Κώστας φ 28 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 28 Οκτωβρίου 2012 καλησπέρα, έχω το juwel rio 125 δηλαδή 100 καθαρά λίτρα, αυτή τη στιγμή είναι γλυκού νερού και θέλω να ρωτήσω τη θα χρειαστώ για την αλλαγή. καταρχάς θα αλλάξω τον φωτισμό ( λάμπες juwel για θαλασσινό) πόσο ζωντανό και νεκρό βράχο θα χρειαστώ και πόσο αραγονίτη (ζωντανό ή νεκρό); στο εσωτερικό φίλτρο του juwel rio 125, τι υλικά βάζω μέσα; θα χρειαστώ skimmer; η αντίστροφη όσμωση είναι απαραίτητη; θα χρειαστώ κυκλοφοριτή ( 1 ή 2;) και πόσα λίτρα / ώρα; τι τεστ χρειάζομαι για αρχή; αλλά και για μετά από ζωντανά σκέφτομαι να βάλω οπωσδήποτε 2 nemo (αρέσει στα παιδιά , αλλά και σε εμένα) και έναν καθαριστή ( ποιον προτείνεται και αν με παίρνει για κάτι ακόμα πείτε μου ( το ψάρι να είναι μπλε χρώμα, πάλι γιατί αρέσει στα παιδιά). επίσης θέλω να βάλω κάποια εύκολα κοράλλια, μανιτάρια( ονομασίες και οτιδήποτε άλλο εύκολο μου πείτε. γενικά για αρχή θέλω να είναι χαμηλών απαιτήσεων και αργότερα αφού μάθω , να το κάνω reef. Επίσης ότι άλλο ξεχνάω πείτε μου. ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 28 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 28 Οκτωβρίου 2012 (edited) καλησπέρα, έχω το juwel rio 125 δηλαδή 100 καθαρά λίτρα, αυτή τη στιγμή είναι γλυκού νερού και θέλω να ρωτήσω τη θα χρειαστώ για την αλλαγή. καταρχάς θα αλλάξω τον φωτισμό ( λάμπες juwel για θαλασσινό) 1βατ αν λιτρο περιπου πόσο ζωντανό και νεκρό βράχο θα χρειαστώ και πόσο αραγονίτη (ζωντανό ή νεκρό);10 κιλα βραχο το πολυ και αραγονιτη κανα 2-3 δαχτυλα στο εσωτερικό φίλτρο του juwel rio 125, τι υλικά βάζω μέσα;Μην το δουλεψεις το φιλτρο ασε την βιολογεια του ενυδρειου στο ζωντανο βραχο θα χρειαστώ skimmer;Σιγουρα το deltec 300 ειναι οτι πρεπει για τα λιτρα σου η αντίστροφη όσμωση είναι απαραίτητη;Ναι πρεπει να παρεις θα χρειαστώ κυκλοφοριτή ( 1 ή 2;) και πόσα λίτρα / ώρα;Δυο απο 3000 λιτρα ειναι καλα τι τεστ χρειάζομαι για αρχή; αλλά και για μετά.Αμωνιας,NO2,NO3,PH.Μετα οταν θα αρχισεις να βαζεις κοραλια CA,MG,KH από ζωντανά σκέφτομαι να βάλω οπωσδήποτε 2 nemo (αρέσει στα παιδιά , αλλά και σε εμένα) και έναν καθαριστή ( ποιον προτείνεται και αν με παίρνει για κάτι ακόμα πείτε μου ( το ψάρι να είναι μπλε χρώμα, πάλι γιατί αρέσει στα παιδιά).Ε..βαλε και μια μικρη ντορη που θα αρεσει και στα παιδια και οταν μεγαλωσει την δινεις επίσης θέλω να βάλω κάποια εύκολα κοράλλια, μανιτάρια( ονομασίες και οτιδήποτε άλλο εύκολο μου πείτε.Ασε να οριμασει το ενυδρειο και στη συνεχεια βαλε ζοανθους,κανια ρικορτεα...Αυτο θα το βρεις και μονος σου στην πορεια γενικά για αρχή θέλω να είναι χαμηλών απαιτήσεων και αργότερα αφού μάθω , να το κάνω reef. Επίσης ότι άλλο ξεχνάω πείτε μου. ευχαριστώ Σου ευχομαι καλη συνεχεια.Οπου δυσκολευτεις χτυπα πορτα Έγινε επεξεργασία 28 Οκτωβρίου 2012 - clooyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 29 Οκτωβρίου 2012 Author #3 Share 29 Οκτωβρίου 2012 ευχαριστώ για την απάντηση., το άλλο που θέλω να ρωτήσω το στρώσιμο ενός θαλασσινού ενυδρείου γίνεται με τον ίδιο τρόπο του γλυκού;( δηλαδή γίνεται ο κύκλος του αζώτου, πχ με αμμωνία Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 30 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 30 Οκτωβρίου 2012 ευχαριστώ για την απάντηση., το άλλο που θέλω να ρωτήσω το στρώσιμο ενός θαλασσινού ενυδρείου γίνεται με τον ίδιο τρόπο του γλυκού;( δηλαδή γίνεται ο κύκλος του αζώτου, πχ με αμμωνία Ναι πρεπει να γινει ο κυκλος του αζωτου.Η αμμωνια ειναι το πρωτο σταδιο του κυκλου,στη συνεχεια αυτη δινει τη σκυταλη στα NO2,και αυτα με την σειρα τους μετατρεπονται στα λιγοτερο βλαβερα NO3.Οταν αυτα φτασουν σε λογικα επιπεδα ,εισαι ετοιμος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 30 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 30 Οκτωβρίου 2012 Όπως στα είπε ο συνφορουμίτης clooyn παραπάνω θα συμφωνήσω, εκτός από την Ντόρις που πιστεύω ότι θα ήταν καλό να προστεθεί στο ενυδρείο σου αφού στρώσει, δηλαδή μετά από 4-5 μήνες κια εφόσον όλα βαίνουν καλώς και περάσεις από τα 1000 κύματα του θαλασσινού όπως συμβαίνει συνήθως. Αν και η Ντόρις δεν προτείνεται σε αυτά τα λίτρα αλλά και θα στεναχωρεθείτε όταν έρθει ο καιρός να την δώσετε. Άσε που θα δυσκολευτείτε να την δώσετε αφού θα είναι ήδη μεγάλη. Καλή επιτυχία Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 30 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 30 Οκτωβρίου 2012 να είστε όλοι καλά, μου λύσατε πολύ βασικές απορίες, ευχαριστώ πολύ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 30 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 30 Οκτωβρίου 2012 Να είσαι καλα. Ότι απορία έχεις,ρωτάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος