Jump to content

Καινουριος Μονομάχος !

AngelinaA

Recommended Posts

Λοιπον μετα απο την αποτυχια μου λογο αστρωτου φιλτρου αποφασισα να ξανα ασχοληθω με τους μονομαχους ! Αφου εστρωσα το ενυδρειο μετα απο 2 μερες αγορασα εναν μοβ μπλε μονομαχο ακομα δεν εχω θερμαντηρα αλλα σημερα θα αγορασω επισης θελω να μου πειτε τι φυτα να βαλω να ειναι ευκολα στην περιποιηση αν ειναι υγιεις ο μικρουλις και ενα ονομα που να του τεριαζει !!! :)post-50906-0-33316600-1351609132_thumb.jpgpost-50906-0-01489900-1351609163_thumb.jpg

Καταρχην θα ηθελα να ρωτησω πως ξερεις οτι εστρωσε το ενυδρειο σου και με τι τροπο εκανες το στρωσιμο.

Μετρησεις στο νερο σου εχεις κανει για δεις που βρισκεσε?

Καταρχην θα ηθελα να ρωτησω πως ξερεις οτι εστρωσε το ενυδρειο σου και με τι τροπο εκανες το στρωσιμο.

Μετρησεις στο νερο σου εχεις κανει για δεις που βρισκεσε?

βασικα εβαλα βιολογικο υλικο οπως μου ειχε πει ο ebenos και το αφησα 2 μερες για να στρωση μετρισεις δεν εκανα !το φιλτρο και το ενυδρειο λειτουργουσαν για 4 μηνες δεν ειναι εντελος καινουριο απλα δεν ηταν στημενο! να αγορασω μετρησεις?

Να αγορασεις υγρα τεστ για αμμωνια,Νο2 και Νο3 και να κανεις μετρησεις για να εχουμε μια ιδεα σε τι σταδιο βρισκετε το ενυδρειο σου.

Οταν εβαλες το βιολογικο υλικο στο φιλτρο σου εριχνες και τροφη?Αν οχι μπορει η βιολογια σου να εχει χαθει γιατι δεν θα ειχε με τι να τραφει.

Αυτο ομως μπορουμε να το καταλαβουμε μονο απο τις μετρησεις σου.:)

Να αγορασεις υγρα τεστ για αμμωνια,Νο2 και Νο3 και να κανεις μετρησεις για να εχουμε μια ιδεα σε τι σταδιο βρισκετε το ενυδρειο σου.

Οταν εβαλες το βιολογικο υλικο στο φιλτρο σου εριχνες και τροφη?Αν οχι μπορει η βιολογια σου να εχει χαθει γιατι δεν θα ειχε με τι να τραφει.

Αυτο ομως μπορουμε να το καταλαβουμε μονο απο τις μετρησεις σου. :)

δεν εριχνα τροφη αλλα ειχα ενα ζωντανο φυτο μετραει αυτο?

Δυστοιχος οχι,δεν μετραει αυτο.Τα βακτηρια χρειαζονται μια πηγη αμμωνιας για να τραφουν,που ειναι η τροφη και τα αποβλητα απο τα ψαρια μας.

εγω ενα 8α σου πω ειχα ενα ζευγαρι μονομαχων σε μια κοινη γυαλα κ μου γεννησαν αμεσως γυρω στα 25 μικρα .....πιστευω πως οι μονομαχοι ειναι πλ αν8εκτικα ψαρια και πλ ευκολα για εναν αρχαριο.....τωρα στην φροντιδα

1) να ταιζεις bloodworms και π και που αρακα καλα βρασμενο και λιωμενο

2) απαραιτητα ειναι τα φυλλα cattapa kai nana ριζες κανουν το ψαρι να νιω8ει σαν το σπιτι του...

εγω ενα 8α σου πω ειχα ενα ζευγαρι μονομαχων σε μια κοινη γυαλα κ μου γεννησαν αμεσως γυρω στα 25 μικρα .....πιστευω πως οι μονομαχοι ειναι πλ αν8εκτικα ψαρια και πλ ευκολα για εναν αρχαριο.....τωρα στην φροντιδα

2) απαραιτητα ειναι τα φυλλα cattapa kai nana ριζες κανουν το ψαρι να νιω8ει σαν το σπιτι του...

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες δεν εχω ιδεα για τους μονομαχους αν και ξερω πολλα για τα τροπικα ψαρια δεν ετιχε αυτος ειναι ο 2ος ελπιζω να μην τον χασω !!

Δυστοιχος οχι,δεν μετραει αυτο.Τα βακτηρια χρειαζονται μια πηγη αμμωνιας για να τραφουν,που ειναι η τροφη και τα αποβλητα απο τα ψαρια μας.

αμα τον ξαναχασω θα απογοητευτω και μου φενετε θα τα παρατησω τι να πω !! ολο βλακειες κανω !!

Φιλε μου οταν λες κοινη γυαλα εννοεις χωρις φιλτρο και θερμοστατη?

αμα τον ξαναχασω θα απογοητευτω και μου φενετε θα τα παρατησω τι να πω !! ολο βλακειες κανω !!

Μην απογοητευεσαι...απλα τα ενυδρεια ολα μα ΟΛΑ δεν χρειαζονται βιασινες.....διαβασε και ενημερωσου καλυτερα....

Και παρε τεστ οπως σου ειπε ο rastafarian...

Καλη συνεχεια....

http://www.aquazone....29

ριξε μια ματια να μαθεις πληροφοριες για το ψαρακι σου και τι καταληλλες τιμες του νερου τις οποιες μπορει να ζησει σαν βασιλιας.

προσπαθουμε παντα να δωσουμε στα ψαρακια μας το καλυτερο μας εαυτο να ζει οπως θα ζουσε στο δικο του περιβαλλον.

παντα πριν βαλουμε το ψαρακι μας στην γυαλλα θα πρεπει να εχει στρωθει το ενυδρειο να εχει γινει ο κυκλος του αζωτου.

χωρις να κανουμε μετρησεις και ειδικα σε ενα καινουργιο ενυδρειο μπορει να ειναι θανατηφορο για τα ψαρακια και ειναι κριμα....ετσι δεν θα καταφερουμε τιποτα..

δεν χρειαζονται βιασυνες καθολου ολα εχουν μια σειρα και θα δεις θα το ευχαριστηθεις εσυ και το ψαρακι σου ακομα παραπανω.

βασικα εβαλα βιολογικο υλικο οπως μου ειχε πει ο ebenos και το αφησα 2 μερες για να στρωση μετρισεις δεν εκανα !το φιλτρο και το ενυδρειο λειτουργουσαν για 4 μηνες δεν ειναι εντελος καινουριο απλα δεν ηταν στημενο! να αγορασω μετρησεις?

Σου πρότεινα να βάλεις μπόλι όταν είχες ήδη μέσα το άρρωστο χρυσόψαρο που τελικά κατέληξε πιθανόν από το άστρωτο ενυδρείο. Από την στιγμή που πλέον δεν ειχες ψάρι δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιαστείς να βάλεις καινούργιο. Θα μπορούσες κάλλιστα να στρώσεις το ενυδρείο σου από την αρχή και να έβαζες μετά ότι ήθελες με ασφάλεια.

Έγινε επεξεργασία - ebenos

Περιμενουμε τις μετρησεις της φιλης μας ωστε να την καθοδηγησουμε αναλογα!:)

λοιπον οι μετρισεις μου δεν ηταν καλες νιτρικα ελαχιστα 0,4 ph 7 Αμμωνια καθολου τι να κανω?

Σου πρότεινα να βάλεις μπόλι όταν είχες ήδη μέσα το άρρωστο χρυσόψαρο που τελικά κατέληξε πιθανόν από το άστρωτο ενυδρείο. Από την στιγμή που πλέον δεν ειχες ψάρι δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιαστείς να βάλεις καινούργιο. Θα μπορούσες κάλλιστα να στρώσεις το ενυδρείο σου από την αρχή και να έβαζες μετά ότι ήθελες με ασφάλεια.

σε αλλο ενυδρειο εχω τον μονομαχο θα ηταν καλητερα να τον μεταφερω στο 30λ? η ειναι υπερβολικα μεγαλο?

Καλημερα!

Μας λειπει η μετρηση των Νο2 για να ξερουμε που βρισκεσε.

Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου?

Καλημερα!

Μας λειπει η μετρηση των Νο2 για να ξερουμε που βρισκεσε.

Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου?

τα λιτρα ειναι 15 θα παρω συντομα ! ενα αλλο προβλημα που εχω αυτην την στιγμη ειναι το ικ :( !

τα λιτρα ειναι 15 θα παρω συντομα ! ενα αλλο προβλημα που εχω αυτην την στιγμη ειναι το ικ :( !

Πως το εβγαλες αυτο το συμπερασμα;;βαλε

2-3 φωτογραφιες να δουμε και εμεις καλε

Κοπελια....15 λιτρα καλα ειναι για το μπαγασακο..

Πως το εβγαλες αυτο το συμπερασμα;;βαλε

2-3 φωτογραφιες να δουμε και εμεις καλε

Κοπελια....15 λιτρα καλα ειναι για το μπαγασακο..

δεν εχει ικ ο μονομαχος αλλα τα χρυσοψαρα μου ! ειναι γεματα ασπρες βουλες αυριο κατευθειαν στο πετ για φαρμακα !!!

Εεεμ πες το ετσι..το εγραψες εδω και νομιζα οτι μιλαγες για τον μονομαχο...περαστηκα σου ευχωμε :-)

Εεεμ πες το ετσι..το εγραψες εδω και νομιζα οτι μιλαγες για τον μονομαχο...περαστηκα σου ευχωμε :-)

ευχαριστω ο μονομαχος μου ειναι μια χαρα !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...