skoros 18 Ιανουαρίου 2007 #1 Share 18 Ιανουαρίου 2007 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΕΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 18 Ιανουαρίου 2007 #2 Share 18 Ιανουαρίου 2007 Γιατί λες ότι δεν έχεις βιολογικό φίλτρο πλέον? Πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα? Δεν υπάρχει - από όσα ξέρω μέχρι στιγμής - θεραπεία με τα κοινά ενυδρειακά φάρμακα, που να εξοντώνει τελείως τις αποικίες των βακτηριδίων του φίλτρου. Να τις επηρεάζει κάπως ναι (υπό κάποιες συνθήκες), να τις εξολοθρεύει όχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaBoy 18 Ιανουαρίου 2007 #3 Share 18 Ιανουαρίου 2007 Εκανες θεραπεια?Με τι? Πως το καταλαβες?Μεχρι να βρεις υλικα ριχνε ενεργα βακτηρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
black&white 18 Ιανουαρίου 2007 #4 Share 18 Ιανουαρίου 2007 Μπορω να σου δωσω substrat pro η μακαρονι η μπλε σφουγγαρι αν χρειαζεσαι.Βρισκομαι Πετραλωνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 18 Ιανουαρίου 2007 Author #5 Share 18 Ιανουαρίου 2007 ΕΚΑΝΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ JBL FURANOL ΓΙΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ Η ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΗ3 =0,1 ΝΟ3 =5 ΝΟ2 =0 ΡΗ =7,2 ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ 50% ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΗ3 =0,1 ΝΟ3 =5 ΝΟ2 =0 ΡΗ =7,2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 18 Ιανουαρίου 2007 #6 Share 18 Ιανουαρίου 2007 (edited) Αρα? Που είναι το πρόβλημα? Ανέβασες λίγο αμμωνία, όχι δραματικά όμως. Μάλλον άλλα προβλήματα έχει το ενυδρείο σου (σύνθεση) και όχι βιολογίας... Κάνε μια αλλαγή νερού (40-50%), ρίξε και λίγο αλάτι ενυδρειακό, ξαναμέτρα να σιγουρευτείς ότι είσαι εκεί (το ΡΗ=7,2 μου φαίνεται κάπως για τα δεδομένα σου, εάν δεν έχεις κάνει κάτι για να το ρίξεις...), μην ταΐσεις για 2-3 μέρες και θα είσαι εντάξει μάλλον (ρίξε και Stress Zyme της Α.Ρ.Ι.). Έγινε επεξεργασία 18 Ιανουαρίου 2007 - filoxenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaBoy 18 Ιανουαρίου 2007 #7 Share 18 Ιανουαρίου 2007 Οι μετρησεις ειναι καλες,μην ταισεις για κανα 2 μερες. Το Stress Zyme της Α.Ρ.Ι που σου προτεινε ο filoxenos ειναι βακτηρια,καλο θα κανουν. Τον ανθρακα αστον στο φιλτρο για κανα 2 βδομαδες. Μετρησεις αμμωνιας να μετρας να δεις πως παει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 18 Ιανουαρίου 2007 Author #8 Share 18 Ιανουαρίου 2007 Σε ευχαριστώ black&white για την σωτήρια παρέμβαση σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 18 Ιανουαρίου 2007 Author #9 Share 18 Ιανουαρίου 2007 Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας ρίχνω βακτηρία της sera το nitrivec Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 20 Ιανουαρίου 2007 Author #10 Share 20 Ιανουαρίου 2007 ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΛΩΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
black&white 21 Ιανουαρίου 2007 #11 Share 21 Ιανουαρίου 2007 Μακαρι φιλε μου.Ευχομαι να πανε ολα καλα απο δω και μπρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skoros 24 Ιανουαρίου 2007 Author #12 Share 24 Ιανουαρίου 2007 Φίλε Γιώργο τελικά μάλλον όλα πάνε καλά οι Έλλη, Χρύσα, Κάτια, Ορέστης, Μπάμπης και τα τρία αβαπτίστα σε ευχαριστούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος