Jump to content

Φυτά Στο Ενυδρείο Και Οι Απαιτήσεις Τους.

Recommended Posts

Δεν υπαρχει λογος να το σβησω φιλε μου,στο συγκεκριμενο θεμα συζηταμε διαφορα που εχουμε παρατηρησει στα φυτα μας :)

:)

Να μαι και γω πάμε αρχικά στην ντοματιά μου ή cabomba caroliniana που όταν αρχισε να φτάνει κον΄τα στην επιφάνεια άρχισε να ασπρίζει χωρίς όμως να ξερένεται όσο πιο κον΄τα είναι στον φωτισμό τόσο χαλάει το χρώμα της. Επίσης όταν την κλαδεύεις τα φύλλα της ανοίγουν πάρα πολύ και απομακρύνονται

Άλλο ένα περιστατικό με την κρυπτοκορίνα που έχω την είχα βάλει σε ένα κοχύλι μέσα στο ενυδρείο είχε λίγο χώμα τώρα έχει κάνει μια απίστευτη ρίζα και έχει πεταχτεί απέξω και μου <<γεννάει>> συνεχώς....

--Τελικά η κουβα δεν αντέχει στους 16 βαθμούς.--

Έκανα και εγώ την γκάφα μου.

Για το καλοκαίρι είχα βγάλει την θέρμανση από το ενυδρείο μου και ξέχασα να την βάλω τώρα που κρύωσε ο καιρός.

Ξαφνικά μέσα σε 4 μέρες είχε χαλάσει κατά 30% του φυτού, έσπαγα το κεφάλι μου να βρω τη φταίει αφού δεν άλλαξα τίποτα. Την πέμπτη μέρα τελικά αποφάσισα να κάνω κάποιες μετρήσεις στο νερό και όταν βούτηξα το χέρι μου στο ενυδρείο είχε παγώσει. Ε… τότε κατάλαβα την γκάφα μου.

Τώρα περιμένω να συνέρθει από την γρίπη. :bigemo_harabe_net-111:

Ααχ Χρηστο ποσοι απο εμας την εχουμε πατησει ετσι και επρεπε να βαλουμε το χερι μας να το καταλαβουμε..εεε λογικα θα φτιαξει,παντως δεν χρειαζεται να βγαζεις τελειως τον θερμοστατη,βγαζε την μπριζα,επισης αμα δεν πεσει η θερμοκρασια δεν αναβει και πιστευω ειναι ισως δυσκολο να κολησει ειτε ανοιχτος ειτε κλειστος...τεσπα αφου το πηρες μυρουδια ολα καλα...

Να μαι και γω πάμε αρχικά στην ντοματιά μου ή cabomba caroliniana που όταν αρχισε να φτάνει κον΄τα στην επιφάνεια άρχισε να ασπρίζει χωρίς όμως να ξερένεται όσο πιο κον΄τα είναι στον φωτισμό τόσο χαλάει το χρώμα της. Επίσης όταν την κλαδεύεις τα φύλλα της ανοίγουν πάρα πολύ και απομακρύνονται

Μια διορθωση να κανω,η ντοματια δεν ειναι η cabomba caroliniana αλλα η Hydrophila Difformis :)

Μια διορθωση να κανω,η ντοματια δεν ειναι η cabomba caroliniana αλλα η Hydrophila Difformis :)

Ουπς αυτό δεν το ξερα...και τόσο καιρό το λέω λάθος όσο ζεις μαθαίνεις την caroliniana ;έχω πάντως

• 1 month later...

Επαναφερω αυτο το ωραιο θεμα με αφορμη κατι που παρατηρω στο διαβολοφυτο που λεγετε cryptocoryne wendtii brown.Εκτος οτι σε μερικα σημεια τα φυλλα της ειναι πρασινα και οχι καφε,εκτος οτι φυτρωνει εκει που δεν το σπερνουν,παρατηρω στην μπροστινη ζωνη του ενυδρειου μου που εχει φυτρωσει οτι λογο μαλλον του πολυ φωτισμου που εχει εκει,εχει μεινει παρα πολυ κοντο και οταν λεω παρα πολυ εννοω παρα πολυ,ουτε γρασιδι να ηταν!:P

Οταν αναψουν τα φωτα θα προσπαθησω να βγαλω φωτο για να το δειτε.

Επαναφερω αυτο το ωραιο θεμα με αφορμη κατι που παρατηρω στο διαβολοφυτο που λεγετε cryptocoryne wendtii brown.Εκτος οτι σε μερικα σημεια τα φυλλα της ειναι πρασινα και οχι καφε,εκτος οτι φυτρωνει εκει που δεν το σπερνουν,παρατηρω στην μπροστινη ζωνη του ενυδρειου μου που εχει φυτρωσει οτι λογο μαλλον του πολυ φωτισμου που εχει εκει,εχει μεινει παρα πολυ κοντο και οταν λεω παρα πολυ εννοω παρα πολυ,ουτε γρασιδι να ηταν! :P

Οταν αναψουν τα φωτα θα προσπαθησω να βγαλω φωτο για να το δειτε.

:icon_dance:

Η μαρσιλεα μου μόλις έπιασε έγινε πως στις φωτό σου Κωστα και με τα 3 φυλωματα,εγω έχω παρατηρήσει στις δικές μου ότι όταν έχει πολύ φως αναπτυσε πιο αργά και απ την κουμπα,άμα έχει σκιές φουντωνουν τα φύλλα της και αρχηγία κατακόρυφα και άμα έχει πολύ φως πιάνουν σποτ και πέφτουν τα φύλλα της και έχει παλυ αργό ρυθμό αναπτυξεις....

Η μαρσιλεα μου μόλις έπιασε έγινε πως στις φωτό σου Κωστα και με τα 3 φυλωματα,εγω έχω παρατηρήσει στις δικές μου ότι όταν έχει πολύ φως αναπτυσε πιο αργά και απ την κουμπα,άμα έχει σκιές φουντωνουν τα φύλλα της και αρχηγία κατακόρυφα και άμα έχει πολύ φως πιάνουν σποτ και πέφτουν τα φύλλα της και έχει παλυ αργό ρυθμό αναπτυξεις....

Εμενα αναπτυσετε κανονικα με το φως που εχω,το οποιο ειναι περιπου 1w/l.

Τα φυλλα της δεν πεφτουν απο το φωτισμο,μαλλον καποια ελειψη εχεις.

Καλο μου εντομο αυτο που λες δεν ισχυει για το φως.εχεις σιγουρα αλλο θεμα οπως αλλωστε λεει και ο γκαρντασης ραστα και ποθανολογω και εγω πως ειναι καποιο βασικο μακροστοιχειο σε ελλειψη.

Mobile klaz speaking...

Οταν ειχα μος ειχα αναλογη εμπειρια Κωστα, και ειχε γεμιση κλαδοφορα. Οταν απο τα αλλα φυτα σκιαστικε εφυγε δια μαγειας η κλαδοφορα απο μονη της αλλα με τον καιρο την εχασα λογο σαε που μου την ροκανιζανε. Να πω πως οταν ειχε κλαδοφορα η μος τα σαε δεν την πειραζανε.

Αυτο με τα ατιμα αυτα ψαρια το εχω τσεκαρει και γω. :poster_oops: και μετα η κλαδοφορα στο μπαστουνι του φιλτρου. :ranting2:

Ήμουν σχεδόν συγουρος μπορώ να πω για αυτο...το θέμα είναι όμως τη ληπει....φως έχω 0.70/λ, υπόστρωμα aquabasis-manado, και οληηηη την σειρά της seachem σε εβδομαδιαίο προγραμμα,και co2 30ppm....όλα τα αλλά φυτά μου πανε σφαίρα πάντως χωρίς τροφοπενιες....καμία ιδέα;;;

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Επειδή όμως με βάλατε σε σκέψεις και το έψαξε δεν φταίει το φως...φταίει ότι το ενυδρειο πρόσφατα ξεστηθηκε για αλλαγή υποστρωματος και μάλλον δεν έχει προσαρμοστη γιατί είχα και λιώσιμο κάποιων φύλλων....επίσης μου έκανε εντύπωση γιατί έχω δυο στου μονομάχου μου και εκεί έχει μια λαμπα 11βατ......

Eχω 24 μήνες Ανούμπια μπαρτέρι,( http://www.aquazone.gr/forums/index.php?app=galleryℑ=1167 ) στις αρχές είχε πιάσει τριχοειδή άλγη καφέ άλγη,μετά πήρε ανκίστρους και ανέλαβε καθήκοντα συντήρησης. Έχω 17 μήνες ανούμπια νάνα και είναι σε καλή κατάσταση ακόμη. Είχα πριν 14 μήνες JAVA FERΝ αλλά σιγά σιγά μαύρισε και έμειναν μόνο οι ρίζες ! Από λίπασμα έχω υγρό, SERA FLORENA

Επειδή όμως με βάλατε σε σκέψεις και το έψαξε δεν φταίει το φως...φταίει ότι το ενυδρειο πρόσφατα ξεστηθηκε για αλλαγή υποστρωματος και μάλλον δεν έχει προσαρμοστη γιατί είχα και λιώσιμο κάποιων φύλλων....επίσης μου έκανε εντύπωση γιατί έχω δυο στου μονομάχου μου και εκεί έχει μια λαμπα 11βατ......

Εχω το ιδιο προβλημα και ξεκινησα καθημερινη δοσολογια σε καλιο.Απ οτι διαβασα η marsilea ειναι φυτο-δεικτης σε φωσφορικα.Υπαρχει περιπτωση να εχουμε και οι 2 ελειψη φωσφωρικων

Eχω 24 μήνες Ανούμπια μπαρτέρι,( http://www.aquazone....leryℑ=1167 ) στις αρχές είχε πιάσει τριχοειδή άλγη καφέ άλγη,μετά πήρε ανκίστρους και ανέλαβε καθήκοντα συντήρησης. Έχω 17 μήνες ανούμπια νάνα και είναι σε καλή κατάσταση ακόμη. Είχα πριν 14 μήνες JAVA FERΝ αλλά σιγά σιγά μαύρισε και έμειναν μόνο οι ρίζες ! Από λίπασμα έχω υγρό, SERA FLORENA

Η java fern ειναι φυτο-δεικτης για ελειψη καλιου.Τα σημαδια που αναφερεις πιο πανω ειναι ακριβως αυτο.Ξεκινα δοσολογια Καλιου.

Και για οσους δεν το εχουν διαβασει http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=72201

Κωστα μάλλον σας μπέρδεψα...μίλησα για δυο φυτά ταυτόχρονα...η καρδιακές μου παει σφαίρα, έχει αναπτυχθεί με απιστευτους ρυθμούς και το ριζικό της σύστημα παει πολυ καλα,αυτο το λέω γιατί το βλέπω στο τζαμί...η κρυπτοκορινες μου ριχνους τα φύλλα τους...Στο μεγάλο ενυδρειο όμως...στο μικρο "τεντονονται" ψηλά....

Κωστα μάλλον σας μπέρδεψα...μίλησα για δυο φυτά ταυτόχρονα...η καρδιακές μου παει σφαίρα, έχει αναπτυχθεί με απιστευτους ρυθμούς και το ριζικό της σύστημα παει πολυ καλα,αυτο το λέω γιατί το βλέπω στο τζαμί...η κρυπτοκορινες μου ριχνους τα φύλλα τους...Στο μεγάλο ενυδρειο όμως...στο μικρο "τεντονονται" ψηλά....

Αυτο τι ειναι παλι?Με μπερδεψες. :P

Autocorrect από το κινητό Άγγελε ; Καρδιακούς μας έχεις κάνει ... :P

Καταραμένο autocorrect Δημήτρη...η μαρσιλεα ήθελα να πω-παει σφαίρα-απλωνη και αυξάνεται....

Και μενα ετσι κανει η δικια μου αλλα μετα για καποιον λογο τα παλια φυλλα γινονται καφε σιγα σιγα και χαλανε.Ριχνω καλιο και θα δω πως θα παει αλλιως αν δεν ειναι αυτο τοτε εχω ελειψη φωσφορικων!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...