Jump to content

Φακελος Θερμανση

θα ζεσταθουμε φετος?  

37 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

εγω παιδια ειχα τρομερο προβλημα λογω παλαιοτητος σπιτιου.απιστευτη υγρασια,σπιτι του 70,αμονωτο και εδω πανω αγριο κρυο.εχω δει παρα πολλες φορες και -11.

ετσι,και επιτελους προχωρησα το καλοκαιρι σε θερμομονωση του σπιτιου με εξιλασμενη 7 εκατοστων down,περιμετρικα και σκεπη εκτος μονο απο την προσωψη που ειναι ανατολικη και εχει πολυ λιγη επιφανεια τοιχου.(2 μπαλκονοπορτες και εξωπορτα).

ηδη καταλαβαινω τη διαφορα αισθητα.

απο θερμανση,δυστυχως δεν ειχα ουτε λιγα χρηματα την ανοιξη να βαλω λιγο πετρελαιο,εχω ενα παλιο (οχι ινβερτερ) αιρκοντισιον,και τιποτε αλλο.

επομενη μου κινηση ειναι να σφραγισω την προσωψη με ζελατινα για εξτρα εξοικονομηση ενεργειας,και να βαλω και ενα ηλιακο.

απο θερμανση θα προσπαθησω να την περασω τουλαχιστον μεχρι φεβρουαριο οπως μπορω,να μην βιαστω δλαδη γιατι,καθως οι εξελιξεις ειναι ραγδαιες και θα περιμενω να δω και την εκθεση τον φεβρουαριο....

δεν εχω χρηματα για αντλιες θερμανσης που ειναι παρακαλδι της γεωθερμιας και κατα τη γνωμη μου ειναι και το καλυτερο αυτη τη στιγμη,αλλα πανακριβο στην αγορα του.η επομενη ειναι να την ψαξω αλλα πολυ καλα για πελλετ.εδω δεν εχω ακομη επιλογη αεριου,για ξυλα δεν εχω ουτε τον χωρο και ειμαι και κατα.

:thumbup:

οι αντλιες θερμανσης σκιζουν δεν το συζηταω και δεν εχουν καμμια μα καμμια σχεση με τη χρηση αιρκοντισιον η καποιας αλλης πηγης που χρησιμοποιει ηλεκτρικη ενεργεια,αλλα να παρει η ευχη ειναι πανακριβες.

για να καταλαβετε τι σας λεω για να καλυψω την μονοκατοικια μου(60 τετραγωνικα καθε ανεξαρτητος οροφος-ισογειο+2 οροφοι),εγω μενω στο τελευταιο το οποιο και μονωσα.τα αλλα ειναι κλειστα,ακατοικητα και αμονωτα.

για να καλυψω λοιπον ολο σπιτι χρειαζομαι μια μοναδα των 16kw.

αυτη η μοναδα(εξωτερικη+εσωτερικη+ εξτρα σωληνωσεις νερου-ρευματος και μπαι πας με τις υπαρχουσες σωληνωσεις καλοριφερ),χρειαζομαι περι τα 8700 ευρω τελικη με φπα!!!

στα υποψιν πως στο σπιτι μου εχω 3φασικο-νυχτερινο ρευμα,και η προσφορα που πηρα ειναι για αντλιες υψηλης(συμβατη με απλα σωματα θερμανσης και οχι επιδαπεδιες η fun coils).

οντως μεγαλο νουμερο αλλα δεν χρειαζεσαι απο εκει και μετα ουτε ιδιαιτερη συντηρηση,ουτε κανεις τον χαμαλη,τον θερμαστη,η μεγαλο μαγκα καποιον εμιρη** καποιες χιλιαδες χιλιομετρα μακρια...

χωρις ιχνος διαφημησης οι εν λογω αντλιες ειναι της daikin,μιας απο τις κορυφαιες στον χωρο.

**στην προκειμενη φαση μιλαω στην ουσια για το δικο μας ελληνικο κρατος και το ποσο απαραδεκτη φορολογια εχει.

Εμείς πάλι εδώ στην Κεφαλονιά ρε παιδιά φοράμε ακόμα σορτσακια, τα τζιτζίκια κάνουν σαν παλαβά μέρα νύχτα, οι σκοτωστρες και τα φιδάκια για τα κουνούπια δουλεύουν στο φουλ οπότε δεν βλέπω να έχουμε χειμώνα!

Κρίμα δηλαδή γιατί έχω πετρέλαιο από περιση και θα πάει χαμένο, όχι τίποτα άλλο! Άντε και καλό καλοκαίρι μάγκες! :P

Εμείς πάλι εδώ στην Κεφαλονιά ρε παιδιά φοράμε ακόμα σορτσακια, τα τζιτζίκια κάνουν σαν παλαβά μέρα νύχτα, οι σκοτωστρες και τα φιδάκια για τα κουνούπια δουλεύουν στο φουλ οπότε δεν βλέπω να έχουμε χειμώνα!

Κρίμα δηλαδή γιατί έχω πετρέλαιο από περιση και θα πάει χαμένο, όχι τίποτα άλλο! Άντε και καλό καλοκαίρι μάγκες! :P

Άρα θες να μας πείς ότι η απάντηση στην θέρμανση για εμάς φέτος θα πρέπει να λέγεται "ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ".

Συνοψίζοντας λοιπόν :

Ανταλλάσεται διαμέρισμα εντός πόλης Θεσσαλονίκης με αντίστοιχο στην Κεφαλονιά.

Μαζί δίνονται 3 μακρυά παντελόνια, 2 αντιανεμικά, 1 άνορακ, ένα ζευγάρι μπότες και μια ομπρέλα εμπριμέ.

Θα εκτιμηθεί αν το σπίτι στην Κεφαλονιά έχει αταλόσιτες για μύγες και κουνούπια.

(Γιατί αν τα έχετε απ΄τον Αύγουστο θα τα χτυπάς στην πλάτη και θα ρεύονται !!! ) :bigemo_harabe_net-74:

Άρα θες να μας πείς ότι η απάντηση στην θέρμανση για εμάς φέτος θα πρέπει να λέγεται "ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ".

Συνοψίζοντας λοιπόν :

Ανταλλάσεται διαμέρισμα εντός πόλης Θεσσαλονίκης με αντίστοιχο στην Κεφαλονιά.

Μαζί δίνονται 3 μακρυά παντελόνια, 2 αντιανεμικά, 1 άνορακ, ένα ζευγάρι μπότες και μια ομπρέλα εμπριμέ.

Θα εκτιμηθεί αν το σπίτι στην Κεφαλονιά έχει αταλόσιτες για μύγες και κουνούπια.

(Γιατί αν τα έχετε απ΄τον Αύγουστο θα τα χτυπάς στην πλάτη και θα ρεύονται !!! ) :bigemo_harabe_net-74:

Χαχαχαχα!!! :lmao: :lmao: :lmao:

Άμα τα είχαμε από τον Αύγουστο θα ήταν καλά! Από τον Μάρτιο έχω ανοιχτα τα καπάκια του ενυδρείου μου να ταΐζονται τα χρυσόψαρα. Ανέξοδο το ενυδρείο μου σου λέω, τροφές έχω να αγοράσω χρόνια!

Στο σπιτι που ετοιμαζω θα μπει ξυλοσομπα.Θα ειναι περιπου 65τ.μ και η σομπα καλυπτει 120τ.μ

Πιστευω πως συμφερει και σαν αγορα αλλα και απο θεμα ξυλου + οτι με με μια μετατροπη την κανω ευκολα ενεργειακη.

Αυτο βεβαια συμφαιρει αυτους που εχουν μονοκατοικια η μπορουν να προσαρμοσουν ευκολα κατι τετοιο στο σπιτι τους.

ξυλα και kerosun και θα την περασω ''ζαχαρη'' καλοριφερ εχει το σπιτι αλλα εκει που εχει παει το πετρελαιο ας το κρατησουν τα βενζιναδικα .....

• 3 weeks later...

εγω μενω σε μονοκατοικια του 80.αυθαιρετο τοτε με μηδαμινη μονωση.καλοριφερ δεν εχω.μια σομπα πετρελαιου ειχα και κλιματιστικα σε καθε δωματιο.το χειμωνα κοιμομασταν στο σαλονι μιας και τα κλιμα δε δουλευαν λογο παγωνιας.μεχρι που εψαξα 2 χρονια και εκανα κινηση ματ.αγορα ενεργειακης ξυλοσομπας και ζεσταθηκε το κοκαλακι μας.περυσι με μειων 3 εξω στις 6 το πρωι μεσα ειχα 27 βαθμους.απλα θελει πολυυυυυ ψαξιμο η αγορα μιας τετοιας σομπας και να βαλεις λιγο ποιο βαθια το χερι στη τσεπη.δε το εχω μετανοιωσει στιγμη.....

ξυλα και kerosun και θα την περασω ''ζαχαρη'' καλοριφερ εχει το σπιτι αλλα εκει που εχει παει το πετρελαιο ας το κρατησουν τα βενζιναδικα .....

ρε γιωργο η kerosun τι καιει? ειναι πιο φτηνο απο το πετρελαιο?

Εγώ έχω 500 λίτρα από πέρυσι και άντε να βάλω και λίγο ακόμα, σήμερα έστρωσα χαλιά, θα βάλουμε καμιά μπλούζα παραπάνω, ευτυχώς και το σπίτι είναι αρκετά ζεστό (21,5 βαθμούς έχω τώρα μέσα) και θα τη βγάλουμε όσο πιο οικονομικά γίνεται. Θα έπαιρνα ξυλόσομπα αλλά δεν είναι δικό μου το σπίτι και δεν έχω και που να βγάλω τα μπουριά γιατί έχω άλλο ένα διαμέρισμα από πάνω μου (διπλοκατοικία είναι).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...