Τοληs 27 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα.Θα μπορουσα να χρησιμοποιησω το jbl manado για βασικη στρωση βυθου(οχι για υποστρωμα) αντι για αμμο η' χαλικι??Μηπωs θα εχω προβλημα με τα ψαρια βυθου??Εσειs θα το προτεινατε για τετοια χρηση??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Δεν το έχω δοκιμάσει με ψάρια βυθού ακόμα. Το έχω βάλει όμως στα τελευταία 3 ενυδρεία μου σκέτο όπως λες χωρίς κάτι από πάνω και δεν είχα πρόβλημα. Επειδή με απασχολεί και εμένα το θέμα, έκατσα και διάβασα σε ξένα φόρουμ και οι άποψη είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μακροχρόνια. Ίσως κάποιος από εδώ να το έχει δοκιμάσει και να μας πει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxmike 27 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 27 Οκτωβρίου 2012 νομίζω οτι εξαρτάτε τα ψάρια πχ κορρυ νόμιζω θα έχουν πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 27 Οκτωβρίου 2012 Author #4 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Eσυ που το εχειs βαλει,ειναι σαν πουδρα η' σαν αμμο ψιλη??Αν ειναι σαν πουδρα, δεν πετρωνει μετα απο καποιο διαστημα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxmike 27 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 27 Οκτωβρίου 2012 ειναι κοκος http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=*NR&c=123000+*+123001+*+123002+*+123003+*+123004&t=temartic_e Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 27 Οκτωβρίου 2012 νομίζω οτι εξαρτάτε τα ψάρια πχ κορρυ νόμιζω θα έχουν πρόβλημα Δεν έχει μεγάλη κοκκομετρία πάντως. Τώρα δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνο για άλλους λόγους. Δεν το έχω δοκιμάσει για να μιλήσω από εμπειρία αλλά σε διάφορες συζητήσεις έχω διαβάσει ότι διατηρούσαν cories χωρίς πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Eσυ που το εχειs βαλει,ειναι σαν πουδρα η' σαν αμμο ψιλη??Αν ειναι σαν πουδρα, δεν πετρωνει μετα απο καποιο διαστημα?? Δεν είναι ούτε σαν πούδρα ούτε σαν άμμος , έχει μια κοκκομετρία των 2 χιλιοστών από όσο μπορώ να δω. Επίσης ο κατασκευαστής αναφέρει στις πληροφορίες ότι ενδείκνυται για ψάρια βυθού. Θα μου πεις κατασκευαστής είναι αλλά η JBL νομίζω ότι είναι από της μεγάλες εταιρίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 27 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Δεν υπαρχει προβλημα , δεν πετρωνει , δεν εχουν θεμα τα κορυντορας , τα φυτα ποιανουν χωρις προβλημα , ειναι φτηνο ( ειδικα σε μεγαλη συσκευασια ) , θελει 2-3 χερια πλυσιμο πριν μπει στο ενυδρειο . 2 δισκαδικα ενυδρεια εχουν το συγκεκριμενο βυθο το ενα απο τα 2 ειναι αυτο http://www.youtube.com/watch?v=yek3Cs2DPdM Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστούμε Γιώργο , είδες τι κάνει η εμπειρία ; 1 ,2 , 3 4 , τέλος ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 27 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Εγω παντως που εχω το manado στο ενα απο τα 2 ενυδρεια μου πιστευω οτι δεν κανει τοσο καλη δουλεια οσο αλλα υποστρωματα που εχω δοκιμασει.Καμια σχεση η αναπτυξη των φυτων.Οσο για τα κορυ και αλλα ψαρια βυθου που εχω δεν εχουν κανενα προβλημα και το γραφει και η jbl οτι ειναι καταλληλο για γατοψαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 27 Οκτωβρίου 2012 Author #10 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστω παρα πολυ παιδια.Μαλλον αυτο θα βαλω στο βυθο μου.Ετσι κι αλλιωs θα βαλω ευκολα φυτα θα εχω και καλο φωτισμο,νομιζω θα ειμαι super με αυτο το υλικο.Απλοs φοβομουν μην εχουν προβλημα τα cory που θελω να βαλω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστω παρα πολυ παιδια.Μαλλον αυτο θα βαλω στο βυθο μου.Ετσι κι αλλιωs θα βαλω ευκολα φυτα θα εχω και καλο φωτισμο,νομιζω θα ειμαι super με αυτο το υλικο.Απλοs φοβομουν μην εχουν προβλημα τα cory που θελω να βαλω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 27 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Εγώ πάλι κάπου διάβασα (μπορει και εδώ μέσα) ότι κάποια υποστρώματα της jbl αυξάνουν τη σκληρότητα του νερού...Γιά ψάξτο λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 27 Οκτωβρίου 2012 Author #13 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Λεsss....?????Mονο αυτο μαs ελειπε στο νερακι τηs Θεσσαλονικηs!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Σε κάποιο θέμα πρέπει να το έχει αναφέρει ο Rik. Πάντως ο κατασκευαστής το αναφέρει ως ουδέτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 27 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Για αυτο λέω οτι το έχω ακούσει αλλά δεν το έχω δοκιμάσει... Να μη σε πάρω στο λαιμό μου... Γιατί δεν βάζεις flourite?Λένε ότι ειναι από τα καλύτερα,άν και λίγο ακριβουτσικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 27 Οκτωβρίου 2012 Author #16 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Θα ηθελα πολυ να μπει στο βυθο γιατι ηθελα να δωσω ενα σπρωξιματακι τα φυτα που θα βαλω και μου αρεσε και το χρωματακι του.Αν υπαρχει ομωs θεμα και αυξανει την σκληροτητα...ακυρο!!!Αν καποιοs ξερει με σιγουρια αs απαντησει!! malamadre...δωσε στοιχεια για flourite...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 27 Οκτωβρίου 2012 #17 Share 27 Οκτωβρίου 2012 (edited) κι εγω προτεινω flourite.the best για τα φυτα και δεν χρειαζεται να βαλεις τιποτε αλλο απο πανω και υπαρχει και σε διαφορους χρωματισμους.Απλα τσουζει λιγο οικονομικα και δεν ξερω τι γινεται με τα ψαρια βυθου http://www.petcumulu...product&pid=668 Έγινε επεξεργασία 27 Οκτωβρίου 2012 - sailor247 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 27 Οκτωβρίου 2012 Author #18 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Tσιμπιμενη τιμουλα και γω θα χρειαστω 4 με 5 τσουβαλακια !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 27 Οκτωβρίου 2012 #19 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Tσιμπιμενη τιμουλα και γω θα χρειαστω 4 με 5 τσουβαλακια !! κι εγω γι'αυτο πηρα manado Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 27 Οκτωβρίου 2012 Author #20 Share 27 Οκτωβρίου 2012 κι εγω γι'αυτο πηρα manado Χαχαχαχαχαχα....!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 27 Οκτωβρίου 2012 #21 Share 27 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα.... Τα corydoras δεν έχουν προβλημα ούτε τα ancistrus εχω κ από τα δυο... Κατ εμαι τα πλεονεκτήματα είναι 1. Τιμή 2. Διάρκεια δεν θα χρειαστείς άλλο λίπασμα για σχεδόν 6 μηνες εκτός αν πας για πολυ απαιτητικα φυτα. Είναι πολύ φιλικό στα ψάρια.4. Δεν επηρεάζει το νερο . Τα μειονέκτημα είναι ότι1. δεν θα έχεις ταχεία ανάπτυξη στα φυτα,2. Αν εχεις εσωτερικό φίλτρο θα πρεπει να το καθαρίζεις συχνά...ελπίζω να σε καλυψα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 28 Οκτωβρίου 2012 #22 Share 28 Οκτωβρίου 2012 Εγώ πάλι κάπου διάβασα (μπορει και εδώ μέσα) ότι κάποια υποστρώματα της jbl αυξάνουν τη σκληρότητα του νερού...Γιά ψάξτο λίγο. Δεν ειναι το manado αλλα κυριως το onyx sand flourite της Seachem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 28 Οκτωβρίου 2012 #23 Share 28 Οκτωβρίου 2012 (edited) Το manado ειναι ψημενη αργιλος στην ουσια για αυτο και προσφερει καλη ικανότητα ανταλλαγής κατιόντων CEC, δηλαδη είναι σε θέση να διατηρήσει στο εξωτερικό του, ηλεκτρομαγνητικα κατιόντα που που περνει απο το νερο της στηλης του ενυδρειου και είναι σημαντικα για τη θρέψη των φυτών. Αυτή η δεσμευτική ικανοτητα αποτρέπει τα κατιόντα που υπόκεινται σε έκπλυση και να μην απομακρύνονται από το υπόστρωμα, ώστε να εξασφαλίζεται να παραμένουν στις ρίζες των φυτών. Και δευτερων ειναι πορωδες υλικο οποτε βοηθα στην σωστη οξυγονοση και αποικηση των βακτηριων . Απο εκει και περα δεν εχει καποιες οργανικες ουσιες σαν υλικο και λογο του οτι ειναι και πολυ ελαφρυ δεν βοηθα και τοσο στο ευκολο φυτεμα Κατα καποιο τροπο ειναι φιλικο στον αρχαριο χρηστη μια που απο την μια μπορει να μην προσφερει ταχεία αναπτυξη αλλα απο την αλλη ειναι αρκετα σταθερο στο περας του χρονου σαν υλικο και λειτουργη κατι σαν μπαταρια, δηλαδη τραβα τα θρεπτικα απο τα αποβλυτα του νερου και τα φυτα μετα απο την μερια τους περνουν αυτο που τους χρειαζεται και ετσι συνεχιζεται ο ολος κυκλος. Με τον καιρο και εφοσων ωριμασει βιολογικα και χημικα εχει ενα σταθερο βηματισμο αλλα σε καμια περιπτωση δεν εχει σχεση με τα κλασικα υποστρωματα. Υπαρχουν υλικα της ιδιας εταιριας για την ενυσχηση του με θρεπτικα οπως θα δεις στην φωτο και το manado μπαινει σαν επιφανειακο στρωμα. Φυσικο-χημικά χαρακτηριστικά υπόστρωματος φυτεμένου ενυδρείου Έγινε επεξεργασία 28 Οκτωβρίου 2012 - Rik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 28 Οκτωβρίου 2012 Author #24 Share 28 Οκτωβρίου 2012 Σαs ευχαριστω παρα πολυ ολουs παιδια!!!Η βοηθεια σαs ειναι πολυτιμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
jokerakos 14 Ιουνίου 2013 #25 Share 14 Ιουνίου 2013 εσεις που εχετε το μαναντο το εχετε βαλει σκετο ή εχετε ριξει και χαλικι απο πανω? ξερω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει σκετο αντι για χαλικι ή αμμο αλλα αμα υπαρχει μηξη υπαρχει προβλημα η αν ειναι κατω το μαναντο και απο πανω το χαλικι? τι προτεινετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος