ataktoulis 28 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 28 Οκτωβρίου 2012 Ενυδρείο 112lt : 80X35X40 Τρέχει 2 μήνες με 2 εσωτερικά φίλτρα 450lt/h και 880l/h. Οι μετρήσεις μου είναι: ΝΗ4 = 0 (υγρό τεστ Sera) ΝΟ2 = 0 (υγρό τεστ Sera-Salifert-Tropical) 10 < ΝΟ3 < 25 (υγρό τεστ Sera-Salifert) PH 8 (Stick Esha) Το ψαράκι από την Τετάρτη το βράδυ είχε πεσμένα πτερύγια χωρίς κάποιο άλλο σύμπτωμα. Την Πέμπτη υπό την καθοδήγηση του αγαπητού ebenos τον οποίο και ευχαριστώ για ακόμη μία φορά προστέθηκαν 3 κουταλιές ενυδρειακό αλάτι της API και έγινε πάλι πολύ ζωηρό. Μέχρι χθες όλα ήταν τέλεια. Χθες το πρωί έφαγε κανονικά και κολυμπούσε μια χαρά. Από χθες είναι ακίνητο στον πάτο, δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα και φαίνεται πως αργοπεθαίνει. Το βράδυ στις 22:00 προστέθηκαν 25 σταγόνες eSHa 2000 μπας και το σώσουμε. Το Oranda κολυμπούσε άτσαλα και έδειχνε ανισσόροπο, αλλά σήμερα είναι μια χαρά. Ο Ατακτούλης (Comet) είναι πάνω από 15 ώρες ακίνητος στον πάτο του ενυδρείου. Ελάχιστα μετακινήθηκε. Πριν λίγο ανέβηκε στην επιφάνεια για 5 λεπτά ακίνητος και πάλι κάτω. Χθες προστέθηκαν άλλα 3 κουταλάκια αλάτι. Από το ενυδρείο αφαιρέθηκαν όλα τα διακοσμητικά, πλαστικά και πήλινα και τώρα υπάρχουν μόνο τα φυτά. 13-14 Κερατόφυλλα, 4 Ανούμπιες, Κρυπτοκορίνες και κανά 2 Εχινόδωροι και άλλα που δεν ξέρω. Θερμοκρασία στους 25 αποπ την Πέμπτη που έδειχναν άρρωστα. Τελευταία αλλαγή νερού Τετάρτη απόγευμα. Βοήθειααααααα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 28 Οκτωβρίου 2012 Author #2 Share 28 Οκτωβρίου 2012 Αλλαγές γινόταν Τετάρτη και Σάββατο λόγω προβλήματος με νιτρώδη 25-30% και τάισμα μια φορά τη μέρα με εναλλαγή στις τροφές που περιελάμβανε Pellets της Tropical, Flakes της Sera, Spiroulina Sera και Flakes αν θυμάμαι καλά Acti! Μια φορά έδωσα και αρακά. Σήμερα νηστεία.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 28 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 28 Οκτωβρίου 2012 Αλλαγές γινόταν Τετάρτη και Σάββατο λόγω προβλήματος με νιτρώδη 25-30% και τάισμα μια φορά τη μέρα με εναλλαγή στις τροφές που περιελάμβανε Pellets της Tropical, Flakes της Sera, Spiroulina Sera και Flakes αν θυμάμαι καλά Acti! Μια φορά έδωσα και αρακά. Σήμερα νηστεία.. ακριβως ιδια συμπεριφορα εχει και το δικο μου μονο που δεν ειναι αρρωστο αλλα γεννηθηκε με προβλημα στην ουρα! απο οτι ξερω τα flakes δημηουργουν προβληματα στα χρυσοψαρα επειδη ανεβενουν στην επιφανεια για να τα φανε ρουφανε πολυ ατμοσφερικο αερα και πριζοντε καπως δεν ξερω αν αληθευη δεν εχω ταισει ποτε τα δικα μου με τετοια ειδους τροφη !μπορει και αυτο να φτεει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 28 Οκτωβρίου 2012 Author #4 Share 28 Οκτωβρίου 2012 (edited) Μου το είχαν επισημάνει αυτό και μούλιαζα πολύ καλά την τροφή, οπότε κάτι άλλο φταίει αν και το Oranda μου δε νομίζω να αντέξει ως τις 22:00 που είναι η 2η δόση της αντιβίωσης.. Έχει ανεβεί στην επιφάνεια, στέκεται εντελώς πλαγιασμένο και κουνιέται ελάχιστα. Είναι σχεδόν ψόφιο! :-( Να δώσω λίγο αρακά μπας και τα ανακουφίσει ή όχι; Δεν έχω και καραντίνα να πάρει. Αν το απομονώσω σε κουβά πειράζει; Το Comet δειλά δειλά κολυμπάει που και που. Φαίνεται να άρχισε να ανταποκρίνεται. Μακάρι να σωθούν. Υπάρχει κάποια επιπλέον αγωγή; Έγινε επεξεργασία 28 Οκτωβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 28 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 28 Οκτωβρίου 2012 Μου το είχαν επισημάνει αυτό και μούλιαζα πολύ καλά την τροφή, οπότε κάτι άλλο φταίει αν και το Oranda μου δε νομίζω να αντέξει ως τις 22:00 που είναι η 2η δόση της αντιβίωσης.. Δεν έχω και καραντίνα να πάρει. Αν το απομονώσω σε κουβά πειράζει; Το Comet δειλά δειλά κολυμπάει που και που. Μακάρι να σωθούν. Υπάρχει κάποια επιπλέον αγωγή; αμα ο κουβας εχει φιλτρο απομονωσε το αλλα δεν νομιζω να εχει το προβλημα μονο το κομετ ! τι να σου πω μηπως ανεβηκε η αμμωνια ? η εχεις χαμηλα νιτρικα εκανες τεστ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 28 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 28 Οκτωβρίου 2012 Οι μετρήσεις είναι όπως τις έγραψα παραπάνω. Το Oranda θα απομονώσω. Φίλτρα έχω 2, οπότε μπορώ να βάλω το ένα στον κουβά Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 28 Οκτωβρίου 2012 Author #7 Share 28 Οκτωβρίου 2012 Τα νιτρικά και χαμηλά να ήταν δε θα υπήρχε πρόβλημα. Εδώ έγιναν όλα ραγδαία και είναι τραγικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 28 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 28 Οκτωβρίου 2012 (edited) Ασε τα ψαρια στο ενυδρειο οπως ειναι και μην απομονωσεις κανενα. Το φαρμακο εχει ευρη φασμα. Αυξησε την οξυγωνωση του νερου και δωσε χρονο. Έγινε επεξεργασία 28 Οκτωβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 28 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 28 Οκτωβρίου 2012 Τα νιτρικά και χαμηλά να ήταν δε θα υπήρχε πρόβλημα. Εδώ έγιναν όλα ραγδαία και είναι τραγικά τι να σου πω ακου τον ebenos ειναι πιο εμπειρος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 29 Οκτωβρίου 2012 Author #10 Share 29 Οκτωβρίου 2012 (edited) Δυστυχώς το Oranda μας άφησε μετά από πολύ απότομη επιδείνωση της υγείας του. Χθες ήταν πολύ ταλαιπωρημένο, γυρισμένο στο πλάι και αδύναμο εντελώς. Ούτε έφαγε, ούτε είχε δυνάμεις να κολυμπήσει. Ήταν και αδυνατισμένο, οπότε μάλλον επρόκειτο για εσωτερικό παράσιτο σύμφωνα και με τα συμπεράσματα του συμφορουμίτη ebenos ο οποίος ήταν δίπλα μου σε όλο αυτό και τον ζάλισα με την επικοινωνία μας. Τώρα μένει να γιατρευτεί ο Ατακτούλης μας που εμφάνισε ήδη βελτίωση με το αντιβιωτικό και αν όλα πάνε καλά, αύριο θα γίνει γεναία αλλαγή για να καθαρίσει το νερό και Τετάρτη θα πάρω πάλι ένα Red Cap για να κάνουν παρέα. Ευτυχώς το ψαράκι δεν έμεινε πολύ στο ενυδρείο και η μέτρηση της αμμωνίας ήταν μηδενική.. Μακάρι να το είχα σώσει γιατί πραγματικά έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά.... :-( Έγινε επεξεργασία 29 Οκτωβρίου 2012 - ataktoulis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 29 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 29 Οκτωβρίου 2012 Οχι μόνο έκανες ότι μπορούσες αλλά και πολύ παραπάνω. Είναι πολλές οι πιθανές αιτίες που μπορεί να οδήγησαν στον θάνατο του ψαριού μιας που το ψάρι αδυνάτιζε καθημερινά και όπως είπες η επιδείνωση του τις δυο τελευταίες μέρες ήταν τόσο ραγδαία που δεν άφηνε περιθώρια. Ο ατακτουλης πως είναι σήμερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 29 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 29 Οκτωβρίου 2012 κριμα και εμενα απεβιωσε σημερα οπως λεει ο ebenos απο αστρωτο ενυδρειο εκανα βλακεια που το απομωνοσα στο αστρωτο μπορει να ηταν ζωντανο αν ειχε μηνει στο 70λ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 29 Οκτωβρίου 2012 Author #13 Share 29 Οκτωβρίου 2012 Εκεί που πήγα να πω πως ο Ατακτούλης σώθηκε ήρθαν τα πάνω κάτω πάλι. Δε μπορώ να πιστέψω πόσο απότομα επιδεινώνεται η υγεία τους. Εδώ και 4-4.5 ώρες είναι τέρμα πάνω, αναπνέει αργά και επιπλέει με δυσκολία, ενώ το σώμα του είναι λες και θα κοπεί στη μέση. Από τη μέση και πίσω ορθή γωνία. Δε νομίζω να τη βγάλει μέχρι το πρωί. :-( Σήμερα ήταν η τρίτη μέρα θεραπείας. Κρίμα.. :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 29 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 29 Οκτωβρίου 2012 Ρε Κωνσταντίνε τι να πω? Αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το εξηγήσω. Πριν 5 ώρες έτρωγε με όρεξη και έτρεχε σαν τρελός και μέσα σε τόσο μικρό διάστημα να έρθουν τα πάνω κάτω? Κάναμε ότι μπορούσαμε και χρησιμοποιήσαμε και μια από της καλύτερες θεραπείες της αγοράς. Εχεις ένα στρωμένο ενυδρείο, με τακτικές ρουτίνες και καλή διατροφή και όλα πήγαν στραβά. Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ με αυτή την περίπτωση και το μυαλό μου πάει σε χίλια δυο…ακόμα και στην σπιρουλινα αλλά δεν ξέρω πια τι να υποθέσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 29 Οκτωβρίου 2012 Author #15 Share 29 Οκτωβρίου 2012 Το ίδιο σκέφτομαι και εγώ. Όλα άρχισαν μετά τη σπιρουλίνα. Η πλάκα είναι πως σκεφτόμουν να τα μεταφέρω στο 63λιτρο γιατί τα αγάπησα τόσο πολύ που μου αρκούσαν 2 χρυσόψαρα, δεν ήθελα άλλα και αφού όλα ήταν στρωμένα είπα πως είμαι έτοιμος για ζωοτόκα στο μεγάλο ενυδρείο. Κατέρευσαν τα πλάνα από όταν το σκέφτηκα, λες και με κατάλαβαν και αρνήθηκαν. Υποφέρει πολύ ο Ατακτούλης, αργοπεθαίνει. Και δε μπορώ και να κάνω τίποτα. :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 30 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 30 Οκτωβρίου 2012 Το ίδιο σκέφτομαι και εγώ. Όλα άρχισαν μετά τη σπιρουλίνα. Η πλάκα είναι πως σκεφτόμουν να τα μεταφέρω στο 63λιτρο γιατί τα αγάπησα τόσο πολύ που μου αρκούσαν 2 χρυσόψαρα, δεν ήθελα άλλα και αφού όλα ήταν στρωμένα είπα πως είμαι έτοιμος για ζωοτόκα στο μεγάλο ενυδρείο. Κατέρευσαν τα πλάνα από όταν το σκέφτηκα, λες και με κατάλαβαν και αρνήθηκαν. Υποφέρει πολύ ο Ατακτούλης, αργοπεθαίνει. Και δε μπορώ και να κάνω τίποτα. :-( το καλητερο ειναι να του δωσεις ενα τελος αφου υποφερει τοσο ειναι δυσκολο αλλα δεν θα υποφερη αλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 30 Οκτωβρίου 2012 Author #17 Share 30 Οκτωβρίου 2012 Μακάρι να είχα τη δύναμη να το κάνω, αλλά δε μπορώ. Από τις 7 το πρωί στο ίδιο σημείο είναι, ξαπλωμένος κάτω στα χαλίκια και δεν κουνιέται καθόλου. Αν δε μπορέσει και να φάει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 30 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 30 Οκτωβρίου 2012 Μακάρι να είχα τη δύναμη να το κάνω, αλλά δε μπορώ. Από τις 7 το πρωί στο ίδιο σημείο είναι, ξαπλωμένος κάτω στα χαλίκια και δεν κουνιέται καθόλου. Αν δε μπορέσει και να φάει.. καταλαβενω τον αγαπας πολυ αλλα δεν ειναι κριμα να υποφερει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 1 Νοεμβρίου 2012 Author #19 Share 1 Νοεμβρίου 2012 Επανέρχομαι στο θέμα. Η θεραπεία με το esha2000 τελείωσε την περασμένη Δευτέρα. Την Τρίτη έγινε αλλαγή 50% και η θερμοκρασία ρυθμίστηκε μόνιμα στους 23 βαθμούς. Πήρα ένα Oranda μετά το θάνατο του προηγούμενου και μετά την αλλαγή έκανα την προσαρμογή και το έβαλα στο ενυδρείο μου. Ως δια μαγείας, με το που μπήκε το μικρό στο ενυδρείο άρχισε να ζωηρεύει και ο Ατακτούλης. Από την Τετάρτη και μετά, δεν είναι εντελώς καλά, αλλά τρώει με πολλή όρεξη, ξεκόλλησε από τον πάτο επιτέλους και όταν μένει ακίνητος μένει στην επιφάνεια. Να κάνω ακόμα λίγες μέρες θεραπεία ή δε χρειάζεται; Πιστεύετε θα γίνει καλά ο μικρός μου; Ο Νίκος (ebenos) μου είπε πως μπορεί να πάσχει από εσωτερική μόλυνση. Πόσες μέρες μπορεί να ζήσει αν συμβαίνει κάτι τέτοιο; Υπάρχει περίπτωση να γιατρευτεί εντελώς; Τι λέει η δική σας εμπειρία; Ο ρυθμός ταΐσματος άλλαξε, από μια φορά τη μέρα σε 2 φορές από μισή ποσότητα φαγητού. Κατά τις προηγούμενες μέρες η τροφή εμποτιζόταν με βιταμίνες Sera Fishtamin και από σήμερα θα μπαίνουν μια φορά την εβδομάδα, την επόμενη της αλλαγής. Πείτε μου αν υπάρχει οτιδήποτε που μπορώ να κάνω για να το σώσω με βεβαιότητα σας παρακαλώ!!! Είμαι και 500χλμ. μακρυά του για λίγες μέρες λόγω δουλειάς και την ευθύνη τη μεταβίβασα αλλού.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 1 Νοεμβρίου 2012 Author #20 Share 1 Νοεμβρίου 2012 Το δείπνο τους το τσάκισαν πάλι! Λέτε να επανέλθει;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 2 Νοεμβρίου 2012 #21 Share 2 Νοεμβρίου 2012 Το δείπνο τους το τσάκισαν πάλι! Λέτε να επανέλθει;;;; μακαρι στο ευχομαι εμενα εχουν ικ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 2 Νοεμβρίου 2012 Author #22 Share 2 Νοεμβρίου 2012 Μακάρι! Τα δικά σου σίγουρα θα γιατρευτούν. Είναι εύκολο το ick σε σχέση με άλλα, μην ανησυχείς. Ξεκίνησες θεραπεία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AngelinaA 2 Νοεμβρίου 2012 #23 Share 2 Νοεμβρίου 2012 Μακάρι! Τα δικά σου σίγουρα θα γιατρευτούν. Είναι εύκολο το ick σε σχέση με άλλα, μην ανησυχείς. Ξεκίνησες θεραπεία; σημερα ξεκιναω ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 2 Νοεμβρίου 2012 Author #24 Share 2 Νοεμβρίου 2012 Άντε με το καλό να αναρρώσουν γρήγορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 2 Νοεμβρίου 2012 #25 Share 2 Νοεμβρίου 2012 Πως παει σήμερα ο ασθενής Κωνσταντίνε? Είναι λίγο καλύτερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος