Jump to content

Νέο Setup 112Lt

Recommended Posts

Όπως θα έχετε διαβάσει ίσως κάποια από τα μέλη εδώ:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79851&view=&hl=&fromsearch=1

το πολυαγαπημένο μου χρυσόψαρο σήμερα απεβίωσε! Ήταν το πρώτο ψάρι που μπήκε στο νεοστρωμένο ενυδρείο μου στις 21/09..

Για επαγγελματικούς λόγους αύριο μετακομίζω. Η απόσταση είναι 1.5 ώρα, άντε 2 με το στήσιμο κλπ.. Θα εγκατασταθώ μόνιμα μέχρι την επόμενη Κυριακή, οπότε η μετακόμιση του ενυδρείου μπορεί να γίνει σε 2η φάση μέσα στη βδομάδα και δε με ανησυχεί ιδιαίτερα.

Το Oranda που πρόσφατα μπήκε στο ενυδρείο θα δοθεί σε φίλο με χρυσόψαρα.. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις για το νέο στήσιμο του ενυδρείου μου και θα ήθελα τη βοήθειά σας..

Καταρχήν να πω πως μόλις τακτοποιηθώ θα στήσω και το 63lt Juwel Record 600 (που έχω στο κουτί του ακόμα) πάλι με χρυσόψαρα γιατί τα αγαπάω πολύ.

1. Στο υπάρχον ενυδρείο μου 80Χ35Χ40 (112lt) σκέφτομαι αρχικά να βάλω ζωοτόκα. Μου αρέσουν πολύ τα Guppies και νομίζω πως και με τα φυτά που έχω θα είναι οκ. Ωστόσο γνωρίζω πως είναι ψάρια επιφάνειας. Τι άλλες επιλογές έχω για μεσαία ζώνη και βυθό σε συνδυασμό με Guppy;; Πώς πρέπει να είναι το στήσιμο σε αυτή την περίπτωση;;

2. Μου αρέσουν πολύ τα κοπάδια και γενικά ψαράκια μικρού μεγέθους και πολύχρωμα. Τι θα μπορούσα να βάλω για να είναι "γεμάτο" το ενυδρείο και παράλληλα να μην υπάρχει πρόβλημα συμβίωσης;

3. Σε κάθε περίπτωση πείτε μου τον μέγιστο αριθμό ψαριών που πρέπει να έχω. Σε περίπτωση ζωοτόκων μετά τις γέννες πόσα επιτρέπεται να μείνουν ως τελικός αριθμός στο ενυδρείο;;

Υ.Γ.: Επειδή το Oranda θα δοθεί αύριο πρωί και το ενυδρείο θα λειτουργεί χωρίς ψαράκια, υπάρχει πρόβλημα με τη βιολογία; Να ρίξω λίγη τροφή ώστε να τρέφονται τα βακτήρια;;

Υ.Γ.: υπάρχει συνδυασμός κίτρινων, μπλε και πορτοκαλί ψαριών για την περίπτωσή μου;;

Αναμένω εναγωνίως τις απαντήσεις σας...

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis

Όπως θα έχετε διαβάσει ίσως κάποια από τα μέλη εδώ:

http://www.aquazone....l=&fromsearch=1

το πολυαγαπημένο μου χρυσόψαρο σήμερα απεβίωσε! Ήταν το πρώτο ψάρι που μπήκε στο νεοστρωμένο ενυδρείο μου στις 21/09.. //Είναι κρίμα να χάνουμε ζωντανά, αλλά έχεις όρεξη και θα βρεις κάποια να τα φροντίσεις όπως πρέπει.

Για επαγγελματικούς λόγους αύριο μετακομίζω. Η απόσταση είναι 1.5 ώρα, άντε 2 με το στήσιμο κλπ.. Θα εγκατασταθώ μόνιμα μέχρι την επόμενη Κυριακή, οπότε η μετακόμιση του ενυδρείου μπορεί να γίνει σε 2η φάση μέσα στη βδομάδα και δε με ανησυχεί ιδιαίτερα.

Το Oranda που πρόσφατα μπήκε στο ενυδρείο θα δοθεί σε φίλο με χρυσόψαρα.. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις για το νέο στήσιμο του ενυδρείου μου και θα ήθελα τη βοήθειά σας..

Καταρχήν να πω πως μόλις τακτοποιηθώ θα στήσω και το 63lt Juwel Record 600 (που έχω στο κουτί του ακόμα) πάλι με χρυσόψαρα γιατί τα αγαπάω πολύ.

1. Στο υπάρχον ενυδρείο μου 80Χ35Χ40 (112lt) σκέφτομαι αρχικά να βάλω ζωοτόκα. Μου αρέσουν πολύ τα Guppies και νομίζω πως και με τα φυτά που έχω θα είναι οκ. Ωστόσο γνωρίζω πως είναι ψάρια επιφάνειας. Τι άλλες επιλογές έχω για μεσαία ζώνη και βυθό σε συνδυασμό με Guppy;; Πώς πρέπει να είναι το στήσιμο σε αυτή την περίπτωση;; //Ψάρια επιφανείας μόνο δεν τα λες. Κυκλοφορούν σε όλο το ενυδρείο σαν τρελά ! :) Το στήσιμο καλό είναι να περιέχει φυτά όλων των ειδών και επιφανείας ώστε να κρύβονται τα μικρά.

2. Μου αρέσουν πολύ τα κοπάδια και γενικά ψαράκια μικρού μεγέθους και πολύχρωμα. Τι θα μπορούσα να βάλω για να είναι "γεμάτο" το ενυδρείο και παράλληλα να μην υπάρχει πρόβλημα συμβίωσης;

//Κοπαδόψαρα της κατηγορίας tetras χρειάζονται άλλα νεράκι από τα ζωοτόκα οπότε καλό είναι μην τα συνδυάσεις. Με τα guppies και τις γέννες σύντομα θα έχεις ένα ενυδρείο γεμάτο κίνηση.

3. Σε κάθε περίπτωση πείτε μου τον μέγιστο αριθμό ψαριών που πρέπει να έχω. Σε περίπτωση ζωοτόκων μετά τις γέννες πόσα επιτρέπεται να μείνουν ως τελικός αριθμός στο ενυδρείο;;

//Δεν μπορώ να σου ακριβή αριθμό για guppies. Φαντάζομαι όμως ότι 10 με 15 είναι αρκετά. Σε κάθε περίπτωση, βλέπεις και κάνεις.

Υ.Γ.: Επειδή το Oranda θα δοθεί αύριο πρωί και το ενυδρείο θα λειτουργεί χωρίς ψαράκια, υπάρχει πρόβλημα με τη βιολογία; Να ρίξω λίγη τροφή ώστε να τρέφονται τα βακτήρια;;

//Να τρίψεις τροφή ναι και όταν με το καλό μετακομίσεις ρίξε και μια δόση έτοιμων αποικιών από την εταιρία που χρησιμοποιείς. :)

Υ.Γ.: υπάρχει συνδυασμός κίτρινων, μπλε και πορτοκαλί ψαριών για την περίπτωσή μου;;

//Αν πας σε guppies έχει πολλά και διάφορα χρώματα, εντυπωσιακά και όμορφα. ;)

Αναμένω εναγωνίως τις απαντήσεις σας...

Καλή αρχή στο νέο μέρος. :)

Ευχαριστώ dpap. Η περίπτωση κοπαδόψαρων ή άλλου συνδυασμού αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, όχι σε συνδυασμό με Guppies. Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά.. Αν όμως κινούνται σε όλο το ενυδρείο τα Guppies, είναι οκ! :-)

Από φυτά έχω Ανούμπιες, μπόοοολικο κερατόφυλλο και κανά 2 Κρυπτοκορίνες κ.ά., όλο τα ξεχνάω, οπότε μάλλον είναι οκ.

Με το χαλικάκι τι να κάνω;; Είναι κατάλληλο ή πρέπει να κινηθώ σε κάτι διαφορετικό;

Υπάρχει περίπτωση ενδεχόμενο παράσιτο από τα χρυσόψαρα να βλάψει τα νέα ψαράκια;;

Ευχαριστώ dpap. Η περίπτωση κοπαδόψαρων ή άλλου συνδυασμού αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, όχι σε συνδυασμό με Guppies. Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά.. Αν όμως κινούνται σε όλο το ενυδρείο τα Guppies, είναι οκ! :-)

Από φυτά έχω Ανούμπιες, μπόοοολικο κερατόφυλλο και κανά 2 Κρυπτοκορίνες κ.ά., όλο τα ξεχνάω, οπότε μάλλον είναι οκ.

Με το χαλικάκι τι να κάνω;; Είναι κατάλληλο ή πρέπει να κινηθώ σε κάτι διαφορετικό;

Υπάρχει περίπτωση ενδεχόμενο παράσιτο από τα χρυσόψαρα να βλάψει τα νέα ψαράκια;;

Αν πας σε κάποιο είδος tetras που να είναι κατάλληλο για το μέγεθος του ενυδρείου σου, πρέπει να είσαι έτοιμος να μαλακώνεις το νεράκι σου. Αυτό σημαίνει είτε αντίστροφη όσμωση είτε χρήση φύλλων catappa και αλλαγές νερού με χρήση τύρφης. :)

Με τα φυτά που έχεις είσαι σούπερ και με την παρουσία μποοοολικου κερατόφυλλου, εξασφαλίζεις και την προστασία των μικρών guppies. Το χαλίκι είναι μια χαρά , τα guppies δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις για βυθό.

Για το τελευταίο που με ρωτάς δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω κάτι με σιγουριά καθώς δεν το επιτρέπει η εμπειρία μου. :)

Αφου αποφασισες να βαλεις guppies μια χαρα ειναι το χαλικακι.Δεν χρειαζεται να βαλεις πολλα για αρχη αφου σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα θα αρχισουν να αναπαραγονται με γρηγορους ρυθμους.Πιστευω με 2-3 χαρεμακια(1αρσ-2 τουλαχιστον θυληκα)εισαι μια χαρα.Μπορεις βεβαια να βαλεις 1 η 2 χαρεμια guppies και ενα χαρεμι platies που ειναι και αυτα ομορφα ψαρακια.Καλυτερα να αποφυγεις ξιφοφορους και mollies αν θες να βαλεις guppies καθως γινονται μεγαλα και θα σου τρωνε τα μωρα

Τέλεια!! Σκεφτόμουν για αρχή 2 αρσενικά και 5-6 θυληκά και ελπίζω προς τα Χριστούγεννα να έχω γέννα αν όλα πάνε καλά.. Λίγο κερατόφυλλο που έχω χύμα και αιωρείται στην επιφάνεια να το φυτέψω για να μην τα εμποδίζει στο κολύμπι ή είναι οκ για ξεκούραση και για κρυψώνα όταν με το καλό γεννήσουν;

Αν το φυτεψεις θα χαλασει.η το αφηνεις στην επιφανεια η το δενεις σε καμια πετρα.Εγω παντα το αφηνα στην επιφανεια

Οκ!! Ευχαριστώωωω!! Δεν ήξερα πως χαλάει το κερατόφυλλο. Νόμιζα πως μόνο με τις Ανούμπιες συμβαίνει. Έτοιμος για ζωοτόκα!! Άντε και μετά τα λατρεμένα μου χρυσόψαρα (2) στο μικρό ενυδρείο.

Οκ!! Ευχαριστώωωω!! Δεν ήξερα πως χαλάει το κερατόφυλλο. Νόμιζα πως μόνο με τις Ανούμπιες συμβαίνει. Έτοιμος για ζωοτόκα!! Άντε και μετά τα λατρεμένα μου χρυσόψαρα (2) στο μικρό ενυδρείο.

:thumbup:

Αν το φυτεψεις θα χαλασει.η το αφηνεις στην επιφανεια η το δενεις σε καμια πετρα.Εγω παντα το αφηνα στην επιφανεια

Ακριβώς αυτό ! Δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση αρνητικά τα ψαράκια. :)

Αφου αποφάσισες να κινηθείς στο χώρο των ζωότοκων θα κινηθείς με αυτά....τα ζωότοκα πάνε με ζωότοκα μπορείς να βάλεις όλα τα είδη...εγώ επειδή είμαστε κοντά και στα λίτρα θα σου τι έχω και τρέχει εδώ και τρεις μήνες.... γκάπυ (χαρέμι),ξιφοφόρους helleri ,molly (silver και sailfin) από ζωότοκα και ancistrus για βυθό... τα μολυ κινούνται κυρίως στη μέση του ενυδρείου και τα ancistrus βυθό... τώρα από θέμα πόσα θα κρατήσεις.... σκέψου ότι κάθε εκ ψαριού θέλει ένα λίτρο νερο... αλλά κάποια στιγμή και οι γέννες θα σε κουράσουν

Μάλιστα.. Ενδιαφέρουσα μου φαίνεται η σύνθεση με καλή ποικιλία.. Ευχαριστώ Αντώνη! Τι φίλτρο έχεις; Το δικό μου το 2ο μάλλον τα 'φτυσε και έμεινα με το Aquael (450l/h). Αρκεί πιστεύεις;

Παιδια θα πρεπει να σας πω οτι καποια ζωοτοκα υβριδιζουν μεταξυ τους..

Μάλιστα.. Ενδιαφέρουσα μου φαίνεται η σύνθεση με καλή ποικιλία.. Ευχαριστώ Αντώνη! Τι φίλτρο έχεις; Το δικό μου το 2ο μάλλον τα 'φτυσε και έμεινα με το Aquael (450l/h). Αρκεί πιστεύεις;

δεν νομιζω να αρκει αυτο το φιλτρο

Ναι στην περίπτωση της δικής μου σύνθεσης τα molly πανε και μεταξύ τους αλλά προς το παρόν καλύπτονται με τα είδη τους......νομίζω ότι είναι μικρό θέλεις μεγαλύτερη κυκλοφορία....

Δυστυχώς προς το παρόν ούτε λόγος για εξωτερικό. Αν πάω σε Resun εσωτερικό με 600l/h δε θα είμαι καλυμένος; Βρήκα ένα στα 8€ και λέω να το πάρω!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα...εγώ γενικά είμαι της άποψης να επιχειρούμε κάποια πράγματα... ένα είναι το σίγουρο το 600λ/ω θα σε βοηθήσει πεισσότερο

Πιστεύω πως 600l/h συν το υπάρχον με 450l/h να είναι καλά. Έχω ήδη στρωμένο και το άλλο που τρέχει σιγά σιγά, αλλά μάλλον θα τα φτύσει οπότε εύκολα θα αποικίσουν βακτήρια στο νέο μεταφέροντας τα υλικά από το σχεδόν χαλασμένο που έχω και θα είναι όλα οκ. Για αρχή θα βάλω 2 χαρέμια Guppies και σε καμιά εβδομάδα και τα υπόλοιπα για να μην έχω θέματα με τη βιολογία μου.

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά!!! Θα επανέλθω με παρουσίαση σύντομα.. Οποιαδήποτε άλλη γνώμη, πρόταση, συμβουλή καλοδεχούμενη!!

Άντε πάω να συνεχίσω τη μετακόμιση! ;):P

Καλή αρχή!!!!!!!!

• 2 weeks later...

Τελικά οι ρουτίνες μου είναι διαφορετικές από ό,τι υπολόγιζα. Γέμισα την προηγούμενη Δευτέρα, Πέμτη έκανα αλλαγή (νιτρικά 25) και σήμερα μέτρησα πάλι 25 νιτρικά οπότε αύριο θα κάνω αλλαγή και πλέον θα γίνονται οι αλλαγές κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 30%!

Καλά δεν είναι για ενυδρείο με Guppy?

Πολλά νιτρικά ρε Κωνσταντίνε ! :) Τελικά η βρύση βγάζει μηδενικά ;

Μήπως παραταίζεις ;

Κάτι δεν πάει καλά.....από τι τα έχεις τόσα πολλά νιτρικά...

Ταΐζω 2 φορές τη μέρα και η τροφή καταναλώνεται σε μηδενικό χρόνο.. Αμμωνία κ νιτρώδη δεν έχω και η βρύση δεν έχει νιτρικά. Δηλαδή κάτι δεν πάει καλά; Την Πέμπτη που έκανα αλλαγή είχε εμφανιστεί και άλγη στο μπροστινό τζάμι που την καθάρισα με το σφουγγαράκι και έκτοτε δεν εμφανίστηκε ξανά. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το λίπασμα; (Seachem Flourish)

κάθε πότε ρίχνεος? βυθό καθαρίζεις??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...