panoss 5 Ιανουαρίου 2013 #26 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Γενική κατηγορία ενυδρείου Μονομαχοενυδρείο-γαριδάδικο Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):40χ25χ25 Συνολικά Λίτρα:25 Sump (λίτρα):- Οργανισμοί Φυτά:Cladophora aegagropila, Cabomba caroliniana, (νομίζω) Limnophila aquatica και ένα άλλο φυτό που δεν το βρήκα σε λίστα. Ψάρια:Μονομάχος Άλλα είδη:Γαρίδες red cherry(5) Διακοσμητικά υλικά Φόντο:- Πέτρες:- Ξύλα:- Άλλα διακοσμητικά : Σπηλιά, Σεντούκι Υπόστρωμα:Χαλίκι μαύρο Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):Η λάμπα είναι 8watt, 50hz, TL2001, 220-240volt. (http://sunlitlux.gmc.globalmarket.com/products/details/t5-linear-light-fixture-98783.html) Διάρκεια φωτισμού:13 Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:SP-1300A Θέρμανση/ Ψύξη:50w Λίπανση:- Παροχή CO2:- Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:- Διατροφή:Μονομάχος(DAJANA tubiflex flakes) γαρίδες(Crus Tabs της ACTI) Παράμετροι pH: Γενική σκληρότητα (GH):20 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):- Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):10 Νιτρικά (ΝΟ3):10 Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):26 Συντήρηση Αλλαγές νερού:Κάθε κυριακή Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:Αντιχλώριο,Βακτήρια Άλλες ρουτίνες συντήρησης: - Φωτογραφίες: http://imageshack.us/photo/my-images/651/005dfw.jpg/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Ιανουαρίου 2013 Author #27 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Κάποια στιγμή είχα φιλοξενήσει κι εγώ έναν μονομάχο. Η παρουσίαση του ενυδρείου έχει γίνει στο θεματικό των ενυδρείων μελών, οπότε δεν θα συμπληρώσω και την φόρμα εδώ, απλά θα δώσω το λινκ της. http://www.aquazone....l=&fromsearch=1 Γεια σου ρε Αποστολε με τον κουκλο σου!Το εχεις ακομα το ενυδρειακι με τον μονομαχο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Ιανουαρίου 2013 Author #28 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Γενική κατηγορία ενυδρείου Μονομαχοενυδρείο-γαριδάδικο Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):40χ25χ25 Συνολικά Λίτρα:25 Sump (λίτρα):- Οργανισμοί Φυτά:Cladophora aegagropila, Cabomba caroliniana, (νομίζω) Limnophila aquatica και ένα άλλο φυτό που δεν το βρήκα σε λίστα. Ψάρια:Μονομάχος Άλλα είδη:Γαρίδες red cherry(5) Διακοσμητικά υλικά Φόντο:- Πέτρες:- Ξύλα:- Άλλα διακοσμητικά : Σπηλιά, Σεντούκι Υπόστρωμα:Χαλίκι μαύρο Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):Η λάμπα είναι 8watt, 50hz, TL2001, 220-240volt. (http://sunlitlux.gmc...ture-98783.html) Διάρκεια φωτισμού:13 Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:SP-1300A Θέρμανση/ Ψύξη:50w Λίπανση:- Παροχή CO2:- Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:- Διατροφή:Μονομάχος(DAJANA tubiflex flakes) γαρίδες(Crus Tabs της ACTI) Παράμετροι pH: Γενική σκληρότητα (GH):20 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):- Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):10 Νιτρικά (ΝΟ3):10 Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):26 Συντήρηση Αλλαγές νερού:Κάθε κυριακή Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:Αντιχλώριο,Βακτήρια Άλλες ρουτίνες συντήρησης: - Φωτογραφίες: http://imageshack.us...651/005dfw.jpg/ Νιτρωδη 10? Εισαι σιγουρος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 5 Ιανουαρίου 2013 #29 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Γεια σου ρε Αποστολε με τον κουκλο σου!Το εχεις ακομα το ενυδρειακι με τον μονομαχο? Το ενυδρειάκι το έχω, πλέον δεν κατοικεί μονομάχος, αλλά κάποιες red cherry με μερικά ramshorn και διάφορους λαθρεπιβάτες. Το έχω κάνει και αυτό παρουσίαση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 5 Ιανουαρίου 2013 #30 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Όχι δεν είμαι σίγουρος. Τόσο θυμάμαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Ιανουαρίου 2013 Author #31 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Όχι δεν είμαι σίγουρος. Τόσο θυμάμαι... Εγω λεω να ξαναμετρησεις και να μας πεις με σιγουρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 5 Ιανουαρίου 2013 #32 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Αν είχα στικάκια καλό θα ήταν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Ιανουαρίου 2013 Author #33 Share 5 Ιανουαρίου 2013 και τοτε πως ξερεις οτι το ενυδρειο σου ειναι ενταξει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoss 5 Ιανουαρίου 2013 #34 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Βλέποντας την συμπεριφορά των κατοίκων που φιλοξενω και το ότι οι γαρίδες αναπαράγονται. Τέστ είχα κάνει πριν τα Χριστούγεννα και τα είχα δείξει σε άλλο ποστ. Είναι πολύ ακριβά τα τεστ για μένα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Ιανουαρίου 2013 Author #35 Share 5 Ιανουαρίου 2013 Ναι αλλα χρειαζονται!Και απο την συμπεριφορα των κατοικων σου δεν μπορεις να καταλαβεις. Εεπεισης το no2 10 που εγραψες δεν ειναι καθολου καλο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 26 Αυγούστου 2013 #36 Share 26 Αυγούστου 2013 Το γνωστό 20λιτρο nano cube της dennerle. Όποιος γνωρίζει το φυτό ας μας το πει. Το ειχε χαρίσει ο fotisgt στον freeman για το ενυδρείο του σχολείου ( by aquazone team ) και πήρα κλάδεμα, και τωρα εχει γεμίσει το ενυδρείο :D Ο μονομάχος κάνει flairing αρχικά στην κάμερα και μετα επειδή τον τσάντιζα για τις ανάγκες της φωτογράφησης 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Οκτωβρίου 2013 Author #37 Share 21 Οκτωβρίου 2013 Δεν εχουμε αλλα μονομαχοενυδρεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 23 Οκτωβρίου 2013 #38 Share 23 Οκτωβρίου 2013 Καθως ημουν στην καθιερωμενη βολτα των πετ σοπ μαζι με εναν φιλο (προς αναζητηση κιχλίδων) μπηκαμε σε ενα πετ και ειδα εναν μικρο μονομαχο (μεσα σε ενα ποτηρι) και ειπα να τον παρω απο εκει μεσα και να τον απαλλαξω απο την μιζερια του.και ετσι λοιπον αγορασα ενα μικρο ενυδρειο 12 λιτρα με βιολογικο φιλτρο και θερμοσταστη. το ενυδρειο ειναι της εταιριας boyu πηρα 1/3 νερο απο τις κιχλιδες και το υπολοιπο απο την βρυση και προσθεσα λιγο αντιχλωριο. εχει led φωτιστικο βιολογικο φιλτρο 23 βαθμους θερμοκρασια εναν μονομαχο δεν ξερω ειδος και τετοια 3 γαριδες κοκκινες που δεν γνωριζω το ειδος τους λιγες πετρες 1 βαλσνερια 2 ανουμπιες κερατοφιλο χαλαζιακη αμμος μια χουφτα μετρησεις δεν εχω κανει ακομα ανεβαζω και φωτο φιλε μου καλησπερα..... πολυ ωραιο το ενυδρειακι σου... μια παρατηρηση μονο.... οι πετρες που εχεις ειναι ιδιες(οπτικα τουλαχιστον) με καποιες δικιες μου οι οποιες ηταν ασβεστολιθικες και ανεβαζουν το ph ψαχνομουν να δω τι μου ανεβαζει το ph και ηταν αυτες οι πετρες οι οποιες ομως αφριζουν μονο στο εσωτερικο τους και οχι σε ολα τα σημεια..... οποτε καλο ειναι να τις δοκιμασεις και συ γτ οι μονομαχοι θελουν μαλακκο νερο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokalo 24 Οκτωβρίου 2013 #39 Share 24 Οκτωβρίου 2013 φιλε μου καλησπερα..... πολυ ωραιο το ενυδρειακι σου... μια παρατηρηση μονο.... οι πετρες που εχεις ειναι ιδιες(οπτικα τουλαχιστον) με καποιες δικιες μου οι οποιες ηταν ασβεστολιθικες και ανεβαζουν το ph ψαχνομουν να δω τι μου ανεβαζει το ph και ηταν αυτες οι πετρες οι οποιες ομως αφριζουν μονο στο εσωτερικο τους και οχι σε ολα τα σημεια..... οποτε καλο ειναι να τις δοκιμασεις και συ γτ οι μονομαχοι θελουν μαλακκο νερο.... δεν εχω προβλημα με το Ph Φιλε μου ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 24 Οκτωβρίου 2013 #40 Share 24 Οκτωβρίου 2013 Σήμερα πρόσθεσα άλλα 2 lucky bamboo στο μονομαχοενυδρείο μου: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Οκτωβρίου 2013 Author #41 Share 24 Οκτωβρίου 2013 Ομορφο ενυδρειο Καλλιροη (που δεν ξερουμε και πως σε λενε στ αληθεια ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 24 Οκτωβρίου 2013 #42 Share 24 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστώ. Ακόμα προσπαθώ να φτιάξω σταθερές συνθήκες, δυσκολεύομαι στην θερμοκρασία, αλλά θα πάρω κοντρόλερ. Έχω παραγγείλει άλλα δύο φυτάκια Ασιατικά για αυτόν και για τα χρυσόψαρα. Το όνομά μου θα το μάθετε από κοντά, στην επόμενη συνάντηση. (Αν και μου αρέσει το Καλλιρόη, λέω να το κρατήσω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Οκτωβρίου 2013 Author #43 Share 24 Οκτωβρίου 2013 Αντε σιγα σιγα να γεμιζει το ενυδρειακι σου! Αν δεν ειμαι στην επομενη συναντηση να μου το στειλεις με πμ! αχαχαχαχαχααχ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Μαρτίου 2014 Author #44 Share 27 Μαρτίου 2014 Που ειναι τα αλλα μονομαχοενυδρεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος