Jump to content

Ασθένεια- Αντικοινωνικότητα Αρσενικού Guppy

ameli

Recommended Posts

καλησπέρα! ειμαι αρχάρια στα ενυδρεία και έχω ενα 50 λτ ενυδρείο juwel φυτεμένο, κατοικούμενο εδώ και 6 ημέρες από 7 guppy, 5 θηλυκά και 2 αρσενικά. τις 2 τελευταίες ημέρες , το ένα αρσενικό, είναι συνεχώς μόνο του , σε μια γωνία, μακρυά από τα άλλα, δεν κινείται, στέκεται απλά σε μία γωνία του ενυδρείου ή κάτω από ένα φυτό. Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν γνωρίζετε εάν έχει κάποια ασθένεια και τι πρέπει να κάνω!!! ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ποσο καιρο εχεις το ενυδρειο?

ειναι στρωμενο..?ποιες ειναι οι μετρησεις σου?

τι ρουτινες κανεις?

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.

Οι ερωτήσεις που θέτονται ώστε να καταλάβουμε τι συμβαίνει είναι :

Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο ;

Τι φίλτρο έχει με τι υλικά ;

Πως έγινε το στρώσιμο του φίλτρου ;

Μετρήσεις αμμωνίας , νιτρωδών και νιτρικών έχουμε ;

Επίσης αν μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα θα ήταν ακόμα καλύτερο.

:)

μμμ, το ενυδρείο το έχω από 24 Σεπτεμβρίου. τα ψάρια μπήκαν στις 25 Οκτωμβρίου. Μετρήσεις ακόμη δεν έκανα, μόνο ρίχνω βακτήρια και λίπασμα για τα φυτά, το νερό είναι στουσ 26 βαθμούς και δεν έχω κάνει καμμία αλλαγή νερού μέχρι στιγμής!!

το φίλτρο είναι του ενυδρείου,με άνθρακα και κάτι άλλα σφουγγάρια τα οποία δεν τα έχω πειράξει, και έβαλα και κάτι άσπρεςμπαλίτσες μέσα, βιολογικές!

το ενυδρειο σου δεν ειναι στρωμενο.διαβασε εδω μεσα για τον κυκλο αζωτου για να καταλαβεις τι σου λεμε.τα ψαρια σου κινδυνευουν.

για να μπορούμε να σε βοηθήσουμε συμπλήρωσε την φόρμα όπως σου αναφέρει και ποιο πάνω dpap αλλα και πάρε υγρά τεστ για να έχουμε και μια εικόνα απο την κατάσταση του ενυδρειου σου!

σας ευχαριστω πολύ!! θα το κάνω!βέβαια, παρά τις παρατηρήσεις σας, που τονίζω ότι είναι ορθές, τα άλλα ψάρια δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα!!! αλλα σίγουρα ξέρετε περισσότερα!! ευχαριστ΄ς πολύ! μόλις έχω νεότερα θα τα αναφέρω!

σας ευχαριστω πολύ!! θα το κάνω!βέβαια, παρά τις παρατηρήσεις σας, που τονίζω ότι είναι ορθές, τα άλλα ψάρια δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα!!! αλλα σίγουρα ξέρετε περισσότερα!! ευχαριστ΄ς πολύ! μόλις έχω νεότερα θα τα αναφέρω!

Αν το ενυδρειο σου τελικα δεν ειναι στρωμενο(που 99% δεν ειναι)συντομα θα εχουν ολα σου τα ψαρακια προβλημα.....

Η πρώτη και πιο πιθανή περίπτωση είναι ότι σου προανέφεραν οι συνφορουμιστες...η άλλη περίπτωση είναι να τρώει ξύλο από κάποιον από τα υπόλοιπα.....

Αν το ενυδρειο σου τελικα δεν ειναι στρωμενο(που 99% δεν ειναι)συντομα θα εχουν ολα σου τα ψαρακια προβλημα.....

η άλλη περίπτωση είναι να τρώει ξύλο από κάποιον από τα υπόλοιπα.....

Ή πολύ πιθανόν και τα 2 παραπάνω που ανέφεραν πολύ σωστά τα παιδιά. Μπορεί να είναι λίγο ποιο αδύναμο από τα υπόλοιπα ή μικρότερο και σε συνδιασμό του να μην είναι στρωμένο το ενυδρείο, να δημιουργεί αυτή την αντίδραση. Το θέμα είναι να δούμε και το νερό σου σε τι φάση βρίσκεται!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...