Jump to content

Μονομαχοενυδρεία

rastafarian

Recommended Posts

Ανοιγω αυτο το θεμα για να προσκαλεσω ολους εσας που εχετε στην κατοχη σας μονομαχοενυδρειο.
Βαλτε φωτογραφιες απο τα μονομαχοενυδρεια σας και απο τους μονομαχους σας κανοντας μια συντομη παρουσιαση του ενυδρειου σας.
Σκοπος του θεματος ειναι να παρουμε συμβουλες,ιδεες και να κανουμε καλητερη την ζωη των αγαπημενων μας μονομαχων. :)

Δεν βλεπω συμμετοχες και με στεναχωρειται..ξερω οτι ειναι πολλοι αυτοι που εχουν μονομαχοενυδρεια στο φορουμ..:)

• 3 weeks later...

Εγώ δεν έχω, αλλά αφού βλέπω ότι δεν συμμετέχουν αυτοί που έχουν θα φτιάξω…. :headonwall: :headonwall: :headonwall:

το μεσημέρι πήρα έναν υπέροχο μπλε μονομάχο! δυστυχώς επειδή δεν έχω προλάβει να πάρω ένα κανονικό ενυδρείο τον έχω βάλει σε ένα μικρό πλαστικό που είχα στην αποθήκη μου!!! το καινούργιο του ενυδρείο είναι στα άμεσα σχέδια μου... μην με κράξετε :rolleyes: !!!!!

το μεσημέρι πήρα έναν υπέροχο μπλε μονομάχο! δυστυχώς επειδή δεν έχω προλάβει να πάρω ένα κανονικό ενυδρείο τον έχω βάλει σε ένα μικρό πλαστικό που είχα στην αποθήκη μου!!! το καινούργιο του ενυδρείο είναι στα άμεσα σχέδια μου... μην με κράξετε :rolleyes: !!!!!

Δεν σε κραζει κανενας....απλα να φτιαξεις το ενυδρειο γρηγορα γιατι ειναι κριμα το ψαρακι.....συνηθως κανουμε το αναποδο,δηλαδη περνουμε το ενυδρειο,το στρωνουμε και περνουμε το ψαρακι τετλευταιο..... :P

δεν μπορούσα να του αντισταθώ!!! ήταν υπέροχο ψαράκι!!!!! κοιτάω μήπως έχουν κανένα ενυδρείο να χαρίζουν μήπως γλιτώσω λίγα λεφτά.... ελπίζω να βρω αλλιώς θα πάρω καινούργιο....

Καθως ημουν στην καθιερωμενη βολτα των πετ σοπ μαζι με εναν φιλο (προς αναζητηση κιχλίδων) μπηκαμε σε ενα πετ και ειδα εναν μικρο μονομαχο (μεσα σε ενα ποτηρι) και ειπα να τον παρω απο εκει μεσα και να τον απαλλαξω απο την μιζερια του.και ετσι λοιπον αγορασα ενα μικρο ενυδρειο 12 λιτρα με βιολογικο φιλτρο και θερμοσταστη. το ενυδρειο ειναι της εταιριας boyu

πηρα 1/3 νερο απο τις κιχλιδες και το υπολοιπο απο την βρυση και προσθεσα λιγο αντιχλωριο.

εχει led φωτιστικο

βιολογικο φιλτρο

23 βαθμους θερμοκρασια

εναν μονομαχο δεν ξερω ειδος και τετοια

3 γαριδες κοκκινες που δεν γνωριζω το ειδος τους

λιγες πετρες

1 βαλσνερια

2 ανουμπιες

κερατοφιλο

χαλαζιακη αμμος μια χουφτα

μετρησεις δεν εχω κανει ακομα

ανεβαζω και φωτο

post-50788-0-79985700-1354303808_thumb.jpg

post-50788-0-96772100-1354303818_thumb.jpg

Καθως ημουν στην καθιερωμενη βολτα των πετ σοπ μαζι με εναν φιλο (προς αναζητηση κιχλίδων) μπηκαμε σε ενα πετ και ειδα εναν μικρο μονομαχο (μεσα σε ενα ποτηρι) και ειπα να τον παρω απο εκει μεσα και να τον απαλλαξω απο την μιζερια του.και ετσι λοιπον αγορασα ενα μικρο ενυδρειο 12 λιτρα με βιολογικο φιλτρο και θερμοσταστη. το ενυδρειο ειναι της εταιριας boyu

πηρα 1/3 νερο απο τις κιχλιδες και το υπολοιπο απο την βρυση και προσθεσα λιγο αντιχλωριο.

εχει led φωτιστικο

βιολογικο φιλτρο

23 βαθμους θερμοκρασια

εναν μονομαχο δεν ξερω ειδος και τετοια

3 γαριδες κοκκινες που δεν γνωριζω το ειδος τους

λιγες πετρες

1 βαλσνερια

2 ανουμπιες

κερατοφιλο

χαλαζιακη αμμος μια χουφτα

μετρησεις δεν εχω κανει ακομα

ανεβαζω και φωτο

Καλημέρα!

αν πρόσεξα καλά οι ανούμπιες είναι φυτεμένες στο βυθό... θα σου σαπίσουν, πρέπει το ρίζωμά τους να είναι εκτός βυθού... για τον λόγο αυτό δένουμε τις ανούμπιες με πετονιά σε πέτρα ή ξύλο και σε περίπτωση που θες να τη φυτέψεις σε χαλίκι ή άμμο, μόνο τα ριζίδια θα πρέπει να θάβονται

;)

Έγινε επεξεργασία - nospanos

Εσυ παλι εξοδο ειχες;;;η μηπως τελικα δουλευεις μπουζουκια :-Ρ

Σορυ για το οφ ροπικ...

Υπαρχουν ενυδρεια σε πολυ καλες τιμες οτι πρεπει για μονομαχουσνκαι εχουν ολα τον εξοπλισμο που χρειαζεσαι....κανε μια καλη ερευνα αγορας για ενυδρεια απο 15-25 λιτρα(λιγο παραπανω δεν πειραζι)....

Κοίτα τωρα μπήκα στην Μαρίζα στα μπουζούκια δουλευω τωρα ειμα ηχολήπτης..

Από εκει που ήταν ο Μονομάχος 300 ml νερό τωρα ειναι άρχοντας αμ και σκέφτομαι να τον βαλω σε ενα 120 λίτρο θα δω

Μου αρεσε η ιδέα φυτεμένο με μονομαχους

Κοίτα τωρα μπήκα στην Μαρίζα στα μπουζούκια δουλευω τωρα ειμα ηχολήπτης..

Από εκει που ήταν ο Μονομάχος 300 ml νερό τωρα ειναι άρχοντας αμ και σκέφτομαι να τον βαλω σε ενα 120 λίτρο θα δω

Μου αρεσε η ιδέα φυτεμένο με μονομαχους

μπριζα εννοούσα γράφω από κινιτο

lenaki μπορεις να κοιταξεις στις αγγελιες για καποιο ενυδρειο η να βαλεις μια δικη σου οτι ζητας ενυδρειο για χαρισμα,μπορει σε καποιον να περισσευει ενα. :)

Οσο για το θεμα που ανοιξα,δεν βλεπω συμμετοχες,αν και ξερω οτι πολλοι εδω μεσα εχουν μονομαχοενυδρεια.Ελατε παιδια,καντε παρουσιαση,μη ντρεπεστε!

Οσο για το θεμα που ανοιξα,δεν βλεπω συμμετοχες,αν και ξερω οτι πολλοι εδω μεσα εχουν μονομαχοενυδρεια.Ελατε παιδια,καντε παρουσιαση,μη ντρεπεστε!

Μήπως δεν το έχουν δει αρκετοί ακόμα ??

Εσυ παλι εξοδο ειχες;;;η μηπως τελικα δουλευεις μπουζουκια :-Ρ

Σορυ για το οφ ροπικ...

Όχι, χθες επειδή είχα στήσει το ενυδρείο καθόμουν και το χάζευα για αρκετή ώρα μετά :P:wub: αλλά γενικότερα να ξέρεις ότι θα με βλέπεις πολύ συχνά βράδυ, γενικά κοιμάμαι αργά το πρωϊ, ανάλογα με το πρόγραμμά μου πάντα...

Ααα μαλιστααα!!!!παρακολουθηστε ολοι στενα!!!χεχεχχεχεεεεεε!!!!!

Ραστα θα σου κανω σεφτε μολις παω σπιτι....

Γενική κατηγορία ενυδρείου

Μονομαχοενυδρείο

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): Μ38χΠ21χΥ32

Συνολικά Λίτρα:25(καθαρά 20)

Sump (λίτρα):-

Οργανισμοί

Φυτά: 1 Ριζα Anumbia var. nana, 1 Ριζα Cambomba Caroliana, 1 Ριζα Elodea Desna, 1 Marimo Moss Ball, 2 Cryptocorine Wendi Brown.

Ψάρια:1 Betta Splender Crowntail(Αρσ.)

Άλλα είδη:1 Golden Apple snail.

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο: Αφίσα "Ο θριαμβος του θανατου"

Πέτρες-:

Ξύλα:-

Άλλα διακοσμητικά : Πλαστικος βραχος με σπυλιες και ανοιγματα.

Υπόστρωμα:--

Βυθός: Ψιλο χαλικι.

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):1 PC 13watt

Διάρκεια φωτισμού:11 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση: Εσωτερικο φιλτρο με χοντροτρυπο σφουγκαρι, μακαρονι τυπου "σιποραξ", ενυδρειακο μαλλη.

Θέρμανση/ Ψύξη: τιποτα απο θερ,ανση γιατι δεν παει κατω απο 26-27.

Λίπανση:1ml Seachem flourish, 1ml seachem Potassium μερα παρα μερα.

Παροχή CO2: DIY Co2 1,5L χυμα στο κυμα.

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:

Διατροφή: Εβδομαδιαιο προγραμμα: Δευτερα πρωι Bloodworms βραδυ Daphnia, Τριτη πρωι Bloodworms βραδυ JBL Guppy για λαχανικα, Τεταρτη πρωι-βραδυ JBL Betta με βιταμινες Sera fistamin, Πεμπτη πρωι-βραδυ JBL Guppy, Παρασκευη πρωι Bloodworms βραδυ JBL Betta, Σαββατο πρωι Daphnia βραδυ JBL Guppy, Κυριακη μονο πρωι βρασμενο και αποφλυομενο αρακα.

Παράμετροι

pH: 7.6

Γενική σκληρότητα (GH): 10

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 9

Αμμωνία (ΝΗ3): 0

Νιτρώδη (ΝΟ2): 0

Νιτρικά (ΝΟ3): 20

Φωσφορικά (PΟ4):--

Μέση Θερμοκρασία (°C): 27

Συντήρηση

Αλλαγές νερού: Καθε Κυριακη 7 λιτρα και αντικατασταση του ενυδρειακου μαλλιου.

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: 7 λιτρα με JBL Novobioto Betta σε κουβα με θερμοστατη.

Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Καθε βδομαδα καθαρισμος τζαμιων,συφωναρισμα του μισου βυθου,κλαδεμα εαν χρειαζεται. Καθε 2 μηνες καθαρισμος στα σφουγκαρια...

Ακόμα ???? :bigemo_harabe_net-65:

κατσε βρε βιαστηκε....ειχε πολυ πραμα να γραψω :bigemo_harabe_net-82: :bigemo_harabe_net-82:

• 1 month later...

http://imageshack.us/photo/my-images/651/005dfw.jpg/

Ο δικός μου μονομάχος. Ο Χούλης.

Τον έχω σε 25λ και συγκατοικεί με 5 τσέρυ.

Το ενυδρείο είναι στημένο εδώ και 2 χρόνια...

Αυτο το ποστ ειναι για ολοκληρομενη παρουσιαση μονομαχοενυδρειων.

Αντιγραφεις την φορμα και την συμπληρωνεις

Κάποια στιγμή είχα φιλοξενήσει κι εγώ έναν μονομάχο.

Η παρουσίαση του ενυδρείου έχει γίνει στο θεματικό των ενυδρείων μελών, οπότε δεν θα συμπληρώσω και την φόρμα εδώ, απλά θα δώσω το λινκ της.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=44335&hl=&fromsearch=1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...