Jump to content

Υπόστρωμα

leosamaras

Recommended Posts

Όταν τοποθετούμε φυτά και τα αφορούμε μετά από περίπου ένα μήνα ρουφάνε όλας τις βιταμίνες του υποστρώματος και μετα αν τοποθετίσουμε άλλα φυτά θα είναι σαν να μην έχουν υπόστρωμα?

Οχι δεν ισχυει κατι τετοιο.Το υποστρωμα απελευθερωνει σιγα σιγα τα θρεπτικα του συστατικα και ειναι ενεργο για 6-9 μηνες και μετα μπορουμε να το εμπλουτισουμε με ταμπλετες λιπανσης.Αν το ενυδρειο μας τρεχει παρα πολυ καιρο το υποστρωμα εμπλουτιζεται και απο τα απορριμματα και τις τροφες των ψαριων μας.

Μόνο 6-9 μήνες?

Και αν δεν θελω να μπλέξω με ταμπλετες..?

μπορούμε να αλλάξουμε υπόστρωμα χωρίς να αλλάξουμε το χαλικάκι μας?

Δυσκολο να γινει κατι τετοιο..για να αλλαξεις υποστρωμα θα πρεπει να ξηλωσεις ολο το ενυδρειο και να το στησεις απο την αρχη,να κοσκινισεις το χαλικι για να το διαχωρισεις απο το υποστρωμα..

Γιατι φοβασαι τις ταμπλετες?Δεν ειναι τιποτα δυσκολο.

Με το υποστρωμα ξερω πως εχω σε ολλο το ενυδρειο και σε ολα τα φυτα μου ομιομορφη λιπανση και σωστη.

Και απ την αλλη σκεφτομαι: γιατί να μην βάλω σκετο χαλικη και ταμπλετες απο κατω και να βάλω υποστρωμα και μετα να το ταιζω ταμπλετες?

Δεν ειναι και το πιο σψστο να βαλεις χαλικι και να το γεμισεις ταμπλετες γιατι σε μερικα σημεια οι ταμπλετες που θα βαλεις μπορει να ειναι ακυρες.

Ταμπλετες βαζεις μονο εκει που υπαρχουν φυτα και τις βαζεις κοντα στη ριζα τους οχι απευθιας απο κατω.Αν εσυ εχεις γεμισει το χαλικι ταμπλετες και πας να φυτεψεις και πεσεις πανω σε ταμπλετα,αφου δεν θα ξερεις που ακριβως βρισκονται,θα σου καψει τις ρζες του φυτου.

Το υποστρωμα ειναι καλο για τα φυτα γιατι δινει καλη αναπτυξη και οταν περασει το 12μηνο βαζουμε καμια ταμπλετα στα φυτα μας,οχι σε ολο το υποστρωμα.

Βεβαια παιζει ρολο τι φυτα θελεις να βαλεις για το αν θα βαλεις υποστρωμα η οχι.Αν θελεις πχ γρασιδια η γνωμη μου ειναι να βαλεις υποστρωμα.

Θα σου πω και μια προσωπικη μου εμπειρια,εχω υποστρωμα το οποιο ηταν στο 100αρι ενυδρειο μου,το ξεστησα μετα απο 9 μηνες λειτουργιας και εβαλα το υποστρωμα του σε 2 μικροτερα ενυδρεια.Σε πληροφορω οτι τα φυτα μου πανε μια χαρα και χωρις να το εχω εμπλουτισει με ταμπλετες.Τωρα το υποστρωμα λειτουργει για περιπου 2 χρονια!

Ευχαριστω πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες, δεν το είχα σκεφτεί έτσι...

Με τον κενούριο μου φωτισμό πήρα μαζί και ένα γλάστρακια Κούβα για να το δοκιμάσω. Μέχρι στιγμής παει πολύ καλά http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=79815&pid=718633&st=20entry718633

Μια χαρα,βαλε και καμια φωτο να παρουμ λιγο ματι :P

Παρεπιπτωντος το υποστρωμα που αναφερω πιο πανω ειναι το ιδιο μ αυτο που εχεις και εσυ! :)

Ειναι καλη εταιρια αλλα υπαρχουν και αλλες εταιριες που ειναι εξισου καλες.:)

Άντε και μάλλον από δευτέρα θα έχεις άλλα τρία φυτά στο ενυδρείο!!!!!!!!!!! :bigemo_harabe_net-72: :bigemo_harabe_net-72:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...