρίου 2012 Author #7 Share 14 Νοεμβρίου 2012 29 βαθμούς. Η γυναίκα μου επέμενε για πολυχρωμία στους δίσκους αλλά δύσκολο να βρείς ίδιο μέγεθος δισκάκια (για να μην αλληλοσπαραχθούν δηλαδή λόγο εδαφικών απαιτήσεων). 3 ημέρα σήμερα και τώρα ξεθάρεψαν και τρώνε αλωνίζοντας το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 15 Νοεμβρίου 2012 #8 Share 15 Νοεμβρίου 2012 29 βαθμούς. Η γυναίκα μου επέμενε για πολυχρωμία στους δίσκους αλλά δύσκολο να βρείς ίδιο μέγεθος δισκάκια (για να μην αλληλοσπαραχθούν δηλαδή λόγο εδαφικών απαιτήσεων). 3 ημέρα σήμερα και τώρα ξεθάρεψαν και τρώνε αλωνίζοντας το ενυδρείο. Αυτό που λες, γενικά, δεν ισχύει. Δεν υπάρχει θέμα μεταξύ των δίσκων λόγω διαφοράς ηλικίας ή μεγέθους. Αν δεις λίγο τα τελευταία θέματα που αναφέρονται σε αγορές μικρών, όλες οι φωτογραφίες τα δείχνουν σε ενυδρεία μαζί με μεγαλύτερος δίσκους και δεν υπάρχει πουθενά πρόβλημα. Έτσι, αν προτείθεσε να μεγαλώσεις και άλλο το κοπάδι σου, θα πρότεινα να το κάνεις τώρα, έστω και αν βρλισεις ψαράκια σε μικρότερο μέγεθος, ώστε να "κλείσει" το κοπάδι το συντομότερο δυνατόν και να δημιουργηθεί η τελικά "ιεραρχία". Έστι και αλλιώς, αν τα πλακώσεις στο φαϊ, θα μεγαλώσουν πολύ γρήγορα όλα. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 15 Νοεμβρίου 2012 #9 Share 15 Νοεμβρίου 2012 κωστα ο δημητρης πηρε 8 δισκακια απο τον po-pay alenquer stendker δικιας του γεννας ολα γυρω στα 5 εκ κ θα παρει αλλα 2 νομιζω. κ πηρα γω 2 πριν λιγο καιρο ασχετο με αυτο ουτε αυτο που λες ισχυει απολυτα γιατι εχουν αναφερθει κ μοιραια περιστατικα αλλα βεββαια πολυ πιο σπανια...........κ τα δικα μου 2 που ηταν πριν ενα μηνα 4 εκ αναγκαστηκα να τα χωρησω απο τους μεγαλυτερους 6 των 14 εως 16εκ, εαν κ η εισαγωγη τους εγινε με αλλους 4 των 6 εκ ταυτοχρονα για να μοιρασθει η καρπαζια....... τωρα μεγαλωνουν σε 3να 60αρι με καλο ταισμα κ τακτικοτατες αλλαγες. συντομα θα ησελθουν στο 600αρι παλι μιας που μεγαλωνουν σαν τρελλα!!.αυτα απο δικες μου παρατηρησεις.................στο παρελθον οταν αρχικα ξεκινησα με κοπαδι τεσσαρων ατομων στο 240αρι κ μπηκαν οι δυο μικροτεροι ολα ηταν σουπερ................εξαρτατε απο πολλα πραγματα η συγκατηκηση μικρων με μεγαλους δισκους αλλα ναι περισσοτερες φορες δεν υπαρχει προβλημα.....κ αλλο να βαλεις 1-2 μικρα με τερατα κι αλλο να βαλεις 7-8 μαζι................συμπεριφεροντε αλλιως. ευχομαι να αξιωθω να παρουσιασω κ δω το δισκο-τρελλαδικο μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 15 Νοεμβρίου 2012 #10 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Σάκη μου, αφού μεταφέρεις προσωπική εμπειρία σου δεν μπορώ να πω κάτι . Αν όμως ρίξεις μια ματιά στα τελευταία θέματα που έχουν ανοιχτεί μετά απο τις τελευταίες αγγελίες πώλησεις μικρών,θα δεις πως πολλές φωτογραφίες δείχνουν τα μικρά με μεγάλους χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα. Βέβαια, σαν αυτόνομοι οργανισμοί που είναι, αντιδρούν ο κάθε ένας διαφορετικά και κάθε γενίκευση έχει πάντα και τις εξαιρέσεις της. Εξ' άλλου ο Δημήτρης (remsis68) -υποθέτω- πως όταν λέει και για άλλα δισκάκια εννοεί μικρά αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος όχι ενήλικους δίσκους των 16-18 εκ, οπότε οι όποιες αψιμαχίες θα είναι στα πλαίσια του καθορισμού της ιεραρχίας του κοπαδιού. Κ Υ.Γ Επειδή είχα πριν μερικές ημέρες 4 αδικαιολόγητους θανάτους μικρών στο κυρίως ενυδρείο μου, κρατάω αυτό που λές στο πίσω μέρος του μυαλού μου και θα έχω περισσότερο τον νου μου. Παρ΄ όλα αυτά δεν έχω δει ποτέ μέχρι στιγμής να κυνηγάει κάποιος μεγάλος ένα απο τα μικρά. Αψιμαχίες με λίγο μικρότερους τους ναι, αλλά ποτέ με τα ανήλικα, ούτε καν την ώρα του φαγητού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 15 Νοεμβρίου 2012 #11 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Σάκη μου, αφού μεταφέρεις προσωπική εμπειρία σου δεν μπορώ να πω κάτι . Αν όμως ρίξεις μια ματιά στα τελευταία θέματα που έχουν ανοιχτεί μετά απο τις τελευταίες αγγελίες πώλησεις μικρών,θα δεις πως πολλές φωτογραφίες δείχνουν τα μικρά με μεγάλους χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα. Βέβαια, σαν αυτόνομοι οργανισμοί που είναι, αντιδρούν ο κάθε ένας διαφορετικά και κάθε γενίκευση έχει πάντα και τις εξαιρέσεις της. Εξ' άλλου ο Δημήτρης (remsis68) -υποθέτω- πως όταν λέει και για άλλα δισκάκια εννοεί μικρά αλλά σε μεγαλύτερο μέγεθος όχι ενήλικους δίσκους των 16-18 εκ, οπότε οι όποιες αψιμαχίες θα είναι στα πλαίσια του καθορισμού της ιεραρχίας του κοπαδιού. Κ Υ.Γ Επειδή είχα πριν μερικές ημέρες 4 αδικαιολόγητους θανάτους μικρών στο κυρίως ενυδρείο μου, κρατάω αυτό που λές στο πίσω μέρος του μυαλού μου και θα έχω περισσότερο τον νου μου. Παρ΄ όλα αυτά δεν έχω δει ποτέ μέχρι στιγμής να κυνηγάει κάποιος μεγάλος ένα απο τα μικρά. Αψιμαχίες με λίγο μικρότερους τους ναι, αλλά ποτέ με τα ανήλικα, ούτε καν την ώρα του φαγητού. κωστα δεν ειναι μονο τα τελευταια θεματα που χουν ανοιχτει διαβασα κ ρωτησα κ ειδα θεματα πολλα που με εκανε να τα βαλω κ γω μεσα με τα μεγαλα χωρις 2η σκεψη. τα 4 μεγαλυτερα απο τα 6 ηταν οκ οταν πηγαιναν κοντα στο ζευγαρι η στον 2ο της ιεραρχιας τον νταη του ενυδρειου τα κυνηγαγε.......τα 4 των 6εκ τρεχανε καπου αλλου στο 1.80 αλλα τα 2 μικρα αλενκερ των 4εκ κρυβοταν κ αναπνεαν βαρια κ αρχισαν να μαυριζου την 3η μερα οποτε εξω κ στο 60αρι, αμεσως εφαγαν κ βρηαν παλι το χρυσαφι-καφε τους χρωμα. οταν μιλησα με το παιδι που τα πηρα μου πε οτι μονο τα δικα μου ηταν ετσι.............οποτε οπως καταλαβανεις δεν υπαρχει κανονας. αλλα οταν βλεπω πχ. τον νινταλ μεσα σε γομαρια αγριους να εχει μωρα του περικλη τοτε κ φυσικα θα τον μιμηθω κ θα επομιστω την οποια εξελξη!!! οσον αφορα τα δικα σου ξερω οτι του lamb-angelo k του bicolorn δεν ειχαν κανενα προβλημα!!! οσον αφορα το διαφορετικο σταδιο αποσυνθεσης μην εισαι σιγουρος μπορει καποιο απο τα ψαρια να να τα τσιμπουσε οσο ηταν νεκρα ή να υπηρχε διαφορετικη ροη νερου κλπ οποτε το οπτικο α[ποτελεσμα να σε ξεγελαει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 15 Νοεμβρίου 2012 #12 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Να αναφερω κι εγω το δικο μου παραδειγμα πανω σε αυτο που συζητατε (συγνωμη φυσικα απο τον φιλο που ανοιξε το θεμα και να χρειαστει ας σβηστει) και θα συμφωνησω με αυτο που ειπε ο φιλος buelligαn75 (εξαρτατε απο πολλα πραγματα η συγκατηκηση μικρων με μεγαλους δισκους) Εγω προσφατα προσθεσα στο ενυδρειο(400λ.)2 νεα ψαρια οχι μικρα...10ποντα και εγινε ο χαμος!!! Τα ψαρια που ηταν ηδη στο ενυδρειο ηταν ολα μεγαλα 16cm και πανω(εκτος ενα που ηταν γυρω στους12-13)και στον αριθμο 5.Αναμεσα σε αυτα τα 5 τα υπηρχαν 2 ζευγαρια που το ενα ειχε ηδη αυγα και το αλλο ζευγαρι καθαριζε....κα το ενα το ξεμπαρκο και μικροτερο που ειχα και σχετικα κοντα σε μεγεθος με τα νεοεισερχομενα γυρω στους 12-13 ποντους κοντεψε να σκοτωσει και τα 2 νεα ψαρια!!!!! Οταν λεω κοντεψε να τα σκοτωσει το ενοω...τοσο ξυλο δεν εχω ξαναδει. Αναγκαστικα μεσα σε λιγες ωρες εβγαλα εξω τον << τραμπουκο>> και τον πηγα σε αλλο ενυδρειο μονο του να ηρεμησει.Εδω να σημειωσω οτι απο τα 2 ζευγαρια κανενα δεν πειραξε τα νεα ψαρια καθολου!!! περιτο να αναφερω την καταντια των ψαριων απο το ξυλο...αλλα ευτηχως εχουν περασει ηδη καμια 15αρια μερες και γλυτωσα τα ψαρια επανηλθαν και ειναι μια χαρα... Ευχομαι οταν ερθει η ωρα να επειστρεψει ο κακος...να ειναι ολα καλα.... Ο δισκος τελικα ειναι απροβλεπτο πλασμα με περιεργες συμπεριφορες και συνοψιζω οτι ενω περιμενα τα 2 ζευγαρια να χτυπησουν τα νεα ψαρια το ξυλο ηρθε απο αλλου.. Τα συμπερασματα δικα σας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 15 Νοεμβρίου 2012 #13 Share 15 Νοεμβρίου 2012 (edited) κωστα δεν ειναι μονο τα τελευταια θεματα που χουν ανοιχτει διαβασα κ ρωτησα κ ειδα θεματα πολλα που με εκανε να τα βαλω κ γω μεσα με τα μεγαλα χωρις 2η σκεψη. τα 4 μεγαλυτερα απο τα 6 ηταν οκ οταν πηγαιναν κοντα στο ζευγαρι η στον 2ο της ιεραρχιας τον νταη του ενυδρειου τα κυνηγαγε.......τα 4 των 6εκ τρεχανε καπου αλλου στο 1.80 αλλα τα 2 μικρα αλενκερ των 4εκ κρυβοταν κ αναπνεαν βαρια κ αρχισαν να μαυριζου την 3η μερα οποτε εξω κ στο 60αρι, αμεσως εφαγαν κ βρηαν παλι το χρυσαφι-καφε τους χρωμα. οταν μιλησα με το παιδι που τα πηρα μου πε οτι μονο τα δικα μου ηταν ετσι.............οποτε οπως καταλαβανεις δεν υπαρχει κανονας. αλλα οταν βλεπω πχ. τον νινταλ μεσα σε γομαρια αγριους να εχει μωρα του περικλη τοτε κ φυσικα θα τον μιμηθω κ θα επομιστω την οποια εξελξη!!! οσον αφορα τα δικα σου ξερω οτι του lamb-angelo k του bicolorn δεν ειχαν κανενα προβλημα!!! οσον αφορα το διαφορετικο σταδιο αποσυνθεσης μην εισαι σιγουρος μπορει καποιο απο τα ψαρια να να τα τσιμπουσε οσο ηταν νεκρα ή να υπηρχε διαφορετικη ροη νερου κλπ οποτε το οπτικο α[ποτελεσμα να σε ξεγελαει! Οταν πηρα το μεγαλο μου ενυδρειο τα πρωτα ψαρια που εβαλα μεσα ηταν τα snakeskin μωρα του Νικου,ηταν τοτε 5-6εκ.Λιγες μερες μετα ηθελα να βαλω μεσα ενα μεγαλυτερο ψαρι 12+ αλλα φοβομουν λογω διαφορας μεγεθους και τοτε ρωταω Νικο και μου λεει μην φοβασαι τιποτα....Απο τοτε εχουν μπει αρκετα ψαρια μεσα διαφορων μεγεθων χωρις να εχω ποτε προβλημα να μου χτυπησουν καποιο μικρο..... Τωρα παλι με τα κοκκινα μωρα με το που τα ειδα στο σπιτι του Νικου του λεω θελω οποσδηποτε μια τετραδα να τα μεγαλωσω σε ενα μικρο ενυδρειο και αργοτερα τα βαζω στο μεγαλο....Η απαντηση του Νικου ηταν να γελασει και να με ρωτησει γιατι σε μικρο? Οταν του ειπα οτι φοβαμαι μην τα χτυπησουν οι μεγαλοι μου, αυτος μου ειπε βαλτα και αν στα πηραξουν θα σου χαρισω ολη τη γεννα...... Ηταν τοσο σιγουρος για τα μωρα του και τις 2 φορες που μου τα εδωσε και απο τις 2 διαφορετικες γεννες..... Γι αυτο θεωρω σχεδον απιθανο να χτυπηθηκαν τα ψαρια του Κωστα εφοσον ζουσαν μαζι σχεδον 1 μηνα χωρις προβληματα. Γνωμη μου παντα.... Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2012 - lamb-angelo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 15 Νοεμβρίου 2012 #14 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Να αναφερω κι εγω το δικο μου παραδειγμα πανω σε αυτο που συζητατε (συγνωμη φυσικα απο τον φιλο που ανοιξε το θεμα και να χρειαστει ας σβηστει) και θα συμφωνησω με αυτο που ειπε ο φιλος buelligαn75 (εξαρτατε απο πολλα πραγματα η συγκατηκηση μικρων με μεγαλους δισκους) Εγω προσφατα προσθεσα στο ενυδρειο(400λ.)2 νεα ψαρια οχι μικρα...10ποντα και εγινε ο χαμος!!! Τα ψαρια που ηταν ηδη στο ενυδρειο ηταν ολα μεγαλα 16cm και πανω(εκτος ενα που ηταν γυρω στους12-13)και στον αριθμο 5.Αναμεσα σε αυτα τα 5 τα υπηρχαν 2 ζευγαρια που το ενα ειχε ηδη αυγα και το αλλο ζευγαρι καθαριζε....κα το ενα το ξεμπαρκο και μικροτερο που ειχα και σχετικα κοντα σε μεγεθος με τα νεοεισερχομενα γυρω στους 12-13 ποντους κοντεψε να σκοτωσει και τα 2 νεα ψαρια!!!!! Οταν λεω κοντεψε να τα σκοτωσει το ενοω...τοσο ξυλο δεν εχω ξαναδει. Αναγκαστικα μεσα σε λιγες ωρες εβγαλα εξω τον << τραμπουκο>> και τον πηγα σε αλλο ενυδρειο μονο του να ηρεμησει.Εδω να σημειωσω οτι απο τα 2 ζευγαρια κανενα δεν πειραξε τα νεα ψαρια καθολου!!! περιτο να αναφερω την καταντια των ψαριων απο το ξυλο...αλλα ευτηχως εχουν περασει ηδη καμια 15αρια μερες και γλυτωσα τα ψαρια επανηλθαν και ειναι μια χαρα... Ευχομαι οταν ερθει η ωρα να επειστρεψει ο κακος...να ειναι ολα καλα.... Ο δισκος τελικα ειναι απροβλεπτο πλασμα με περιεργες συμπεριφορες και συνοψιζω οτι ενω περιμενα τα 2 ζευγαρια να χτυπησουν τα νεα ψαρια το ξυλο ηρθε απο αλλου.. Τα συμπερασματα δικα σας.. τα 16ποντα δεν εχουν τιποτα να φοβηθουν απο τα 10ποντα, αλλα αυτα ειναι μεγαλη απειλη για το 12ποντο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramsis68 15 Νοεμβρίου 2012 Author #15 Share 15 Νοεμβρίου 2012 (edited) Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον τις απόψεις σας και θα ήθελα να προσθέσω τις δικές μου παρατηρ΄γσεις απο το παρελθόν χωρίς να τις θεωρώ ώς πανάκεια (χρυσός κανόνας). Βάζοντας κατα καιρούς απο δύο ή τρείς δίσκους την φορά στο ενυδρείο μου είχα καταφέρει να φέρω τρομερή αναστάτωση στην ισοροποία του. Τα παλαιότερα δισκάκια είχαν "χωρήσει τα τσανάκια τους" και δεν δεχόταν εύκολα ξενόφερτους. Δέν ήταν ανάγκη να πέφτει "καρπαζιά". Μόνο που πλησίαζαν τα "μέν τα δέ" έφτανε και περίσσευε γιά να χάσουν το χρώμα τους , να στρεσαριστούν και πολλές φορές να αρρωστήσουν. Οπότε κατέληξα στο συμπέρασμα οτι ....ότι είναι να κάνεις πρέπει να το κάνεις εξαρχής και όχι σταδιακά. Γι αυτό και έλεγα για δίσκους ίδιας ηλικίας η μεγάθους τώρα που στρώνω το κοπάδι και όχι όταν θα έχει εδραιωθή η κυριαρχία. Βέβαια το κοπαδάκι με τα δισκάκια που πήρα απο τον φίλο Θωδορή είναι πολύ όμορφα και θα τα προτιμούσα μόνα τους αλλά με έχει φάει η κυρά και δέν ξέρω εάν θα το αποφύγω. Στο φινάλε-φινάλε θα επιβληθώ ώς άντρας και θα την πείσω οτι το κοπαδάκι είναι δικό μου :bigemo_harabe_net-74: Πήρα 8 δίσκους στην αρχή ...είχα μία απώλεια κατα την προσαρμογή τους κι έτσι πήρα και άλλους 2. Συνολικά είναι 9 μέσα στο ενυδρείο και έχουν ξεθαρέψει πλέον. Οι δύο που πήρα σήμερα είναι λίγο ντροπαλοί αλλά έχει τόσες πολλές κρυψώνες που δέν τους φοβάμαι. Θέλω να σας ευχαρηστήσω για το ενδιαφέρον σας και πραγματικά νιώθω σαν σε οικογένεια. Πρώτα ο θεός ...μόλις στρώσουν θα πετάξω και καμιά φωτό και βίντεο. Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2012 - ramsis68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 15 Νοεμβρίου 2012 #16 Share 15 Νοεμβρίου 2012 τα 16ποντα δεν εχουν τιποτα να φοβηθουν απο τα 10ποντα, αλλα αυτα ειναι μεγαλη απειλη για το 12ποντο. Μεγα λαθος ..... Σε αλλα πραγματα size does matter αλλα στην συμπεριφορα των δισκων οχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 15 Νοεμβρίου 2012 #17 Share 15 Νοεμβρίου 2012 (edited) Μιας και με τους δισκους δεν εχω πολλα χρονια(μωλις 2)θελω να μοιραστω μαζι σας την πιο προσφατη εμπειρια μου και το τι μπορεις να μαθεις απο τις "παλιες καραβανες". Εδω και αρκετο καιρο τρωγομουν με τα ρουχα μου διοτι θεωρουσα οτι η φιλτρανση μου δεν ειναι αρκετη....Εχοντας κι ολας 2 εξωτερικα φιλτρα δεν επαιζε να μπλεξω και με τριτο...... Οποτε το sump ηταν μονοδρομος....Ηθελα να αδειασει και το ενυδρειο απο μπαστουνια και θερμοστατες οποτε ηταν ευκαιρια.....Πηρα την αποφαση λοιπον και τα αλλαξα...Το sump ηταν του Rebelou καθως και ο εξοπλισμος που δεν τα χρειαζοταν πια λογω αλλαγων στο fishroom του.... Το αλλο μου θεμα ηταν τα ξυλα μου.....Οπως φαινεται και στα βιντεο που ανεβασα στο θεμα μου εδω http://www.aquazone....showtopic=79896 ειχα παρα πολλα ξυλα μεσα και μεγαλου ογκου. Ειχα παρατηρησει οτι τα ψαρια μου δεν χρειαζονταν τοσες κρυψονες....Οποτε ολα πεταμα απο μεσα,κρεμαμε 2 ριζουλες ισα για να μην ειναι σκετο και τελος.... Εκει που θελω να καταληξω....Ολα αυτα τα σχεδια τα καναμε με τον Rebelo και τον pan και τους ευχαριστω για τη βοηθεια τους...Το αγχος μου ηταν πως θα γινουν ολα αυτα χωρις τα ψαρια να την ακουσουν ασχημα.....Με λιγα λογια μεσα σε ενα απογευμα ξηλωσα φιλτρα,εβαλα sump,εβγαλα τα παλια ξυλα,εβαλα καινουρια και το αποτελεσμα ηταν μια ωρα μετα το ενα μου ζευγαρι να γενναει πανω στο πισω μερος του μαγνητη... Οποτε αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν περνας χρονο μπροστα στο ενυδρειο σου, τα ψαρια σε ξερουν και ειναι ημερα σε συνδυασμο με την καλη ποιοτητα νερου δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα....Μιλαω παντα για δισκους εκτροφης.... Εγω τον τελευταιο καιρο εβγαλα 3 δισκους απο το κοπαδι μου,προσθεσα 4 μωρα,αλλαξα τα φιλτρα με sump και αλλαξα ολο το aquascape και η μονη μου απωλεια ηταν ενας ροδοστομος..... Οποτε αν το γουσταρεις και εχεις βεβαια και την σωστη καθοδηγηση(Rebelos)τα ψαρια δεν παθαινουν τιποτα..... Αυτα απο εμενα μιας και κανουμε μια ωραια κουβεντα εδω χωρις ομως τιποτα παραπανω να αποτελει κανονα.... Φωτο και νεο βιντεο συντομα στο δικο μου θεμα μιας και ακομα δεν εχουν βουλιαξει οι ριζες.... Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2012 - lamb-angelo Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 15 Νοεμβρίου 2012 #18 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Μεγα λαθος ..... Σε αλλα πραγματα size does matter αλλα στην συμπεριφορα των δισκων οχι... συμφωνω σε μενα ο Νο2 ειναι αρκετα μικροτερος απο τους 3 κ 4 που ναι 2 ποντους μεγαλυτεροι..... κατι αλλο που παρατηρησα 2 απο τα 4 δισκακια των 6 εκ(μαζι με ουρα) τσιμπανε το σωμα του αρχηγου Νο1 σαν να τρωνε απο την βλεννα του κ αυτος καθετε απαθης σηκωνοντας προς τα πανω οσο συμβαινει αυτο...............κ ποτε δεν τα πειραξε κανενα απο ολα τα μικρα!! νικο καποια παρατηρηση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 15 Νοεμβρίου 2012 #19 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Μην σε απασχολει αυτο... Ενα απο τα πειραματα μου ηταν να "πεταξω" μεσα στους αγριους 3 μωρα απο εκτροφης 1 μηνα.... Ξερεις τι εγινε ? Απλα τα υιοθετησαν και τα μεγαλωσαν τρωγωντας απο την βλενη τους. Η ηλικια του δισκου παιζει κυριο λογο σε ολα αυτα και οχι το μεγεθος. Αν το νο.1 ψαρι σου θεωρει τα μωρα δικα του τοτε καθετε να τρωνε απο πανω του. Παρατηρησε αν βγαζει και βλενη το ψαρι σου για να τραφουν..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 15 Νοεμβρίου 2012 #20 Share 15 Νοεμβρίου 2012 ναι φαινετε να παραγει βλεννη οπως κ τα σημαδακια απο τα τσιμπηματακια......ειναι ενας blue tyrquoise 16εκ κ τα δυο μικρα δισκακια που ''τρωνε'' 1 white diamond κ 1 blue sapphire. ο μεγαλοςειναι παρα πολυ ηρεμο κ ημερο ψαρι κ δεν επιτιθετε ποτε σχεδον ποτε σε κανενα.......κ γενικα οχι τσαμπουκαδες,ισα ισα που χωριζει κιολας!!!παρεπιμπτοντως δεν εχει ζευγαρωσει ποτε κ ηταν το πρωτο που μπηκε στο ενυδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 15 Νοεμβρίου 2012 #21 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Παλαιοτερα στο μεγαλο ενυδρειο που ειχα και φιλοξενουσα καμια 20αρια δισκους,εβαλα 4-5 μικρα snakeskin απο γεννα του Νικου.Επιφυλακτικος στην αρχη,καθισα να παρακολουθησω τι θα συμβει,ετοιμος να επεμβω.Ταισα κιολας ωστε να επιστησω την προσοχη των μεγαλων στο φαγητο περισσοτερο. Αυτο που ειδα,ηταν οτι κανενα ψαρι δεν πειραξε τα μικρα,αν και ουρανοκατεβατα.Και οχι μονο αυτο,αλλα κανενα μεγαλο ψαρι δεν κινηθηκε στην τροφη,περιμενοντας πρωτα να κινηθουν τα μικρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 15 Νοεμβρίου 2012 #22 Share 15 Νοεμβρίου 2012 (edited) buelligan75 μαλον το πετυχα ε ? χαχαχα Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2012 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 15 Νοεμβρίου 2012 #23 Share 15 Νοεμβρίου 2012 ναι ναι...................κοιτα τωρα να παρηγορησουμε κ τον κοκκινο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 15 Νοεμβρίου 2012 #24 Share 15 Νοεμβρίου 2012 ναι ναι...................κοιτα τωρα να παρηγορησουμε κ τον κοκκινο!!!! μην φοβασαι δεν εχει αναγκη απο παρηγορια... τα ειπαμε με τον Κωστη .... Ολα στο προγραμμα ειναι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 15 Νοεμβρίου 2012 #25 Share 15 Νοεμβρίου 2012 Παλαιοτερα στο μεγαλο ενυδρειο που ειχα και φιλοξενουσα καμια 20αρια δισκους,εβαλα 4-5 μικρα snakeskin απο γεννα του Νικου.Επιφυλακτικος στην αρχη,καθισα να παρακολουθησω τι θα συμβει,ετοιμος να επεμβω.Ταισα κιολας ωστε να επιστησω την προσοχη των μεγαλων στο φαγητο περισσοτερο. Αυτο που ειδα,ηταν οτι κανενα ψαρι δεν πειραξε τα μικρα,αν και ουρανοκατεβατα.Και οχι μονο αυτο,αλλα κανενα μεγαλο ψαρι δεν κινηθηκε στην τροφη,περιμενοντας πρωτα να κινηθουν τα μικρα. Φιλοξενουσατε και εσεις μωρα του Rebelou κυριε Στρατο μας????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος