Jump to content

Ψυξη Σε Rio 125

ilias78

Recommended Posts

μιας και το εχω στα χερια μου αλλα ακομε δεν το εχω στρωσει, σκεφτομαι να φτιαξω κ το συστημα ψυξης του ενυδρειου μου για να ειναι ετοιμο για το επομενο καλοκαιρι.

το καπακι δυστηχως δεν εχει μεγαλο φαρδος. ειναι 3 κομματια, το ενα εχει τις λαμπες και τα αλλα 2 ανοιγουν. το φαρδος τους ειναι 13 εκ περιπου, οποτε τα 12αρια τα ξεχναμε.

με δυο 8ρια λοιπον, θα ειμαι ενταξεΙ?

και τα 2 θα πρεπει να βαζουν αερα (με την προυποθεση οτι ο ζεστος αερα θα φευγει απο τις εξοδους για τις σωληνωσεις και απο το ανοιγμα στο πανω καπακι που εχει για την αυτοματη ταιστρα) ή ενα να βαζει κ ενα να βγαζει?

Καλησπέρα , δεν ξέρω αν σε βοηθήσει αυτό το θέμα. :) Είναι για άλλο Rio αλλά φαντάζομαι μπορείς να το προσαρμόσεις στο 125.

αυτο σιγουρα θα με βοηθισει στον τροπο συνδεσης και σε ευχαριστω.

το θεμα μου στο 125αρι που εχω, ποσοι ανεμιστηρες ειναι αρκετοι? και ποσοι για να βαζουν και ποσοι για να βγαζουν τον αερα. οι 4 που εχει ο φιλος στο 180αρι, ισως ειναι Too much για το δικο μου

επισης, καλο θα ειναι να μπουν απο την πλευρα του φιλτρου (εχω εσωτερικο) ή δεν εχει σημασια?

Έγινε επεξεργασία - ilias78

Δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιου είδους ψύξη και δε νομίζω να χρειαστώ εδώ που είμαι :), αλλά φαντάζομαι ότι 3 ανεμιστηράκια (2 να βάζουν 1 να βγάζει ) είναι μια χαρά. Από την άλλη σίγουρα θα σου απαντήσουν και παιδιά που το έχουν κάνει και έχουν προσωπική εμπειρία.

η αληθεια ειναι πως και εγω σκεφτομαι για 2+1.

πειτε μου κ μια γνωμη

3 απο αυτα

3 απο αυτα

3 fan guard

ισως και 3 τετοια για να μην εχω τριγμους.

κ φυσικα ανοιξειδωτες βιδες. το σκεπτικο, ειναι τα fans να ειναι μεσα απο το κουτι με σκοπο να μην φαινονται.

Έγινε επεξεργασία - ilias78

το ποσα θα χρειαστουν εξαρταται απο το ποσους βαθμους θελεις να κατεβασεις και το ποσα δυνατα ανεμιστηρια θα βαλεις. Το ιδιο με τη θερμανση δλδ.

Πχ εμενα σε 120 καθαρα δεν εφταναν ουτε 4 δυνατα 80αρια για να κρατησβ μαξ 25 που ηθελα σε χρυσοψαρα. Καποιες μερες με πολυ ζεστη εφτασε 27.

Μια μεση προταση ειναι 4 χ 80αρια konig φτηνα δυνατα και σκυλια.

Fan guard δεν θελεις. Θελεις fan filter για τη σκονη.

Ουτε αντικραδασμικα πλαισια. Οι ροδελες σιλικονης στις βιδες αρκουν.

Ολα να βαρανε μεσα.

Αν βαλεις να βαραει καποιο εξω, εκτος οτι θα χασεις ψυξη, θα εχει περισσοτερο θορυβο. Αν χρειαστει μεγαλυτετ εξαγωγη αερα, αφηνεις ανοιχτη την ταιστρα ή λιγο το ενα φλαπ.

Αν χρησιμοποιεις ταιστρα, θελεις χρονοδιακοπτη στο τροφοδοτικο των ανεμιστηρων να κοβει το ρευμα 15 λεπτα πριν εως 15 μετα την ωρα ταισματος, αλλιως θα γεμισει το σπιτι χαρτοπολεμο (τροφη)

Έγινε επεξεργασία - delta66

εμενα στα 200 λιτρα καθαρα εχω 4 80αρια απο το πλαισιο που φυσανε μεσα και με εντελος ανοιχτο το μπροστινο φλαπς . μπορουσα και κραταγα την θερμοκρασια μεχρι 28 βαθμους και ηταν ρυθμισμενο στους 27.

βεβαια δεν παιζει ρολο μονο ποσα ανεμηστηρακια θα βαλεις αλλα εχει και μεγαλη σημασια ο χωρος στον οποιο βρισκετε το ενυδρειο. εγω ειχα διαφορα θερμοκρασιας σε 2 θεσεις που το ειχα μεσα στο σαλονι. (το καλοκαιρι)

και βρισκομαι τελευταιο οροφο και εχω την ταρατσα πανω απο το κεφαλι μου.

και για fun filter εχω βαλει απο φιλτρο αερα του αυτοκινητου .

Έγινε επεξεργασία - GXSARA

και γω νομίζω πως με 4 80αρια θα είσαι εντάξει αλλά όπως σου προείπαν εξαρτάται από το που θες να κρατήσεις τη θερμοκρασία...

οκ λοιπον, θα χωσω πανω 4 80αρια κ ολα να βαρανε μεσα.

καλο θα ειναι να μπουν στο πλαστικο που ειναι στη μερια του φιλτρου (πισω μερια) ή στο μπροστα πλαστικο καπακι?

επισης, σκεφτομουν να τα βαλω απο κατω με σκοπο να μην φαινονται. να φαινονται δηλαδη μονο τα φιλτρακια. τι λετε?

οκ λοιπον, θα χωσω πανω 4 80αρια κ ολα να βαρανε μεσα.

καλο θα ειναι να μπουν στο πλαστικο που ειναι στη μερια του φιλτρου (πισω μερια) ή στο μπροστα πλαστικο καπακι?

επισης, σκεφτομουν να τα βαλω απο κατω με σκοπο να μην φαινονται. να φαινονται δηλαδη μονο τα φιλτρακια. τι λετε?

σωστος... απο κατω να τα βαλεις. θα ειναι πιο ωραια και πιο αποτελεσματικα γιατι θα ειναι πιο κοντα στο νερο.

Στο πισω καπακι σιγουρα γιατι το μπροστα το ανοιγεις περισοτερες φορες.Μονο τις ενωσεις να μονωσεις με θερμομωνοτικο καλωδιο για τοιχων

βραχηκυκλωμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...