clooyn 31 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Παιδια καλημερα.Τον τελευταιο καιρο,λογο του οτι βοηθαει και ο καιρος αφεινω εντελως ελευθερη την θερμοκρασια του ενυδρειου.Αυτη την ωρα που γραφω η θερμοκρασια σε αυτο ειναι 22,7 και με την τιμη να παιζει ελευθερα αναλογα με την μερα απο 25 και κατω.Αυτο που παρατηρω ειναι πως και τα ψαρια αλλα κυριως τα κοραλια το δεχονται φυσιολογικα.Η ξενια μαλιστα που εχω και την χρησιμοποιω και σαν δειχτη για το ph στο ενυδρειο,ενω τα πρωινα δεν ειχαι ποτε παλμο,τωρα εχει.Γενικως τωρα θα ηθελα να ανοιξουμε αυτο το θεμα και να ακουστουν και αλλες αποψεις πανω σε αυτο.Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 31 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 31 Οκτωβρίου 2012 To ιδιο κανω και εγω Σταθη με μονη προσοχη να μην πεσει κατω απο τους 23 τον χειμωνα και να μην ανεβει πανω απο τους 27,5 το καλοκαιρι... Η θεωρια μου λεει..... ''Στα τροπικα μερη δεν ειναι σταθερη η θερμοκρασια" και την δικαιολογω με τα παρακατω: 1) Υπαρχουν κρυα υποθαλασσια ρευματα που αλλαζουν συνεχεια την θερμοκρασια 2) Πεφτει συχνα - πυκνα βροχη ( με ολα τα επακολουθα) 3) Δεν μπορει η θερμοκρασια να ειναι ιδια το πρωι (με ηλιο) με το βραδυ (νυχτα) Αρα θεωρω λαθος το να κραταμε σταθερη την θερμοκρασια στο ενυδρειο μας (φυσικα χωρις ακροτητες).... Υ.Γ. Προσπαθουμε να προσομειωσουμε τον ηλιο, συνεφιες, κεραυνους, φεγγαροφως στο ενυδρειο μας προσπαθουμε να προσομειωσουμε τον κυματισμο (καποιοι απο εμας ισως και τον κυματισμο την νυχτα) Γιατι να μην προσπαθησουμε να προσομειωσουμε και τις αυξομειωσεις της θερμοκρασιας?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 31 Οκτωβρίου 2012 Author #3 Share 31 Οκτωβρίου 2012 (edited) Το ολο σκεπτικο το ειδα στην παρουσιαση του ενυδρειου σου Σταυρε και τοτε μου ειχαι κανει μεγαλη εντυπωση.Τωρα βλεπω να περπαταει και στο δικο μου ενυδρειο η ιδεα σου αυτη.Τον χειμωνα τι κανεις για να μην σου πεφτει κατω των 23.Δεν ξερω αν το προσεξες εγω σημερα ξεκινησα με 22,7 Έγινε επεξεργασία 31 Οκτωβρίου 2012 - clooyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 31 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Το ολο σκεπτικο το ειδα στην παρουσιαση του ενυδρειου σου Σταυρε και τοτε μου ειχαι κανει μεγαλη εντυπωση.Τωρα βλεπω να περπαταει και στο δικο μου ενυδρειο η ιδεα σου αυτη.Τον χειμωνα τι κανεις για να μην σου πεφτει κατω των 23.Δεν ξερω αν το προσεξες εγω σημερα ξεκινησα με 22,7 Προσωπικα δεν πεφτει κατω απο τους 23 το χειμωνα λογο οτι ολο το βραδυ δουλευει η θερμανση του σπιτιου Εσυ μπορεις να βαλεις τον θερμοστατη του ενυδρειου στους 23 με χρονοδιακοπτη να δουλευει μονο το βραδυ και το πρωι να εκμεταλλευεσαι την θερμοτητα που βγαζει το φωτιστικο σου ή την θερμανση απο τον ηλιο αν πεφτει στο ενυδρειο σου.... Αυτη τι στιγμη το ενυδρειο μου εχει 24,5 βαθμους χωρις θερμοστατη και ανοιχτα τα παραθυρα στο σαλονι (που ειναι το ενυδρειο). Αν κλεισω τα παραθυρα ανετα καβαλαει ακομα 1 - 1,5 βαθμο το ενυδρειο μου... Το πρωι που ανοιγουν τα φωτα ποσο ειναι η θερμοκρασια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 31 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Πολυ ενδιαφερον θεμα.Το ειχα συζητησει μια δυο φορες με τον Σταυροειπα οτι θα το δοκιμασω αλλα το αμελησα. Αυτη τη φορα θα το δοκιμασω,τωρα κιολας. Εν καιρω θα αναφερω κι εγω εντυπωσεις. Παω να ρυθμισω τον eliwell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 31 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Σε πείραμα που έγινε ο βαθμός ανάπτυξης και αναγέννησης καινούργιου ιστού απο τα περισσότερα κοράλλια ήταν περισσότερος 87,5% στα κοράλλια που είχαν σταθερές θερμοκρασίες στους 25 βαθμούς Κελσίου και σε άλλο ενυδρείο που κρατήθηκε στους 21 βαθμούς το ποσοστό των κοραλλιών που έζησε ήταν μόλις 16,7%... Λογικά όπως λέει και ο καθηγητής Ronald Shimek μπορούμε να κρατήσουμε τα κοράλλια σε πολλές θερμοκρασίες αλλά το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να έχουν μικρές απολήξεις 1-2 βαθμούς και κάθε αλλαγή πρέπει να γίνεται σταδιακά.Εγώ το κρατάω 24-26 το χειμώνα και 26-28 το καλοκαίρι. Πολύ προσοχή στις θερμοκρασίες παιδιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 31 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 31 Οκτωβρίου 2012 και εγω το σκεφτομαι και εδω και πολυ καιρο μαλιστα,αλλα παντα με φοβιζε η γκαντεμια του να γινει μεγαλη διακοπη ρευματος πρωινες ωρες.....και οπως ημουν μεχρι και πριν 2 μηνες με αμονωτο σπιτι στο βουνο,εχανα 1 βαθμο καθε ωρα χωρις θερμανση στα καλα κρυα.φανταστειτε λοιπον να ημουν στους 23 θερμοκρασια ενυδρειου,και να εχανα 1 βαθμο καθε ωρα σε εσωτερικη θερμοκρασια..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 31 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Εννοειται πως οτιδηποτε πρεπει να γινει σταδιακα.Οπως με οτιδηποτε εχει να κανει με παραμετρους 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 31 Οκτωβρίου 2012 Author #9 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Πιστευω πως σε ενυδρεια με πολλα λιτρα παιζει πολυ χαλαρα το ολο θεμα.Με τις υπαρχων καιρικες συνθηκες εμενα μου κατεβαινει οταν γινεται αυτο πολυ ομαλα η θερμοκρασια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikos7 31 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 31 Οκτωβρίου 2012 (edited) Και να μην ξεχνάμε πως το χειμώνα κρατάμε τη θερμοκρασία στους 25-26 και για λόγους ασφάλειας, να είμαστε καλυμμένοι σε μια διακοπή ρεύματος, από τους 26 να μας πάει 23.... Από τους 23 αν δεν έχω γεννήτρια πόσο κάτω μπορεί να φτάσει? Έγινε επεξεργασία 31 Οκτωβρίου 2012 - kikos7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 31 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Παω να ρυθμισω τον eliwell. Δηλαδη Στρατο τι ρυθμιση θα κανεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 31 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Και στο γλυκό παλαιοτέρα, αλλά και στο reef, ποτέ δεν είχα αυστηρά όρια στην θερμοκρασία. Ο Eliwell είναι ρυθμισμένος στο 23-28. Θεωρώ οτι κάποιος οργανισμός ίσως να είναι πιο ανθεκτικός αν έχει "μάθει" στους 28c και για κάποιες ώρες πάει στους 32c(κι αντίστοιχα στο κρύο από τους 23c στους 20c), από έναν οργανισμό που έχει μάθει στους 25-26 σταθερά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 31 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Δηλαδη Στρατο τι ρυθμιση θα κανεις ; Θα τον βαλω απο το πανω ραφακι στο κατω Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 31 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 31 Οκτωβρίου 2012 :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 31 Οκτωβρίου 2012 Author #15 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Θα τον βαλω απο το πανω ραφακι στο κατω Ενημερωσε μας και κατεγραψε τις αλλαγες που θα συμβουν στο ραφακι...εεε στο ριφακι ηθελα να πω :hysterical: Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 1 Νοεμβρίου 2012 #16 Share 1 Νοεμβρίου 2012 και εγω για 24-25 θα τον ρυθμισω φετος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 1 Νοεμβρίου 2012 #17 Share 1 Νοεμβρίου 2012 Ενημερωσε μας και κατεγραψε τις αλλαγες που θα συμβουν στο ραφακι...εεε στο ριφακι ηθελα να πω :hysterical: Αυτό το ανακαλύψατε? http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=44585) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 1 Νοεμβρίου 2012 #18 Share 1 Νοεμβρίου 2012 Εγώ λέω να ρισκαρω φέτος Απο τα μέσα Μαΐου ειναι εκτός ο θερμοστατης , λέω να μην βάλω καθόλου εφόσον μονωσω το σαμπ καλά , θερμοκρασία έχω να κοιτάξω απον Αύγουστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος