Jump to content

Προτάσεις Για Υλικό Ανακλαστήρα;

x-nos

Recommended Posts

Έχω ένα καπάκι που έχω φτιάξει παλιότερα και δεν έχω αφήσει από λάθος μου χώρο για να βάλω ανακλαστήρες του εμπορίου. Έχει κάποιος στο μυαλό του κάποιο υλικό που θα μπορούσα να βάλω πίσω από της λάμπες ώστε να μπορέσει να βοηθήσει χωρίς να σκουριάζει;

http://www.kz.all.bi...log/137799.jpeg

Κολλητική ταινία με επίστρωση αλουμινόχαρτου

Μου δουλεψε καλα!

Να πω βεβαια οτι ηταν και παλι ιδεα του Αιολου!

Τα ευσημα εκει...

Έγινε επεξεργασία - vales_red

ε οχι και ιδεα του αιολου...αυτα τα κολπακια τα δουλευαμε απο τοτε που γιναν οι πετρες βαλ.......

Α ρε Βαγγέλη.... δεν έχει αφήσει τίποτα να το ανακαλύψουμε εμείς! χαχα

Ευχαριστώ Vales

Klaz respect... ;)

Έγινε επεξεργασία - x-nos

Ριξε μια ματια και εδω.

Ριξε μια ματια και εδω.

Είσαι άρχοντας... κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου. Να σαι καλά

;)

ειναι δοκιμασμενη ρικ αυτη η ταπετσαρια? θα εχει διαρκεια? αν την εχεις δοκιμασει κανει ιδια δουλεια με ενα ανοξείδωτο ανακλαστήρα? :D

Οχι, φιλε μου, για να ειμαι ειληκρηνης δεν την εχω δοκιμαση αλλα ειναι για υδροπονικα συστηματα και ειδικα το Orca Film mylar υποσχεται πολλα, φτανει βεβαια να επιβεβαιωθει και στην πραξη. Οπως και να εχει πιστευω θα ειναι καλυτερη απο την απλη αλουμινοταινια που στο κατω κατω ειναι για αλλες χρησεις προσχεδιασμενη και την εχω δοκιμαση.

Orca Film mylar

• 99% αντανάκλαση του φωτός .
  • Για τέλεια διανομή του φωτός σε όλη την επιφάνεια καλλιέργειας.
  • Τα καυτά σημεία (hotspot) είναι πλέον παρελθόν
  • Βοήθα να έχουν το ίδιο ύψος τα φυτά εξαιτίας της τελείας διανομής του φωτός .
  • Διατηρεί την θερμότητα .
  • Ανθεκτική στην μούχλα και την άλγη .Κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμα φιλικά προς περιβάλλον υλικά .
  • Δεν κιτρινίζει μετά από πολλές χρήσης είναι αδιάβροχη και καθαρίζεται εύκολα.

:)

α μαλιστα....... :bigemo_harabe_net-168:

σαν πολυ καλα ακουγονται ολα αυτα... βρε λες να το δοκιμασω αντι για ανοδειδωτη λαμαρινα που θα εβαζα?

πάντως και η ανοξείδωτη λαμαρίνα είναι καλή ιδέα απλά πρέπει να είναι καλό το μέταλλο .υπάρχουν αρκετά είδη τα οποία τα ξεχωρίζεις με τα νούμερα .το 316 είναι απο τα καλύτερα .

εγω εχω Γιωργο επειδη την χρησιμοποιουμε για "κασα" στους ηλιακους συλλεκτες οποτε θα ειναι απο την καλη ποιοτητα! εξαλου εδω και 2 χρονιααυτη εχω στο φυτεμενο και δεν επαθε τιποτα! :D

Έγινε επεξεργασία - adlib

ε οχι και ιδεα του αιολου...αυτα τα κολπακια τα δουλευαμε απο τοτε που γιναν οι πετρες βαλ.......

Αφηστε να πεσει και κατι κατω ρε παιδια...Εγω το ειδα απο τον Αιολο, οποτε και αυτον θα αναφερω.

Φαντασου ποσο μπροστα ειστε! Εγω το μαθα μολις πριν ενα χρονο. (Μηπως να μαφηνατε να διαγωνιστω με τα νεα μελη-νεα ενυρεια?) Σοβαρα τωρα.

ολα καλα βαλ.δεν μας λειπει η βαρυτητα.και στο χομπι υπαρχουν τοοοσες λεπτομερειες... ο αιολος εχει τα χρονακια του.και εγω δεν πηγαινω πισω.αν σκεφτεις οτι με το χομπι ασχολουμαι ζεστα απο τα 13 μου και ειμαι 42.

α μαλιστα....... :bigemo_harabe_net-168:

σαν πολυ καλα ακουγονται ολα αυτα... βρε λες να το δοκιμασω αντι για ανοδειδωτη λαμαρινα που θα εβαζα?

Ενταξει, το κοστος δεν ειναι απαγορευτικο οποτε πρατεις οπως νομιζεις καλυτερα.

Τελικά η Orca film mylar είναι άσπρη από την πλευρά αντανάκλασης και δεν μου κάθισε καλά! Οπότε προτίμησα να πάρω αυτή που είναι σαν αλουμινόχαρτο. Τώρα το θέμα μου είναι ότι δεν είναι αυτοκόλλητες και θα πρέπει να βρω με τι κόλλα να την βάλω χωρίς να την καταστρέψω. Καμία ιδέα κανείς;

δεν ξερω αν η κολλα διπλης όψεως κανει δουλεια... δεν ξερω ποση ανθεκτικότητα θα εχει...μπορεις να βαλεις κολλα στιγμης στις 4 γωνιες και οποτε θες το βγαζεις ευκολα!

Λογικα και με λιγο σιλικονη δεν θα εχεις προβλημα...............

Με αυτές τις ξυλόκολλες που κάνουν τις χειροτεχνίες όπως τον τύπο στο art attack λέτε να την μουλιάσει;

• 2 weeks later...

Τελικά το κόλλησα με atlacoll που κολλάει ξύλο και χαρτί και το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο και σωστό.

post-20755-0-90425100-1352788256_thumb.jpg

post-20755-0-76934700-1352788312_thumb.jpg

post-20755-0-45412300-1352788361_thumb.jpg

Μια χαρα φαίνεται να κολλησε το ανακλαστικο φυλλο, αλλα τα μπαλαστ με την υγρασια εκει δεν θεωρω την καλυτερη λυση.

Το καπάκι είναι σε ύψος 10εκ από το τζάμι και άλλα 10εκ βάθος οπότε τα μπάλαστ απέχουν από την επιφάνεια του νερού 20εκ περίπου. Εκτός από αυτό στο ενυδρείο υπάρχει και ένα "καπάκι" από plexiglass οπότε δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα.

Και τα ανεμηστηρακια πως θα δροσιζουν το νερο;

Κοιτα να δεις, αν και το πλεξι μπορει να το προστατευει απο την υγρασια τα μπαλαστ, θα αρχισει να πιανει αλατα και να θαμπωνει και θα πρεπει συνεχεια να το καθαριζεις για να μην σου κοβει αρκετα απο τον φωτισμο. Και δευτερων τα μπαλαστ αναπτυσουν θερμοκρασιες που πρωτον το καλοκαιρι δεν τις θελουμε και δευτερων δεν θα ψυχονται καλα εκει μεσα μειωνοντας και την ζωη τους. Απο εκει και περα, εννοειτε πως πρατεις εσυ οπως νομιζεις καλυτερα............. :)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου... απλά ήθελα να εξηγήσω πως τα ανεμηστιράκια είναι εκεί για το καλοκαίρι ακόμα δεν έχουν μπει σε λειτουργία όπου τότε εννοείται πως θα βγει το plexiglass και πιστεύω πως θα εμποδίζουν και την υγρασία ώστε να φτάσει μέχρι της λάμπες και τα μπάλαστ. Επίσης τα μπάλαστ είναι ηλεκτρονικά πράγμα που σημαίνει πως δεν ανεβάζουν και τόσο πολύ θερμοκρασία :bigemo_harabe_net-64:

Σιγουρα τα ανεμιστηρακια θα βοηθανε, αλλα επειδη εχουμε και αρκετη εξατμηση πιστευω πως θα σου μουσκευουν οπως και να εχει........

Ακομα και τα εργοστασιακα ενυδρεια αν παρατηρησεις το μπαλαστ συνηθως τα εχουν σε καποιο απομωνομενο χωρο απο την επιφανεια του νερου.

Ενα ακομα σχολιο φιλικα παντα ειναι πως οι πλαινες η λαμπες λογο του οτι ειναι χωμενες μεσα στο κουτι θα χανουν σε πλαινη διαχυση λογω των τυχωματων του κουτιου και ο φωτισμος θα επικεντρωνεται μονο κατω απο το κουτι και αναλογα εαν το εχεις τοποθετησει προς το μπροστινο τμημα του ενυδρειου ή το πισω εκει θα εχεις φωτισμο και πισω ή μπροστα θα μειωνεται παρα πολυ.

Μην με βριζεις απλα επειδη βλεπω οτι το κουτι ειναι Dyi σκεφτομε μηπως και μπορεις να το βελτιωσεις για το καλο των φυτων σου.... :bigemo_harabe_net-82:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...