Jump to content

Jbl Manado??

Τοληs

Recommended Posts

Το έχω χρησιμοποιήσει και με τους δύο τρόπους. Μπορείς να το βάλεις όμως όπως λες σαν υπόστρωμα και από πάνω χαλίκι. Αν και θα πρότεινα να βάλεις για υπόστρωμα κάποιο άλλο υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και από πάνω το manado.

Όπως δείχνει και η φωτό που πόσταρε ο Rik , έχω βάλει 2-3 cm Aquabasis της JBL που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και από πάνω 3-4 cm Manado αντί για χαλίκι . Αν έχεις φυτά χαμηλών απαιτήσεων και δεν σε ενδιαφέρει η γρήγορη ανάπτυξη μπορείς να βάλεις σκέτο Manado. Μειονέκτημα : λόγω του μικρού βάρους του , το ρουφάει εύκολα η σκούπα βυθού. Δεν πρέπει να την ακουμπάς στο βυθό.

Εγω ειχα βαλει 3cm Aquabasic και 5sm manado ανακατεμενο με λευκο χαλικη για να σπασει λιγο και για σχεδια στο προφιλ που φαινοτανε...

Απ την εμπειρια μου εχω να πω τα εξης, συσκολο στο φυτεμα γιατι ειναι πολυ ελαφρη και πολυ πιο δυσκολο στο σιφωναρισμα του βυθου για υον ιδιο λογο, επισης αυτη η "λειτουργια" του που δεσμευη στοιχεια αο την στηλη νερου σε συνδυασμο με υγρα λιπασματα ειναι για αρκετα εμπειρους χομπιστες, κατα την γνωμη μου, κραταει στοιχεια και στα ξερναει ξαφνικα πισω εαν δεν το εχεις με την λιπανση, μιλαμε πρεπει να υπολογιζεις τις δοσης ακριβως και να κανεις γεναιες αλλαγες νερου και φυσικα να μην παραλιξης ουτε μια...

Εμενα μου εκανε ενα μπουμ και σε 5 μερες γεμισα τριχοϊδη αλγη και εχασα πολλα φυτα πανω που το ενυδρειο ηταν στα ντουζενοα του....

Απλα προσοχη και ευλαβια, καθολικη ευλαβια...

Απο δικη μου εμπειρια και την γνωμη μου ολα αυτα τα φιλικα :-)

Καλητερα βαλε seachen flurite, εγω δεν ξαναμπλεκω με φτηνα υποστρωματα....

Εγω ειχα βαλει 3cm Aquabasic και 5sm manado ανακατεμενο με λευκο χαλικη για να σπασει λιγο και για σχεδια στο προφιλ που φαινοτανε...

Απ την εμπειρια μου εχω να πω τα εξης, συσκολο στο φυτεμα γιατι ειναι πολυ ελαφρη και πολυ πιο δυσκολο στο σιφωναρισμα του βυθου για υον ιδιο λογο, επισης αυτη η "λειτουργια" του που δεσμευη στοιχεια αο την στηλη νερου σε συνδυασμο με υγρα λιπασματα ειναι για αρκετα εμπειρους χομπιστες, κατα την γνωμη μου, κραταει στοιχεια και στα ξερναει ξαφνικα πισω εαν δεν το εχεις με την λιπανση, μιλαμε πρεπει να υπολογιζεις τις δοσης ακριβως και να κανεις γεναιες αλλαγες νερου και φυσικα να μην παραλιξης ουτε μια...

Εμενα μου εκανε ενα μπουμ και σε 5 μερες γεμισα τριχοϊδη αλγη και εχασα πολλα φυτα πανω που το ενυδρειο ηταν στα ντουζενοα του....

Απλα προσοχη και ευλαβια, καθολικη ευλαβια...

Απο δικη μου εμπειρια και την γνωμη μου ολα αυτα τα φιλικα :-)

Καλητερα βαλε seachen flurite, εγω δεν ξαναμπλεκω με φτηνα υποστρωματα....

Εισαι σιγουρος οτι αυτο εγινε απο το υποστρωμα?Μηπως εφταιγε κατι αλλο?

Πρεπει να ηταν αυτο, γιατι ενω σταματησα λιπανση και εκανα αλλαγες νερου και μηχανικη αφαιρεση, αυτη θεριεβε ακαθεκτη...η καταδυαση τραβηξε 2 μηνες, με συσκοτισεις, αλλαγες νερου και στο τελος και αλγοκτωνο γιατι δεν πιγαινε αλλο....

Δεν μπορω να ειμαι σιγουρος αν ειναι αυτο γιατι δεν εχω πληροφοριες για το ενυδρειο σου ουτε το χρονικο.

Πρεπει να ηταν αυτο, γιατι ενω σταματησα λιπανση και εκανα αλλαγες νερου και μηχανικη αφαιρεση, αυτη θεριεβε ακαθεκτη...η καταδυαση τραβηξε 2 μηνες, με συσκοτισεις, αλλαγες νερου και στο τελος και αλγοκτωνο γιατι δεν πιγαινε αλλο....

Φανταζομε πως το aqua basis ηταν το προβλημα μια που δεν πρεπει να βγαινει στην στηλη του ενυδρειου.

Δεν ειχε βγει στην στηλη νερου, ειναι απο κατω και ειχε 5 ποντους μαναντο απο πανω, δυσκολο να εχει επαφη, επισης το προβλημα ξεκινησε μετα απο 3 μηνες εφοσον ειχε μπει...και τεσπα μετα απο ολα τα παραπανω σταματησε να βγαινει αλγη, αλλα σταματησα και το ενυδρειο γιατι λογο φορτου εργασιας δεν ειχα χρονο...

Δεν ειχε βγει στην στηλη νερου, ειναι απο κατω και ειχε 5 ποντους μαναντο απο πανω, δυσκολο να εχει επαφη, επισης το προβλημα ξεκινησε μετα απο 3 μηνες εφοσον ειχε μπει...και τεσπα μετα απο ολα τα παραπανω σταματησε να βγαινει αλγη, αλλα σταματησα και το ενυδρειο γιατι λογο φορτου εργασιας δεν ειχα χρονο...

Δεν νομιζω τοτε η αλγη να ειχε αμεση σχεση με το ολο συνολο του βυθου απο την στιγμη που το προβλημα παρουσιαστικε μετα απο 3 μηνες που ειχες το υποστρωμα, εκτος εαν εβαλες καποιο ψαρι το οποιο εσκαβε τον βυθο η εκανες καμια ιδιαιτερη επεμβαση σε αυτο με μεταφυτευσεις η καμια ανακαινηση στην διακοσμηση που να εφερε καποια ποσοτητα aqua basis στην επιφανεια εχοντας ετσι πολλα οργανικα καποια στιγμη με αποτελεσμα την ανθιση του νερου, αλγες.

Δεν ξερω ρικ, δεν μεταφυτεψα τιποτα, δεν αλλαξα τιποτα, απλα οταν εφτασαν τα φυτα στα ορια τουα και μεγαλωσανε, εκει ξεκινησε το ολο θεμα...ισως οταν τα φυτα μεγαλωσανε και δεν τα κλαδεβα πολλη εκει μπορει να μενανε συστατηκα στην στηλη νερου, παντως πιστευω οτι φταιει και το μαναντο για τον λογο οτι καποια στιγμη αμα εχει μαζεψει πολλα στοιχεια και δεν καταναλωνονται, καποια στιγμη θα τα "ξεραση" πισω.....

Μηπως εφταιγε το co2 σου?Οι λαμπες σου?Η λιπανση που εκανες?

Οπως βλεπεις υπαρχουν πολλα στη μεση και δεν μπορουμε να ειμαστε 100% σιγουροι οτι φταιει το manado..

To Manado δεν ξερναει απλα οταν κορεστη και δεν υπαρχει ζητηση ποια πχ απο τις ριζες των φυτων δεν αποροφα σε εισαγωγικα αλλα ι'χνοστοιχεια. Δυστηχως εχει περασει πολυς καιρος για να μπορεσουμε να βγαλουμε ποιο σαφη συμπερασματα αλλα οπως λεει ο Κωστης και οπως αλλωστε και εσυ θα καταλαβαινεις υπαρχουν πολλοι παραγωντες οι οποιοι θα μπορουσαν να ειναι υπευθυνοι για το σκηνικο με τις αλγες.

Συγουρα, αλλα εχω μηνει προς το μαναντο, καλο θα ηταν αμα μας ελεγαννκαι αλλοι φιλοι την εμπειρια τους με το μαναντο...

Κωστα το co2, λιπασματα τα ειχα κοψει για κανα δυμηνο και οι λαμπες ηταν αλλαγμενες και 2 μηνων και επαιξαν πολλες μερες με συσκοτιση και η αλγες φουντωναν συνεχεια, μια κολαση ηταν, δηλαδη σκευητε οτι ενα 3μηνο πηγε η ιστορια μεχρι που σταματησαν καποια στιγμη....μεχρι και για καναν θανατο κοιταγα συνεχεια, γιατι εκει μεσα δεν ηταν και οτι πιο ευκολο να δεις εαν κατι ψοφισε και συνεχεια μετραγα ψαρια και αμανο...

Τεσπα, απλα το ειπα και εγω να υπαρχει σαν πληροφορια και εμπειρια, με σωστη λιπανση ισως να μην υπηρχε το προβλημα αυτο, σωστη εννοω την μιση αυτη που εκανα εγω τοτε....

Συγουρα, αλλα εχω μηνει προς το μαναντο, καλο θα ηταν αμα μας ελεγαννκαι αλλοι φιλοι την εμπειρια τους με το μαναντο...

Κωστα το co2, λιπασματα τα ειχα κοψει για κανα δυμηνο και οι λαμπες ηταν αλλαγμενες και 2 μηνων και επαιξαν πολλες μερες με συσκοτιση και η αλγες φουντωναν συνεχεια, μια κολαση ηταν, δηλαδη σκευητε οτι ενα 3μηνο πηγε η ιστορια μεχρι που σταματησαν καποια στιγμη....μεχρι και για καναν θανατο κοιταγα συνεχεια, γιατι εκει μεσα δεν ηταν και οτι πιο ευκολο να δεις εαν κατι ψοφισε και συνεχεια μετραγα ψαρια και αμανο...

Τεσπα, απλα το ειπα και εγω να υπαρχει σαν πληροφορια και εμπειρια, με σωστη λιπανση ισως να μην υπηρχε το προβλημα αυτο, σωστη εννοω την μιση αυτη που εκανα εγω τοτε....

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=86669#entry816590

Σωστός ο Άγγελος, η κουβέντα είναι στο παραπανω σύνδεσμο. :)

Έγινε επεξεργασία - dpap

Τωρα ρε Δημητρη να τα ξαναγραψω η να τα κανω copy/paste :-P

Κάνε τα copy paste και πες οτι τα εγραψες απο την αρχή. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...