Jump to content

Στύσιμο Και Βοήθεια Απο Την Εμπειρία Σας

SAVVASGT

Recommended Posts

Καλησπέρα Σε Όλους, Θα Ήθελα ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ Μιας Και Έπεσε Στα Χέρια Μου Ένα Rio 400, Να Φανταστείτε Ότι Τώρα Έχω Ένα Panorama 100 (170l) Με Έναν Αρσενικό Samurai (Labidochromis) Και Τώρα Πηρα Μάλλον 5 Θηλυκές Και Το Λέω Μάλλον Γιατί Είναι Ακόμα Μικρούλες.Τα Έρωτήματά Μου Είναι Αρχικά Τα Εξείς Και Θα Ήθελα Τις Συμβουλές Σας:

1).Έχω Αγοράσει Απο Συμφορουμίτη Ένα Eheim 2217 Και Είμαι Κάτοχος Απο Ένα Eheim Proffesional 2 Το Θέμα Είναι Ότι Δεν Θυμάμαι Ποια Σειρά Είναι Για Να Σας Πω Τι Παροχή Έχει, Θα Έχω Πρόβλημα Όσο Αναφορά Την Φίλτρανση;;;

2).Σκέφτομαι Για Βασάλτη Μαύρο Όσο Αφορά Τον Πυθμένα.

3).Δεν Ξέρω Τι Πέτρες Να Βάλω Μέσα Για Τις Κικλίδες (Σίγουρα Δεν Θα Μπουν Αιχμηρές)

4).Επίσης Δεν Ξέρω Τι Άλλα Είδη Μπορώ Να Βάλω Στο Rio Προτείνεται Αν Σας Έρχεται Κάτι Στο Μυαλό π.χ.(Θα Μπορούσα Να Βάλω Και Mmuba Και Acei)

5).Μου Μπήκε Να Βάλω Και Ρίζες Εκτός Απο Πέτρες Είναι Λάθος;;;;

6).Απο Πλάτη Τι Προτείνεται Να Βάλω Μάλλον Σκέφτομαι Κάνα Χαρτόνι Να Μπει Εξωτερικά.

Θα Ακολούθησει Και Φωτογραφικό Υλικό Περί Του Στυσίματος Μου Αν Δεν Υπάρχει Βέβαια Πρόβλημα Όχι Τίποτε Άλλο Απλά Για Να Με Διορθώνεται Στα Λάθη Μου.

Σας Ευχαριστώ Εκ Των Προτέρων.

Καλώς ήρθες στα μέρη μας κ καλή αρχή!

1)Λογικά με τα 2 φίλτρα που έχεις είσαι καλυμμένος..ψάξε λίγο στο google και απο φωτογραφίες,κάπου θα βρεις ποιο μοντέλο έχεις..

2)Έχεις βρει βασάλτη για τον βυθό;τι κοκκομετρίας είναι;;Πρέπει να είναι σχετικά λεπτόκοκκος..

3)Πέτρες βάζεις πραγματικά ότι αρέσει σε εσένα...μπορείς απλά και οικονομικά να μαζέψεις από παραλία ή από βουνό!Αν έχεις κάτι πιο ιδιαίτερο στο μυαλό σου ξεκίνα να ψάχνεις στις μάντρες..

4) Εφόσον σίγουροι κάτοικοι θα είναι τα Caereleus τότε πάμε αποκλειστικά στην λίμνη Malawi..από εκεί μπορείς να βάλεις είτε κ άλλα mbuna είτε haps...(και τα ασει mbuna είναι)

5)Ρίζες τι εννοείς;Φυτά ή κομμάτια ξύλου;;τα ξύλα αν και νομίζω οτι μαλακώνουν το νερό,κάτι που δεν χρειάζεσαι,μπορείς να βάλεις λίγα αν σου αρέσει εσένα οπτικά..

6)Το χαρτόνι είναι η πιο απλή,σίγουρη και οικονομική λύση...με ένα σκούρου χρώματος θα είναι μια χαρά..

Εδώ είμαστε για όλες σου τις απορίες και περιμένουμε φωτογραφικό υλικό...

Αν και κουραστικός ο τρόπος Που Γράφεις :)

1.με φίλτρα μια χαρά πιστεύω

2.κατά τη γνώμη μου προτίμησε ψιλή λευκή-μπεζ ασβεστολιθική ή αραγωνίτη -ποιό βιοτοπική επιλογή και βοηθάει να κρατήσεις ψηλά τις σκληρότητες(με μαύρη άμμο που είδα κάποιο πάντως μ' άρεσε οπτικά)

3.πέτρες ασβεστολιθικές (στην Pangea στον δρόμο Praktiker-Θέρμη θα βρεις διάφορες)

4.θα μπορούσες.

5.Οι ρίζες θα επηρεάζουν τις παραμέτρους του νερού προς λάθος κατεύθυνση

6.Σκούρο (μαύρο/πράσινο/γκρι...) χαρτόνι ή μεμβράνη αντηλιακή ή την βάφεις με πλαστικό χρώμα

καλή συνέχεια

Καλησπέρα Σε Όλους, Θα Ήθελα ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ Μιας Και Έπεσε Στα Χέρια Μου Ένα Rio 400, Να Φανταστείτε Ότι Τώρα Έχω Ένα Panorama 100 (170l) Με Έναν Αρσενικό Samurai (Labidochromis) Και Τώρα Πηρα Μάλλον 5 Θηλυκές Και Το Λέω Μάλλον Γιατί Είναι Ακόμα Μικρούλες.Τα Έρωτήματά Μου Είναι Αρχικά Τα Εξείς Και Θα Ήθελα Τις Συμβουλές Σας:

1).Έχω Αγοράσει Απο Συμφορουμίτη Ένα Eheim 2217 Και Είμαι Κάτοχος Απο Ένα Eheim Proffesional 2 Το Θέμα Είναι Ότι Δεν Θυμάμαι Ποια Σειρά Είναι Για Να Σας Πω Τι Παροχή Έχει, Θα Έχω Πρόβλημα Όσο Αναφορά Την Φίλτρανση;;; το 2217 είναι 1000/ω εάν και το pro 2 είναι το 2026 είναι άλλα 900 λ/ω άρα παο φίλτρανση είσαι οκ.

2).Σκέφτομαι Για Βασάλτη Μαύρο Όσο Αφορά Τον Πυθμένα.

3).Δεν Ξέρω Τι Πέτρες Να Βάλω Μέσα Για Τις Κικλίδες (Σίγουρα Δεν Θα Μπουν Αιχμηρές) δες εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28495

4).Επίσης Δεν Ξέρω Τι Άλλα Είδη Μπορώ Να Βάλω Στο Rio Προτείνεται Αν Σας Έρχεται Κάτι Στο Μυαλό π.χ.(Θα Μπορούσα Να Βάλω Και Mmuba Και Acei) δες εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=31835

5).Μου Μπήκε Να Βάλω Και Ρίζες Εκτός Απο Πέτρες Είναι Λάθος;;;; κοιτα η αφρική ειναι νταμάρι, τωρα εάν εσυ θελεις και σου αρέσει δεν έχεις πρόβλημα πιστευω.

6).Απο Πλάτη Τι Προτείνεται Να Βάλω Μάλλον Σκέφτομαι Κάνα Χαρτόνι Να Μπει Εξωτερικά. ενα σκουρο χαρτόνι εξωτερικά (μπλε ή πρασινο) ή εναλακτικά βάψημο εξωτερικά τις πλάτης.

Θα Ακολούθησει Και Φωτογραφικό Υλικό Περί Του Στυσίματος Μου Αν Δεν Υπάρχει Βέβαια Πρόβλημα Όχι Τίποτε Άλλο Απλά Για Να Με Διορθώνεται Στα Λάθη Μου.

περιμένουμε την εξέλιξη !!!!!!! :bigemo_harabe_net-134:

1).Έχω Αγοράσει Απο Συμφορουμίτη Ένα Eheim 2217 Και Είμαι Κάτοχος Απο Ένα Eheim Proffesional 2 Το Θέμα Είναι Ότι Δεν Θυμάμαι Ποια Σειρά Είναι Για Να Σας Πω Τι Παροχή Έχει, Θα Έχω Πρόβλημα Όσο Αναφορά Την Φίλτρανση;;; Κανένα

2).Σκέφτομαι Για Βασάλτη Μαύρο Όσο Αφορά Τον Πυθμένα.Αν σου αρέσει γιατί οχι παρότι δεν είναι βιοτοπικός

3).Δεν Ξέρω Τι Πέτρες Να Βάλω Μέσα Για Τις Κικλίδες (Σίγουρα Δεν Θα Μπουν Αιχμηρές) οχι αιχμηρές και με περίεργα χρωματα γιατι δεν ξέρουμε αν εχουν προσμίξεις,ποταμίσιες από οτ βουνό καλό πλύσιμο και μέσα

4).Επίσης Δεν Ξέρω Τι Άλλα Είδη Μπορώ Να Βάλω Στο Rio Προτείνεται Αν Σας Έρχεται Κάτι Στο Μυαλό π.χ.(Θα Μπορούσα Να Βάλω Και Mmuba Και Acei) και τα acei mbuna είναι ,μπορείς να βάλεις ,3 - 4 χαρέμια άνετα.

5).Μου Μπήκε Να Βάλω Και Ρίζες Εκτός Απο Πέτρες Είναι Λάθος;;;;Κατα καιρούς έχουμε δει ρίζες στα αφρικάνικα ,προσωπικά δεν τις χρησιμοποιώ

6).Απο Πλάτη Τι Προτείνεται Να Βάλω Μάλλον Σκέφτομαι Κάνα Χαρτόνι Να Μπει Εξωτερικά Βέβαια .

Καλή επιτυχία ,περιμένουμε νεώτερα :) :)

συμφωνω με τους προλαλησαντες!

εχεις πολλες επιλογες ψαροσυνθεσης! τα caerulius ειναι παμφαγα οποτε μπορουν να συνδυαστούν και με καποια haps!! :D

και εγω θα προτειμουσα μπεζ ψιλοκκοκη αμμος ή αραγωνιτη! εσυ μπορεις να βαλεις και βασαλτη αρκει να ειναι ψιλοκκοκος!

οσο αφορα τον κορμο εμενα θα μου αρεσε σε ενα καλοστυμμένο aquascape αρκει να ηταν μικρος, κατ αρχην γιατι δεν ειναι αρκετα βιοτοπικος(λεω "αρκετα" γιατι ποιος μας λεει οτι δεν εχει πεσει και κανα ξυλαρακι αναμεσα απο τις πετρες? :P) και δευτερον για να μην επηρεάσει τις παραμετρους σου!

περιμενουμε φωτος! :D

Σας Ευχαριστώ Όλους Για Τις Άμεσες Απαντήσεις Σας.Σε Λιγό Καιρό Θα Σας Κουράσω Με Τα Βήματα Του Ενυδρείου Για Να Με Διορθώνεται Αν Κάνω Σε Κάτι Λάθος.

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά ποιο πάνω! Περιμένουμε νέα σου!

Παιδιά Κάτι Ακόμα Αν Βάλω Για Αρχή Στο 170άρι Μου Εκτός Απο Τα Λαμπίντο Που Έχω Και 2 Λελλούπι Που Έχω Τα Pseudotropheus Socolofi Θα Έχω Πρόβλημα;;;Το Ενυδρείο Θα Αργήσει Λίγο Γιατί Είδα Ότι Λείπει Ένα Ποδαράκι Απο Την Βάση Του Ενυδρείου (Έπιπλο) Όποτε Μίλησα Με Την Juwel Και Είπε Θα Με Στείλει Κάνα Δύο Για Να Διορθοθεί Το Πρόβλημα.

αν μπορεις να επαναλαβεις λιγο την ερωτηση φιλε μου αλλα καν την πιο λιανα γιατι δεν καταλαβα λεξη! τι εχεις στο 170αρι και τι θες να βαλεις?

αν μπορεις να επαναλαβεις λιγο την ερωτηση φιλε μου αλλα καν την πιο λιανα γιατι δεν καταλαβα λεξη! τι εχεις στο 170αρι και τι θες να βαλεις?

170l με 1 αρσενικο μεγαλο και 5 μικρα labido + 2 lellupi έχει μέσα το ενυδρείο μου,Η Ερώτηση μου ειναι αν μπορώ να βάλω Pseudotropheus Socolofi (και αυτά μικρά ειναι)?

ΥΓ. αυτά θα τα εχω μαζι στο 170αρι μου για κανα 2μηνο το πολυ μετα θα πάνε όλα μαζί στο 450άρι μου

συμφωνω οτι πρεπει να δωθουν τα leleupi! επισης αν ΠΡΕΠΕΙ να τα βαλεις μαζι και δεν εχεις αλλη επιλογη τι να πω... κανεις δεν ξερει τι θα γινει!! μπορει να εχεις προβλημα μπορει και οχι! 2 μηνες ειναι αρκετος καιρος!

• 1 month later...

Λοιπόν Ήρθαν Τα Ποδαρικά Απο Την Μαμά Εταιρία Για Το Ενυδρείο Μου Και Βιδώθηκαν,Τώρα Ήρθε Η Ώρα Για Αγορά Μαύρης Μεμβράνης Για Την Πλάτυ Του Ενυδρείου.

• 3 weeks later...

Εχτες Μπήκε Σε Λειτουργία Το Ενυδρείο Με Ένα Φίλτρο Για Αρχή Το Eheim 2217 Τώρα Θα Ήθελα Να Με Πείτε Κάθε Πότε Θα Πρέπει Μετράω,Θέλει Κάθε Μέρα;

Έγινε επεξεργασία - SAVVASGT

Ναι Το Φίλτρο Μου Είναι Στρωμένο, Λοιπόν Κάθε 3 Ημέρες Θα Κάνω Μετρήσεις Και Σε Κανένα 15μερο Θα Τις Ανεβάσω Για Να Μου Πείτε Αν Είναι ΟΚ Οι Μετρήσεις Ώστε Να Βάλω Τα Ψαράκια Μου Μέσα.

αφου το φιλτρο σου ειναι στρωμμενο μπορεις να βαλεις καποιο ψαρακι μεσα για να διατηρει την βιολογια! προσοχη στο ταισμα, οχι υπερβολες και μετα απο 4-5 μερες προσθετεις κανα 2 ακομα και παει λεγοντας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...