Jump to content

Λεπτο Κελυφος Σε Applesnail

Recommended Posts

Καλησπερα στα παιδια....

ειναι καμια 20ρια μερες που παρατηρω το κελυφος του σαλιγκαριου μου να λεπτενη προς τα πισω και θα ηθελα την γνωμη σας για το τι μπορει να ειναι και τι μπορει να φταιει??οι φωτο ειναι μολις τωρα τραβηγμενες και ενω πριν 20 μερες ηταν πολυ πιο λιγο και νομιζα οτι ισως επειδη μεγαλωνη γινετε ετσι στην αρχη,αλλα τωρα πλεον ειναι πολυ μεγαλητερο...οι μετρησεις μου ειναι στα κανονικα επιπεδα..

Ph:7,6

NH3/NH4:0

No2:0

No3:25

Temp:28

GH:10

KH:7

Το σαλιγκαρη ειναι μαζι με εναν μονομαχο σε 20 καθαρα λιτρα και το εχω 3 μηνες και δεν εχει παρουσιαση τπτ αλλο στο παρελθον...

οι μετρησεις στις Γενικη και Ανθρακικης σκληροτητας παντως ειναι χαμηλα και για αυτο τις εχω με κοκκινο γιατι εχω αλλαξη την ρουτηνα μου προς τις αλλαγες λογο δουλειας και οταν γινετε αλλαγη ειναι GH:14/KH:10....

Ακουω γνωμες λοιπον......

Το κελυφος λεπταινει οταν υπαρχουν χαμηλες σκληροτητες.

Φαινομενικα οι τιμες ειναι καλες (για το σαλιγκαρι, οχι για το μονομαχο που θελει πιο μαλακο νερο).

Ποια μπορει να ειναι η εξηγηση λοιπον και αντι να εχει προβλημα ο μονομαχος, εχει το σαλιγκαρι;

Η εξηγηση ειναι το ORP.

Με τις μειωμενες αλλαγες πεφτει και τα ιοντα ασβεστιου-μαγνησιου οξειδωνονται και παροτι ειναι μετρησιμα στο τεστ, στην πραγματικοτηται ειναι αχρηστα.

Το απλ πολλοι, επειδη δεν ειναι ψαρι δεν το υπολογιζουν στην ιχθυοφορτωση.

Σημαντικο λαθος, γιατι εκτος οτι ρυπαινει σαν ψαρι 10 εκ., επηρεαζει σημαντικα τις σκληροτητες οταν δεν υπαρχουν λιτρα.

Αν ηθελα να μην επηρεαζεται το νερο, δεν θα εβαζα πανω απο 1 απλ ανα 50 λιτρα νερο.

Στο ενυδρειο σου φαινεται η επιρροη που εχει στις σκληροτητες, με τη διαφορα που εχουν οι τιμες.

το "προβλημα" ομως ξεκινησε οταν αλλαξα την ρουτηνα μου...απο 7 ημερες μετεφερα τις αλλαγες σε 15 με πρισσοτερα λιτρα....δηλαδη στις 7 ημερες αλλαζα 6 λιτρα και στις 15 αλλαζω 12....επισης αυτο ακριβως σκευτηκα και εγω αλλα δεν ξερω πως λυνετε και φυσηκα θελω ενα πιο φυσικο τροπο γιατι τα ματζουνια για κατι τετοιο δεν νομιζω να αξιζουν....

Δεν το σωνεις με τη μεγαλη αλλαγη.

Η οξειδωση αρχιζει και προχωρα σταθερα απο την πρωτη μερα. Οταν περασει η εβδομαδα (αναλογα το ενυδρειο μπορει να αντεχει περισσοτερο, μπορει λογοτερο) φτανει στο οριο του οπως φαινεται απο το αποτελεσμα.

Ή βγαζεις το απλ, ή κανεις καθε εβδομαδα αλλαγη.

χμμμ....μαλιστα...να πω και μια σκεψει που ισως λεω ισως το βοηθεισω καπως το θεμα....αμα ριξω ενα μικρο χαλικακι ασβεστοληθικο μπορει να γινει τπτ καλο η απλα θα μου σκληρινει το νερο και θα παει περιπατο ο μονομαχος????απλα επειδη το καταλαβα το τι εγινε ζηταω δευτερη γνωμη,γιατι οι μεγαλες αλλαγες με εχουν βοηθειση παραααα πολυ...εστω σαν πειραμα θα μπορουσα να το δοκιμασω???

Συνήθως οι αλλαγές τέτοιου είδους είναι απότομες και μόνο καλό δεν κάνουν. Επίσης γιατί να ζορίσεις τον μονομάχο σου με υψηλές σκληρότητες και υψηλό Ph ; :)

Εγώ θα ακολουθούσα τη συμβουλή του Σπύρου. Δεκτό ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές σε βοηθούν αλλά κάνε το για τα ζωντανά σου ! :)

οκ λοιπον....θα τις κανω παλι καθε 7 μερες να ειμαι συγουρος....ευχαριστω παιδια.... :bigemo_harabe_net-145:

Να προσθεσω οτι πρεπει να ριξεις και λιγο την θερμοκρασια σου,την θεωρω υψηλη

εχω ανοιχτο το πισω καπακι και λιγο το μπροστα( μην την κανει ο κυριος),αλλα εκει που ειναι το ενυδρειο αυτο δεν πεφτη με τιποτα,ενω τα αλλα ειναι στους 26,5 αυτο παει μεχρι 28....σημερα με την αλλαγη επεσε στους 26,αλλα με την λαμπα θα ανεβει παλι...ουτε θερμοστατη δεν του εχω βαλει(βασικα τον εβγαλα και τον εχω στην ακρη οταν χρειαστη)....ξεκιναω πλεον αλλαγες καθε 7 ημερες και βλεπουμε......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...